תגובה להודעה: דריישפט קדמי בסופה.
אתה לא הראשון, דרור.
כן, הגבהה של 4'' דורשת לא פעם קיצור אחורי והארכת קדמי.
כבר נתקלתי בזה בכמה וכמה סופות, גם של חברה כאן באתר.
גם הסופות הפסיקו כבר להיות סטנדרט.
עלית לבד על הסיבות, וכן, כבר אין סטנדרט שמתאים לכולן, וצריך לשלוח לעיתים להארכות וקיצורים.
ואכן,דריבשאפט שיושב על הקצה מתבלה מהר. אם הוא לא עף החוצה קודם לכן.
את זה אני יודע, ולכן אני שואל.
הסופה הקודמת היתה באותו גובה של זו אם לא יותר. שם לא נרשמו מעולם בעיות בדריישפט... למעשה, דריישפט קדמי מקורי החזיק שם מעל 250K ק"מ לפני שפיתח קצת חופש...
השאלה שלי נובעת מהעובדה שיש בסופות שני סוגי גירים ושני סוגי טרנספרים - האם יש גם כמה אורכים של דריישפט קדמי מקורי, זה הכל.
דרור יתכן שהחופש בכלל נובע מהיוקים או של הטרנספר או של הסרן הקדמי שגורמים לחופש בדריישפט הקדמי כמו כן יתכן ולא האריכו מספיק את הדריישפט.
דרור ידידי, הייתי בסרט הזה ששיגע אותי כחצי שנה.
במקרה שלי הבעיה זוהתה כבעיה בגל הקדמי כיוון שבנסיעה עם גל מפורק הכל היה תקין. הלכתי עם הג'יפ למשפץ ומדדנו על האוטו (אצל המשפץ ביפו) את האורך ואז הגל נחרט ואוזן.
בפועל העסק עבד ואחרי חצי שנה התחילו הרעידות שוב.
למזלי, החלפתי גיר ומנוע והיום הכל כשורה. אני מניח שהבעיה היתה בגיר/טרנספר.
האם בשילוב לקדמי, התופעה קיימת ? נסה לנסוע בלי הדריישפט כדי לראות האם הרעידות פוסקות.
אני מפרק עדו מעט את הגל ונוסע קצת בלי, ואז נראה.
הגל פשוט הרוס. חופש היסטרי ורעש.
אגב - אין חופש ביוקים. אין רעשים מהטרנספר או מהדיפ'. הדיפ' נראה תקין ואת זה ראיתי לפני חודש. כשפתחתי אותו.
שילוב ל-4X4 על הכביש פותר את זה לכמה שניות ואז הרעידות חוזרות. כאמרו כל העסק מתרחש במהירות של 80-90 ומעלה. לפני כן לא מרגישים כלום. אבל הגל הרוס. רואים בעיניים ומרגישים בידיים. חופש כזה לא עובר בכלל.
עוד מעט אסע בלי גל ואהיה חכם יותר.
וכל זה עדיין לא עונה לי על השאלה
בסופה אוטומטית הגל באורך שונה מאשר בידנית?
בסופה עם טרנספר 241 הגל באורך שונה מאשר עם טרנספר 231?
זה נראה כאילו הגל שמותקן אצלי קצר מדי. ואז זה מסביר למה הוא מתבלה כל כך מהר.
