-
אתר שלנו המכיל תמונות מכל הטיולים, מומלץ!!!
המלצה חמה לגלוש לאתר jeep.ajm.co.il האתר, נבנה לתעד טיולים מדי שבוע של חבר'ה מגובשים מירושלים והסביבה, מכיל הרבה תמונות יפות שאני מאמין שיעלו בכם את החשק לטייל ואולי להצתרף אלינו (בשמחה). בכל אופן למעוניינים להשתתף (בעיקר בימי שישי) אפשר לפנות אלי בפרטי, פה, או בטלפון 0528823575 אלעד
-
תגובה להודעה: אתר שלנו המכיל תמונות מכל הטיולים, מומלץ!!!
כל הכבוד על ההשקעה
אבל נראה לי שיש שם לא מעט תמונות שהייתי מתבייש
להציג ובטח להתגאות בהן אבל אני משוכנע שיש לך הסבר הגיוני למה אתה והחברים (שלך) יורדים מהשבילים ומתעקשים להשאיר את חותמכם במקומות שעדיף שלא...
ואם אני טועה קבל התנצלותי הכנה וספר לי איפה אפשר להתפרע ככה
דודו
-
גועל נפש כך הורסים את המידבר צריך ליכנוס את כולכם על השחתת נופי ארצנו
אתם מהוים את הדוגמה הרעה לגיפאים הישראלים!!!
נמרוד
נ.ב יש לי את מיספרי כלי הרכב.
-
אלעד , היה מאוד נחמד בטיול אתכם באיזור בית שמש ואשמח לטייל אתכם שוב ( הפעם נגיע מאורגנים כמו שצריך ... :wink: ).
אבל ......
גם בטיול שעשיתי אתכם כמה כלי רכב ירדו לשדות מעובדים בפריחתם , אם זה הנוהל אז פשוט לא אהיה מעוניין להצתרף .
אך אם לא , וכולם למדו את הלקח אשמח לטייל אתכם אפילו כבר בשישי הזה ( לאן בדיוק הטיול ? ) :):):)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
גועל נפש כך הורסים את המידבר צריך ליכנוס את כולכם על השחתת נופי ארצנו
אתם מהוים את הדוגמה הרעה לגיפאים הישראלים!!!
נמרוד
נ.ב יש לי את מיספרי כלי הרכב.
נמרוד היקר, במקום להתעצבן ולרדת לרמה שהיא לא לעניין, אני ממליץ לך לנסות לפרגן, נסה את זה זה עובד. אין לך מושג איפה אנחנו מטיילים, ואתה מנסה לשפוט לרעה תרם תדע. נסה להגדיל ראש ולא להיות קטנוני. נ.ב בעניין מספרי הרכב, מקווה שאתה נהנה מהם (לפחות מהם)...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
כל הכבוד על ההשקעה
אבל נראה לי שיש שם לא מעט תמונות שהייתי מתבייש
להציג ובטח להתגאות בהן אבל אני משוכנע שיש לך הסבר הגיוני למה אתה והחברים (שלך) יורדים מהשבילים ומתעקשים להשאיר את חותמכם במקומות שעדיף שלא...
ואם אני טועה קבל התנצלותי הכנה וספר לי איפה אפשר להתפרע ככה
דודו
ראשית תודה על הפירגון. שנית, אל תתבייש להציג תמונות כלשהם, הכל תחת שליטה ומדובר באנשים שאוהבים נוף וטבע ובטח שומרים עליו. בעניין חוכמתנו, ואיך אנחנו פועלים בדרכים, אתה מוזמן להצתרף ולראות בעצמך. אין צורך להתנצל אבל יש צורך לא לשפוט מרחוק. צא לטייל...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zion_z1
נמרוד היקר, במקום להתעצבן ולרדת לרמה שהיא לא לעניין, אני ממליץ לך לנסות לפרגן, נסה את זה זה עובד. אין לך מושג איפה אנחנו מטיילים, ואתה מנסה לשפוט לרעה תרם תדע. נסה להגדיל ראש ולא להיות קטנוני. נ.ב בעניין מספרי הרכב, מקווה שאתה נהנה מהם (לפחות מהם)...
