פעם הסתובב פה או באתר הצהוב איזה משהו כזה...
מעין פורמט הזוי של טופס שהמחלץ מחתים את המחולץ שהוא מתנער מכל אחריות במקרה של נזק.
יש למישהו את זה?
אשמח אם תשלחו למייל :
[email protected]
Printable View
פעם הסתובב פה או באתר הצהוב איזה משהו כזה...
מעין פורמט הזוי של טופס שהמחלץ מחתים את המחולץ שהוא מתנער מכל אחריות במקרה של נזק.
יש למישהו את זה?
אשמח אם תשלחו למייל :
[email protected]
הזוי?
לא תאמין כמה חילוצים מיותרים ומעצבנים הטופס הזה חסך לי.
בכל פעם שאיזה נודניק ששקע או נתקע היה מתעלק עלי, הייתי שולף את הטופס ומבקש ממנו לחתום. תשעה מתוך עשרה סירבו לחתום - וחיפשו פראייר אחר שיחלץ אותם.
היתה לי פעם סטפה רצינית של טפסים, הלכה עם הסופה הירוקה.
היה לי גם בהיילקס .. אולי עוד יש בבית באיזה מקום :)
בגדול לא מסובך לכתוב כזה דבר.
ובכלל ... מדהים מה גוגל יכול לעשות :)
נוסח המסמך לקוח מגולשי אתר ג'יפטריפ ומוגש בזאת כשרות הניתן לגולשי האתר בין אם הם מנויים על לקוחות Resc4U ובין אם לאו.
אין Resc4U צד במסמך או בהסכם כלשהו הנחתם במסמך זה.
כתב שחרור ופטור מאחריות
אני הח"מ מספר ת.ז.______________ .הנוהג ו/או המחזיק ו/או הבעלים של רכב מספר רישוי _______________ (להלן "הרכב המחולץ")
שכתובתי ב- ________________________________________ ___ .
מצהיר, מסכים ומאשר בזה כדלקמן:
1. הואיל וביום _________ במקום_________נתקע הרכב המחולץ ללא יכולת תנועה והמשך נסיעה, פניתי בבקשת עזרה וחילוץ אל ה"ה שם________________ ת.ז._____________ (להלן "המחלץ") שהינו המחזיק ו/או הבעלים ו/או המשתמש של רכב מספר רישוי _____________ (להלן "הרכב המחלץ"). כל הפעולות שנעשו על ידי המחלץ ו/או הרכב המחלץ לשם המשך תנועתו ו/או נסיעתו ו/או הזזתו ממקומו של הרכב המחולץ ייקראו להלן : "החילוץ"
2. אני מצהיר בזאת שידוע לי היטב וכי הוסבר עוד בטרם החילוץ כי במהלך החילוץ עלול להיגרם לרכב המחולץ ו/או לי נזק כל שהוא.
3. הואיל והמחלץ מבלי להודות באחריותו לחילוץ האמור או בחובתו לעשות כן, הסכים לחלץ לפנים משורת הדין, את הרכב המחולץ הנני מצהיר ומתחייב בזה שלא תהיינה לי שום דרישות או טענות אל המחלץ ו/או אל כל אדם אחר שהוא בקשר עם נזקי הרכוש ו/או הגוף שנגרמו לרכב המחולץ ו/או לי עקב החילוץ או בקשר אליו
4. הנני מצהיר בזה כי אין לשום אדם ו/או גוף אחר מלבדי זכות לתבוע בגין נזקי הרכוש שנגרמו לרכב המחולץ או בקשר אליו, והנני מתחייב בזה לשפות את המחלץ בגין כל תביעה שתוגש נגדו ע"י כל אדם אחר בקשר לנזק כל שהוא ישיר ו/או עקיף שנגרם בגין החילוץ ו/או הקשור לחילוץ.
5. כמו כן, הנני מצהיר, מסכים ומתחייב בזה לפצות ולשפות את המחלץ בגין כל נזק שהוא שייגרם למחלץ ו/או לרכב המחלץ בגין החילוץ ו/או בקשר לחילוץ.
ולראיה באתי על החתום: ________ תאריך:_____________
אישור עד לחתימה: אני הח"מ_____________________ מרח' _____________________ מאשר בזה כי הכתב הנ"ל נחתם בנוכחותי ע"י לאחר שזיהה עצמו לשביעות רצוני, ולאחר שווידאתי שקרא והבין את המסמך.
קרדיט לאתר resc4u שנותן קרדיט לג'יפטריפ ושם אמורים לתת קרדיט לקוק.
יפה גיא.
טוב עשית- אני מיד מדפיס ומצלם!
והנה גרסת הוורד...
איך אתם אוהבים להסתבך ;)
מה אתם מחפשים צרות .
איציק
אני חייב להבין, מדובר בחילוץ ב"חינם"?
יש מישהו שחילץ אלמוני, כתוצאה מהחילוץ נגרם נזק לרכבו של האלמוני, ואותו אלמוני תבע אותו בגין הנזק וזכה במשפט ?!?!
נשמע לי הזוי לגמרי.
