במזל טוב ובשימחה שלא יודעת גבול, הצטרפתי ב6.9.04 לעולם השטח!!!
היום רכשתי סוזוקי סמוראי שנת 98 לבן סגור(עם מזגן)
השיפורים בדרך, הטיולים בדרך, והדיונות מחכות! :lol:
Printable View
במזל טוב ובשימחה שלא יודעת גבול, הצטרפתי ב6.9.04 לעולם השטח!!!
היום רכשתי סוזוקי סמוראי שנת 98 לבן סגור(עם מזגן)
השיפורים בדרך, הטיולים בדרך, והדיונות מחכות! :lol:
מזל טוב!
צעדים ראשונים נדרשים:
1. גש למנהל הבנק, תשאל אותו למידה שלו.
2. גש לאפסנאות, תחתום על ברכיות ומתאם. ברוח האתר, אתה יכול לבנות מתאם לבד.
3. חזור למנהל הבנק, כרע על ברכיך...
אלון.
מברוק, אל תתיחס לאלון :twisted: :twisted: :twisted:
אל תתייחס לתומר, הוא שילם על אוברולים למנוע שלו את אותו מחיר שאתה שילמת על כל האוטו. והוא עשה את זה 3 פעמים :twisted: .
ועכשיו ברצינות מה הצעדים הראשונים שאני צריך לעשות?
שים גלי צה"ל, שים שתי ידיים על ההגה, וסע.ציטוט:
נכתב במקור על ידי shermenz
לטייל.
אסף.
לא זאת אומרת, החלפת שמנים, מה?
בהנחה שיש לך את כל הטיפולים שהרכב עבר מתועדים, דבר עם יוסי ורמן שיצלם לך את טבלאות החלפים המתכלים בספר הרכב (אני חושב שיש לו ספר רכב ל96 ומעלה, אני לא 100% סגור על זה).
בכל מקרה, לא יזיק:
תקנה ספר רכב!
החלפת כל השמנים באוטו, בלי לעשות פלאשינג למנוע.
החלפת המיים ברדיאטור לנוזל בריכוז הנכון.
החלפת רצועת טיימינג.
בדיקה מקיפה של כל המיסבים והצלבים שיש ברכב, עם דגש מיוחד על מערכת ההיגוי ורכבת הכח.
גרז כל דבר שאפשר. דיר באלאק להתבלבל בין פיות ניקוז אוויר לפיות גירוז (בברקסים יש פיות שנראות דומות מאוד לפיות גירוז. לא כדאי לגרז אותם, זה מפריע לאוטו לעצור.
פתיחה של הדראם האחורי ובדיקת מצב הבלמים בשני הצדדים. לא, זה שאמרו לך שהם בסדר בלי שהם פתחו לבדוק רק מחזק את הטענה הרווחת שהם ז*** ורמאים.
פרק גלגל ובדוק את עובי רפידות בלם הדיסק. גם את זה לא טרחו לעשות לך בבדיקה.
לך תקנה גומי חדש לידית של הטרנספר, מק"ט יש אי שם בכתבה שלי. אל תחכה שהיא תתקע לך באמצע השטח, אני מבטיח לך שכבר היום זה שחוק, גם אם זה יחזיק עוד שלוש שנים. אתה גם תקבל החלפת הילוכים נעימה יותר בטרנספר בתמורה.
אחרי כל זה לך עם האוטו למישהו שבאמת מכיר סמוראים, שיעשה סיבוב. הוא כבר ימצא לך עוד משהו.
חפש נזילה מאזור אגן השמן של המנוע. זה קורה לכולנו.
שימון הצירים של מכסה המנוע עם WD40, יום אח"כ להתחיל לשפוך שם שמן מנוע בערך שבועיים, כל יום. זה יתמלא באבק וג'יפה, אבל זה ימנע את התפיסה של הצירים. אתה לא תאמין כמה חבר'ה יש עם הציר הזה תפוס והם אפילו לא שמים לב שהם קורעים את החלק שהציר מחובר אליו.
שימון של כל הצירים האחרים באוטו עם שמן סמיך כזה או אחר (שוב, שמן מנוע זה יופי).
טיפול 10K רגיל.
קח נייר לטש וצבע יסוד, מצא כל נקודת חלודה שיש באוטו וטפל בה. היום קטן, מחר גדול.
נקה את השאסי טוב טוב, כנ"ל את המרכב למטה, צבע בזפת כל פינה אפשרית.
פרק דש בורד, תעלים כל זכר לחוטי החשמל המיותרים שם. שים לב לנתק מצבר לפני שאתה עושה את זה ולהחזיק מטפה בקרבת מקום. אה, כן, תקנה מטפה. אבקה כמובן.
את החצי הראשון כדאי לבצע בהקדם האפשרי. יום אחד של הרבה עבודה ואתה רגוע להרבה, הרבה זמן. תחסוך לעצמך כאבי ראש של אחרי קניית רכב עכשיו, לפני שהם יתחילו לבוא אחד אחרי השני (זה מייאש). תעקור כל בעיה מהשורש, טיפול אינטנסיבי ופדנטי, תמנע השנות של בעיות קטנות.
1. אסף צודק.
