שאלה על משענת יד בגי'מני (כותרת נערכה כמובן)
החלטתי להרכיב משענות יד מתקפלות בג'ימני. משענת יד שמאלית לכיסא הימני שליד הנהג ומשענת יד ימנית לכיסא הנהג.
האם זה באמת כ"כ קל? קודחים בצד הכיסא, מכניסים את המשענת (עם ברגיה? לא יודע, שואל) וזהו?
איפה אני משיג משענות יד שכאלה?
פעם מזמן ראיתי פה שירשור ותמונה של ג'ימני כזה.
אשמח לכל עזרה ועיצה
תגובה להודעה: מחפש חלק להרכבה בג'ימני........
לא מאמין שמישהו קדח בכיסא אלא אולי הביא כיסא מרכב אחר שתואם או עבר התאמה מבחינת החיבורים.
לקדוח בכיסא לא יתן לך שום דבר למעט חור מבאס.
אני שואל שוב כי לא יודע, תקנו אותי במידה ואטעה:
בלתי אפשרי/אסור/לא ניתן/לא חוקי לקדוח בצד המשענת ולהכניס לשם עם ברגים/כל דבר אחר, תופסנים ובכך ליצור משענות יד בג'ימני?
ואם זה לא אפשרי, איך בכל זאת ניתן לבצע כזה דבר מבלי להחליף את הכיסאות ו/או להסתבך עם המשטרה/טסטים וכ'ו?
אני מוצא את עצמי נשענן עם היד לעיתים על ידית ההילוכים הפיצפונה והאוטומטית, חשבתי לעצמי אולי ארכיב משענת יד שכזו.
מה עושים?
א. קדיחה וכד' יכולה להביא לכדי הורדה מהכביש / טענה לשינוי מבנה או טענה לבלאי/נזק וכד'. גם בטסט אם מקפידים אז בודקים גם ריפודים, אפילו שזה נדיר מאד. ושוב - אין לך שום טעם לקדוח בכיסא כי אין שם משהו חזק דיו שיכול להחזיק את המשענת יד כראוי או לפחות לאורך זמן.
ב. החלפה של מושב היא דבר חוקי בהנחה ועושים זאת אצל מתקין מורשה, כדוגמת אספיר ושאר סדנאות. תחשוב על זה רגע, יש מושבים אורטופדיים חוקיים לחלוטין, אין עם זה בעיה כל עוד זה נעשה כראוי. ואם נלך לצד האפור - לא בודקים מקוריות של מושב בטסט, אלא אם בולט לעין שעשו עבודה של חאפרים ואני מניח שאתה לא תעשה כזה דבר. אנשים לוקחים מושבים של מזדה 3 ושמים בסמוראי , מושבי באקט בסוברו DL וכד'. אתה עם ג'ימני חדש ותקין בסה"כ, אין ממה לחשוש ואם תעשה את העבודה אצל מישהו מקצועי (אני מניח שאתה לא עושה את העבודה לבד) אז על אחת כמה וכמה. תדאג גם לא לשאול שאלות קיטבג וכך ייטב לך כפליים.
ג. אתה יכול לקנות משענת יד עם תא , יש לא מעט דוגמאות, מעץ , מפלסטיק, מעור וכד'. זה לא מתחבר לכסא אלא יושב בין המושבים ומעל לידית ההנד-ברקס. זה חוקי, זה שליף , זה נותן לך עוד תא אכסון ואפילו מחזיק כוסות והמגוון אדיר ותוכל להתאים לך אחד בלי בעיה. יש בחנויות מוצרים לרכב, יש באוטו-דיפו ואפשר גם להזמין דרך האינטרנט.
----- לא צריך לצטט תוכן של הודעה שנמצאת מעל -----
ניסיתי להתאים, אבל בעייה, אין משענת כזו, עם התא לאיחסון וכל מה שכתבת, שמתאימה לג'ימני.
הייתי באוטו דיפו, לכן פתחתי שירשור כזה, אין שם במידה שמתאימה לג'ימני.
חשבתי אולי לבנות איזושהי קופסא/תא לאיחסון, אבל אני שואל במקביל:
מאיפה משיגים את מבוקשי? בין אם משענת או תא לאיחסון, בין אם כל פיתרון דומה?
באינטרנט? איפה למשל באינטרנט?
יד 2 לא ניבו פרי, אספיר וגתוס גם לא, פיתרון אחר? מקום אחר?
----- לא צריך לצטט תוכן של הודעה שנמצאת מעל -----
מה המידות שלך בין הכיסאות?
תגובה להודעה: שאלה על משענת יד בגי'מני (כותרת נערכה כמובן)
אספיר לא מצאו לך מושב עם משענת ? בוודאות יש להם אבל לא בטוח שזה יהיה זול. לא בטוח שגם בטלפון הם יענו לך לשאלה הזו כמו אם תגיע אליהם לאחד הסניפים. כנ"ל שאר הסדנאות, לא תמיד תשיג את מבוקשך טלפונית, הם מעדיפים לראות את הלקוח, לא משנה כרגע מה הסיבה.
