פסח מתקרב ואני לא מצליח למצא זמן לייבא לבד מפצל טעינה
מחפש מקום בארץ שמחזיק על המדף מפצל טעינה חכם לחיבור של שני מצברים.
כנראה ואאלץ ממש לרדת לזנות ולבקש אפילו התקנה של המפצל.
מה מומלץ באזור גדרה?
Printable View
פסח מתקרב ואני לא מצליח למצא זמן לייבא לבד מפצל טעינה
מחפש מקום בארץ שמחזיק על המדף מפצל טעינה חכם לחיבור של שני מצברים.
כנראה ואאלץ ממש לרדת לזנות ולבקש אפילו התקנה של המפצל.
מה מומלץ באזור גדרה?
נסה אצל אורי לוינסון (אחים לוינסון)
אסף.
עד כמה שידוע לי "הנפלד טכנולוגיות" מייבא את המפצל משוויץ.
יש לו מפיצים בכל הארץ.
תתקשר ובוודאי תקבל פרטים.
http://www.henefeld.co.il/jeep/home.html
הפסח עבר, ואיתו טיול של 4 ימים עם כל המשפחה במדבר.
היה כיף, הילדים נהנו מהחוויה, האישה נהנתה מהחברה ואני נהניתי מבירה קרה גם אחרי 3 ימים בשמש.
קניתי מפצל טעינה אצל לוינסון דגם PSR122 שמתאים לאלטרנטורים עד 120 אמפר (אצלי 90)
בגלל שהכל נעשה בסופו של דבר ממש ברגע האחרון, ויום לפני הטיול הרכב עדיין עמד בחניה עם מלא חוטים מכל עבר ואלטרנטור שלא מחובר לשום דבר, לא היתה לי ברירה ונאלצתי לקנות מצבר נוסף רגיל ולא פריקה עמוקה.
בקרוב תמונות של הפרויקט (וזה באמת היה פרויקט ארוך ולא השעתיים שחשבתי שזה יקח)
בתמונות אפשר לראות:
1. מצבר מקורי והמצבר החדש כולל החיווט החדש.
השתמשתי בחוטים 35 ממר והעברתי אותם בתוך צינור PG
2. מבט מהצד, אפשר לראות את מפצל הטעינה
3. מפצל הטעינה ממבט קרוב, על המפצל ישנן נורות שמראות איזה מצבר נטען בכל רגע והאם ישנה בעיה כלשהיא בטעינה. במידה וישנה בעיה הוא יכול להודיע האם הבעיה היא אלטרנטור חלש או אלטרנטור חזק מדי
4. הוספתי שני שקעים בתא המטען שמחוברים ישירות למצבר החדש, מלבד זה אפשר לראות גם את השקע המקורי של
הרכב שמחובר למצבר החדש (מפסיק לקבל מתח כשהרכב סגור)
הערות להמשך:
1. למפצל הטעינה אפשר להוסיף יוניט קטן שנותן חיווי בתוך תא הנוסעים לגבי מתח בכל מצבר ונתונים נוספים, בטיול מצאתי שזה ממש אבל ממש מעניין אותי.
2. בטיול רגוע (טורים נמוכים רוב הזמן) האלטרנטור המקורי לא מצליח להתמודד עם כל הצרכנים הזללנים שנוספו ולכן מפצל הטעינה נותן עדיפות ברורה למצבר המקורי ודיי מזניח את המצבר הנוסף. בנסיעת כביש אין את הבעיה הזו.
3. להחליף את המצבר הנוסף ממצבר רגיל לפריקה עמוקה.
ביצוע יפה ,
לדעתי , במיקום הנוכחי של המפצל טעינה , הייתי מגן עליו ממים בוץ ואבק , למשל לשים אותו בקופסה נוספת וכו'
או להעביר אותו לתוך תא הנוסעים.
אמיר. *
המערכות שמוכרים בלוינסון מיועדות ליאכטות - ואטומות למים ואבק. ציוד ימי מתאים בדרך כלל לרכבי שטח...
נראה מצויין!
אסף.
כמה עולה דבר כזה אהבתי את המפצל?
על הקופסה מצויין IP66 שזה אומר עמיד לחלוטין בפני אבק וכן בפני סילוני מים אבל לא טבילה בתוך מים. נראה לי מספיק לתא המנוע.
IP codes
מפצל עולה כ-700 שח
מלבד המפצל יש צורך ב:
כבלים 35ממר
נעלי כבל
צינור PG בשביל להעביר את הכבלים בתוכו
איזולירבנד
תושבת למצבר החדש - כמה עשרות שקלים
וכמובן מצבר נוסף - 100 אמפר רגיל (לא פריקה עמוקה) עולה כ-1000 שח
סה"כ אני נפרדתי מ-2000 שקלים אבל המצבר היחיד שנכנס אצלי היה גם היקר ביותר בחנות כ1300 שח
שלום לכולם
אשמח אם תסבירו בכמה מילים מה זה מפצל טעינה ולמה זה משמש?
תודה
ניר
סליחה .
השאלה שלי לא היתה נכונה .
איך מחברים את החוטים \ כבלים לנעלי כבל .
לפני שהם מחוזקים למקומם .
בזרם גבוה \ כבל עבה איך אתה לוחץ את מעל הכבל על החוט . ?
איציק
קראתי ולא הבנתי מספר דברים - אני מתייחס למפצל לשני מצברים, שיש לאסף בטרנספורטר:
- כיצד מבחינים בין מפצל טעינה בעל יציאת מתח ייחוס, לכזה שאין לו - האם המצאותה של יציאה נוספת (נוסף ל1-לאלטנרנטור + 2-לכל מצבר) מעידה שהרביעי הוא מתח ייחוס לאלטרנטור? לאן מחברים את אותה יציאה של מתח ייחוס?
- האם העובדה שיש למפצל הטעינה יציאת מתח ייחוס, למעשה "אומרת" שהוא מודיע לווסת האלטרנטור כמה מתח צריך לטעון (למצבר שדורש טעינה) והמפצל מנתב את אותו מתח למצבר הדורש זאת?
- לעניין הספק האלטרנטור - האם מפצל המוגדר לאלטרנטור "עד 200A" יוכל לעבוד אם אלטרנטור בעל הספק של 130A-150A או שחייבים מפצל שמיועד למתח המדוייק של האלטרנטור?
תודה,
ברנרד.
1. חבל לנחש. צריך לבחור מפצל לפי סוג האלטרנטור והווסת שיש ברכב. במקרה של ווסת חיצוני - מפצל עם יציאת ייחוס.
2. הייחוס למעשה יושב אחרי עוד דיודה, וכך הווסת רואה את מתח הטעינה האמיתי שהמצברים רואים (עם ההפסד של 0.7 וולט על הדיודה). בווסתים מתוחכמים יותר - אלקטרוניים- יש לוגיקה מסויימת, תלוי במפצל.
3. "עד" זה "עד". הרי האלטרנטור בדרך כלל לא טוען בזרם המירבי שלו.
אסף.