קצת סדר בדברים. יש 2 סוגיי דריישפט. 1 רגיל . 2 מחוזק. ההבדל ביניהם הוא בזכר נקבה. המחוזק יותר מסיבי . כמובן שיש לגיר רגיל ואטומטי. ההבדל בינהם הוא האורך. האחורי לדנה 60 הוא רגיל. למאט הטרנספר המחוזק ששם הציר כניסה לטרנספר עבה יותר.. כאשר מגביהים את הגיפ בקיט של 4 אינץ. חובה להמיך את הטרנספר על מנת לפצות על פתיחת השיניים בדריישפט. דריישפט שיעבוד על שליש מהשיניים יקבל חופש מהר מאוד. וזה מה שקרה לך דרור.. עכשו אם תאריך את הטרנספר והגיפ ישקע במשך הזמן יש מצב בכאשר תיכנס לבמב הדריישפט ינעל ותפוצץ את הטרנספר . וכבר קרו מיקרים . . לכן חובה להנמיך אץ הטרנספר. זה תופס גם לאחורי. הריי ברגע שמגביהים את הגיפ הדריישפט מקבל זוית ויוצא החוצה. על אחת כמה וכמה עם דנה 60. טעה חברנו שאמר שצריך לקצר את האחורי. . רוב הקיטים שמגיעים הם של רנגלר. מיפתח הקפיץ ברנגלר שונה . ולכן קודחים ומשנים ביית הקפיץ בשסי. על מנת להקריב את היוק לכיוון הטרנספר . . הראייה לכף היא מיכסה הסרן בדנה 60 נוגע במיכל דלק. ומקדימה הזרוע פיטמן נוגעת בשפור שטנגה.. .. .. דרור שקניתה דריישפט משופץ . למעשה לקחת דרישפט משומש שהחליפו לו את הצלבים. ניקו שטפו צבעו . ואמרו משופץ. ואני מאמין ששילמת 400 שקל.. אני בונה את הדרייפטים שלי אצל נחמן ותאמין לי שאני עושה הרבה. ואיין לי שום בעיות . אמנם אני משלם יקר . אבל מישתלם.... עצתי לך היא. לך לנחמן עם הגיפ. שם תפרק את הדרישפט . שם תימדוד ממרכז צלב למרכז צלב. ולפי זה שיתן לך דריישפט... בהצלחה.
הלוואי 400.... 700 תבין ותקילין בשביל החתיכת זבל, שכנראה בדיוק כמו שאמרת, צבוע יפה בשחור ועם צלבים חדשים. כמובן שלא היה לו שום חופש והוא הרגיש ונראה אז טוב, אבל אי אפשר לדעת.
מה סדר גודל של עלות אצל נחמן?
עם האחורי אין לי בעיה. גם בלי לקדוח את תושבות הקפיץ הדיפ' לא נוגע בטנק הדלק ואין בעיות בכלל. לא בג'יפ הזה ולא בירוק שנגנב.
להנמיך טרנספר - ידוע. יבוצע. למרות שבג'יפ הירוק אותו סט קפיצים עצמו (אני נוסע היום על קפיצים שהיו לי פעם) לא דרש את זה בכלל ולא היו בעיות - עד שהחלפנו לקיט של רוביקון שגרם לויברציות בכל מהירות ודרש הנמכה.
דרור תצלם את הסליפ יוק אצלך שנראה כמה הוא בחוץ ונוכל להשוות
בכל מקרה שאני קנית דרייבשאפט משופץ ישר שמתי לו על הסליפ יוק
גומיה\ גרמושקה של מסרק הגה (של פרייבט כמובן -יש כאלה שבאות עם חורים גדולים בשתי הצדדים)
חבקתי אותו עם שתי אזיקונים... ונראה כמה זמן הוא יחזיק
זה כמובן אמור לימנוע מחול להגיע לסליפ יוק
הי דרור.
יש מצב שכששיפצו לך את הדרייבשפט הם החליפו רק את הגומיה בסליפ יוק?
מה שנותן לך את התחושה שהוא מהודק בלי חופשים.
אצל מי שופץ?
בדיעבד, אחרי 8 חודשים? לך תדע. היית ישם בדיוק 10 דקות. נתתי אחד תקול ולקחתי אחר משופץ. זה בית מלאכה קטן לדריישפטים בבית האדום שמול איצטדיון בלומפילד. ליד איפה שהיה פעם בניין מרכזים. ואין שום צורך אמיתי לשים גרמושקה על הסליפ-יוק.
אני הרסתי את בית מרכזים:) נחמד לדעת שהוא נ"צ
השאלה שלי לידע כללי-
איך גילית את הרעשים?
