מחפש להשאיל שעון לבדיקת לחץ דלק
זקוק לשעון לבדיקת לחץ במערכת הדלק (בחליל). לא מוכרח לקחת את השעון - אני יכול גם להגיע ולבצע את הבדיקה במקום.
הסופה לא חשה בטוב - אמנם מניעה מצוין ומאיצה היטב, אבל מדי פעם מאבדת סחיבה ומשתנקת, בעיקר בשיוט רגוע על כביש מהיר (אבל זה קרה גם בפול גז בטיפוס על דיונה לפני כחודש) וזה לא מרגיש כמו חשמל/הצתה אלא כמו מחסור נקודתי בדלק. מנסיון עבר עם תופעה דומה אני חושד שמשאבת הדלק מסיימת את פרק חייה המועיל ורוצה לאמת/לשלול את החשד הזה, לפני שאני קונה משאבה ו/או בודק הלאה.
לחילופין - אם יש למישהו משאבת דלק רזרבית שהוא יודע שהיא תקינה פיקס, אני מעוניין להשאיל לכמה שעות/ימים לבדיקה בנסיעה.
תודה.
דרור
052-8635759
תגובה להודעה: מחפש להשאיל שעון לבדיקת לחץ דלק
אם אתה מדרים טיפה יש לי שעון שאילטרתי
שעון חדש ומדוייק (ויקר- אבל לא קניתי חח)
שמחובר לחליל עם מחבר של צנרת גז מזגנים
כרגע הוא מורכב אצלי.. גם רק לאינדיקציה
אבל אין בעיה לפרק ולהעביר לך אפילו אם תרצה ליסוע איתו כמה ימים
שווה להחזיק אחד בארגז הכלים. מדובר בכלי דיאגנוסטיקה מאוד יעיל, שנותן תשובה חד משמעית בתנאי מוסך או בשטח לגבי מצב המשאבה, וגם כל הסיפור צריך לעלות 100-150 לכל היותר.
קובי
אתה מוזמן להשאיל את שלי,
0546688864.
אלי.
אגב, אם אפשר להתעלק- איך נקרא החיבור שעל החליל? (זה כמו וונטיל של גלגל אבל גדול יותר)
פשוט שעון יש לי- אבל אין לי חיבור מתאים לחליל.
תודה!
לא יודע איך קוראים לו, אבל הוא מידה סטנדרטית של וונטיל במערכות גז במיזוג אוויר (רכב\בית), ודרך אנשי מזגנים או חנויות אספקה לתחום בד"כ ניתן להשיג חיבור תואם, כזה שגם מתאים בתבריג וגם לוחץ את הוונטיל בדומה לפיית ניפוח גלגלים וכו'.
קובי
תודות גדולות לכל מציעי העזרה. בינתיים הג'יפ במנוחה כפויה עד יום ראשון כי נפלו עלי כמה מכוניות מבחן לסופ"ש... כך שרק ביום ראשון נחליט למי להתקשר ולקחת שעון... אכן חיים קשים.
תזכירו לי רק כמה צריך להיות הלחץ התקין?
אני מאמין שאתה יודע אבל סתם בישביל ריענון..
עם וואקום מחובר 31 PSI
בלי וואקום 39-40
ואחרי חצי שעה שהאוטו מכובה אם השעון ירד ל20 PSI זה תקין
אם אתה לוחץ את הצינור חזרה השעון אמור להגיע ל95 PSI (אבל ישר לכבות את הרכב)
(כל זה מהספר חח)
ציטוט:
לחילופין - אם יש למישהו משאבת דלק רזרבית שהוא יודע שהיא תקינה פיקס, אני מעוניין להשאיל לכמה שעות/ימים לבדיקה בנסיעה.
יש לי משאבה חדשה
050-3366262 ניר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
אני מאמין שאתה יודע אבל סתם בישביל ריענון..
עם וואקום מחובר 31 PSI
בלי וואקום 39-40
ואחרי חצי שעה שהאוטו מכובה אם השעון ירד ל20 PSI זה תקין
אם אתה לוחץ את הצינור חזרה השעון אמור להגיע ל95 PSI (אבל ישר לכבות את הרכב)
(כל זה מהספר חח)
איך וואקום מתקשר לבדיקת לחץ דלק?
מענין אותי לדעת.
תודה.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
איך וואקום מתקשר לבדיקת לחץ דלק?
מענין אותי לדעת.
תודה.
טל.
היי טל
וסת הדלק בסופה (וברכבים רבים אחרים) מספק לחץ משתנה כתלות בעצמת הואקום שהוא מקבל. הסיבה לכך היא שעצמת הואקום מהווה מדד לפתיחת המצערת, וככל שהואקום חלש יותר כך המנוע צריך כמות דלק גדולה יותר בכל פולס.
קובי
לא בדיוק.
שינוי לחץ הדלק כפונקציה של לחץ הסעפת נועד ליצור הפרשי לחצים קבועים על המזרק ובכך לגרום לספיקה קבועה של המזרק, עבור פולס ברוחב נתון.
קודם כל תודות לרמי - "רמוראי" האחד והיחיד, וליוסי בן שושן ממוסך "קאר-זון" במושב גנות על האירוח, השימוש בציוד והעזרה באיתור ופתרון הבעיה.
בסופו של דבר, למרות שהלחצים שהראה השעון היו לכאורה תקינים, ניתוק צינורית הואקום מווסת הדלק "פתר" זמנית ולכאורה את הבעיה - ללא החזרת עודפי הדלק למיכל הג'יפ חזר לפתע לנסוע טוב, כרגיל (אבל לצרוך כמויות בלתי נתפסות של בנזין...). אכן משאבת דלק תקולה, כפי שחשדתי מלכתחילה.
בסופו של דבר האינטואיציה שלי הייתה אולי נכונה, אבל העדפתי לבדוק ולוודא ולא סתם לקנות על עיוור ולעבוד לפי ניחוש.
המשאבה הוחלפה היום, ונכון לרגע זה הג'יפ חזר לנסוע היטב והכל בא על מקומו בשלום. כך אני מקווה. בימים הקרובים הוא יהיה תחת זכוכית מגדלת.
שמחנו לעזור.
תרגישו טוב;).
בוקר טוב.
עם משאבה חדשה הג'יפ מרגיש מצוין בנסיעה. חזק וחלק. איזה יופי.
אבל - חם או קר, לא משנה, הוא מניע קשה. זקוק לסטרטר ארוך מדי לטעמי. קודם היה מניע בנגיעה.
חזרה לשעון לחץ
לבדוק כמה זמן הקו נשאר בלחץ אחרי שמכבים את המנוע .
לבדוק תוך כמה זמן המשאבה בונה לחץ לפני שמניעים את המנוע .
איציק
דרור, ניסית לפתוח ולסגור סוויץ' פעם-פעמיים לפני ההתנעה, כדי ליצר לחץ דלק בחליל? אם הבעיה היא בירידת לחץ בזמן המנוחה, הטריק הזה יגרום להתנעה קלה וחלקה, וגם ייתן לך כיוון לפתרון הבעיה.
קובי
אכן, אחרי שתי פתיחות סוויץ' לשתיים-שלוש שניות, הג'יפ מניע יפה.
מה הצעד הבא?