מישהו פה חשמלאי של 220V ?
הסתבכתי עם חיווט שאמור להיות קל ופשוט.
יש מתג תאורה עם שני מפסקים , אחד לחדר שינה ואחד לקיר החיצוני להארת הגינה, החלטתי
להשמיש את המפסק שהולך לקיר החיצוני למנורת ספוטים קטנים או איך שקוראים לזה, לא ראיתי הארקה במתג ,
חצבתי מחילה מהנקודה בקיר עד לאיפה שהמנורה תקובע ,
חיברתי חוט אדום וחוט ירוק שהגיעו מהמתג גם למנורה , והיא נשארה חשוכה,
ליתר בטחון לקחתי מתג בודד חדש וחיברתי שוב את הירוק והאדום לחוטי המנורה והיא בשלה,
לשם נסיון חיברתי את החוט שהולך לחדר השינה והאדום השלילי למתג ואז
סוף סוף נדלקה המנורה באור חיוור , אבל אני רוצה מפסק לכל מנורה , אז חזרתי לנסות והמנורה מסרבת לדלוק .
מה עושים ?
http://i223.photobucket.com/albums/d...v/P1000863.jpg
http://i223.photobucket.com/albums/d...v/P1000873.jpg
http://i223.photobucket.com/albums/d...v/P1000865.jpg
תגובה להודעה: מישהו פה חשמלאי של 220V ?
לא הבנתי כל כך מה אתה מנסה לעשות
בכל אופן המפסק מנתק רק את אחד מהקטבים פאזה\אפס
אין לך אופציה להוציא מהמפסק 2 חוטים ולקבל מנורה דולקת .
אתה חייב למשוך עוד חוט - אולי זה השחור שם
תבדוק עם רב מודד עם מגע בין השחור לבין אחד החוטים
לא כל כך הבנתי את התיאור שלך אז יענה כללי
מפסקי חשמל ביתיים למתח רגיל (מנורות וכו לא דודי שמש)
מבצעים הפסקה רק של הזרם (+) ו האפס (-) (בגלל שזה לא זרם ישיר אין באמת + ו - ולכן כך קוראים לזה) מגיע מרחבי הבית לא ממש חשוב מאיפה כמובן שרצוי מאותו המעגל אך לבית יש אפס משותף והפקקים יושבים רק על הזרם.
בנוסף לכך בדרך כלל במפסקים גם עם הם כפולים יש שתי כניסות ושתי יציאות ואי אפשר להזין בזרם אחד את שני המעגלים
לכן מה שאליך לעשות זה לחבר את הספוטים לאפס מנקודה כלשהי קרובה (שקע או תאורה) ולהזין את הזרם דרך המפסק
מקווה שעזרתי
ואני יוסיף משהו לסיכום זרם 220 הוא לא כמו 12V של הרכב הוא יכול להרוג
לכן אינו מומלץ "לשחק" בוא ולפעמים רצוי לשלם לבעל מקצוע שיעשה עבודה מאשר ללכת לבקר ב... לאחר מיכן
חג שמח
שלושת החים שאתה מתאר הם כולם מאותה קטביות.
האדום מביא את הקוטב, הכחול והירוק מוציאים אותו אחרי כל מפסק (הכחול - מפסק ימני, והירוק מםסק שמאלי).
אני מתאר לעצמי שהקוטב השני נמצא בחוטים השחורים שבתמונה השנייה.
המלצתי לך, לאור הבנתך בחשמל - 220 הוא לא משחק, ויש בו סכנת חיים, לא רק לך, אלא גם למשתמשים.
לפעמים מותר להזמין איש מקצוע.
עריכה - כשכתבתי, הפוסט של ירון גל עוד לא היה.
מסקנה: אם שניים אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון.
תודה על הדאגה , אבל לפני כל צלילה לחיווט אני מנתק בלוח החשמל את הפקק המתאים ועובד עם
פנס לד שמאיר בדיוק על הנקודה.