לבנות תא אכסון כזה אפשר בלי בעיה, כמה חתיכות עץ או מתכת, מדידות והתאמות, לבסוף ריפוד החלק העליון והנה לך תא אכסון קומפקטי ומשענת יד בו בזמן. אם יש לך היכולת ,בנה, אם לא , אולי מישהו פה בפורום יהיה מוכן לבנות לך כזה בתמורה לכמה זוזים. אני יודע על אנשים שבנו כאלה דברים ואולי הם יצופו פה בהמשך.
אתה תמיד יכול גם ללכת לבעל מקצוע שיבנה לך, זה לא צריך להיות סיפור יקר.
בשביל לחסוך לך קצת עלויות, אתה יכול לקנות קרטון-ביצוע ולחתוך לך מודל שיספק אותך ואז ללכת עם זה לנגר/מסגר.
אין פתרונות מהירים יותר מזה מתוקיק האלמוני. אם אתה יודע לחפש באינטרנט, בגוגל וכד' ולא מצאת את מבוקשך, אז כנראה שמיצית את האפשרויות הרגילות ונתתי לך כרגע את האפשרויות של ייצור עצמי.
אם אתה יודע אנגלית ברמה סבירה, אתה יכול גם לחפש בפורומים הזרים ולראות אם מישהו עשה שם משהו כזה, מנסיוני - לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
ניסיתי להתאים, אבל בעייה, אין משענת כזו, עם התא לאיחסון וכל מה שכתבת, שמתאימה לג'ימני.
הייתי באוטו דיפו, לכן פתחתי שירשור כזה, אין שם במידה שמתאימה לג'ימני.
חשבתי אולי לבנות איזושהי קופסא/תא לאיחסון, אבל אני שואל במקביל:
מאיפה משיגים את מבוקשי? בין אם משענת או תא לאיחסון, בין אם כל פיתרון דומה?
באינטרנט? איפה למשל באינטרנט?
יד 2 לא ניבו פרי, אספיר וגתוס גם לא, פיתרון אחר? מקום אחר?
אם אתה בונה על פי הרצון שלך, מידות, תאי אכסון וכן הלאה, זה הטוב ביותר.
בכל מקרה..לא אמורה להיות בעייה להשיג את זה.
מה המידות שלך בין הכיסאות?[/quote]
כמה סנטימטרים. אולי עשרה לא יותר, אולי פחות. כרגע השנייה לא יכול למדוד, יותר מאוחר כן.
אני משוכנע במאה אחוז שפעם מישהו העלה לפה תמונה, שבה היה כזה דבר, כלומר קופסא כזו כמו שיש באוטודיפו, רק שאני לא יודע ולא בטוח אם הוא הביא אותה מאוטו דיפו או ממקום אחר וכ'ו.
זה לא היה נראה בנוי, אלא קנוי.
יש בג'ימני בין המושבים, מעיין תא מעוגל כזה, להניח בתוכו כוסות של קפה, באוטו ג'ימני ספציפי שראיתי פה בתמונה, בוטללו התאים האלה, כי הקובייה שהוכנסה בין המושבים, "כיסתה" על העיגולים האלה.
אני מנסה להיזכר בפרטים נוספים אותו התמונה, אבל לא נזכר.
עוד פיתרונות? הצעות? אשמח לכל עזרה
הקופסה הסטנדרטית הרגילה שמוכרים בחנויות אביזרים,
חייבת להתאים לך שם. היא גם מגיעה עם מעין "רגליים"..תושבות ארוכות
שאתה יכול להגביה אותה.
אני יכול לבדוק לך בחנות אביזרים שאני יודע בודאות שיש שם...רק תן מידות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
הקופסה הסטנדרטית הרגילה שמוכרים בחנויות אביזרים,
חייבת להתאים לך שם. היא גם מגיעה עם מעין "רגליים"..תושבות ארוכות
שאתה יכול להגביה אותה.
אני יכול לבדוק לך בחנות אביזרים שאני יודע בודאות שיש שם...רק תן מידות.
יורד ומודד, תשובות בדקות הקרובות.
עד שאחזור מהמדידה: הייתי באוטודיפו, מדדתי את כל הקופסאות המדוברות, אף אחד לא נכנס לי ברווח הזה שיש בים הכיסאות.
בי בינתיים........
אני נזכר עכשיו שכבר קראתי על הטענות האלה - בין המושבים בג'ימני אין הרבה מקום והקופסא הסטנדרטית עם הריפוד דמוי עור אכן לא נכנסת.
אבל עם מידות אפשר לבנות דברים.
להלן תוצאות המדידה (בחושך, כשהסלולארי לא לידי ואין פנסי רחוב) נקווה שייצא מדוייק עד כמה שאפשר עם פנס אצע - לד:
ברווח שבין משענות הכיסא נמדדו 16 סנטימטרים.
