דו"ח חניה לרכב עם ברזנט - קיים או לא קיים.. ?
שאלה:
אתמול לאחר שהחניתי את רכבי כחוק בתל אביב (כחול לבן עם כרטיס חניה) ראיתי פקח וכדי לוודא שאכן אני חונה בצד הנכון וכו' שאלתי אותו - הוא אמר לי שרכב עם בזנט (הטעות במקור..) לא מקבל דו"חות חניה עד שעה 17:00
יש למישהו מושג אם זה נכון או שסתם נפלתי על טמבל שלא הבין את החוקים??
בברכה
אסף
תגובה להודעה: דו"ח חניה לרכב עם ברזנט - קיים או לא קיים.. ?
ברצינות ? ..
יש לי בזנט בבגז .. אולי יצא מזה משהו טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ברצינות ? ..
יש לי בזנט בבגז .. אולי יצא מזה משהו טוב.
גיא, בשביל לא לקבל דו"ח הבזנט צריך ליהיות ביד :D
מה זאת אומרת עד 5??? ומה קורה אחרי 5??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
...הוא אמר לי שרכב עם בזנט (הטעות במקור..) לא מקבל דו"חות חניה עד שעה 17:00...
...טמבל שלא הבין את החוקים??...
ייתכן שהיה שלט (מוכר) שלא ראית : "פריקה וטעינה מותרים עד..." ,
ואז ההתייחסות ל-"רכב עם ברזנט" היא כאל רכב מסחרי שפורק/טוען...:confused:
באשר לפקח , הוא לא צריך להיות חכם ולהבין את החוקים - רק לאכוף אותם...:D
מכיוון שאי אפשר לשים כרטיס חניה על רכב פתוח - רכב פתוח פטור מכרטיס חניה....
יתכן שבמקום הספציפי יש חובת כרטיס עד 5 ואחרי מותר רק לטושבים או משהו בסגנון.
כמובן שכיום עם חניה סלולרית יש בעצם פטרון טכנולוגי אבל כפי הנראה שהפטור מכרטיסים לרכב פתוח נשאר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
מכיוון שאי אפשר לשים כרטיס חניה על רכב פתוח - רכב פתוח פטור מכרטיס חניה....
יתכן שבמקום הספציפי יש חובת כרטיס עד 5 ואחרי מותר רק לטושבים או משהו בסגנון.
כמובן שכיום עם חניה סלולרית יש בעצם פטרון טכנולוגי אבל כפי הנראה שהפטור מכרטיסים לרכב פתוח נשאר...
האמת - בהתחלה חשבתי שהשרשור הזה הזוי, אבל ההסבר הזה אכן עושה סדר בדברים.
ברכב פתוח/ברזנט בעל הרכב תמיד יוכל לטעון ששם כרטיס חנייה וגנבו לו, שלא לדבר על גניבת איזי-פארק...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ברכב פתוח/ברזנט בעל הרכב תמיד יוכל לטעון ששם כרטיס חנייה וגנבו לו, שלא לדבר על גניבת איזי-פארק...
כן. והשופט תיכף ומיד גם יאמין לזה.
שמע סיפור נחמד.
פעם, לפני איזה חמישים שנה, כשבן גוריון היה עוד חי ובועט וחזון הפרחת השממה בער כאש בעצמותיו, הוא נשא נאום לפני גדוד חיילים אי שם בנגב.
"אתם רואים את המדבר הזה שמסביב" צעק ב"ג בשפתו המליצית, "כאן יהיה יער!"
מאי שם ענה לו אחד החיילים - "כן, וילכו בו דובים".
בקיצור - לא דובים ולא יער.
אל תנסה את הפקחים ובטח לא את השופטים. אלה וגם אלה רואים מול עיניהם רק דבר אחד - את הכסף שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תנסה את הפקחים ובטח לא את השופטים. אלה וגם אלה רואים מול עיניהם רק דבר אחד - את הכסף שלך.
בשביל לנסות את זה אני צריך קודם לנסר את הגוף של הויטארה ולשים ברזנט, אבל מכיוון שאני אוהב אותה כמות שהיא, סגורה וממוזגת, זה כנראה לא עומד לקרות ... :rolleyes:
אני פתוח.
