שלום,
אני רוצה לבנות בעצמי מיכל מים מצינור פלסטיק - כזה ששמים על גגון הג'יפ.
אשמח לשמוע מניסיון של אחרים, אילו חומרים ואיך לבנות אותו .
תודה
רמון
Printable View
שלום,
אני רוצה לבנות בעצמי מיכל מים מצינור פלסטיק - כזה ששמים על גגון הג'יפ.
אשמח לשמוע מניסיון של אחרים, אילו חומרים ואיך לבנות אותו .
תודה
רמון
בזמנו בניתי מיכלי מיים בלחץ ממיכלי התפשטות של מע' הסקה ביתית.
הייחוד של המיכלים האלה שבתוכם יש גומי (דיאפרגמה) שנמתח כאשר אתה ממלא מיים בלחץ (מספיק לחץ של צינור מיים ביתי). הצד השני של הדיאפרגמה הוא חלל אוויר עם וונטיל שניתן למלא לכל לחץ שאתה רוצה והוא בעצם לוחץ את המיים החוצה. מתאים מאוד גם למקלחת.
קביעת לחץ האוויר היא חד פעמית ואח"כ רק ממלאים מיים מהצינור גינה.
חיברתי בזמנו 2 מיכלים כאלה במקביל עם צנרת פלסטיק דקה וגמישה שקניתי בהום סנטר, שמתאימה לשתייה או מקלחת.
ייתרון נוסף שיש למיכלים כאלה : יהיה לך קל יותר לקבל נפחים מגוונים וגדולים יותר.
המיכלים ישבו על הגגון והיו עטופים בגומי ובבד מבודד (שלא יתחממו בקיץ).
הד.
תודה רבה הד,
היכן ניתן להשיג מילכים כאלו ?
אני חשבתי יותר על המיכל ה"קלאסי" שרואים על הרבה רכבים.
האמת שחיפשתי הרבה לאחור בפורום ולא ראיתי למרות שאני בטוח שהייתה פעם כתבה כזו.
אשמח לשמוע מהכין ניתן להשיג מיכלים כאלו וגם לשמוע רעיונות נוספים,
רמון
המיכלים שקניתי בזמנו היו באיזור ה 12 ליטר, עלות - פחות מ 100 ש"ח למיכל למיטב זכרוני, בחברת אורן בירושליים (אבל כל מתקין הסקה מרכזית יכול למכור לך אותם) :
http://www.oranheat.co.il/aecommerce/c1236/4033.php
פשוט תתקשר אליהם לגבי מחיר בתור שלב ראשון כדי שלא ייצא לך יקר מהצפוי.
כך שעם הצנרת, העלות היתה נגיד עד 300 ש"ח. אני פשוט לא זוכר יותר טוב.
לגבי בניית הצנרת: שים לב שצריך אפשרות לנתק את הראש-טוש שמשמש אותך בד"כ עם המיכלים כדי לחבר לחיבור-ניתוק מהיר רגיל של גינה כדי למלא את המיכלים מברז קיר רגיל.
הד.
רמון שלום
המיכלים שאתה מתכוון הם מצינור גיברית בהלחמה או מ - PVC מודבק את שניהם (בתור חומר גלם ) ניתן לקנות בחנויות לחומרי בניין , או עם יש לך חבר אינסטלטור , אני הייתי ממליץ לך על ה - PVC כי לגיברית צריך מלחם תעשיתי וניסיון בריתוך פלסטיק , ל - PVC ניתן לקנות את הפקקים להדבקה בקצוות הצינור הברגות וכו' , כמו כן צריך דבק ל PVC ופרימר , בהצלחה ותראה לנו תמונות של המוצר או אפילו כתבה, עם תרצה עוד טיפים תוכל להתקשר או בה.פ.
0527468878
עידו
למקלחת זה מעולה, אבל לא הייתי נותן לכלבה שלי לשתות ממיכל PVC שחור שנמצא על הגג בשמש.
זה רע.
היה כאן שרשור בנושא לא מזמן.
http://www.chej.org/BESAFE/pvc/
איל
איל זה נכון אבל הבחור לא רשם לאיזה צורך המים הוא רק שאל איך בונים .
בכלל מים לשתיה אני הייתי ממליץ על נרוסטה .