באורך, שנמדד החל מהתשובת של ידית ההילוכים, עד סופה ועוד שני סנטימטרים שלקחתי ספייר נמדדו 38 סנטימטרים.
הגובה לא עקרוני, לא מתכוון להכניס לשם צמיגים או כננות.
יש תובנות? המצאות? רעיונות?
(הניחו לרגע לבנייה העצמית בצד)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matokik
להלן תוצאות המדידה (בחושך, כשהסלולארי לא לידי ואין פנסי רחוב) נקווה שייצא מדוייק עד כמה שאפשר עם פנס אצע - לד:
ברווח שבין משענות הכיסא נמדדו 16 סנטימטרים.
באורך, שנמדד החל מהתשובת של ידית ההילוכים, עד סופה ועוד שני סנטימטרים שלקחתי ספייר נמדדו 38 סנטימטרים.
הגובה לא עקרוני, לא מתכוון להכניס לשם צמיגים או כננות.
יש תובנות? המצאות? רעיונות?
(הניחו לרגע לבנייה העצמית בצד)
הלכתי מיד אחריך למדוד...להלן התוצאות..באור.:)
רוחב - 16 ס"מ.
אורך - 30 ס"מ כשתושבת הכוס קפה הקדמית מקופלת.
אם לא בונים עצמאית, מה נעשה עם המדידות שלך בדיוק ? נחפש לך באינטרנט משענות ונסתכל בנתונים ? אתה יכול לעשות את זה בעצמך.
בתכלס, צריך לדעת גם את הגובה, ואז מישהו פה יכול לנסות לשרטט קוביה מלבנית בתלת מימד כדי להבין על מה מדובר. המדידה לא הכי טובה בעולם כי יש עוד כמה נתונים שחסרים לך, אבל אתה הרי ממהר מאד לקבל את כל התשובות היום באמצע הלילה עם סלולרי ופנס אצבע...
תמתין למחר בבוקר, קפוץ לרכב, צלם כראוי , תמדוד מדידות כראוי , תתאים מספרים לתמונות ותעלה לפה ולו בשביל שמישהו יעזור לך מבחינת שרטוטים. זה מיותר גם ככה כי אתה לא יודע מה אתה רוצה בעצמך, אבל לפחות שנדע על מה מדובר לעתיד.
2 קבצים מצורפים
לשם ההמחשה - נתעלם רגע ממיקום ההגה -
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1271441160
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1271441160
אתה רוצה משענת שתהיה מעל ידית ההנדברקס, תתחיל למדוד את המרווח בין הידית למושבים , קח כמה ס"מ ספייר כמובן. ואז תמדוד לגובה, מה הגובה המקסימלי שהידית מגיעה אליו, זה הקצה התחתון של תא האכסון במידה ויהיה כזה. משם תעלה למעלה עוד יותר עד שתגיע לתנוחה שנוחה לך להשענות, זה הקצה העליון של תא האכסון שעליו נוסיף ריפוד אבל את זה לא צריך למדוד. ואז תמדוד רוחב,אורך ושאר זויות. תדמיין לעצמך בראש - קוביה.
בהצלחה
לא הבנתי לשם מה הציניות? "אתה רוצה עכשיו ביום שישי"?
אי אפשר לקבל תשובה ישירה ויבשה?
מי אמר ברגע זה? מי אמר שאני אלך לפתוח את החנות שלו וממש עכשיו ארכוש?
אני מתייעץ ושואל, אם זה אסור, או אם שוב ושוב אצטרך לראות ציניות פה, אשלם כסף, לבעל מקצוע, אשאל אותו כל מה שצריך ואחשוב אלף פעצמים אם להתעייץ פה שוב.
לא חשוב, תודה רבה על כל העזרה, אמצא כבר פיתרון.
פתרון פשוט וזול למכונות הכביסה היפניות הצפופות:
ניגשים לרפדייה, ומבקשים שאריות של ספוג קשיח עבה, מדביקים 2-3 שכבות יחד, הולכים לרכב וחותכים את הצורה הרצויה, חוזרים לרפד כדי שיתפור לזה כיסוי בד. הרוחב של היצירה הזו צריך להיות קצת יותר מהמרווח בין הכיסאות, כך שישב עם מעט לחץ.
אני מהמר על עלות של 50-100ש"ח גג.
בחניות בשטח אפשר גם לשים את זה מתחת לראש, או מתחת לישבן, תלוי בשעה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
הלכתי מיד אחריך למדוד...להלן התוצאות..באור.:)
רוחב - 16 ס"מ.
אורך - 30 ס"מ כשתושבת הכוס קפה הקדמית מקופלת.
עניתי לך..לא?
אם מתאים לך המידות הללו, אבדוק לך ביום א'.
אם יש לך ערב פנוי במרכז, אשמח לבנות אתך משענת מרכזית מעץ בהתאמה אישית למה שבא לך, אח"כ תרפד כרצונך ...
(ללא תשלום כמובן - וגם העץ, תה ותופינים עלי ...)
נדב.