אני עומד לבנות מערכת אוויר ב110.
בדיון הזה אני אלווה את שלבי הבניה. הכוונה היא גם להראות את בניית המערכת, וגם לעשות למי שלא מכיר, קצת היכרות עם הרכיבים.
קודם כל, המערכת לא תהיה מבוססת על מדחס מזגן, אלא על מדחס חשמלי.
למה?
א. כי ככה יותר זול
ב. כי ככה יותר קל לבנות
ג. כי ככה בא לי
מה יהיה במערכת?
א. מדחס 12V. איכותי אבל זול (475 ש"ח- אפשר לקנות ב'אוברלנד', הביצועים דומים לאלו של מדחס 'אסולין' ). הכוונה היא בכל מקרה לא למדחס צעצוע שקונים באוטו-דיפו.
ב. מיכל אוויר של ריאו בנזין, עם שסתום פורק מקורי (מתכוונן), ועם ברז ריקון (חשוב לרוקן מדי פעם- האוויר לח והמיכל מחליד אם לא מרוקנים אותו).
ג. סעפת- כוללת מד לחץ, חיבור מהיר לצינור, ונטיל למילוי המיכל כשהמדחס מקולקל/ מנותק.
ד. חיבורים וצנרת- צינור בין המדחס למיכל, צינור בין המיכל לסעפת. כל הצינורות הם צינורות טפלון, עם מחברים מתאימים. בחרתי בצינורות טפלון, כיוון שזה מה שמקובל במערכות אוויר (בלמים) של משאיות, כלומר קיימים צינורות וחיבורים בכל הצורות והצבעים, ואני יודע שהאביזרים עומדים בכל התקנים. גם נורא קל לחבר את הניפלים בצנרת טפלון- לא צריך ללחוץ כלום, הכל ביד.
ה. מערכת בקרה- מד לחץ, אמרנו? ומפסק לחץ ('פרסוסטט') שיפסיק את פעולת המדחס כשהלחץ במיכל יגיע ללחץ הרצוי.
ו. חשמל- (+) מהמצבר (דרך נתיך), ממותג דרך ממסר שמקבל פיקוד מהסוויץ' ומהמפסק לחץ (בטור). (-) לגוף.
ז. חיבורים מכניים- חיבור המדחס למרכב (4 ברגים עם גומיות, ב'סליק' מתחת לכיסא נוסע), חיבור המיכל לשלדה (בצד ימין מתחת לנוסע- במקום שבו אפשר לחבר מיכל דלק רזרבי (לי המיכל המקורי + שני ג'ריקנים מספיקים)).
תנו לי שבוע-שבועים, אני אתחיל לכתוב על הבנייה עצמה. בינתיים- תרגישו חופשי להגיב.
אסף.