עידו
הי
במידה והמתקן מיועד למי שתיה ו נושא הבריאות חשוב לך, וגם אם אתה רוצה לשמור על השתייה שלך קרה למשך היום וגם אם אתה רוצה להכניס בפנים מיצים וכד' אני ממליצה לך לנעיף מבט ב-BOOBY- www.watertankbooby.com
טליה,
סליחה על השאלה הישירה, אבל התשובה שלך מבקשת את זה..
איך בדיוק שוטפים BOOBY אחרי שימוש עם מיצים וכדומה (ומה זה בכלל כדומה - קולה? יוגורט?)?
זיו
שאלה ישירה -זה ממש בסדר!
האפשרויות מגוונות:
1. ניתן להוציא את השקית ולשטוף
2. ניתן להשתמש בשקית רק למיים ובשקית למשקאות אחרים
השקיות הפנימיות ניתנות להחלפה ושתיפה ללא מאמץ מיוחד
דרך אגב שטיפה טובה עם מיים וקצת סבון - מנערים טוב ושוטפים
לפני מילוי רצוי לשטוף עם מיים וקצת מיץ לימון
מקווה שעניתי
אם אתה מעוניין, זרוק אצלי צינור נירוסטה 6" שרק מחכה שמישהו ירתך לו את הקצוות ויחבר ניפלים לכניסה ויציאה.
האורך - 1 מטר.
הוא מונח אצלי מאז שמכרתי את הג'יפ, דווקה רציתי לבנות בעצמי אבל לא הסתדר...
תתקשר אם בא לך.
052-5353446
היי,
נכון לא ציינתי למה מיועדים המים,
במקור חשבתי יותר על מים לשימושים שונים חוץ משתייה - אבל עכשיו לאחר כל התגובות אני דיי מבולבל :confused: .
נראה לי שאני אלך על משהו בכיוון מיכלי ההסקה (אהבתי את יתרון הלחץ צריך לברר משקל ובטיחות) או ה PVC (אהבתי את הפשטות, משקל ובטיחות)....
הערות נוספות בכיף
מבטיח לתעד ולהגיד איך זה נגמר.
רמון
אז זהו, זה ממש לא נכון...
כל עוד משתמשים בזה למים בלבד, ניתן להשתמש בשקיות לשימושים חוזרים. עם הרבה משמעת עצמית, ניתן להחזיק שקית מס' חודשים, אבל מיץ זה סיפור אחר לגמרי...
ג'ריקן (או כל כלי קשיח אחר), יחסית קל לשטוף, ולא פחות חשוב, ניתן ליבש בין שימוש לשימוש.
שקית גם קשה לשטיפה (עם נדבק מיץ יבש על הדפנות למשל....) ואי אפשר לייבש (באמצעים סבירים).
התוצאה תמיד תשאר לחות בתוך השקית, ואם הלחות הזו לא סטרילית לחלוטין, זו חגיגה:(
הסיבה שאת אומרת "וקצת מיץ לימון" באה, ובצדק, להסתיר, אם נשאר טעם מהפעם הקודמת.
(אבל אם נשאר טעם, זו העדות הטובה ביותר שהשקית לא לגמרי נקיה....)
בשקית, שלא מתיבשת בקלות (או בכלל), הסיכוים להתפתחות בעח"י לא רצויים מאוד, גדלים מאוד, מאוד, מאוד בשימוש עם נוזלים מתוקים.
לעשות סיפור ארוך קצר -
כל שימוש חוץ ממים, לזרוק את השקית.
גם בשימוש עם מים בלבד, יש להקפיד על החלפות מסודרות של השקית.
מאחר ואני "מנחש" שאת בפורום הזה לא בגלל הג'יפ שלך ;), בבקשה, תראו לי אישור משרד הבריאות לשימוש חוזר עם מיץ.... אני בספק אם הם נותנים אישור לשימוש חוזר במים בלבד...
ולא אני לא נגד, אני הראשון לפרגן ליצרן מקומי, ועוד בתחום הזה... (אני הייתי הראשון לפני למעלה מ 20 שנה להכניס מוצרים מבוססי שקיות מים לארץ ),
אבל נורא חשוב להגיד את האמת ולא לתת לאנשים ללמוד את זה על בשרם (בטנם) :rolleyes:
אין ספק שאתה יודע על מה אתה מדבר וחלק ממה שאתה אומר אכן מדויק
ונכון מאוד "משמעת" היא מילת המפתח
שימוש בשקיות הוא ,היגייני ושומר על טריות במיוחד כאשר הוא מבודד כפי שיש ב-BOOBY
כאשר משתמשים בשקית ברציפות לכל סוג של משקה פרט למיים ניתן להשתמש בשקיות מספר רב מאוד של פעמים וזאת עם השקית לא עומדת ימים ללא שימוש.
