רכב שטח ראשון לבחורה במשבר גיל ה-30 :)
שלום לכם, אני קוראת את הפורום הזה (וגם את זה של הCJ-ים) כבר כמה זמן, מתוך רצון לעשות "הערכת סיכונים" ולהבין קצת יותר האם זה הזמן להגשים חלום ותיק ולהיכנס לתחום, ואם כן- עד כמה ומאיפה להתחיל.
כיום אני נוהגת בפרייבט, נוח מאוד ומפנק, אבל ברור לי שנוחות זו הפשרה הראשונה שאעשה כשאעבור תחום (SUV חדיש ויוקרתי זו לא אופציה, וגם לא משאלת לב).
במקור חשבתי לקנות רכב שטח קשוח וספרטני (סמוראי/ויטרה/CJ) כרכב שני, לצורכי טיולים בסופ"ש וחגים בלבד. הבעיה היא שלצורך כך התקציב מצטמצם לסביבות ה-20 אלף ש"ח (+- 5000 ליישור קו בערך), מה שמשאיר אותי עם כלים מאוד ישנים, מאוד קטנים, מאוד מאוד ספרטניים, ומאוד טריקיים לקנייה, בטח למישהי שעדיין לא בקיאה בתחום ולא לגמרי יודעת מה לבדוק. חוץ מזה, להחזיק שני רכבים, על כל הוצאות התחזוקה, טסט וביטוח, נראה גדול עליי מדי כרגע.
האופציה השניה היא להמיר את הפרייבט ברכב שיודע גם לרדת לשטח. התקציב גדל, אבל אז הדרישות ממנו שונות- הדגש יורד מיכולות השטח ועובר לנוחות ותחזוקה יומיומית.
נניח שאני מתמקדת באפשרות השניה... אני אתחיל ממה שאני יודעת לספר:
1. תקציב: בסביבות ה40-50 אלף לקניה, עם יישור קו מיידי מינימלי, ותקציב תחזוקה שוטפת בסביבות ה2-3K בחודש, כולל דלק, כמובן שרצוי לא לנצל את כל הטווח הזה בכל חודש...
2. הייעוד: יומיומי, נסיעות מועטות וקצרות באמצע השבוע (כ-20-30 ק"מ ביום), טיולים בסופ"שים, כשהמטרה היא טיולים "רכים" (להגיע לנקודות פיקניק/נוף שפרייבט לא יגיע אליהן), ולא מסעות עבירות או מסעות מדבריים עם לינה.
3. הנהגת: אני, בלבד, בחורה בת 29 (יש תיעוד וקבלות), עובדת היי-טק ביומיום, בעלת חוש טכני וחיבה עזה לטיולים, שמש ונופים לא-עירוניים, שמעט מתוסכלת מיכולות (או חוסר יכולות) הפרייבט שלה מחוץ לאספלט.
4. כמות משתתפים: ביומיום- אני, לפעמים + עוד מבוגר. בטיולים מקסימום זוג + 2 ילדים בני 6 ו-12. רכבים קצרים (3 דלתות) עם מרווח סביר ליושבים מאחור באים בהחלט בחשבון.
5. קילומטראז': בערך 15K בשנה, אולי קצת פחות.
6. תנאי סף? עדיף אוטומט, אבל לא בכל מחיר. מסתדרת מצויין גם עם ידני. רכבים ישנים לא מפחידים אותי, כל עוד הם שווים את זה ומגיעים עם חלקי חילוף זמינים ומוסכים שיודעים לטפל בהם (אשמח ללמוד לעשות חלק בעצמי, אבל מפאת חוסר מקום/זמן/כלים ברור לי שאצטרך סיוע מוסך להרבה דברים). צריכת דלק צריכה להיות סבירה, כמו גם מהירות ונוחות בנסיעות בינעירוניות (לא בא לי לנסוע עד תחילת המסלול על 80 קמ"ש ברכב רועש ושובר גב).