על מה לפרגן?
על זה שאתם מוציאים שם רע לכל מי שנוסע ברכב שטח באשר הוא?
על זה שאתם פותחים קוליסים במקומות שלא אמורים לרדת בהם משבילים ויותר גרוע מכך, במקומות רגישים יותר מאחרים?
על זה שאתם מתגאים בהרס שטח?
קל יחסית לזהות את המקומות, במקומך הייתי מעיף את התמונות מהרשת- גם כי קודם כל הן תעודת עניות לאיך מתנהגים בשטח וגם כי יש שם מספיק חומר מרשיע לרוקן פנקס דוחות.
לפי התגובות שלך אתה לא ממש מבין על מה מדברים ולכן אני מעדיף לחשוב שפשוט אין לכם מושג איך להתנהג בשטח ובגלל זה התחראתם עליו, וכעת פשוט תלמד (לפחות איזה תמונות לא להעלות לרשת).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
אבל ......
גם בטיול שעשיתי אתכם כמה כלי רכב ירדו לשדות מעובדים בפריחתם , אם זה הנוהל אז פשוט לא אהיה מעוניין להצתרף .
מילא אנחנו לא מבינים מה אנחנו רואים , אבל תהיה רציני אפילו מי שהיה איתכם בשטח אומר לך שיש משהו לא בסדר בהתנהגות שלכם אז למה להתווכח סתם ? תפנים תתקן ותסגור את הסיפור...
-
6 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
במקומך הייתי מעיף את התמונות מהרשת- גם כי קודם כל הן תעודת עניות לאיך מתנהגים בשטח וגם כי יש שם מספיק חומר מרשיע לרוקן פנקס דוחות.
דווקא השירשור הזה הוא שירשור טוב. הוא יכול להיות מצויין לכל מי שיחפש את צמד המילים: הג'יפאי המכוער או: איך לא להתנהג בשטח או: נזק לשטח או: כוליסים מכוערים . (וכל מי שרוצא יכול להוסיף כארות עיניו...)
אני דווקא בעד להשאיר את התמונות. יודע מה, זה לא חשוב. אם כבר השרשור הזה הפך להיות מה שכתבתי אז בוא נקל על כל מי שיגיע אליו בעתיד.
בבקשה:
-
תראו אנשים ... טיילתי עם הח'ברה האלה , בסה"כ מדובר באנשים טובים .
אני חושב שבמקרה הנ"ל אין צורך לרדת לפסים כאלו , אלה רק בהערה בונה .
אני יודע שקשה להתעלם מהתמונות לעיל , אך באמת יש אנשים שלא מודעים לנזקים מירידה מהשבילים במדבר.
ושוב תזכרו בסה"כ מדובר באנשים טובים :D.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
אני יודע שקשה להתעלם מהתמונות לעיל , אך באמת יש אנשים שלא מודעים לנזקים מירידה מהשבילים במדבר.
:D.
ולכן לא הגבתי עד עכשיו.
לא מודעים? בסדר, אפשר ללמוד. אבל לא כשלא מוכנים לשמוע ועונים בזלזול להערות:
ציטוט:
אין לך מושג איפה אנחנו מטיילים, ואתה מנסה לשפוט לרעה תרם תדע. נסה להגדיל ראש ולא להיות קטנוני. נ.ב בעניין מספרי הרכב, מקווה שאתה נהנה מהם (לפחות מהם)...
אם פותח השרור רואה בהערות על התמונות הנ"ל קטנוניות ועוד מתעקש שהמעירים לא מבינים על מה הם מדברים אז זהו שורש הבעייה!
-
קראתי את השרשור. לדעתי כדאי בשלב זה לשנות את שמו לשמירת ערכי הטבע והנוף.
עם מה שרואים בתמונות אי אפשר להתווכח. נסיעה שלא בשבילים, והתרברבות גברית על חשבון ערכי הטבע.