דרך אגב גם עדיף לא לערבב משקאות (אלכוהולת ומיצים)
במידה ומדובר רק במיים אז פרקי הזמן גדלים הרבה יותר.
ונכון מאוד שעדיף להחליף שקית במידה ולא משתמשים בה ברציפות.לאחר כל שימוש, אך ממש לא מעשי.
הייתרון הגדול של ה-BOOBY הוא ביכולת שלו לבודד למשך זמן ארוך מאוד בתנאי מזג אוויר קיצוניים (עודי דופן של בידוד 30 מ"מ) יוצר אפלוליות מירבית.
דרך אגב המוצר מאושר מזון (ישראל,EU,FDA) לא שאנחנו חסידים גדולים של התקן האמריקאי אבל מה לעשות שכל העולם דורש אותו במיוחד עם עושים יצוא לארה"ב.
ולכן שימוש חוזר ללא
1- לא הבנתי את הפיסקה האחרונה "ולכן שימוש חוזר ללא" ???
2- אני רוצה להבין את המשפט
"כאשר משתמשים בשקית ברציפות לכל סוג של משקה פרט למיים ניתן להשתמש בשקיות מספר רב מאוד של פעמים וזאת עם השקית לא עומדת ימים ללא שימוש."
בין השימושים, רוחצים או לא???
הגיון פשוט-
עם הרחיצות מושלמות, מה זה משנה מה היה קודם בשקית..
עם הרחיצות לא מושלמות, זאת אומרת מצטברות שאריות.....
3- וכן ההערה שלך על "מספר רב מאוד של פעמים וזאת עם השקית לא עומדת ימים ללא שימוש" בעצם סוגרת את המעגל, אי אפשר לייבש בין השימושים ולכן הבעיתיות.
4- אני לא מטיל ספק שהמוצר מאושר מזון, השאלה שלי, באיזה תנאים???? כולל שימוש חוזר באותה שקית או לא?
מאחר ואני מנחש שהתשובה היא ללא שימוש חוזר, אני חושב שהיושר במסחרי אומר-
לא להזכיר את האישור בכלל ( או לציין במפורש שזה התנאי), ו\או להדגיש את הצורך בהחלפות תכופות תוך הבטחה למחיר זול לשקיות!!!
למרות כל האמור, אני עדיין מאמין גדול של השימוש בשקיות לנוזלים.
גם אנחנו חסידים של השימוש בשקיות
זה עושה את החיים פשוטים ובריאים
היכולת להחליף בכל רגע בלי לפגום במוצר עושה את זה מאוד נוח
וגם לא יקר!!!
33 שח' ליחידה בסט של 3 יחידות 99 שח'
כפי שניתן לראות
http://www.watertankbooby.com/products.htm
הפריט האחרון ברשימה
כן בובי לא בובי זה לא ענייני
אבל מקובל שאם מתחשק לך לקדם מוצר או להמליץ עליו למישהו שמבקש עצה במקום
שהוא מחשיב אותו כאמיתי ונטול אינטרסים, להכריז לפחות על גילוי נאות
אם הבנתי נכון משרשור זה ומהודעות אחרות של TALYA היא בעצם הבעלים /הסוכן /משווק של המוצר הזה
זה בסדר להתפרנס אבל זה ממש לא בסדר לרמות
קודם כל, אני מסכים לגמרי - טליה, למען הגילוי הנאות אולי כדאי שבחתימה שלך יהיה משהו בסגנון "שיווק מיכלי שתייה בובי"... לפי התגובות המוצר סה"כ טוב, ואין סיבה להסתיר את זה שאת משווקת. זה סתם משאיר אותנו עם טעם רע. מאוד.
ולגבי הנושא המקורי - לי יש מיכל פי.וי.סי שמשמש בעיקר לשטיפת כלים וידיים. פשוט יוצא שבמילא יוצאים עם ג'ריקן מים (יותר קל למלא במים טריים, כי אני גר בבניין) או עם בקבוקים.
ויטארה עם גגון מונית - המיכל מצינור פשוט, אם תרצה אני אשלח תמונה. 8.5 ליטר.
זה הנסיון שלי ולדעתי יצא יפה ושימושי - כמובן שהמים לא לצרכי שתיה אלא מנהלות.
תוכל ליצור קשר לדגשים בסיסיים.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=21807