אני מחפשת משהו שיהיה נוח ונעים לנהיגה עירונית בעיקרה ביומיום, עם יכולות שטח סבירות כבונוס משני. האחזקה צריכה להיות סבירה. ברור לי שאין מה להשוות להוצאה על פרייבט (למרות שהרכב שלי צרפתי בן 8, כך שהוצאות אחזקה גבוהות לא חדשות לי...), אבל אני צריכה משהו שיתפקד, ויתפקד טוב כל עוד הוא מטופל. לחטט בקרביים של הרכב כל שני וחמישי לא עושה לי את זה.
אין לי בעיה של זמן- אם צריך לשבת ולחכות לאקזמפלר טוב ו/או נדיר זה לגמרי אפשרי.
אז אחרי שבילבלתי כאן את המוח, וכשאני קוראת מה כתבתי, אני יותר ויותר הולכת ומשתכנעת שאולי פשוט אין חיה כזו כמו שאני מחפשת. אני מקווה שאני טועה ושתאירו את עיניי.
אה, וליתר ביטחון, אלו הרכבים שאני חושבת שיתאימו למה שאני מחפשת, אשמח להארות, הערות והצעות אחרות:
* סוזוקי ג'ימני 99-2000. מתאים לי להמון המון פרמטרים למעט המרחב במושב האחורי.
* סוזוקי גרנד ויטרה - ארוכה מסוף שנות ה-90, או קצרה מעט צעירה יותר.
* פאג'רו קצר עם/בלי ברזנט (דיזל? איזו שנה? אין לי מושג)
* טויוטה ראב4 קצרה - שנת 97-98. בתחתית הרשימה כי בתקציב (המופרך!) שלה יכולות השטח שלה הכי מוגבלות כאן.
קאיה ספורטאג' לא אופציה מכל מיני סיבות, בעיקר צריכת הדלק המזעזעת, אבל לא רק. גם לא טריוס או צעצועים מהסוג הזה. CJ-ים מדהימים בעיניי, אבל פחות פרקטיים לצרכים היומיומיים שלי... כרגע אני רוצה לטעום מעט שטח, ואולי בעתיד, עם התיאבון, גם CJ כרכב שני יהיה אופציה.
אחרי כל המגילה הזו, אשמח לשמוע את דעתכם.
תגובה להודעה: רכב שטח ראשון לבחורה במשבר גיל ה-30 :)
אני חושב שאפשר לצמצם את ההודעה הארוכה שלך ל ...
אני רוצה איזה פג'רו / טראנו / פראדו / טרופר / קוראנדו / .... 2 דלתות ידני ( כי הגירים האוטומטיים ההם לא ממש אמינים ודי יקרים לתיקון ) אפשר בנזין אבל עדיף דיזל ( מנועים יותר חסכוניים אבל חלשים יותר ) שמור ככל האפשר ( לא בעיה למצוא - לי יש אחד מהם שמור לגמרי מודל 98 ידני דיזל ) שמאפשר טיולים לגמרי סבבה, ( לפעמים עם 4 בוגרים או 2 בוגרים ו 2 מתחת לגיל העשרה ) בלי לראות מוסך כל יום ( פג'ו או סיטרואן בן 8 זה שחיטה לא כשרה .. ). תתחילי להפטר מהנבלה ...
תקראי את המאמר הזה : http://jeepolog.com/208.html ונמשיך אחרי שתתמקדי.
לא לשכוח שחייבים ! לעשות סיבוב על מנת להרגיש איך זה נוח או לא לנהוג.
אני מניח שאם תרשמי מאיפה את בארץ, אז תקבלי המון הצעות לסיבוב על מנת להרגיש איך זה ..
אוקיי, הנה מאמר שעדיין לא קראתי...
זה בדיוק מה שחיפשתי- הכוונה לעוד דגמים שלא חשבתי עליהם לבד.