לגבי התיאור , הנחתי שעם הצילום זה יהיה ברור, תיאור ההסתעפויות :
מהחור שנכנס לנקודה/צומת שבקיר מגיעים 3 חוטים : אדום ,ירוק וכחול.
במפסק עצמו האדום מחובר לשני המתגים והכחול והירוק לכל אחד בנפרד.
החוט השחור לא קשור אליהם ולא מחובר בקטע הנ"ל.
הם ממשיכים לחור העליון , הכחול שולט במנורת חדר השינה והירוק למנורה בקיר החיצוני .
לפי ההגיון חשבתי שצריך רק לחבר את הירוק והאדום במקביל לחוטי המנורה , אבל כנראה שטעיתי .
מה שאני לא מבין זה איך הכל עבד קודם היטב עם המנורה השניה בקיר החיצוני ? ואם כך למה צריך לשנות חיווטים ולמשוך חוטים במקום פשוט להתלבש על המעגל הישן ?
כחשמלאי אני אגיד לך שתתן לחשמלאי מוסמך להתעסק עם זה.
גם אם בזמן העבודה מפסיקים את הזרם, ניתן לעשות נזק למערכת.
כחבר באתר אספר לך שצריך לעקוב מהיכן מגיע החוט האדום למפסק (קופסת הסתעפות או חיבורים מתחת למנורה באותו חדר) ולהשחיל חוט אפס+הארקה מאותם חיבורים, דרך המפסק עד למנורה החדשה.
עריכה: בעקבות דבריו של שמיל וגם בעקבות מה שכתבת כתגובה, הנה, אני השלישי שאומר לך שאתה שיכור. :)
תן לבעל מקצוע לעשות את העבודה.
איתי
זה שהצלחת זה יפה.
החוטים כחול וירוק הם שניהם להדלקה של שני גורמים שונים שיוצאים מאותו מפסק (אמור היה להיות מפסק כפול)לפי הצבעים של החוטים זה חיווט ישן כי כבר הרבה שנים שהצבעים האלו אינם בתקן.
אבל ופה יש אבל גדול !
למרות שאני בעד לעשות דברים לבד
ורוח זו בהחלט שורה באתר זה כמו גם העזרה הניתנת פה כמעט לכל דורש וללא תמורה!
(אלו בהחלט בין הסיבות העיקריות לזה שאני מעריך ומרבה לגלוש באתר)
כאשר מדובר בבטיחות יש גבולות שלא צריך לחצות (מעבר לכך שכאשר אתה מבצע דברים כמו שבצעת אתה גם חוצה את גבולות החוק )
ואתה אולי לא שיכור אבל כאשר אתה מבצע עבודות חשמל שאינך מבין בהם ואינך מורשה לבצע
אתה טועה!
ואין כל רע בלהזמין לפעמים בעל מקצוע ולשלם לו שיבצע עבורך את העבודה ולא בגלל שאתה לא יכול לבצע בעצמך אלא כי זאת הדרך הנכונה.
קבל זאת כ ביקורת בונה ונקודה למחשבה!?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר.א
כאשר מדובר בבטיחות יש גבולות שלא צריך לחצות (מעבר לכך שכאשר אתה מבצע דברים כמו שבצעת אתה גם חוצה את גבולות החוק )
ואתה אולי לא שיכור אבל כאשר אתה מבצע עבודות חשמל שאינך מבין בהם ואינך מורשה לבצע
אתה טועה!
ואין כל רע בלהזמין לפעמים בעל מקצוע ולשלם לו שיבצע עבורך את העבודה ולא בגלל שאתה לא יכול לבצע בעצמך אלא כי זאת הדרך הנכונה.
ומה ההבדל הגדול בין זה לבין טיפול במערכת הבלמים / המתלים / ההיגוי וכו'?
