אחרי חמש שנים של שרות נאמן, המחשב השולחני שלי בבית גמר. הדיסק הלך, להשמיש אותו יעלה כמה מאות שקלים אבל באמת הגיע הזמן להשתדרג. מה אומרים החברים, מה הולך היום במחשב שהדרישה העיקרית ממנו זה להריץ סולידוורקס? איזה כרטיסי מסך, מה קורה בתחום המעבדים?
Printable View
אחרי חמש שנים של שרות נאמן, המחשב השולחני שלי בבית גמר. הדיסק הלך, להשמיש אותו יעלה כמה מאות שקלים אבל באמת הגיע הזמן להשתדרג. מה אומרים החברים, מה הולך היום במחשב שהדרישה העיקרית ממנו זה להריץ סולידוורקס? איזה כרטיסי מסך, מה קורה בתחום המעבדים?
על קצה המזלג...אתה צריך לחפש לכיוון של מחשב "גאיימרים" (game), יש דימיון בין צרכי הגרפיקה של סוליד ושל משחקים.
מה לא? - לא 64 bit ולא מעבד quad core !!!
כרטיס מסך טוב מחייב ספק כח טוב (למעלה מ 300W) ושקט.
מאווררי קירור - 120 מ"מ לפחות (בשביל השקט) ועדיף 2 (אחד מלפנים על הדיסקים דוחף ושני מאחור, מושך). גם אם אחד מתקלקל המחשב לא ניזוק.
2X1GB זיכרון (לא לקנות אחד של 2GB אלא שנים של 1GB).
מהירות זיכרון 800-1000mhz ו.BUS 1000 mhz
תבדוק את ההבדל במחיר בין DDR3 ל DDR2 , אם יש לך DDR2 במהירות 1000 לא שוה להשקיע ב DDR3.
שאתה עובר על המפרט תחפש משהו שנראה כמו Intel ICH8R (זה יכול להיות גם 9 או אפילו 10, אבל הכי חשוב שיהיה ה R), זה יאפשר לך את הטריק הבא:
דיסק קשיח - לא יקר היום. אני מציע לקנות 2 דיסקים (300+ GB) ולנצל את בקר ה RAID המובנה של Intel (זה ה R מהסעיף הקודם).
לוקחים 50GB מכל דיסק ומחברים ביחד ב raid 0 ! ואת שאר ה 250GB (מכל דיסק) מחברים ב raid 1.
אתה מקבל דיסק של 250GB אמין וכפול (גם אם אחד מתקלקל אתה לא מעבד מידע), אבל לא פחות חשוב (ואולי הכי חשוב לסוליד...) אתה מקבל דיסק נוסף של 100GB (2X50, שהוא פי שתיים מהיר מהדיסק הטבעי, בקטע הזה שמים את temp \ tmp של מערכת ההפעלה ושל סוליד. שעובדים על אוביקטים גדולים, המערכת מורידה קבצים זמניים לדיסק, שימוש בדיסק raid 0 משפר את הביצועים.
שאתה מחפש מחשב
מעבד Dual Core (על תסתבך עם quad) התוכנה לא יודעת לנצל 4 .
כרטיס מסך - אני לא מכיר מבחנים לסוליד אז אני מעדיף לא לענות פה. שים לב שמשחקים דורשים היום הרבה יותר ממה שאתה צריך לעבודה.
תודה זיו, מה שאתה אומר על הRAID מעניין. המחשב הז"ל היה עם שני דיסקים בRAID 0, מה שבאמת עזר לביצועים אבל בסופו של דבר הפיל אותי - דיסק אחד התקלקל והכל אבוד... לא ידעתי שאפשר לפצל ולעשות את מה שאתה מציע. מצד שני אני לא ממש מבין בעניינים האלו. גם מה שאתה אומר בנושא הליבות מעניין - אתה בטוח שאין טעם להשקיע במעבדים החדשים (איך זה נקרא, I5?) עבור סולידוורקס?