מאז פרוץ הקיץ, הדלתות וברזנט החורף המדובלל ירדו מהסופה לטובת ברזנט קיץ מדובלל לא פחות, שמתוח על "מצחיה" מבנייה עצמית שמאפשרת לי לנסוע עם חלון קדמי מופשל כל הזמן וצל מפנק מעל לראש. כלומר - הם אפילו לא יכולים להצמיד לי את הדו"ח למגבים...
...ועדיין אני לא מעמיד את הפקחים והשופטים בנסיון. עצביי מרוטים וזמני יקר.
חנה כחוק וחסוך מעצמך בלבולי שכל.
דרור.. אם כבר העלת את הנושא,אז שתי שאלות:
א.איך בדיוק המצחיה מחוברת?מוטות מהקשת ?או קשת קטנה מעל החלון?
ב.מה אתה חושב ששוטר יעשה כשהוא יראה אותך נוסע ביום שרבי,עם חלון מקופל ובלורית מתנופפת ברוח?
איתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ציקס
ב.מה אתה חושב ששוטר יעשה כשהוא יראה אותך נוסע ביום שרבי,עם חלון מקופל ובלורית מתנופפת ברוח?
איתי
יקנא, בעיקר. ברכב פתוח, השכבת החלון חוקית למהדרין, והשוטר יכול רק להזיע במדים המגוכחים שלו, ולאכול את הלב.
קובי
בימים של היום פקח מסתובב עם מצלמה דיגיטלית
כן ברזנט, לא ברזנט, האוטו מצולם והוא יכול להשאיר לך את הדו"ח במקום אחר ברכב.
מי שרוצה להסביר לשופט תמונה שבה הג'יפ שלו בכחול לבן והוא צריך לבטל לו את הדוח כי יש לו גג מברזנט, שיכין את עלות הדו"ח ++ מראש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
יקנא, בעיקר. ברכב פתוח, השכבת החלון חוקית למהדרין, והשוטר יכול רק להזיע במדים המגוכחים שלו, ולאכול את הלב.
קובי
ט ו ב ! !
אתה יודע כמה פינטזתי על זה עם הסמו שלי?
הבעיה היחידה היתה שהתעצלתי להעביר את המראות מהדלת...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
האמת - בהתחלה חשבתי שהשרשור הזה הזוי, אבל ההסבר הזה אכן עושה סדר בדברים.
יכולת ההיקש בהנחה שלך מרשימה לכל הדעות..
גאוני..
רק יש את הבעיה הזו (קטנטנה..) שאת הדו"ח מניחים בין המגב והחלון..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ציקס
דרור.. אם כבר העלת את הנושא,אז שתי שאלות:
א.איך בדיוק המצחיה מחוברת?מוטות מהקשת ?או קשת קטנה מעל החלון?
איתי
מחוברת מהקשת המרכזית.
זו קשת מקורית של תע"ר שיש עליה "אזניים" קטנות מרותכות שמוכנות על מנת לחבר את הקונסטרוקציה של הברזנט.
בנוסף, יש לי ברזנט קיץ שנראה קצת מלוכלך ומהוה אבל בתכל'ס הוא מצויין, שהבעלים הקודם הכין ורציתי להמשיך להשתמש בו. הוא קצת מגביל את כל העסק כי הוא תפור לפי מידת הקשתות הקיימות והיה צריך למקם את שפת המצחייה הקדמית במרחק מדויק מהקשת המרכזית על מנת לשמור על המיקום הנכון.
בעיה נוספת היתה לתת קשיחות לכל העסק, שלא יתקפל אחורה מהרוח ולא ישחק לצדדים.
יש כמה וכמה דרכים לחבר מצחיה:
- אפשר להשתמש כמוני בחיבורים מקוריים על הקשת האמצעית. אני עצלן וחיברתי מסילה למשקופים הקיימים (פרופיל "ר" 40 מ"מ, תוצרת עצמית), ג'יפאים יסודיים ממני יבנו מצחיה כהלכתה, מחתיכה ארוכה אחת של צינור 25 או 30 מ"מ עם כיפופים ותמיכות אלכסוניות מרותכות.
- אפשר לחבר בברגים או לרתך לקשת המרכזית.
- אפשר לבנות קשת קדמית כחלק מכלוב התהפכות, ולחבר אליה את המסילה. זה בוודאי הכי טוב והכי בטיחותי.