אין הבדל
ובמידה ורכב שתיפלתה בוא יהיה מעורב בתאונה בעקבות זאת וחס ושלום יהרג מישהו סביר להניח שתהיה מאושם ברצח
מסיפור אישי לפני כמה שנים טיפלתי ברכב של חברתי אז אשתי היום בהגה החשמלי. וכמה ימים לאחר העבודה הרכב נידלק מהמנוע של ההגה, וחברת הביטוח נישתה להתנער מהאחריות רק לאחר שהוכחתי להם שיש לי אישור לעסוק בסוג כזה של עבודה ושהקצר נוצר מבעיה אחרת הם התרצו (כלומר הבינו שהם יפסידו עם הם יתבעו אותי) הם שילמו לבסוף*
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
ומה ההבדל הגדול בין זה לבין טיפול במערכת הבלמים / המתלים / ההיגוי וכו'?
אין הבדל... רק הסיטואציה...
אני בטוח שאם זה היה בפורום electrolog.com היו שואלים את אותה השאלה לגבי טיפולים ברכב...
איל
אני הכי מודע לסכנת החשמל , לפני שנתיים התחשמלתי קשות , תוך כדי ריתוך ,
לשבריר שניה ראשון לא הבנתי מה קורה, רק שהראש מתעוות כשהזרם עבר דרכו מיד שמאל לימין
הלסתות התכווצו בעוצמה אדירה תוך החלקה אחת על השניה כשהן כמעט קוטעות את הלשון , ויוצרות חתך עמוק , בשבריר השניה הבא הבנתי שאם לא אפרד מידית האלקטרודה זה יהיה הסוף ברגע ששרירי כף היד יתכווצו על הידית בלפיתה סופנית ,
למזלי הספקתי להעיף את הידית בכל הכוח שאזרתי ונפנתי לטיפול בפה מלא הדם מהחתך בלשון ,
לקח שעה ארוכה עם כמויות קפה לעצירת הדימום .
הקטע שעבדתי עם מיגון מלא , ונעלי גומי , ובכל זאת ברגע שיד אחת נגעה בארדונג נסגר מעגל.
זה שלא הבנתי בהתחלה , לא אומר שיש בהכרח סכנה בטיחותית , זה נושא נפרד עם נהלים .
במעבדה בפיסיקה עבדתי עם חומרים רדיואקטיבים , לייזר CO2 , חנקן נוזלי ומה שכבר הספקתי לשכוח ,אני מודע לסכנות ולנהלי בטיחות.
לקח לי זמן להבין למה התכוונו בהתחלה אלו שענו לי , ונסיון ראשון לא מוצלח, כשחיברתי אדום עם שחור, אבל אח"כ הבנתי וחיברתי ירוק עם שחור.
אתה ממש לא מודע לסכנת התחשמלות, וזו הבעייה - אתה חושב שאתה מודע.
התחשמלות מריתוך היא חישמול בזרם ובמתח הרבה יותר נמוך, שאין בו כמעט סכנת חיים, גם אם תיארת את זה כמו סוף העולם. (פייר, אבל פייר, התיאור שלך היה מאד דרמטי).
כשמתחשמלים מ-220 חי, אין "זמן להבין שצריך לזרוק את הידית". זה מתכווץ. ואם עבדת נכון, כך שבמקרה התחשמלות היד שלך לא יכולה להסגר על גורם מחשמל, אתה עף כמה מטרים טובים. אם במקרה היית על סולם - אתה גם רץ להגיד "הגומל".
אז לא, אתה לא מודע לסכנת התחשמלות, וכדאי שתפנים את זה.
עירא, כמו אתה מכיר אותי, אני חסיד עבודה עצמית.
אבל, כשמישהו בג'יפולוג ישאל מה ההבדל בין מפתח שבדי למברג פיליפס, ויבקש באותה הנשימה הנחיות לפו"ה בלמים, כנראה שכולנו נגיד לו שלפני שהוא מתעסק עם בלמים, כדאי שיעשה כמה עבודות פשוטות יותר. (זה לא "כנראה", אגב, בזכרוני לא מעט התייחסויות כאלו).
שאלתו של איש הדלת האחורית מנוסחת כך שברור למי שמבין בחשמל, שהוא עוד צריך ללמוד את ההבדל בין מפתח שבדי למברג פיליפס. לאחד כזה, כשאתה ממליץ לו להזמין בעל מקצוע, אתה עושה טובה.
