ברשטתיח כננת וורן M8000 שלא עובדת. הורדתי את הסכמה של קופסת הפיקוד והכל נראה מחובר תקין, ניסיתי לנקות את המגעים ולחבר אבל כל מה שאני מקבל זה "קלאק קלאק" כמו של ממסרים. למישהו יש רעיונות מה הצעד הבא?
Printable View
ברשטתיח כננת וורן M8000 שלא עובדת. הורדתי את הסכמה של קופסת הפיקוד והכל נראה מחובר תקין, ניסיתי לנקות את המגעים ולחבר אבל כל מה שאני מקבל זה "קלאק קלאק" כמו של ממסרים. למישהו יש רעיונות מה הצעד הבא?
סולונואידים גמורים ?
תעשה חיפוש פה על המילה סולונואיד
יש כמה שמוכרים את זה ותוכל להחליף.
הכננת צריכה 2 סולונואידים בו זמנית לכל כיוון של המנוע
אם רק אחד עושה קליק.. זה לא יעבוד
שלח את הסכימה וננסה לאתר את האשם
ביי
יורם
כמו שאמרו לפני -יש בסה"כ 4 סלונואידים בקופסת הפיקוד - הם תקינים ? החיווט אליהם תקין לדברייך.
כמובן שהחיבור החשמלי לקופסה צריך להיות עבה ואיכותי ולא סתם חוט בעובי מ"מ.
מינוס מחובר כראוי לגוף ? גם כן, מינוס בריא.
מצורפת סכמה של קופסת הפיקוד
הבנתי שמדובר בארבעת הממסרים שנמצאים על קופסת הפיקוד. אבל איך אני בודק מי מהם תקין ומי לא (רב מודד?)?
אני עוד ינצל את הצעות העזרה שלך אל תדאג. כרגע אני כבר מנותק מפעולה אבל הצילצול ממני עוד יגיע :)
טוב, קופסת הפיקוד נבדקה ותקינה, השלט עובד למרות שיש בעיית מגע בחיבור. מה שמשאיר מנוע. מהמנוע יוצאים שלושה חוטים. אני משער פלוס, מינוס והארקה. אם אני מחבר את הכננת ישירות למצבר פלוס ומינוס אני מקבל ניצוצות עד כיבוי המנוע כאילו המנוע מקצר. אם אני מחבר פלוס והארקה אני לא מקבל כלום. השאלה היא האם המנוע שרוף?
תפרק את המנוע ותבדוק את הפחמים
במידה והכול מפורק מומלץ לשלוח לליפוף ושיפוץ
בסביבות 500 ש"ח
אורן
פתחתי את המנוע, הלכתי לפי המדריך של וורן. המנוע היה אמור לצאת קומפלט לפי המדריך אבל יצא רק הקייס. המנוע מסרב לצאת ואני ממש לא מעוניין להפעיל כוח שם יותר מדי או לדפוק על המנוע שיצא.
קצת תקוע לגבי מה השלב הבא. הנה קצת תמונות להמחיש את העניין.
צחי לפי הבנתי המנוע עובד כשמחברים אותו למצבר אך כנראה יש קצר כלשהו בחוטים לדעתי תעבור על החוטים והחיבורים לדעתי תחבר את החוטים למצבר כשהמנוע מפורק אם תראה ניצוצות אז יש קצר בחוטים ואם לא אז כנראה שזה מהמנוע זה בדיקה טובה לדעתי
משה
צחי
תופעה של כננות וורן היא שכשמחברים /מנתקים מנוע יש חובה לעבוד עם שני מפתחות לפתיחה כשאחד אמור להחזיק את האום התחתונה שלא תסתובב אחרת בהידוק של העליונה ייסתובב גם הבורג שמחובר בפונקט שוויס לסלילי השדה ואז אמנם נראה שיש מגע אבל בפועל אין!!!
תבדוק רציפות בין סלילי השדות
יש שלושה מגעים אבל לא מחברים רק 2 מהם
יש עוד מגע לאדמה.. הגוף של המנוע
כדאי לך למצוא את הסכמה של המנוע,
יש שם שני סלילים, שאותם צריך לחבר בצורה מסויימת ולא סתם ישירות למצבר
אשמח לעזור אם תצטרך
קישור עם סכמה :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=32278
ביי
יורם
גוף הכננת מקבל מינוס קבוע ואילו העוגן ואחד השדות מקבלים כ פעם + דרך הממסרים !!!
רק שש שנים עברו ושוב קניתי רכב עם כננת וורן שלא עובדת, יש מצב שזה סוג של דפוס דפוק אצלי.
הכננת מסוג וורן xd9000 משמיעה כרגע רק קלילקים מהממסרים.
קצת רקע:
שהרכב נקנה הכננת לא עבדה כלל והמנוע היה מחובר בצורה רופפת. חיזוק של מנוע למקומו גרם לה להתעורר לחיים רק כדי לגלות שהמנוע מסתובב על ריק. בפירוק גיליתי סטינג׳ שבור.
אחרי שהשגתי סטייג׳ והרכבתי אותו הכננת לא מגיבה פרט לקליק מהסולונואיד.
הסולונאידים נבדקו עם רק מודד, שניים מגיבים לכיוון אחד ושניים לכיוון השני.
מינוס נבדק למצבר ותקין.
לא מצליח להבין את החיווט של המינוס בקופסת החיווט אבל הכל נראה מקורי כביום היוולדו.
ניסיתי לחבר את המנוע ישירות כאשר המינוס מחובר.
אחד ה-F מחובר ל-A וה-F השני למצבר וכלום.
אני מתחיל לחשוד בבעיית מנוע אבל שניה לפני שאני מוציא 500-800 ש״ח על ליפוף/תיקון אני רוצה לוודא.
תודה
עידכון:
המנוע עובד לשני הכיוונים כאשר נותנים לו מתח ישיר (אחרי ניקוי מגעים).
כנראה שהתקלה בקופסת הבקרה או בשלט, ביוטיוב הדעות סותרות לגבי איך בודקים סולונואידים, אשמח לעזרה.
צחי
תעלה תמונה של הקופסת פיקוד שלך ללא המכסה.