"יירוט" אקטיבי של רכבים משופרים על ידי המשטרה
שלום
אני לא כותב פה בדרך כלל - מכיוון שאני בא מעולם הרכב (אפילו לא מונע בעזרת כל ארבעת הגלגלים)
אבל הנושא שאני רוצה להעלות נוגע לדעתי גם לקהילת הג'יפאים בארץ :
"...לפני כ-3.5 חודשים נעצר בחור עם רכב מסויים ע"י ניידת שחיכתה לו ליד הבית. מהניידת יצא בוחן. הוא הוריד את הרכב מהכביש והבעלים קיבל הזמנה לדין.
כמה שבועות אחרי כן, עוד חבר עבר סצנה דומה רק שהפעם שתי ניידות בהם 4 שוטרים (לפחות אחד מהם וזה מה שחשוב -הוא בוחן)חיכו ליד הבית. בזה לא נגמר-היה עוד שיא שנשבר: 4 שעות ארכה הבדיקה שכללה פנייה למוסך מורשה. התוצאה: קנס והורדה מהכביש.
עובר לו חודש ,עוד חבר נעצר- באותה שיטה. חצי שעה והוא מורד מהכביש ומוזמן לבית המשפט!
ולקש ששבר את גב הגמל:
היום בבוקר- ושלא כדרכו חבר נוסף מחליט לצאת לנסיעה עם רכבו הפרטי ליעד מסויים . כצפוי הוא מקבל את ברכת "שבוע טוב" מהכהן-בוחן מבית מדרשה של את"ן -משטרת ישראל. ..."
ההודעה המלאה:
מתוך פורום ב.מ.וו ב"אוטוספורט"
http://www.autosport.co.il/viewtopic...e2527b06ec3098
אני לא הכרתי את הנוהג הזה של המשטרה "לחפש" אנשים בכזו רמה.
כן יצא לי להכיר את חוסר הידע של חלק מהבוחנים שמועסקים שם.
האם גם לכם כחובבי ג'יפים יצא להתקל ביחס כזה מצד רשויות אכיפת החוק?
אני מנסה לעורר איזה ענין כדי לנסות לחשוב על דרך להביא לשינוי במצב הזה.
אשמח לשמוע את דעתכם
רון.
תגובה להודעה: "יירוט" אקטיבי של רכבים משופרים על ידי המשטרה
תתנחם בעובדה שג'יפאים סובלים מהמשטרע יותר מכם.
המשטרה מפעילה מודיעין, הם אפילו לא צריכים להסתנן למועדונים, היום הם יכולים פשוט לשוטט בפורומים ולדוג מספרי רכב על כל מפרט השיפורים, או לשלוח מישהו שיצלם במפגשים שמתארגנים. זה מעניין, גם אם זה לא קשה כ"כ זה עדיין דורש יותר מאמצים ממה שנהוג בד"כ, מארב לרכב בודד... זה לא כלכלי, זה לא מקבל חשיפה, ההד היחיד שזה מעורר הוא כאן.
בקרב קהילת הג'יפים, לא נתקלנו בכזה סוג של יירוט נקודתי, אולי בגלל שאנו לא נוהגים לבצע שינויים בכלי הרכב, אפילו מוקיעים את התופעה הזאת מקרבנו.
מחריד....
עוד חומר למחשבה לכל מתנדבי היחפ"צ , כחב"ם, תשח"צ ושאר יחידות של הגוף החולה הזה שמוכיח שוב ושוב שאסור לסייע לו במילימטר.
חבורת....- עזבו, מעצבן רק לחשוב על זה.
השאלה היא - עם כל כמה שזה מפריע \ מטריד
איך זה שאין התראגנות בנושא?
הפגנות?
האופנועים יצאו למסע צלב בגלל מחירי הביטוח שלהם (האמת מסע צלב מעט כושל)
איך זה שבעלי הרכבים נותרים דוממים?
אם קןראים את השרשור המקורי ששמו קישור אליו, זה נשמע כמו יוזמה מקומית של בוחן ספציפי באזור מסויים.
