תגובה להודעה: מלאי של צמיגי שטח
עד כמה שאני יודע, לא ניתן להשיג שטח מלא למידה הזו.
לדעתי הכי קרובים שיתאימו לדרישתך הם ה BFgoodrich AT, שהם אמנם לא שטח מלא, אבל מצוינים וחזקים בשטח (ו"קצת" יקרים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tagiv
שלום רב,
האם מישהו יכול להפנות אותי למקום בו ניתן להשיג צמיגי שטח מלא כלשהם במידה 245/70/16
כל מקום אליו אני מתקשר אומרים שאין שטח מלא במידה הזאת , רק 50:50, יש לי שטח מלא במידה 245/75/16 אבל זה לא ברשיון ולכן אני כרגע נוסע על צמיגים מזעזעים במידה המקורית.
לעצתכם אודה.
גם בה"פ אני אשמח לקבל רעיונות.
תודה ויום טוב
תומר.
ולמה אתה לא הולך למשרד הרישוי בשביל לאשר אותם
1. יאשרו לך את זה בלי שום בעיה
2. האגרה היא 60 ש"ח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danipc
ולמה אתה לא הולך למשרד הרישוי בשביל לאשר אותם
1. יאשרו לך את זה בלי שום בעיה
2. האגרה היא 60 ש"ח
אתה בטוח?
אני הייתי במכון רישוי, הבחור שם אמר לי שאני צריך אישור של היבואן, דיברתי עם היבואן ושם נאמר לי בפירוש שהמידה הזאת 245/75/16 היא לא אופציה.
בעמדה מספר 1 אתה חושב שיאשרו לי את זה ככה סתם? למרות שהיבואן לא מאשר?
ברור שאני אשמח מאוד לעשות את זה ככה בקלות, פשוט לבוא עם הרשיון להגיד יש לי ברשיון 245/70/16 ואני רוצה להכניס 245/75/16 , לשלם 60 ש"ח וזהו זה???
נראה לי קל מדי לא?
זו אכן בעיה להשיג MT במידה שלך. האם זו המידה היחידה המותרת לך ע"פ היצרן? אם הפרוטה בכיסך, אתה יכול "להסתפק" בצמיגי A/T של BF - (הם אולי עדיפים על חלק מצמיגי השטח של חברות אחרות). גם המקסיס והטויו 50:50, לא רעים בכלל ואפשר בהחלט להתנהל איתם גם בשטח טכני.
חן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
זו אכן בעיה להשיג MT במידה שלך. האם זו המידה היחידה המותרת לך ע"פ היצרן? אם הפרוטה בכיסך, אתה יכול "להסתפק" בצמיגי A/T של BF - (הם אולי עדיפים על חלק מצמיגי השטח של חברות אחרות). גם המקסיס והטויו 50:50, לא רעים בכלל ואפשר בהחלט להתנהל איתם גם בשטח טכני.
חן
על פי היצרן מותר גם 235/70/16 ואפילו 205..( זה כבר פיצי )
בהנחה ויש שטח מלא ב235/70/16 , כדאי לרדת למידה הזאת בשביל שטח מלא? או שעדיף מה שהצעת במידה 245/70/16?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tagiv
שלום רב,
האם מישהו יכול להפנות אותי למקום בו ניתן להשיג צמיגי שטח מלא כלשהם במידה 245/70/16
כל מקום אליו אני מתקשר אומרים שאין שטח מלא במידה הזאת , רק 50:50, יש לי שטח מלא במידה 245/75/16 אבל זה לא ברשיון ולכן אני כרגע נוסע על צמיגים מזעזעים במידה המקורית.
לעצתכם אודה.
גם בה"פ אני אשמח לקבל רעיונות.
תודה ויום טוב
תומר.
היי תומר.
שכחת לציין דבר מאוד חשוב במחוזותינו.
עם איזה רכב אתה מתגלגל (שלא להגיד על איזו עגלה אתה רוכב;) ) יש מידות שעל דיפנדר יאשרו בחצי שנייה, שעל סמוראי לא יאשרו גם עם תעשה ריבר דאנס עם השערות שבאף.