בכל טיול אנו נתקלים בקוליסים מיותרים המהווים תוצר לוואי של התנהגות ונדליסטית.
אם זאת נראה כי החברה שבתמונות עשו זאת מחוסר מודעות. לא נראה לי שפותח השרשור היה מציג את האתר והתמונות ומזמין את כולם (נראה שמכל הלב) וזאת בידיעה כי עבר על החוק.
מובנת ההשתלחות של החברים בתופעה, שאכן מקוממת, וכפי שכבר נאמר מוציאה לכולנו שם רע, אך אם ברצוננו לפנות לתבונתו של מי מאלה המופיעים בתמונות, כדאי לעשות זאת באופן מתון שלא יגרום להם להגיב כפי שהגיבו.
מקווה רק שפותח השרשור ושאר הקוראים, באם ישנם כאלה, שאינם מודעים לנושא, יפנימו את חשיבות הנסיעה על השבילים גם אם ההנאה לפעמים נפגמת וכך גם יצר הגבריות.
שבת שלום ותהנו בטיולי סוף השבוע ושוב - סעו בשבילים.
-
לפותח השרשור -
זה שמישהו מעיר לך, זו לא קטנוניות. מהתגובות שלך אתה לא מבין מה אתה עושה לא בסדר, ואני ממליץ לך להקשיב למי שמנסה לומר לך איך לשנות את דרכיך.
במקום להתרברב, תקשיב. מי שהעירו לך מכירים את השטח לא פחות ממך, ומהיכרותי האישית איתם - כנראה יותר ממך.
תקשיב, תלמד, אולי יצא משהו טוב מהשרשור הזה.
אף אחד לא אומר לך לא לטייל. כולנו מחזיקים כלי רכב שמיועדים בראש ובראשונה לטייל, אבל יש קוד התנהגות שאותו לא מקבלים בחוברת השימוש המצורפת לרכב השטח שאתה קונה. אתה וחבורתך לא מודעים לקוד הזה, וזו ההזדמנות שלך ללמוד.
אסף.
-
אני לא מצליח למצוא את זה אבל היה פהם שרשור בנושא הזה שאנשים מטיילים ומצפים שמישהו יאסוף אחרים.
אולי אפשר לצרף את השרשור הזה פה - ניראה לי מתאים.
-
מישהו מוכן להסביר מהו ה"קוד" המדובר.לפי מה שהבנתי זה חוקית מותר ויש קוד מסוים
אז מהו הקוד?
אני יודע שלא יורדים לשדות של מישהו כדי לא לפגוע בו. אגב זה אסור חוקית.
אני לא מבין מדוע אסור לנסוע במדבר כמוהם, באמת לא מבין נא להסביר.
זה לא שייך לאף אחד.
תודה למסבירים.
קצת פירגון לאחרים, ולא צריך להתנפל, ולא להתיפיף. צריך להסביר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שוב תודה למסבירים כדי שנילמד. (אם אפשר לכתוב בצורה של 1. ..., 2. ..., וכו')
משה
-
ה"קוד" או ה"חוקים" ברורים למי שנוסע ומטייל ואומר פשוט:
נוסעים על השבילים. נקודה.
לא יורדים מהציר משום סיבה, גם לא כדי לחלץ , או לצלם, או כל סיבה חשובה אחרת.
למה ? כדי שגם מי שבא אחריך יראה את השטח כמו שאתה ראית אותו ולא כמו אחרי חורבן. ובמיוחד אחרי שנשטף כמו שקרה בחורף האחרון. שזו הייתה הזדמנות מצויינת לטבע "למחוק" כמה התעללויות בוטות כמו שלכם.
יתר על כן, באזורים שמוגדרים "שמורת טבע" או "גן לאומי", נוסעים על שבילים מסומנים בסימון שבילים.
שזה פס צבע תחום בשני פסים לבנים. איך יודעים לתכנן לפני ? קונים מפת סימון שבילים. או תוכנה שתומכת בסימון שבילים, או נוסעים עם מישהו שמכיר.