מצמצמת ל:
גאלופר
טראנו
גרנד ויטרה
כנראה קצרים (שנתון גבוה יותר, לרוב נאים יותר ומסורבלים פחות, ומתאימים מספיק לצרכים).
דיזל, אתה אומר? החיסכון בדלק לא מתקזז עם עלויות ביטוח/רישוי?
אני מהמרכז, איזור פ"ת-קרית אונו. הנבלה בדרך לטסט שנתי, אח"כ אפטר ממנה...
אחרי שצמצמת לשלישיה הזו - טראנו. ידני.
בסכום שציינת ובמצבך ההתחלתי - רק ג'ימני.
מתאים היטב לנסיבות, הכי חדש שניתן לרכוש, האופציות האחרות שציינת בסכום הזה יהיו רכבים ישנים, בלויים שידרשו הוצאות רבות לתחזוקה שוטפת.
ההוצאות על הג'ימני הן ככל רכב רגיל אחר, ויכולות השטח שלו (בלי לפגוע) יאפשרו הרבה יותר ממה שתהיי מסוגלת לנצל.
מעבר לכך, הסחירות טובה ובמידה שתרגישי שלא בא לך יותר, תוכלי למכור בקלות וכמעט ללא הפסד כספי.
תפור עלייך.
כל הגיפים הגדולים קרי טרנו, פג'רו, טרופר וחבריהם יקרים משמעותית
לאחזקה לעומת שאר הכלים שציינת וזה רק בגלל ההגדרה שלהם כרכב מסחרי
דבר שגורר ביטוח וטסט יקר משמעותית, לדעתי הגיפים של סוזוקי יתנו לך את
המענה הטוב ביותר לצרכייך, כאשר לכל דגם היתרונות והחסרונות שלו
בהצלחה
היי, לדעתי האישית, ג'ימני 2002-2003, מה שתצליחי בתקציב.
היה לי ג'ימני, הלך טוטאלוס בתאונה, עכשיו יש לי טראנו 96 גיר רגיל בנזין, אני מת למכור אותה ולרכוש בחזרה ג'ימני (עם עדיפות גדולה לאוטמט עקב קושי בנהיגות ארוכות על ידני בגלל פציעה).
התחזוקה בג'ימני:
ביטוח חובה 1400-1600 שח אם את עושה את זה לעצמך
מקיף עוד כ2000 שח לכל היותר (שילמתי 2200 שח לחדש 2008)
דלק ממוצע 1:9 עם עיר ושטח לא מעט
אחזקה ברמת טיפולים, שואפת כמעט לפרייבט
אחזקה ברמת שבירות, לא נראה לי שזה מעניין אותך.
אין מה לפחד מגודלו של הג'וק, הוא מאוד מאוד מפתיע בשטח.
טראנו:
מקיף לפחות 5000 שח
חובה 2000 שח בערך (רכב מסחרי, כמו שנאמר)
דלק 1:9 באותם תנאים על הג'ימני, אבל עם רגל מאוד עדינה בגז, בניגוד לג'ימני
אחזקה ברמת שבירות, אין לי מושג וגם לא מעניין אותי לדעת האמת
אחזקה ברמת טיפולים, סביר אבל יקר מהג'ימני, חלקים קשים להשגה (אצלי הוחלף גיר, הפכתי את הארצ למצוא)
בהצלחה ומקווה שתרמתי משהו :)
הי,
גם לדעתי משפחת סוזוקי תיתן לך את המענה הטוב ביותר.
אני לא בטוח לגבי הג'ימני (קטן, לא ממש זריז, אבל טוב מאוד בשטח)
אני חושב שגראנד ויטרה יכולה להיות אופציה טובה ולא יקרה מדי ביום יום.
סער.
כמו שכתבו לפני, אין תחליף להתנסות ...
ויטארה ארוכה (וגם קצרה כל עוד לא מכרתי) מהשנתונים הישנים (93-4) לרשותך להתנסות
(ולא, ממש לא ספרטני למרות השנתונים הישנים).