כן והנפגע הראשון לא חכם במיוחד כי בתמונת פרופיל שלו יש את הרכב עם המספר :confused:
מה שבאמת מפריע כאן זה הזמן, המשאבים והיכולות שהמשטרה משקיעה בשטויות האלה על חשבון לחימה בפשיעה האמיתית. וממש לא אכפת לי אם זו יוזמה של בוחן מסויים, של מפקד התחנה/המרחב/המחוז שלו או אפילו הוראה מהמפכ"ל או אפילו מהשר/ליצן התורן לבטחון פנים בכבודו ובעצמו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MR BIG
מחריד....
עוד חומר למחשבה לכל מתנדבי היחפ"צ , כחב"ם, תשח"צ ושאר יחידות של הגוף החולה הזה שמוכיח שוב ושוב שאסור לסייע לו במילימטר.
חבורת....- עזבו, מעצבן רק לחשוב על זה.
מה לנו ולזה??
תפעיל את המוח בצורה אינטיליגנטית ותבין שאנחנו בדיוק באותה סירה ומסייעים לאזרח ולא לשוטר אבל מה זה יעזור
הסיפור הוא שיש אינטריגות ומריבות פנימיות אצל המשופרים
השוטרעים לא כל כך חכמים(בלשון המעטה ), אלה עצלנים ושבעים ,כמו הסיפור עם העתונות וכל השאר ,
יש נבל או שתיים מתוך ה''חברה'' שהם השטינקרים ושולחים עם כל המידע את מדושני העונג המדוברים לפגוע ולהרוס אם מקינאה ואם מנקמנות,
וזה לא רק במשופרים על 4 כרגיל הם לא יזיזו את התחת סנטימטר ללא טובת הנאה מתוקשרת כל שהיא אלה אם יש עיניין אישי.....
פעם היה בחולון בוחן תנועה (שכחתי את שמו)שהסתובב על קטנוע שהעיסוק העיקרי שלו היה להוריד סופת/סיקסים מהכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
מה לנו ולזה??
תפעיל את המוח בצורה אינטיליגנטית ותבין שאנחנו בדיוק באותה סירה ומסייעים לאזרח ולא לשוטר אבל מה זה יעזור
נורא פשוט מאיר
כשאתה והחברים שלך וכל מתנדב אחר עושים את העבודה השחורה שהשוטרים צריכים לעשות
לשוטרים נשארים משאבים וזמן לדפוק את האזרח...
מילא אם הם היו מנצלים את הזמן והמשאבים שאתה מפנה להם כדי להילחם בפשיעה ובשחיתות
אז סביר שעוד רבים היו נוהגים כמוך
נכון לעכשיו אתה(לא אישי כן?) וכל מתנדב אחר למעשה מסייעים למשטרה לדפוק אותנו
תודה
ב- 4 שנים האחרונות אני נוהג ביום יום על רכב פרטי, אני לא נעצר לבדיקות, אין דוחות .
זה מדהים לעומת כמות הדוחות העצומה שחטפתי בשנים שנהגתי ביום יום על גיפים
אני לא מבין איזו דרך יש בשביל למנוע את זה ? הם בסופו של דבר מגובים על ידי החוק וכל מכתב או הפגנה שתיעשה כנגד העניין יהיו חסרי תועלת מבחינת המסר שיועבר לציבור או לנבחריו.
אין מה להשוות את זה למחאת האופנוענים.
כל עוד החוקים מונעים מאיתנו לשפר את הרכב, אנחנו חיים בסכנה תמידית ונתונים לחסדיו של השוט(ה) ר וכולנו יודעים גם שלרוב השוטר הזה אינו באמת מוכשר טכנית בשביל להצדיק את פעולותיו.
אופציה אחת היא - לדאוג שכל השינויים יהיו רשומים ברשיון או עם אסמכתא רשמית של היבואן/משרד התחבורה-רישוי (לא משנה כרגע אם עשיתם את זה עם מעכר או באמת ניגשתם ליבואן/משרד התחבורה-רישוי וקיבלתם אישור, העיקר שיהיה מסמך רשום, זה יצור ספק אצל הבוחן/שוטר שמא הוא יקבל נזיפה על פעולותיו).