חן, להשיג צמיגי MT במידה הזו 245\70\16R זו לא בעיה. לבעיות יש פתרון. במידה הזו פשוט לא מייצרים צמיגי MT
בחזרה לבעיה של תומר. אם תחפש באזורים של הדלתות אולי תמצא (אם יש לך מזל) לוחית\מדבקה עם מידות צמיגים שמאושרות על ידי היצרן.
ברגע שיש שם מידה שעדיפה לך, יש לך אחלה טיעון למה אפשר לאשר אותה.
אצלי זה עבד. (אחרי ויכוחים וכאסחים ושני בוחנים שלא יודעים לקרוא אנגלית)
בהצלחה.
ברק
גם ב 235 עדיין תהיה בבעיה. זה כמובן תלוי בצרכים שלך, ובאם בנוסף לשטח אתה גם נוהג בכביש. אני אישית מעדיף את ה 50:50, שכרגע עונים טוב יותר לצרכי: נוחים, אוחזים ושקטים יותר בנהיגת כביש, ובהחלט מספקים את מרבית דרישות השטח (בינוני +).
חן
"מעבר לזה, תחפש באזורים של הדלתות לוחית\מדבקה (אם יש לך מזל) עם מידות הצמיגים שהיצרן מאשר."
מנסיון של חבר עם רכב פרטי (מזדה 3) ,זה לא מענין אותם אילו מדבקות/הטבעות/לוחיות יצרן יש ברכב. אותם מענין אילו מידות צמיגים "היבואן" רשם באוטודאטה.
אז ככה,
מדובר בדיסקו 97 בנזין,
הבחור במכון רישוי חיפש בדלתות מדבקות, לא מצא כלום,
היצרן או יותר נכון לומר היבואן עלפי האוטודאטה כנראה מצא רק 205/70/16 ו235/70/16,
שווה בכלל לנסות ללכת לעמוד שם בעמדה מספר 1 ? מישהו הצליח פעם לשנות מידה בצורה הזאת? אפילו שזו לא מידה שמופיעה באוטודאטה?
פעם היה כאן הרבה יותר קל ושמח
לפני 7 שנים רשמתיי במכון רישוי לדיסקו 94 ב245/75/16
10 דקות ושלושים ומשהו שקלים.
בימינו המשימה לא אפשרית בדרך הפשוטה והישרה.....
תודה רבה לכל העונים והמזדהים..
זה קטע שכאילו נגזר עלי לא להיות עם צמיגי שטח מלא בגלל החלטת יצרן/יבואן
נראה לי שאני אלך על הBF/AT/GOODRICH,
הציעו לי חדשים כאלה ב2000 לרבעייה כולל האיזון..
למישהו יש הסתייגות מהצמיג הזה?
למישהו יש נסיון איתו? איך הוא בבוץ????בשטח טכני?
פנצ'רים כל שני וחמישי? או שהוא חזק כמו צמיג שטח מלא?
האמת רוב הזמן אני על כביש מן הסתם,
תודה רבה מראש
תומר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tagiv
זה אחד הצמיגים הכי טובים בשוק. בכל פרמטר! צמיג ה- AT היחידים עם 3 PLY בדופן.
ולכן אין סיכוי שהמחיר שקיבלת הוא הגיוני. צמיג כזה עולה 900 ש"ח ליח'. 800 נחשב לזול במיוחד.
או שיש אי הבנה במחיר שקיבלת או שיש שם משהו מסריח. תבדוק תאריך הצמיג ואחריות.
נשמע כמו מחיר של צמיג משומש....
ציטוט:
למיטב ידיעתי מחיר מעולה (אולי אפילו יותר מידי...)
ציטוט:
נהפוך הוא :)
ציטוט:
אין לי נסיון אישי, אבל ראיתי את הביצועים שלו והם טובים מאוד.
ציטוט:
ממש לא פנצ'רים כל שני וחמישי, נחשב לצמיג חזק מאוד אפילו יותר ממספר צמיגי שטח מלא שנמכרים בארץ.
