רצועת טיימינג בTDI 300 - מי החליף ורוצה לעזור לי?
נקודת התורפה של המנוע הזה- רצועת טיימינג.
למנוע ב110 שלי יש כרגע בערך 100 אלף ק"מ, וזה בערך הזמן להחליף את הרצועה והמותחן.
קראתי בספר, לא נראה מסובך מדי. (מסירים גריל, רדיאטור, מניפה, פולי, פותחים מכסה טיימינג, חולצים גלגלת ומותחן, מרכיבים גלגלת, מותחן ורצועה, מותחים, סוגרים מכסה, מרכיבים הכל, ומקווים לטוב) נראה שחייבים מאוד לדייק במתיחה עם ידית מומנט מהסוג עם המחוג. יש לי- אז לא תהיה בעיה.
כיוון שזו עבודה שנחשבת עבודה למומחים (לנדרובר. למי שלא מכיר את בעלי הלנדרוברים והפסיכוזות שלהם, אני אסביר- כל מה שלא החלפת שמן מנוע, או החלפת נורה ראשית- רצים למוסך שלוקח על העבודה 1500 שקל בלי להתבלבל, כי הוא מומחה. :twisted: כולה טרקטור שבאפריקה מטפלים בו תחת עץ שיטה), שאלתי את אילן, מכונאי שאמור לדעת את העבודה והוא הציע לי מחיר די מפתה (מאות בודדות של שקלים)- אם אני מביא את החלקים ואת הנוזל קירור, והוא מוכן לתת לי לפרק לבד את הגריל והרדיאטורים :roll: .
בסופו של דבר, המטרה שלי היא גם להחליף את הרצועה, וגם לתעד ולפרסם כאן הנחיות מדוייקות כדי לחזק את ידיהם של המכונאים החובבים.
בכל זאת, אני מתלבט ולא בטוח שאני רוצה להחליף רצועת טיימינג לבד בפעם הראשונה (אני מתחיל להידבק במחלות הנפש של בעלי לנדרובר). או שאני אעשה את העבודה עם אילן (וזה אומר להפסיד יום עבודה, מבחינתי, ויום חופש שלי עולה לי הרבה מאוד כסף), או שמישהו מהחברים שכבר עשה את הפעולה יעבוד איתי בשבת/ באחד החגים הקרבים.
או בקיצור-
יש מישהו שמכיר את העבודה/ היה במוסך ליד המכונאי שהחליף לו את הרצועה, ומוכן לעזור לי (ולכל החברים שירצו להחליף רצועה לבד בעתיד) ??
אסף..
Re: רצועת טיימינג בTDI 300 - מי החליף ורוצה לעזור לי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
כיוון שזו עבודה שנחשבת עבודה למומחים (לנדרובר. למי שלא מכיר את בעלי הלנדרוברים והפסיכוזות שלהם, אני אסביר- כל מה שלא החלפת שמן מנוע, או החלפת נורה ראשית- רצים למוסך שלוקח על העבודה 1500 שקל בלי להתבלבל, כי הוא מומחה. :twisted: כולה טרקטור שבאפריקה מטפלים בו תחת עץ שיטה), שאלתי את אילן, מכונאי שאמור לדעת את העבודה והוא הציע לי מחיר די מפתה (מאות בודדות של שקלים)- אם אני מביא את החלקים ואת הנוזל קירור, והוא מוכן
אסף..
אסף קודם כל עבודה עצמית תמיד ממולצת ,זה חלק מהכיף והכרת הרכב
דבר נוסף גם ה"גורו" הכי מושמץ בפורום ,גובה על החלפת רצועת טיימינג 600 ש"ח כולל את החלקים,אז באמת כדאי לשים סוף להשמצות של בעלי מקצוע שעובדים קשה במקצועיות וביושר ,