אופציה אחרת - להפעיל "מודיעין-נגדי" שידאג להזהיר מפני נוכחות משטרתית בדרכים ולהסיט את מסלול הנסיעה בהתאם. לחיות מתחת לרדאר ובעירנות מוגברת. (זה תקף לכל תחום התנועה, לאו דווקא למשופרים)
אופציה קיצונית באמת - להשיב להם בבית המשפט, אך זה לא אומר בהכרח שהנאשם יינצל כי בסופו של דבר הוא "עבר על החוק", אבל זה יכול להתחיל תהליך שבסופו המשטרה תהיה חייבת דין ודברים למעשיה ולהכשרה של עובדיה. תהליך ארוך, יקר, מסובך ולא אטרקטיבי.
על האופציה של לנסוע עם רכב סדרתי אני לא מדבר.
אגב, אנשים פה כנראה כבר לא זוכרים את ההילולה הגדולה שהייתה כשתפסו את בעל הפורשה שנסע מעל 190 קמ"ש לכאורה. איזה אמבוש עשו לו, פרסומות בתקשורת ועוד...
כך שזו לא הפעם הראשונה שאנו עדים לתופעה הזו, בלי קשר לשטינקרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
נורא פשוט מאיר
כשאתה והחברים שלך וכל מתנדב אחר עושים את העבודה השחורה שהשוטרים צריכים לעשות
לשוטרים נשארים משאבים וזמן לדפוק את האזרח...
מילא אם הם היו מנצלים את הזמן והמשאבים שאתה מפנה להם כדי להילחם בפשיעה ובשחיתות
אז סביר שעוד רבים היו נוהגים כמוך
נכון לעכשיו אתה(לא אישי כן?) וכל מתנדב אחר למעשה מסייעים למשטרה לדפוק אותנו
תודה
ידידי,
אתה בכלל יודע מה אנחנו עושים??
אנחנו מפנים רכבים תקולים , תאונות הפוכים מכבישי הארץ, אתה חושב ששוטר יודע, מסוגל,יכול לעשות זאת??
ממש לא
אז במקום שתעמוד בפקק 5 שעות כמו אמש שמשאית התהפכה בכביש 1 ואנו פתחנו את הציר
אז לשיטתך שהשוטר ייהפוך את הרכב ואזזזז לא יהיה לו זמן לבדוק מכוניות שרירים ,
הסכת ושמע , גם לי יש גיפ , נו טוב 2
גם לי יש מכונית שרירים קלאסית,
מדובר או על יוזמה מקומית או על מעקב מודיעיני של מרוצי מכוניות
נ.ב
תפסיקו עם ההודעות הפרטיות המתנצלות אני לא לוקח שום דבר אישי,ומזמין כל מי שחושב שאנו "עוזרים" למשטרה
לבוא אלי לקפה לראות איך עובדים 70 מתנדבים עבור האזרח נטו,
אנו מסייעים לאזרח לא לעמוד בפקק אם האזרח ייסמוך בנושא זה על המשטרה הוא יעמוד 3 שעות בפקק
שום ניידת לא תתפנה או לא תתפנה לשרות האזרח כי גם הם תקועים שם,
מעל 300 ארועים בחודש,
בלי עיין רעה יש פה הרבה חברה שמתנדבים אצלינו והנה עכשיו מסתיים עוד קורס יחפ"ץ ארוך מעניין ומלמד
מאיר, איש יקר.
הטעות שלך וכניראה של רבים אחרים היא ככה.