הדברים נאמרים על סמך נסיוני ולמיטב ידיעתי, אינני צמיגאי ו/או בעל מקצוע בנושא צמיגים.
ציטוט:
למיטב ידיעתי מחיר מעולה (אולי אפילו יותר מידי...)
כשקראתי שוב את מה שרשמתי, אני רוצה להבהיר שהתכוונתי ליותר מידי מעולה, זול מידי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tagiv
תודה רבה לכל העונים והמזדהים..
זה קטע שכאילו נגזר עלי לא להיות עם צמיגי שטח מלא בגלל החלטת יצרן/יבואן
האמת רוב הזמן אני על כביש מן הסתם,
תודה רבה מראש
תומר.
המחיר לא הגיוני. אמור להיות כפול :rolleyes:. יתכן ומדובר בצמיגים שעמדו זמן רב על המדף - בדוק את התאריך שרשום עליהם!!! אם עברו יותר מ 18 חודש מהייצור - ותר!
הצמיג עצמו טוב - נחשב ל AT הטוב ו"האגרסיבי"מכולם (למרות שעכשיו יש להנקוק AT חדש שכנראה עולה עליו), עובר לא רע בבוץ, טוב בטכני, חזק ואינו רגיש לפנצ'רים. קצת רועש בכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
שעמדו זמן רב על המדף - בדוק את התאריך שרשום עליהם!!! אם עברו יותר מ 18 חודש מהייצור - ותר.
שאלה כללית היות ואני גם לפני החלפת צמיגים, רציתי לדעת מה הוא הזמן הממוצע שצמיג יושב על המדף?
18 חודשים נראה לי הרבה, אולי אני טועה אין לי מושג.
ככל הנראה צדקתם,
לאחר בירור במקום אחר על הBF GOODRICH AT דרשו 850 ש"ח לפני מע"מ .
אגב, יש מסתבר Bf Goodrich mud שטח מלא במידה 235/70/16 שזו כבר מידה שיש באוטודאטה, 835 ש"ח לפני מע"מ..
השאלה היא אם כדאי בשביל שטח מלא לקנות מידה קטנה יותר?:confused:
תומר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
שאלה כללית היות ואני גם לפני החלפת צמיגים, רציתי לדעת מה הוא הזמן הממוצע שצמיג יושב על המדף?
18 חודשים נראה לי הרבה, אולי אני טועה אין לי מושג.
על פי החוק, אין להתקין ברכב צמיג שעברו 6 שנים מתאריך ייצורו. לפי היצרנים, זמן המדף המירבי משתנה בין 3-6 שנים בתנאי איכסון אופטימאליים. מאחר ובארץ לא תמיד מקפידים על תנאים טובים, ובהתחשב בחום והלחות, לא מומלץ לקנות צמיג בן יותר משנה-שנה וחצי, וגם זאת, רק בתנאי שאוכסן כראוי (אצל היבואן במחסן מיוחד, ולא בפנצ'ריה). גם היבואנים מודעים לבעיה ולכן יש פנצ'ריות שמשיגות מהם הנחות על צמיגים עם תאריכים מוקדמים יותר. באופן אישי לגמרי, לא הייתי קונה צמיג בארץ אם הוא בן יותר מ 10 חודשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tagiv
ככל הנראה צדקתם,
לאחר בירור במקום אחר על הBF GOODRICH AT דרשו 850 ש"ח לפני מע"מ .
אגב, יש מסתבר Bf Goodrich mud שטח מלא במידה 235/70/16 שזו כבר מידה שיש באוטודאטה, 835 ש"ח לפני מע"מ..
השאלה היא אם כדאי בשביל שטח מלא לקנות מידה קטנה יותר?:confused:
תומר
להפתעתך תגלה שה BF שטח במידה 235, עשוי להיות אפילו רחב יותר מצמיג אחר ב 245...(כן, כן, יש הבדלים משמעותיים בין הצמיגים באותן מידות).
בכל מקרה, חשוב היטב אם אתה יכול להסתפק ב AT, או באמת מעוניין ללכת על האקסטרים - בכל זאת, דיסקו בנזין, ואתה רוב הזמן על הכביש..