ואני לא נכנס להבדלים נוספים, כמו מי נוהג באוטו לעומת מי מדליק חשמל, מתי ניתן לבדוק "על יבש" ואיך, ועוד.
אם תיזכר, עירא, למשל, שרשור של פירוק חגורות בטיחות, שלא כל כך הסכמתי להסביר איך עושים משהו. בגלל הסיכון.
ואגב, לא סתם האליגוריה היא מפתח שבדי ומברג פיליפס, ולא למשל מפתח שבדי ופלאייר פטנט. כך אני, כמו גם ברוך, ירון גל, איתי וניר רואים זאת.
אז כן, כן עבודה עצמית, כן עזרה והנחייה. לא תמיד, ולא בכל מחיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אתה ממש לא מודע לסכנת התחשמלות, וזו הבעייה - אתה חושב שאתה מודע.
התחשמלות מריתוך היא חישמול בזרם ובמתח הרבה יותר נמוך, שאין בו כמעט סכנת חיים, גם אם תיארת את זה כמו סוף העולם. (פייר, אבל פייר, התיאור שלך היה מאד דרמטי).
כשמתחשמלים מ-220 חי, אין "זמן להבין שצריך לזרוק את הידית". זה מתכווץ. ואם עבדת נכון, כך שבמקרה התחשמלות היד שלך לא יכולה להסגר על גורם מחשמל, אתה עף כמה מטרים טובים. אם במקרה היית על סולם - אתה גם רץ להגיד "הגומל".
אז לא, אתה לא מודע לסכנת התחשמלות, וכדאי שתפנים את זה.
עירא, כמו אתה מכיר אותי, אני חסיד עבודה עצמית.
אבל, כשמישהו בג'יפולוג ישאל מה ההבדל בין מפתח שבדי למברג פיליפס, ויבקש באותה הנשימה הנחיות לפו"ה בלמים, כנראה שכולנו נגיד לו שלפני שהוא מתעסק עם בלמים, כדאי שיעשה כמה עבודות פשוטות יותר. (זה לא "כנראה", אגב, בזכרוני לא מעט התייחסויות כאלו).
שאלתו של איש הדלת האחורית מנוסחת כך שברור למי שמבין בחשמל, שהוא עוד צריך ללמוד את ההבדל בין מפתח שבדי למברג פיליפס. לאחד כזה, כשאתה ממליץ לו להזמין בעל מקצוע, אתה עושה טובה.
ואני לא נכנס להבדלים נוספים, כמו מי נוהג באוטו לעומת מי מדליק חשמל, מתי ניתן לבדוק "על יבש" ואיך, ועוד.
אם תיזכר, עירא, למשל, שרשור של פירוק חגורות בטיחות, שלא כל כך הסכמתי להסביר איך עושים משהו. בגלל הסיכון.
ואגב, לא סתם האליגוריה היא מפתח שבדי ומברג פיליפס, ולא למשל מפתח שבדי ופלאייר פטנט. כך אני, כמו גם ברוך, ירון גל, איתי וניר רואים זאת.
+1
והמשפט הבא באותיות קידוש לבנה ...
כמה פעמים אפשר עוד לכתוב כי לא עבדתי עם חשמל חי ?
אני לא תמיד יודע איך לחווט נכון , אבל בכל שלב אני בודק , הולך ללוח החשמל מרים פקק , לא עובד ?
מוריד שוב .
וללמוד הבדל בין מפתח שבדי לפילפס לוקח חצי דקה ואני איטי אז עוד דקה .
ד.א השכן שלי חשמלאי ועוזר לי ללא תשלום , את העבודה אתמול התעקשתי לבצע בעצמי כי ידעתי שזה לא צריך להיות מסובך .
כשפעם לא הסתדרתי עם החיווט המורכב בתאורת הסלון קראתי לו , ואכן זה היה מעל היכולת שלי כי גם לו לקח דקות ארוכות להבין ולבדוק חיווטים .
אני מודה שלא הייתי מסוגל לפתור את הבעיה לבד.
