האם הגיר ברודיאו זהה לזה שבטרופר?
יותר מידי בעלי רודיאו (שמעמידים את הרכב למכירה )עברו שיפוץ גיר לפני 100000 ק"מ ...
משהו לא סביר פה? מישהו יכול להאיר את הנושא?
אבי
Printable View
האם הגיר ברודיאו זהה לזה שבטרופר?
יותר מידי בעלי רודיאו (שמעמידים את הרכב למכירה )עברו שיפוץ גיר לפני 100000 ק"מ ...
משהו לא סביר פה? מישהו יכול להאיר את הנושא?
אבי
לא בכל הדגמים / שנתונים, ברובם הגיר הוא כמו של הטרופר - 4L30E תוצרת GM שטרסבורג צרפת ובחלקם גיר יפני תוצרת AISIN WARNER דגם AW30-40LE והכי נדיר AW30-40LS (שניהם דגמים משופרים של הA340 שקיים גם במגוון רכבים אחרים של טויוטה וגם בחלק מדגמי צ'ירוקי בתצורת AW4).
זיהוי:
1. ב4L30E לא קיים מדיד שמן וישנם שני אגני שמן ובאחר יש מדיד ואגן שמן אחד.
2. בAW30-40LE/LS קיים לחצן ביטול Overdrive על בורר ההילוכים.
[QUOTE=nickya;296114
1. ב4L30E לא קיים מדיד שמן וישנם שני אגני שמן ובאחר יש מדיד ואגן שמן אחד.
בדגמים עד 96 כולל, יש מדיד שמן.
בברכה,טושי
סתם לידיעה כללית,
במקרה של A340 , ניתן להחליף את הטרנספר לאחד מטויוטה, (ואפשרות ל4.7:1) או כפול
נעשה בעבר ודי בקלות.(קלות זה יחסי)
כמובן שגם זה פותח את הדלת לטרנספר כפול בדרף אחרת , 231 קידמי ודנה 300 מאחוריו....
במקרה של הזבל שמיוצר בצרפת.....מה נשאר להגיד?
אבל כול הדיון בזה חסר תועלת כי אדון גולן לא יודע איזה גיר יהיה באיסוזו שהוא חושב לקנות, תלוי לפי השנתון וכו'
אבל יש המלצה: בחופש הגדול הבא, קח את הבן הקטן(לא אור?), ומצא לו מכון גירים שיקח אותו להתלמדות, אפילו בלי משכורת..זה ישתלם.
למיטב ידיעתי תיבת ה- 4L30E מותקנת רק ברכבים שהגיעו לארץ כמודל 2002.
ברכבים שהגיעו לארץ החל ממודל 2003 עברו לתיבות היפניות.
תודה רבה לכם! :)
עמדנו לפני קניית רודיאו 2002 שהיה יפה מאד חיצונית ועשה רק 80K !!!
איך שהצצתי אל מתחת לרכב חטפתי טיפה של שמן אדום ישר לעין :mad:
מצרף תמונה להנאתכם.
אודה לכם מאד אם מישהו יוכל לאשר שדגמי 2004 לא נגועים בבעיה הזו?
עופר
http://img132.imageshack.us/img132/9...31603321x1.jpg
זה האזכור היחיד שמצאתי לעניין החלפת התיבה החל מ- 2003.
בדגמי "רודיאו" 2003 החדשים בוצעה מתיחת פנים אשר כוללת את השינויים הבאים: גריל קדמי חדש עם פנסי חזית חדשים ומודרניים, תפעול מערכת בקרת השיוט מגלגל ההגה, שליטה על מערכת השמע מגלגל ההגה, אימובילייזר מקורי, פתחי איוורור חדשים, שילוב 4X4 מלא באמצאות מתג חשמלי, גיר אוטומטי חדש עם יחסי ההעברה משופרים"
בבקשה סלחו לי על ההצפה אנחנו פשוט בלי רכב בכלל וחייבים לרכוש בימים הקרובים אז באמת שכל הערה תתקבל בברכה!!!
שוב תודה
עופר
נראה לי שצילמת את הטרנספר. לא הצלחתי לזהות את הגיר מהתמונה.
אם יש לך הזדמנות לבדוק שוב את הרכב תסתכל על לוחית הזיהוי בתא המנוע, צריך להיות שם קוד לזיהוי תיבת ההילוכים.
http://img690.imageshack.us/img690/1929/96240472.png
TRANS = RMD = AISIN = יפני.
TRANS = RMQ = THM = צרפתי.
בכל מקרה, אם קיבלת שפריץ של שמן כשהסתכלת זה לא סימן טוב. מומלץ לבדוק טוב טוב מאיפה הנזילה.
תודה רבה! :)
בדקתי 2004, רק האותיות RMD הופיעו על התוית אבל הנחתי שמדובר ב- AISIN.
הכל נראה יבש ותקין ובמקביל תוצאות הבדיקה טובות (800 ש"ח ב"מבדק" הרצליה, ללא תמורה הולמת לדעתי אבל זה כבר גולש מהנושא) פרט ל- "נקישה בשילוב הילוכים" שנדמה לי שכמעט לכל רכב מוסיפים שם את ההערה הזו..
מקווה שאצליח להגיע לעסקה טובה על ה- 2004 הנ"ל
שוב תודה רבה!
בוקר טוב , יש לי איסוזו רודאו שנת 2002 ושיפצתי כבר פעמיים את הגיר , האם אפשר להחליף גיר ומנוע ולשים משנת 2004 / 2005 ? כי לפי מה שהבנתי הגירים יותר מוצלחים ?