למען הסדר הטוב והסר ספק: אני מוכר ויטארה ישנה יותר ממה שאת מחפשת, וזה לא נסיון לקדם את המכירה שלי. גם אם תחשבי על ויטארה קצרה, בתקציב שלך כנראה שאמליץ על השנתונים החדשים יותר עם מנועי 16V, אבל בתחושה ובגודל הם דומים ...
להתראות בשטח,
נדב.
יכול להיות שזה קשור בגיל .. או בעצם הזנב.
אבל אני זוכר את הג'ימני לטובה בהכל חוץ מהגודל.
לא מזמן הייתי בטיול שהיה גם אחד כזה עם משפחה של אבא אמא ותינוק. האמא ישבה מאחורה והעגלה על הברכיים שלה ....
זה לא בשביל בני אדם. זה אחלה לצעירים רווקים ... אם צריכים לקחת עוד מישהו וחס וחלילה ציוד ... זהו.
ההוצאות של טראנו ( יש לי כזה והיה לי ג'מיני ) לא כל כך קשות.
ההבדלים בגודל .. ( גם גודל הגלגל ... ) שווים את הכל.
ההבדלים בכיף ... ואללה ... :)
הבחורה לא מחפשת הרפתקאות כמו שהיא רושמת וסעיף 4 :
. כמות משתתפים: ביומיום- אני, לפעמים + עוד מבוגר. בטיולים מקסימום זוג + 2 ילדים בני 6 ו-12. רכבים קצרים (3 דלתות) עם מרווח סביר ליושבים מאחור באים בהחלט בחשבון.
מצביע על העובדה שג'מני לא מתאים. ויטארה כן, אבל הישנות ישנות והחדשות יקרות.
----
לגבי הטראנו בנזין 96 שלך, ( זה שכתב מעלי ) - אל תשווה, בנזין אוכל והרבה ! בעיקר במכונית כבדה ולא יעילה כמו זאת.
הדיזל, 1:10 בלי לנסוע כמו סבתא. עם עליות רבות מאוד בחיפה. עם השתוללות לייט אני מגיע ל 1:8-7 ועם התפרעות רבתי .. 1:6.....
בקרית אונו אין עליות כזכור לי. זה מוריד הרבה מהמשוואה.
אני בכל זאת ממליץ לגברת לנסות איך זה ( כן ג'ו ... ) על כל אחד מהרכבים שהיא חושבת שמתאימים לה, לא תמיד מה שנוח לי נוח לך ...
:)
אל תתפתי לקנות רכב ישן. ישן זה פחות משנת 99, נגיד. אם בתקציב שלך נכנס גראנד ויטרה קצר או ג'ימני, כדאי. כנ"ל לגבי טרופר קצר, או פאגקרו קצר אבל רק משנתונים מתקדמים (וכמובן בנזין).
קחי בחשבון שההבדל בעלויות הקבועות, כמו שכתבו לך כבר, גדול מאוד בין ה"קטנים" (סוזוקים) לבין ה"גדולים". גם ההוצאות של הבלאי גדולות יותר.
גם אני חושב שג'ימני הוא בחירה מצויינת, שני ילדים יכולים לשבת מאחור בכיף, אם מדובר בטיול של יום בלי שינה, ואם זה טיול ארוך יותר, יש גגון. גראנד-ויטרה קצר גם יהיה לך מוצלח, למרות שיכולות השטח שלו "קצת פחות".
אסף.
מה עם לנד רובר פרילנדר
חסכוני 1:12 מינימום בדיזל
נוח עביר נראה טוב
טסט זול ביטוח כמו פרייבט
חשבון פשוט אם אדם נוסע 30000 בשנה לחלק ל 12 שווה 2500 כפול 5.85 שווה 14625 ש"ח לשנה בגין דלק ולחודש 1218 ש"ח.בגין דלק
אם הרכב עושה 1:7 בסולר אז ההוצאה הינה 25071 ש"ח לשנה ולחודש 2089 ש"ח בגין דלק
ההפרש הינו 10000 ש"ח לשנה ובזה אפשר לתקן מה שרוצים בכל רכב יש בלאי ותיקונים לדוגמא בניסן פטרול מנוע עולה כ- 40000 ש"ח במקרה נורמלי
פרילנדר עביר ? ....