ד"א, נראה לי הרבה יותר חכם להחתים את המחולץ על טופס שהוא מתחייב לתקן נזק שייגרם למחלץ...
אם מדובר בשיטה להתחמק מבקשות חילוץ, נראה לי הרבה יותר הגיוני להגיד שלולאות הגרירה לא תקינות או משהו בסגנון, או פשוט להגיד "לא רוצה".
היו מקרים מעולם.
לא סתם הטופס הזה זכה לפופולריות רבה...
אני מכיר מישהי שחילצה רכב ונדרשה לשלם עבור נזק שנגרם לרכב המחולץ (לא יודע איך נגמר הסיפור הזה, רק יודע שהוא קרה)
הבעיה יכולה להגיע גם מכיוון חברת הביטוח של הרכב המחולץ.
באופן אישי, אין לי, לא היה לי ואני מקווה שלא יהיה לי טופס כזה.
סער.
אני גם לא יודע איך ניגמר הסיפור ההוא.
מישהו יודע ?
יש הבדל בין נדרשה לשלם לבין חוייבה לשלם על ידי בית משפט.
דרישה לשלם על נזק בעקבות חילוץ, שבאה מצדו של המחולץ הזויה לחלוטין ומן הסתם, הטופס הנ"ל לא יעזור כנגד דרישה לשלם. גם לא כנגד התנערות של חברת הביטוח (דרך אגב, בביטוח חובה מוחרג רק חילוץ בשכר. לא זוכר מה בנוגע לצד ג').
קשה לי להאמין שמקרה כנ"ל הגיע לבימ"ש והתביעה התקבלה. רק במקרה כזה הטופס יכול (אולי) לעזור. ממש מזכיר לי את פרשת דרומי מבחינת חוסר הצדק.
במידה ואכן מקרה כזה התקבל בית משפט, אני חושב שכדאי ליידע בנדון ולהזהיר את כל חברי הפורום.
חברה אל תהיו תמימים ,טופס כזה הוא חשוב ולא יעשה אתכם פחות טובי לב,הבעייה היא לא המחולץ בדרך כלל אלא חברת הביטוח שלו.ואל תצפו שאיזה בית משפט יגן עליכם,זה קורה רק במדינות נורמליות ולא במדינות "שמשפיטות עצמם לדעת" ושכל אזרח שני שיודע קרוא וכתוב הוא עורך דין.
במידה ותחלצו מישהו,גם אם הוא חבר ויגרם נזק לרכב והוא יתבע את הביטוח שלו,יש סיכוי גדול שהביטוח יתבע את המחלץ והחבר שלכם לא יוכל לעשות דבר נגד זה.
דרור הראל
פשששש
מזכיר נשכחות....אכן אני ניסחתי את הטופס.
הטופס עוזר בגלל סעיף השיפוי שבו אם תחליט חברת הביטוח לתבוע.
לא ידעתי שחברת החלוץ עושה בו שימוש ולדעתי הוא לא נועד לחברות חילוץ בשכר אלא לחילוץ חינם.
לדעתי האחריות של חברת חילוץ בשכר שונה מאחריותו של המחלץ בחינם.
שלמה
צודק, באמת לא שמתי לב...
בכל מקרה, כל הסיפור נראה לי הזוי לחלוטין.
מעניין מה תוקפו של מסמך כזה בעת משפט.
לעניות דעתי כמי שניסח אותו..יהיה לו תוקף גם בבית המשפט
נ.ב.
לגבי המקרה עם המחלצת ....מידיעה אישית...החליטו בסוף (בצדק) שלא לתבוע את המחלצת.
כחובב נהיגה שטייל המון ברגל יצא לי לא פעם להגיע ברגל לרכב תקוע, בחלק מהמקרים, היה ניתן לצאת מהתקיעה בנסיעה עם מעט ידע .
ואכן לא פעם נכנסתי לאוטו ולפעמים גם הצלחתי להוציא אותו מהתקיעה .
תמיד הודעתי לבעל הרכב לפני זה שיתכן ויגרם נזק , מכיוון שזה שטח והוא תקוע ונזקים נגרמים לא פעם, חלקם העדיף שלא אנסה ,וחלקם היו כל כך מיואשים שהבטיחו המון הבטחות אם רק אוציא את הרכב משם , בודדים גם זכרו להגיד תודה כשראו כמה בקלות זה יוצא .
(כמובן שכמו כל מטייל ברכב יצא לי גם לחלץ בעזרת רכבים לא פעם אבל המבטים הרבה פחות מופתעים ).
אדם אחד עד היום האשים אותי גם ב"נזק" שנגרם לרכב , אחרי שהרכב יצא מהבוץ נשמעו נקישות בנסיעה על אספלט (האידיוט חזר כדי לצעוק עלי אחרי שהוא שקע 2 מטר מהכביש) אז הראתי לו את כל הבוץ על הכנפיים מבפנים ....
את הטופס אני אשמור , לא יזיק .
בנושא דומה:
היום מתוך וואלה: "ביטוח: הצלת חיים? תשלם!"
http://cars.walla.co.il/?w=/4715/1640191