2. טיפול 10K (פלאגים, מסננים וכו') היה צריך להיות בחצי הראשון. התפלק לי.
עשיתי בדיקה אצל אחד האנשים התותחים שהכרתי, קוראים לו עמי ויש לו סמוראי ירוק ענקי, משהו מטורף לגמרי. אני סומך עליו שאם הוא אומר שהאוטו בסדר האוטו בסדר...
אז תפסיק להיות לחוץ, לך תהנה מהאוטו.
ברור :D
אני פשוט רוצה להיות בטוח...
מזל טוב :!: :!: :!: :!: , מברוק :!: :!: :!:
אני גם קניתי לפני שבועים וחצי פלוס מינוס את הסמוראי שלי אבל אני עשיתי יישור קו על כל מקרה :
טיפול 10K , החלפת רצועת טיימינג+מזגן+אלטרנטור, פירוק גלגלים + בדיקת בולמים , שמנים בלה בלה בלה , גירוז, החלפתי מסנן דלק, אתמול החלפתי את המיסבים האחוריים - היו בלויים בטירוף - עוד היה אפשר לנסוע עליהם(ולהנות מהרעש).. שימון של כל מה שאפשר לשמן, את הגומי לטרנספר באמת שקלתי להחליף ואני אחליף אותו כשיהיה לי כוח.. (ומק"ט מתאים)
הבחור שקניתי ממנו שמר על האוטו אבל כששאלתי אותו על טיימינג אמר לי את המשפט הכי מטומטם ששמעתי - יש לי בביטוח גרר ואם הרצועה תתפרק לדוגמה אני עוצר בצד ומזמין גרר.. שאלתי אותו עם הגרר יביא לו מנוע על הדרך... החלפתי את כל ה 3 רצועות כי הן היו גמורות לגמרי - יבשות,שחוקות,פגומות ועוד..
אז תבדוק טוב טוב את זה - וסיבוב על האוטו יכול לאתר רק חלק מהדברים .. לא משחקים עם זה.. וההשקעה יחסית לא כבדה.. אבל מה שהכי חשוב.. זה שתהנה :lol:
וכשתשפר תודיע לי.. יש לנו את אותו סמו.. נחמד לראות מה אפשר לעשות..
אתה מבין שהם לחוצים רק כי אתה מלחיץ אותם, נכון?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
אסף.
למה אבקה? עדיף כבר הלוןציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
אבקה נורא מלכלך וקשה לנקות.
הלון לא משאיר בכלל ליכלוך.
my two cents
תתחדש!!!! סע בזהירות
יש לרכב הזה נטיה להתהפך....
איתי
אסףציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אין לך מושג כמה שאני מסכים איתך
וזה מהיכרות אישית עם הבחור הלחצקן (ה"ק" במקור, זאת לא טעות)
איתי
מעניין מי מלחיץ ( הלחיץ את אלון :roll: )
כניראה שבמקרה של הסמוראי, העניין של הרצועת טיימיג נכון.
ציטוט:
תתחדש!!!! סע בזהירות
יש לרכב הזה נטיה להתהפך....
איתי זה לרכב - הנטיה להתהפך היא של הנהג (לאלון יש ניסיון רב ב"כמעט")
אם רוצים ועם הנהג הנכון גם האמר יהיה מהופנט על הגג והגלגלים למעלה
תודה כולם וזה בסדר, אלון לא מלחיץ אותי, זה טוב לשמוע כול מיני הזהרות כי כמו שאתם יודעים הניסיון שלי בשטח הוא מצומצם ותמיד טוב לשמוע מה מותר ומה אסור לעשות מאנשים עם הבנה וניסיון רב יותר...
fireman שנת 98? מזל טוב ללפני שבועיים :roll: כנראה שלא ראיתי כשפירסמת הודעה, בכול מקרה עד סוף השבוע אני הולך לראות צמיגים וכנראה שאני יחליף את הפגוש הקדמי ויוסיף גם כננת ישנה שלי... נעילה אחורית אני עדיין יחכה קצת כי המליצו לי להכיר את האוטו לפני שאני שם.
עכשיו בקשר ליישורי קו שכולכם עשיתם וממליצים לי לעשות, אני עדיין לא מבין בכול הדברים האלה! איך אני יכול לדעת מה זה רצועת טיימינג? הייתי קונה ספר רכב, אבל אין לי מושג מאיפה, אמזון אומר שהם לא מביאים לארץ, ולהיינס נגמר (או להפך)
איך שני יכול לדעת איך לעשות יישור קו, בלי ספר (עדיין) ובלי ללכת למכון(קניתי סמוראי בשביל לטפל לבד לא ללכת למכון)
בקיצור מאיפה אני מביא ספר ואיך אני יכול לעשות יישור קו בלי ספר(עד שיגיע)
שיהיה במזל
עוד כמה מחלות שאני נתקלתי בהן
בוקסות של מוט רדיוס אחורי (מחלה)
לפרק לוקרים לנקות ולגרז
לבדוק צירים בדלת האחורית (נוטים לקבל חופש עקב שילוב של קפיצות ומשקל הגלגל)
ואז הדלת פוגעת בבודי בצד השני
וזהו תעשה חיים
דרך אגב יש גם ספר אם תצטרך משהו אל תהסס