הא ? .....
היא כותבת שהיא חובבת שטח, ורוצה לנסוע לטייל.
איך פרילנדר מתחבר לזה?
(הערת ביניים: איש יקר, זה שקנית פרילנדר ואתה מבסוט ממנו, זה סבבה. לא לחינם זה רכב שאפילו חובבי לנדרובר מושבעים מתעלמים מקיומו, לא כל שכן בועלי טויוטה/ניסאן/איסוזו ודומיהם. לנדרובר פרילנדר אינו רכב שטח אמיתי, וגם כרכב שטח "רך" משומש יש טובים ממנו בהרבה. לזכותו עומד מחיר נמוך ביותר במחירון, ועוד יותר נמוך בפועל. ועוד לא אמרתי מילה על מוסכים (שהוא יבקר בהם בתדירות תכופה) ומוסכניקים שחושבים שתפקידו של הלקוח, כל לקוח, זה לסייע להם לבנות עוד קומה, לסגור ג'אקוזי בחצר, או לחיות רק על גבינות...על ידי יבוא אישי משוויץ).
אתם באים להגיד שטיפולים ותיקונים בניסן או איסוזו או יותר זולים
ומה עם דלק הרי היא כתבה שהיא רוצה טיולים רגילים ולא מסעות עבירות
אז למה משאית זוללת דלק
וחובבי לנד רובר בטח קונים מפלצות עבירות שהתיקונים שלהם פי שניים והדלק גם
איש יקר, תרגיע.
בכל רכב שטח ישן יהיו תיקונים. השוואה ביניהם שווה בדיוק כמו השוואה בכיתה ה' למי יש יותר גדול.
אם אתה רוצה לדעת, אז פאג'רו Q ידני, עשה בנסיעות עירוניות + בינעירוניות מעל ל 1:10.
זה שהפרילנדר שלך עושה 1:12, וזה בערך הדבר החיובי היחיד שאפשר לומר עליו, לא מוסיף לו כלום ליכולת שלו לתמוך בטיולי שטח.
מה אתה יודע על תיקונים של מיצובישי ישן? של איסוזו ישן (כי על חדש כולנו יודעים שעוד מעט הולך מנוע, זה לא חוכמה), או של טארנו ישן?
קנית את הרכב שלך לא מזמן, נכון? מה אתה יכול לומר על העלות האמיתי שלו לאורך שנתיים או שלוש? כמה עולה קילומטר בממוצע?
אתה בשלב של חוסר ידע בולט, ואתה ממשיך לחפור בו. אין שום דבר "מפלצתי" בדיסקברי של לנדרובר. היו לי כמה כאלה, תאמין לי. בנסיעות בינעירוניות הם מעולם לא ירדו מתחת ל 1:10, איך זה? סולר. לא בנזין. נסיעה רגילה לגמרי.
ועוד דבר, גם טיול מכיל לפעמים קטעי עבירות בהם נדרש הילוך כח. הפרילנדר שלך, נטול הילוך כח. נקודה.
פרילנדר, עם מעט הכבוד שיש לי אליו, הוא לא בדיוק רכב שטח. אין לו הילוך כוח. הוא נמוך. ועלויות האחזקה שלו לאורך זמן (בנזין או דיזל) מהגבוהות שיש.
אני מחבב אותו באופן כללי, אבל לא הייתי קונה לעצמי ואני בטח לא ממליץ לאף אחד שלא מאוד מנוסה ומקושר בתחום הרכב לקנות כזה.
אסף.