ועוד ועוד כיד הדמיון.
נראה לי שאהפוך את זה לפיצ'ר טכני. ללא מידות קשיחות כמובן, כי כל רכב לגופו וכל אחד יצטרך לשבור את הראש ולתכנן לעצמו לפי מידותיו וצרכיו. אני אספק בעיקר סקיצות, הסברים כלליים על נסיעה עם מסגרת חלון מופשלת, בעיות, השלכות בטיחותיות, מה מותר ומה אסור, מה מומלץ ומה לא, ותמונה כללית של איך שזה נראה אצלי.
כמו כן - למעוניינים - נשארו לי בערך ארבעה וחצי מטרים של מסילת-וילון ביתי מאלומיניום, חומר מצוין על מנת להשחיל בו את השפה הקדמית של הברזנט. זה לא עלה כסף ולכן זה בחינם גם לכם - כל הקודם זוכה ולוקח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יכולת ההיקש בהנחה שלך מרשימה לכל הדעות..
גאוני..
רק יש את הבעיה הזו (קטנטנה..) שאת הדו"ח מניחים בין המגב והחלון..
אין שום קשר.. דוח אפשר לשים, נכון, אבל אתה לא יכול לודא שהקבלה שלך לתשלום על החניה תישאר באוטו.
בוא נגיד ששילמת באיזי פארק, או במדחן רגיל. בשני המקרים ברכב סגור תשאיר את האיזי פארק / הקבלה על החלון, בתוך הרכב, ככה שאי אפשר לקחת אותם. במקרה של אוטו פתוח, מישהו פשוט יעבור ויקח את האיזי פארק.
זה ההיגיון שמאחורי העניין.
מההיכרות (הטובה) שלי עם הפקחים הרשעים של אזור 1, אל תנסו אותם... מה עוד שעם הפטנטים של החניה הסלולרית אין כרטיס ואין שום דבר להצמיד ברכב, אז אין תירוץ..
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sinai77
אין שום קשר.. דוח אפשר לשים, נכון, אבל אתה לא יכול לודא שהקבלה שלך לתשלום על החניה תישאר באוטו.
בוא נגיד ששילמת באיזי פארק, או במדחן רגיל. בשני המקרים ברכב סגור תשאיר את האיזי פארק / הקבלה על החלון, בתוך הרכב, ככה שאי אפשר לקחת אותם. במקרה של אוטו פתוח, מישהו פשוט יעבור ויקח את האיזי פארק.
זה ההיגיון שמאחורי העניין.
מי אמר שבחוקים יש היגיון? תן לי את זה כתוב בחוקי תעבורה עירוניים או מדיניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מההיכרות (הטובה) שלי עם הפקחים הרשעים של אזור 1, אל תנסו אותם... מה עוד שעם הפטנטים של החניה הסלולרית אין כרטיס ואין שום דבר להצמיד ברכב, אז אין תירוץ..
אסף.
כן יש בזה משהו, אבל אם אין לי טלפון סלולרי? הם מחייבים אותי לקנות אחד? מהצד שלהם לעומת זאת, בעיה שלי אם אין לי פלאפון.
זה מין עניין לא ברור כל כך שאין לו תשובה חד משמעית, ונראה לי שאין להם כח להתעסק בזה כל כך. כמובן שקיימים תמיד הפקחים המניאקים שלא שמעו על החוק הזה והוא גם לא מעניין אותם, מקסימום תערער ויתבטל הדוח, לפחות הם ניסו.
אני פעם ראיתי במו עיני פקח עומד מול בניין של משרדים ממשלתיים, שמולו הייתה שיירה של רכבים שחנו לא כחוק. הפקח עבר אוטו אוטו ורשם דוח, ופסח על שלי. כששאלתי אותו אמר שלא נותנים דוחות לרכבים פתוחים (מדבר על כחול-לבן, לא על אדום-לבן כמובן).
זה הניסיון שלי בעניין. אני לא חושב שנותנים דוחות לג'יפים פתוחים, אפשר לנסות ולהסתכן ב100 שקל.
ishc, אין לי מושג איך מגיעים לכאלה מסמכים,ואם לצטט את הפקח שאיתו דיברתי, זה אפילו לא חוק כתוב, זו "הוראה" שנתנו להם.
וחוקים בלי הגיון, צודק, לא חסר.