אבל בכל מקרה, גם אז לכל היותר הייתי נשאר ללא תאורה , לא הסתכנתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
כמה פעמים אפשר עוד לכתוב כי לא עבדתי עם חשמל חי ?
אני לא תמיד יודע איך לחווט נכון , אבל בכל שלב אני בודק , הולך ללוח החשמל מרים פקק , לא עובד ?
מוריד שוב .
..
ואחרי שאתה מוריד, אתה בודק עם רב מודד (לא טסטר של 2 שקלים) שבאמת אין מתח?
בתור חשמלאי ראשי במפעל אני יכול להגיד לך שלא מספיק להוריד מאמ"ת..במיוחד שאתה לא בטוח בחיווט , לא פעם ולא פעמיים ראיתי והחלפתי מאמת"ים "תפוסים" , אתה מוריד את המפסק אבל המגעים בפנים כבר מרותכים אחד לשני..
הבעיה בחשמל היא שלא רואים אותו ולכן בכל עבודה חשוב וחובה שיהיה לך מכשיר מדידה לוודא שאכן אין מתח...
ליאור
לא עם רב מודד, עם טסטר, אני באמת צריך לסדר את הרב מודד שלי , בכל מקרה אני בודק כל חוט
גם אחרי שאני מוריד את הפקק , ועובד עם שפיץ פלייר במקום ידיים חשופות , או נוגע רק בחלקים המבודדים , אני מודע לבעיה שציינת , קרה לי מזמן לפני שנים , מאז אני לא סומך על פקק גם כשהוא ב OFF .
אם אני כבר נוגע באצבעות חשופות זה תמיד כך שאם והיה חישמול היד תתכווץ ותדחה מהחלק .
*
שרשור חשוב, אני בטוח שהרבה פה עושים עבודות כאלה.
נזרקו פה הוראות בטיחות מצילות חיים, רק בשביל זה היה שווה.
המלצה נוספת לא לבצע עבודות כאלה לגמרי לבד, שיהיה מי שיעזור/יזעיק עזרה חו"ח אם צריך.
סיפור קצר ו"משעשע": לפני כשנה החלטתי לטפל בשקע שלא עבד בבית (הוספנו אותו אחרי שנכנסנו והוא עבד זמן מסויים), פתחתי אותו וראיתי רק שני חוטים, הארקה ו-0 כאשר כל אחד במקומו המיועד, חיפשתי את השלישי החסר, לא מצאתי אז החלטתי להחזיר הכל למקום, נגעתי בשניהם וגיליתי הפתעה מעניינת: חטפתי פצצה כשאני על סולם, מסתבר שההארכה מעבירה זרם=>חייה, לאחר בירור קצר התברר שמי שהתקין את השקע לא היה לו חוט בצבע פאזה אז הוא לקח צבע של הארכה והעביר רק 2 ולא שלושה, כאשר אבא שלי נגע בעניין כי זה לא עבד הוא חיבר את הצבע של הארכה למקום ה"נכון" שלו, קיצר יכל להיגמר לא טוב, עדיף בעל מקצוע מהאשר חבר של אח שעושה טובה מכל הלב.
ד"א מאז הוחלף כל החשמל בבית עד הכבל האחרון ע"י בעלי מקצוע :p
אם היית בודק עם רב מודד היית חייב למצוא את האפס ולא היית שואל שאלות.
בחשמל יש חוקים לחיווט, בחשמל ישן יש ברדק.
היום חום= פזה
כחול= 0
צהוב ירוק =הארקה
פעם חום= פזה
שחור= 0
צהוב =הארקה
בימי קדם
אדום- הזנה מהלוח
ירוק- יציאה לצרכן
שחור- 0
כחול - מה שבא לחשמלאי
לבן- הארקה.
בכל מקרה חשוב לזכור שחשמל הורג ומהר ובמקרה הטוב זה ממשששששששששש כואב.
טסטר זה נחמד אבל צריך לבדוק אותו לפני כל שימוש כי אם נשרפה המנורה...
והכי חשוב זה פחת תקין:eek: