בעיה עם התשובות לשאלות בפורום.
חברה, שימו לב לתופעה: עולה אדם בפורום (אני למשל) שמבין הרבה פחות מכם ושואל שאלה. לרוב מתפתח דיון רציני ואיכותי, לדוגמא בימים האחרונים הדיון על סוג השמן לסופה והדיון על מיתלים לסופה. הדיונים הללו הם באמת תענוג צרוף לקרוא ואני (ורבים אחרים) משכילים מהם לא מעט.
אבל מרוב דעות וסייגים של כל אחד לדעה של קודמו, נוצר מצב בו אני יותר מבולבל מהמצב בו הייתי לפני שנשאלה השאלה.
אז ברור לי שזה כל הקטע בפורום וכל אחד מביע את דעתו ומדבר מנסיונו, אבל תמיד בסוף, לאחר שרשור ארוך כותב השואל "...אז מה בתכלס הכי כדאי?..." :shock:
ברוב המקרים אין לכך תשובה.
אז אולי נמנה "בר סמכה" שיתן את גזר הדין הסופי (מנהל הפורום אולי?)? למרות שבטח גם על דעתו יקומו סייגים (וזה לגיטימי), אבל זה יתן לנו (המבינים פחות) כיוון.
תודה
ברק
Re: בעיה עם התשובות לשאלות בפורום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי barak4*4
חברה, שימו לב לתופעה: עולה אדם בפורום (אני למשל) שמבין הרבה פחות מכם ושואל שאלה. לרוב מתפתח דיון רציני ואיכותי, לדוגמא בימים האחרונים הדיון על סוג השמן לסופה והדיון על מיתלים לסופה. הדיונים הללו הם באמת תענוג צרוף לקרוא ואני (ורבים אחרים) משכילים מהם לא מעט.
אבל מרוב דעות וסייגים של כל אחד לדעה של קודמו, נוצר מצב בו אני יותר מבולבל מהמצב בו הייתי לפני שנשאלה השאלה.
אז ברור לי שזה כל הקטע בפורום וכל אחד מביע את דעתו ומדבר מנסיונו, אבל תמיד בסוף, לאחר שרשור ארוך כותב השואל "...אז מה בתכלס הכי כדאי?..." :shock:
ברוב המקרים אין לכך תשובה.
אז אולי נמנה "בר סמכה" שיתן את גזר הדין הסופי (מנהל הפורום אולי?)? למרות שבטח גם על דעתו יקומו סייגים (וזה לגיטימי), אבל זה יתן לנו (המבינים פחות) כיוון.
תודה
ברק
אתה שואל שאלה לא פשוטה. מכיוון שהיא לא קשורה ישירות לסוג ג'יפ מסויים, אני ברשותך מעביר אותה לפורום הכללי.
לתשובה שני חלקים (לפחות...):
1. לשאלה "אז מה בתכלעס הכי כדאי?" אין תשובה. פשוט אין. אם היתה, אז כולנו הייו נוסעים בדיוק באותו ג'יפ, עם אותם צמיגים, אותם בולמים, אותו שמן מנוע, אותה נעילה, וכנראה שגם אוכלים את אותו דבר כל יום,כל היום , נשואים לאותה אשה ומזיינים בתנוחה אחת. החיים לא כאלה. אין תשובות וודאיות, באף תחום בחיים, מדהים אותי כל פעם מחדש לגלות שלא כולם מבינים את זה. תסתכל על השונות האדירה והמדהימה בטבע. אותו דבר בדיוק בהנדסה והטכנולוגיה.
אין "הכי טוב", אין הכי כדאי. פשוט אין, וכדאי שתתרגל לזה.
(פילוסוף הבית ע. מוזמן להרחיב)
2. ובכל זאת... אחד ההבדלים בין האתר הזה לאחרים, מכוון מראש ועובד יפה בסך הכל, הוא שיש כאן בקרה. המנהלים ואחראי הפורומים. לא שדעתנו מוחלטת וסופית - כמו שכתבתי בחלק הראשון, אין תשובות חד משמעיות ביקום שבו אנחנו חיים, אבל אנחנו לפחות משתדלים למנוע שטויות. איך אתה יודע - סומך עלינו. זה הכל. או שלא.