כשאין לאנשים מה לאכול, במקום ללכת לפוצץ לראש הממשלה את הפרצוף, הם הולכים לעמותת יד לעזרה ומקבלים שם אוכל, אוכל שאני ואתה משלמים ( למרות ששלמנו גם בט"ל שהיה אמור לשמש בדיוק בשביל זה ) הממשלה והראש שלה רואים שהרעב מצא פתרון שלא מצריך אותם לוותר על הוולבו או על זמן יקר של מנוחה .. ומחרישים, הבעיה ניפתרה והם לא היו צריכים לעשות כלום. כשהילד שלך לא לומד בבית הספר, כי יש 70 ילדים בכיתה וכולם גם ככה עסוקים בלשאוף גז מזגנים על הגג של הבניין ... אתה לא מפוצץ את הפרצוף של שר החינוך או הראש שלו .. אתה הולך למסגרת פרטית משלם מהכיס שלך ( למרות שאני ואתה גם שלמנו מס חינוך או מס הכנסה או מס אחר ( לא חסרים מיסים ) שאמור לשלם את זה ) ומשלם שוב למען ילמד הנער, כשמכונית מתהפכת וחוסמת את כביש 1, אתה וחברך הולכים ועל חשבונך אתה פותח את הכביש, משחרר את התנועה וחוסך את הפקק שהיה משבית מדינה שלמה ליום שלם ועולה מליארדים. במקום שהשוטרים שאני ואתה משלמים להם את המשכורת גם ככה היו הולכים לקורס חילוץ ומשחררים את התנועה שזאת ממילא העבודה שלהם.
מה שאתה עושה והחברים שלך גם, זה לא לעזור לאזרח, אלא להראות למדינה / ממשלה / מסגרות רשמיות ממלכתיות / שרותים של המדינה / וכל שאר הגנבים המושחתים השבעים שזה בסדר שהם לא עושים כלום כי ממילא אנחנו נראה שחסר לנו אז לא נידרוש מה שמגיע לנו אלא נוציא את הארנק ונשלם שוב. אז אם הם לא נידרשים לעשות כלום ... למה שיעשו משהו ???
מאיר אתה וחבריך מנציחים את המצב המחורבן הזה.
אתם עושים שירות דוב.
טובתי היא שהמדינה תיחסם לשבועיים, טובתי היא שעם האידיוט והאדיש הזה יחנק ויקיא את השילטון הרע הזה ויחליף אותו באחד אחר שיזכור שהוא משרת העם, שלטון שידע שאם הוא לא יעשה מה שהוא אמור לעשות הוא יעוף הביתה ויאלץ לאכול את החרא שעמותת אוכל לעני מספקת למי שאין לו חשק לעבוד ... ולא יהפוך לאוכל-חינם-לכל-החיים על חשבון האזרח הקטן.
צר לי.
מה שאתם עושים הוא נגדי ולא בטובתי.
מאיר ידיד היקר
אפתח ואומר שאני מאוד מעריך את העבודה שאתה ומתנדבי היחידה מבצעים יום יום ועל כך תודתי כמשתמש בכבישים הפתוחים.
מצד שני יש לי קצת בעיה עם מה שאתם מבצעים, ואני אסביר.
הגוף הזה שנקרא משטר(ע)ת ישראל הינו גוף גדול ומאובס אשר ממומן ע"י אזרחי המדינה.
אחד מהתפקידים של גוף זה הינו שמירה על צירי תנועה פתוחים.
אם גוף זה לא מסוגל לבצע את התפקיד שאני ואתה מממנים לו אז כנראה שמשהו בתפקודו של אותו גוף אינו תקין :confused: ומכאן ניתן ללכת בשתי דרכים:
1. הדרך הקלה והפשוטה שבה אנחנו, ע"י יחידות כמו היחפ"צ, מבצעות את הפעילות במקום המשטר(ע)ה.
2. הדרך הקשה יותר שבה אותו גוף צריך לשנות את דרכיו כדי לבצע את תפקידו.
גם ככה יש לנו רבות להגיד על אותו גוף משטר(ע)תי אשר מציק לנו, מעיק על חיינו ושואב משאבים כלכליים רבים מאוד מכיסנו. אז למה לנו שנצדיק את העבודה שאתם עושים :confused:
בכך שאתם מסייעים לאותו גוף, סיוע התנדבותי, אתם בעצם מאפשרים לו לבחור בדרך הקלה והפשוטה ובעצם "מצדיקים" את האיבוס וחוסר מעש של אותו גוף.
אז למה שנתמוך בכם ?
ושוב, אני מאוד מעריך ומוקיר את העבודה שלכם אבל אני חושב שבאופי התנהלות המדינה שלנו כיום אין לפעילות זו מקום !
אם מדינתנו הייתה מתנהלת אחרת הייתי בטוח כי היחפ"צ הינה יחידה נדרשת ואפילו הייתי מצטרף.