אני מסכים לכל מה שנאמר כאן ע"י קודמיי, יש מצב שהדברים נעשו "בתום לב" וחוסר ידיעה, זה עדיין לא פותר אבל, לפחות תלמדו להבא. והדרך הטובה, לדעתי, היא לנסוע עם מישהו בעל נסיון שייתן לכם קצת הדרכה. זו לא בושה.
והערה אחרונה,
אם כבר אתה פותח שרשור ומזמין את כולם, למד לקבל מהביקורת. בד"כ מטרתה טובה. . .
בהצלחה
-
תודה על ההסבר. למדתי ונפנים.
חייב לציין כי אני לא מסכים לכלל הזה, ואני לא מבין מי המציא אותו.
אבל מקבל אותו כי לא נעים ותו לא.(גם בגלל שהרכב שלי גם ככה לא יורד מהשבילים)
אם מדובר על "שמורת טבע" למשל אזיי כתוב שלא לרדת מהשביל כדי לא לפגוע בטבע.
אם לא כתוב אז כנראה שאין במה לפגוע. אחרת רשות שמורות הטבע שעושה עבודה טובה הייתה מסמנת ומתריעה.
אבל אם לא עשו כך אז בשביל שאתה או מישהו לא נעים לו לראות משהו זה לא נראה לי סיבה טובה.
לדוגמא בדיונות נוסעים היכן שרוצים אז לפי הכלל גם שם אסור, לי זה נראה מאד מוזר.
אגב זה בטח לא אסור, ואם זה לא אסור אז זה מותר.
כיצד מישהו קובע לאחר היכן לטייל ואם לעשות דרך מסויימת.
שוב לדעתי אם הייתה בעיה עם זה היו שמים שלט שלא לרדת מהשביל, שאגב גם השבילים זה תוצאה של מטיילים אחרים שפתלו דרך.
טיול נעים, ונא לשמור על הטבע ולא לפגוע בחקלאים, שזה חמור מאד לדעתי.
אשמח אם תשיב לתהיות שלי.
משה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
תודה על ההסבר. למדתי ונפנים.
חייב לציין כי אני לא מסכים לכלל הזה, ואני לא מבין מי המציא אותו.
אבל מקבל אותו כי לא נעים ותו לא.(גם בגלל שהרכב שלי גם ככה לא יורד מהשבילים)
אם מדובר על "שמורת טבע" למשל אזיי כתוב שלא לרדת מהשביל כדי לא לפגוע בטבע.
אם לא כתוב אז כנראה שאין במה לפגוע. אחרת רשות שמורות הטבע שעושה עבודה טובה הייתה מסמנת ומתריעה.
אבל אם לא עשו כך אז בשביל שאתה או מישהו לא נעים לו לראות משהו זה לא נראה לי סיבה טובה.
לדוגמא בדיונות נוסעים היכן שרוצים אז לפי הכלל גם שם אסור, לי זה נראה מאד מוזר.
אגב זה בטח לא אסור, ואם זה לא אסור אז זה מותר.
כיצד מישהו קובע לאחר היכן לטייל ואם לעשות דרך מסויימת.
שוב לדעתי אם הייתה בעיה עם זה היו שמים שלט שלא לרדת מהשביל, שאגב גם השבילים זה תוצאה של מטיילים אחרים שפתלו דרך.
טיול נעים, ונא לשמור על הטבע ולא לפגוע בחקלאים, שזה חמור מאד לדעתי.
אשמח אם תשיב לתהיות שלי.
משה
כתבתי שעה , אבל עזוב, חבל על המאמץ ... של כתיבת השורות...
כנראה שיש כאלה שמפנימים רק כשזה מגיע לקנסות ועונשים. חבל, אבל מה לעשות ?