ידידי אני רגוע מטיבעי אבל נראה שאתה משום מה מתרגז
אם אתה לא יודע עלויות של הרכבים האלו ואני לא יודע בגלל זה אני שואל אז כיצד אתה ועוד אחרים ממליצים על מכוניות כאלו ואחרות זה מה שמעניין אותי
אם אני אגיע למסקנה שאני צריך להחליף אז ברור שאני אחליף אבל אם אחליף בשל המלצות לא מבוססות אז מה הרעיון
כמו שלא מחליפים אשה בשביל אישה אחרת כי יכול להיות שהשניה יותר גרועה
בינתיים כל מה שרציתי לעבור עברתי גם בלי הילוך כוח
נא פרט האם ההמלצות מניסיון או משמועות זה מעניין אותי באופן כללי כי לי יש תאוריה שההמלצות זה שמועות כי אני רואה סוזוקים שכל יומיים במוסך
ערב צח,
אחרי שנים רבות בשטח, עם חברים בעלי מכוניות שונות, אינספור שיחות אמיתיות על אחזקת רכב, התייעצויות לגבי טיפולים שוטפים, תיקוני שברים ועוד.
זה שעבורך הפרילנדר הוא מתאים בשלב זה - זה בסדר. באמת.
להמליץ למישהו לרכוש רכב שכזה, שכאפילו לך אין את הנסיון הנדרש - זה לא אחראי.
את הטיול שעשיתי עם חברים בסופשבוע הזה גם הפרילנדר שלך עובר. זה מקרי בלבד, כי כשהתעוררנו הבוקר בערבה החלטנו לעשות מסלול א' ולא ב' או ג' או ד'. אבל אם אתה היית מצטרף, חלופות ב' ג' ד' וז' היו נופלות כי אין שום טעם לנסוע לטייל בשטח ולחזור על גרר.
מסלול פשוט כמו נקרות, ממזרח למערב, הרכב שלך נתקע במדרגה בנקרות. הוא יעלה בסוף, בגרירה. גם את מעלה דקלים הוא יעלה בגרירה. את מעלה נוח (שאין לי מושג מה מצבו היום) לפני שהוא נכבש ונסלל עבור מאזדות 3 הרכב שלך לא עולה.
יותר מכך, בנסיעה בשטח, כשהמהירות לא עולה על 30 ק"מ בשעה, עם הרבה האטות בגלל אבנים, סלעים או חריצי מים, כשאני עובר להילוך כח ונותן לרכב להחליף הילוכים אפילו עד רביעי ב 30 קמ"ש, הגיר ברכב שלך מחליק בין ראשון לשני, יורד לראשון מנסה לעלות לשני, עולה, ואז שוב נאלץ לרדת לראשון. כעת תכפיל את זה בעשרות קילומטרים בשטח איזה גיר יחזיק מעמד יותר?
אני ממליץ לך להתחיל להכיר במגבלות של הרכב שלך לפני שיקרה חלילה אסון. אל תחשוב לרגע שאתה נוסע ברכב שטח אמיתי. אני אומר ברצינות לא בציניות. המטרה העיקרית היא לטייל, אבל יותר חשוב מכך לחזור בריאים ושלמים.
אני לא יודע איזה סוזוקים אתה רואה במוסך. אני בטוח שאם תהיה במוסך של סוזוקי אתה תראה שם הרבה סוזוקים, בדיוק כמו במוסך של טיוטה תראה הרבה טויוטות במוסך...
לגבי פרילנדר ...
חבר שלי, מנוסה עד מנוסה מאוד בשטח.
עם פרילנדר, .. לא שלו.
בכלום .. אבל ממש כלום.
האוטו הגיע לכביש עם מעל 20000 שח נזק.
מסלול תמים שהסתבך פתאום.
ושימוש מאסיבי בשפאלות .. כננות .. כיוון ... עדינות מירבית ... זהירות ... מה לא?
זה לא רכב לשטח נ-ק-ו-ד-ה ... !