למרות שלאחרונה התחדשתי לי ברכב 4X4 וכבר דיברנו על נושא היחפ"צ רבות, אני לא מוכן להתנדב ליחידה וזאת מכיוון שאין בכוונתי לתת הצדקה לאבטלה הגלויה (היא אפילו כבר לא סמויה) ולאיבוס של הגוף הזה שנקרא משטרת ישראל.
אולי אם "נירה לעצמנו ברגל" ונפסיק את פעילות היחידה שלכם, הכבישים יעמדו ואז נוכל כאזרחים לקום ולהפגין ולצעוק שאותו גוף אינו מבצע את עבודתו !
אבל כל זמן שאנחנו תורמים לחוסר מעש הזה אין לנו שום זכות לבוא ולצעוק כנגדם.
בידידות
רפי
נ.ב.
אני כתבתי את דברי תוך כדי שגיא פירסם את שלו ולכן לא ראיתי אותם לפני פירסום הודעתי.
מאיר, אם שניים אומרים לכם שאתם שיכורים אז אולי הגיע הזמן שתלכו לישון.
חברים דעתכם בהחלטת מכובדת אבל נאמרת מתוך"פוזיציה"
על מנת שתבינו,
ראו הקישור מאמש בלילה בכביש 1
http://www.hnn.co.il/gallery10758.html
האופציות שעומדות למשטרת ישראל הן אלו,
חסימת הכביש והמתנה לגרר פרטי של הבעלים
הזמנה של שרותי גרר משטרתיים תהליך של 3 שעות לפחות ,
למשטרה משנה שאתה ואני כאזרחים בפקק הרי תפקידם להזרמת התנועה ,
בקיצור זה וויכוח עקר,
ללא צל של ספק במדינה מתוקנת לא היו צריכים אזרחים כמונו שייסיעו לאזרח בפקק
במדינה מתוקנת כמו נורבגיה למשל יש גרר חונה 24 שעות בכל צומת מרכזית באוטוסטרדה
ממתין להתפתחויות ,
מדינה מתוקנת אמרתי??
רפאל וגיא, אנחנו לא מכריחים איש להצטרף, יש מספיק אנשים שמשוכנעים בנחיצות של היחידה
בגידולה ובפיתוחה,
היי מאיר
אל תיקח את זה קשה שאני לא רוצה להיצטרף, אני חוזר ואומר כי אם המדינה שלנו הייתה מתנהלת אחרת אז בהחלט הייתי בין שורותיכם.
אבל אני חושב שדווקא אתה מפספס את הפואנטה.
1. אני מחוייב כל X בחודש לשלם מע"מ.
2. אני מחוייב כל X בחודש לשלם מס הכנסה.
3. אני מחוייב כל X בחודש לשלם מס כזה או אחר.
4. אני מחוייב תוך 90 יום לשלם דוח משטרתי.
ועוד ועוד ועוד אני - האזרח הקטן - מחוייב ומחוייב.
למה אף אחד לא מחייב את המשטרה לפנות ציר תוך X זמן - זמן סביר שאני בטוח שיכול בקלות להישתוואות לזמנים של מתנדבי היחידה.
למה אף אחד לא מחייב את המשטרה להחזיק גרר צמוד - בכל צומת זה באמת מוגזם.
ואל תקפוץ ותגיד לי שאין תקציב !
יש תקציבים די ויותר. הכל שאלה מה עושים איתם :confused::confused::confused::confused:
וגם אל תגיד לי שאין רכבים. אני מכיר לפחות כמה וכמה לנדקרוזר חדשים הצבועים בצבעי משטרת התנועה הארצית - מדוע ולמה הם שם אם לא בדיוק בשביל המשימות הללו ?!
בואו אנחנו - האזרחים הקטנים - לא נתרום להשמנת ואיבוס המערכות של המדינה.
עד שלא נפסיק זאת אין לנו שום זכות לצעוק על חוסר התפקוד שלהם - הרי אנחנו תורמים לזאת.
בידידות ולא בהתנגחות אישית כנגד מאיר או מישהו אחר
רפי