אתה 4X4 בכביש?ב80 קמש?
התעניינות נטו (או שחשדת ברעש ואז עשית זאת?)
מישהו יכול לתאר מה זה הרעידות שכולם מדברים עליהן
אצלי הדריבשאפט הקידמי היה גמור לגמרי עם חופש עד כדי כך שהייתה לו בטן בין שני החלקים של הזכר ונקבה
ולא הרגשתי רעידות מי יודע מה גם במהירות גבוהה...חשבתי שזה הצמיגים 100 אחוז שטח..
4 קבצים מצורפים
טוב. פירקתי את שאריות הדריישפט ונסעתי קצת בלעדיו. מה יש להוסיף? תענוג. הנסיעה חלקה וענוגה ונעימה.
שימו לב לתמונות. האיכות לא משהו כי זה מצולם בטלפון, אבל אפשר לראות כמה הוא הרוס - מהשיניים לא נותר כמעט כלום. הגומיה נעלמה... פלא שהוא מרעיד את כל הג'יפ?
דרור
אין שום היגיון בדרייב-שאפט שנראה ככה אחרי כ"כ מעט זמן. לי נראה שפשוט נפלת על דרייב-שאפט מחורבן, זבל סיני או משהו בסגנון, מסתבר שגם לדרייב-שאפטים זה הגיע. אני לא הייתי שובר את הראש על זויות עבודה, הנמכת טרנספר וכו', פשוט תרכיב אחד נורמלי ושכח מהבעיה.
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
טוב. פירקתי את שאריות הדריישפט ונסעתי קצת בלעדיו. מה יש להוסיף? תענוג. הנסיעה חלקה וענוגה ונעימה.
שימו לב לתמונות. האיכות לא משהו כי זה מצולם בטלפון, אבל אפשר לראות כמה הוא הרוס - מהשיניים לא נותר כמעט כלום. הגומיה נעלמה... פלא שהוא מרעיד את כל הג'יפ?
האלן דרור
אני לא יודע בקשר לאורכים של הדריישפטים העלתי פעם שאלה כזו ולא מצאתי תשובה
את הסופה שלי קניתי עם דריישפט שלטעמי היה ארוך מידי , כלומר לא ראו בכלל שיניים שני החלקים היו צמודים אחד לשני , חשבתי אולי זה דריישפט של אוטומט , פרקתי אותו וקיצרתי אותו בבית מלאכה שמבין עיניין , היום יש לי קצת רעידות , אולי צריך שוב איזון .
לדעתי יש דגם ארוך ודגם קצר , אבל לא יודע להגיד מי שייך למה
עדכן אותנו , ונחכים........
"אלביס" (וואליד שעובד אצל מוחמד) שהוא אחד ממכונאי הג'יפים הותיקים שאני מכיר, אומר שיש שני אורכים. לגיר רגיל ולאוטומט.
בקשר לזוויות עבודה, בסופה הפיניון הקדמי גבוה ולכן הגל בשום מצב לא עובד בזויות חדות/חריגות. גם לי ברור שבלאי כזה שגובל בחורבן גמור, לא נוצר ביום-יומיים.
בלי גל קדמי (או עם גל תקין) סופה פתוחה זה ממש מטוס... נהג של איזה GTI קטנה, נדמה לי ש-VW פולו, קיבל בראש לפני כמה דקות... איזה כיף דבילי. תזכורת נוספת למה הבדואים משתגעים על הג'יפים האלה.
ממש כואב הלב. אני סבלתי כך כמעט שנה. הרעידה היתה מתחיל ב-90 קמ"ש - ממש אסון.
האם בדקת את כיוון הדריישפט? האם הוא מורכב נכון?
אני מציע שתחזור ל"משפץ" ותתבע תיקון חוזר במסגרת אחריותו ומדידה האורך על הרכב כפי שאני עשיתי.
עם זאת מנסיוני, זו אינה בדיוק הכתובת המועדפת לאיזון דריישפט.