במילה אחת, לא אני ולא שאר ה"מציקים" מבינים משהו , למענך ולמען לא תיתקל ברשויות, לך חפש מה אומר חוק "רשות שמורות הטבע", וסע לפי מה שכתוב שם. כל מילה מעבר לזה, היא בזבוז זמן. שהרי מעכשו לא תוכל לטעון "לא ידעתי..."
ניצחת, אתה הכי חכם.
-
משה, התחלתי לכתוב רשימה מסודרת של מה אסור ולמה אבל הפסקתי באמע כי הבנתי שאני מנסה ללמד בהודעה קצרה מה שלקח לי הרבה מאד שנים ללמוד. זה לא ריאלי..
בתוך ההודעה המיתממת שלך מסתתרות שאלות אמיתיות וכנות שאני בטוח כי מייצגות לא מעט מטיילים, ולכן אנסה להשיב עליהם:
ראשית, יש להפריד בים חוק לבין נורמה. יש חוק שמורות הטבע שבו הכללים המחייבים חלים אך ורק בתוך תחומי השמורה. למה?- שאלה טובה. אתה עו"ד לא? אז התשובות אצלך.
הנושא של שמורה/לא שמורה לא צריך לשנות למי שהטבע נמצא בדמו ואכפת לו. מי שמעוניין לשמור על הטבע יעשה זאת גם מחוץ לשמורה ומי שלא- לא ייתחשב גם בכללי השמורות והחוק יטפל בו (בתקווה).
ועכשיו ללמה:
ראשית, הסיבה של למנוע פגיעה בנוף הנגרמת מגלגלי רכבים היכן שאין שביל היא סיבה מספיק טובה. אם הנורמה הזו לא הייתה קיימת כבר לא היה לנו מקומות יפים וטבעיים לטייל בהם והיית רוצה שכך גם יהיה לילדי בעוד אי-אלו שנים.
שנית, ההשפעה של רכב היורד משביל במדבר על הטבע היא עצומה. אני לא הולך ללמד אותך אקולוגיה, אבל הנזק כולל בין היתר: ייבוש ערוצים מצמחייה, דילול אוכלוסיות של בע"ח (חלקם נדירים), סחיפות קרקע ועוד.
למי שמה שכתבתי לעיל לא מדבר אליו- לטעמי הוא לא ראוי לטייל בטבע.
ואם בכל זאת מה שכתבתי עדיין לא משכנע אז כפי שסיכמת את זה:
ציטוט:
אבל מקבל אותו ותו לא
בברכה,
יונתן
-
יונתן תודה על ההסבר, אשמח לרשימה כי אני בטוח לא יודע ומעוניין ללמוד.
ההסבר שלך מצוין לדעתי (לא מחלק ציונים) וילמד הרבה חדשים יחסית כמוני.
אני בטוח שגם לבחורים הנחמדים שפתחו את השירשור יכנס משהו מזה.
התהיות שלי לדעתי משקפות הרבה מטיילים, ובטח שחדשים לא מודעים, ולא מבינים את מה שאתה למדת לאורך השנים.
לדעתי ברגע שידעו כולם תהיה זאת התחלה של הנחלת הערכים לדורות הבאים.
אולי אפילו הרשימה שתכתוב תהפוך לקוד הרישמי או הלא רישמי.
אם הייתי יכול הייתי כותב אבל אני לא יודע.
אגב כל האיומים על דוחו"ת וקנסות לא יעילים, וזאת משום שאם זה לא אסור אז אף אחד לא יעשה כלום.
הסבר כזה משכנע כן עובד, אפילו על הקשים שביננו, וכל פעם שמישהו ירצה לרדת מהשביל יהדהד בראשו ההסבר וימנע את רוב ההרס שאני מבין עכשיו שמתרחש.
יש לי אפילו הצעה, הקוד שיכתב תהיה לו הפניה בראש הפורומים בכדי שיהיה נגיש וקריא לכולם ולפחות כולם ידעו, בתקוה שיעשו.
מה שבטוח אלה שעושים בתום לב וללא מודעות לא יעשו, בכך כבר חסכנו נזק עצום.
משה