+1
לא הייתי מתעסק יותר מדי ב RAID, תשאיר את זה לשרתים.
מה שהולך היום לאלו שמחפשים מהירות דיסק זה SSD.
שילוב של דיסק כזה בנפח 80GB מהיר מחברה טובה כדיסק ראשי למע' ההפעלה ויישומים + דיסק נתונים של 500-1000GB יעשו לך את העבודה במהירות טובה.
I5-760 ייתן לך ביצועים טובים,
4GB DDR3
לוח המבוסס על P55 של INTEL, ( ל GIGABYTE יש לוחות טובים).
מארז נורמלי + ספק 500W "אמיתי" מחברה טובה בעל ניצולת 80% ( רשום עליו..).
כרטיס מסך NVIDIA GT220 1GBDDR3 ומעלה.
או ATI RADEON 5570 ומעלה.
יספיקו לסוליד די ויותר.
אני ממש לא רוצה להכנס פה לוויכוחים על תאוריות, ומה שאני יכול להגיד שהכי טוב זה לחפש מבחנים אבל שלוש נקודות -
מעבד - I5-760 זה מעבד 4 ליבות 2.8ghz לעומתו i5-670 הוא שתי ליבות 3.46ghz .
במקרה של סוליד, ובכלל אפליקציה יחידה (לא שרת שמריץ כמה ישומים בו זמנית), אין יתרון ל4 ליבות לעומת זאת מהירות חשובה, ולכן על ה 670 ה סוליד יעבוד מהר יותר.
אני לא מציע ללכת על ה 670 כי זה מעבד 32N חדש ויקר. לעומת זאת מעבד שתי ליבות 45N שרץ ב 3+ghz יתן יחס תמורה ביצועים טוב.
אין סיבה להשקיע ב DDR3 במחשב (בכרטיס הגראפי כן DDR3). מבלי להכנס לאריכטקטורה, בהנחה שיש למחשב בס מהיר - 1000MG , עם מוצאים DDR2 של 1000 יתן אותם ביצועים אבל יותר בזול מ DDR3.
SSD רעיון נכון אבל יקר. raid0 יתן ביצועים (סופיים במחשב, לא של הדיסק עצמו), לא פחות טובים, ובעצם בחינם (כחלק מהדיסק הקיים).
כן...
אבל יש לו 8MB זכרון מטמון מול 4 ב I5-6XX
וגם מחירו דומה ל I5-650 שעובד ב 3.2GHZ לכן הביצועים לא יפלו כל כך בגלל התדר.
ומה יקרה אם ישחררו סוליד חדש שכן תומך ב 4 ליבות בקרוב?
הרי המחשב ישרת אותו אי אלו 3-4 שנים לפחות.
אך בהחלט ניתן להסתפק ב I5-650.
לגבי ה SSD - מחירם הגיע לאיזור ה 1000 ש"ח, שווה כל שקל. למי שרוצה מהירות.
לגבי ה DDR3 אין ברירה, כל הלוחות שעובדים עם המעבדים הללו תומכים רק ב DDR3, וגם המחיר של הזכרונות זול ודומה ל DDR2.
חשבתי לא לענות, אבל הרמת לי להנחתה אז...
אומרים שחכם לא נכנס לבעיה שפיקח יודע איך לצאת ממנה
בקיצור, קודם אתה קונה מעבד שאולי תצטרך בעתיד, ואח"כ אתה משלם על לוח אם יקר יותר ומסיים DDR3 שאתה לא צריך (אתה מוצא באותו מחיר, הרווחת)...
לגופו של המעבד (ואני ממש לא רוצה לפתוח פה קורס לארכיטקטורה של מחשב ;) ).
תסתכל טוב בטבלת המפרטים של Intel ותראה שיש קשר ישיר בין Core Duo ו 4GIG לבין Quad Core ו 8GIG .
Quad Core זה למעשה שני Core Duo על מארז אחד, אבל שני מעבדים נפרדים שאינם יכולים לחלוק את הזיכרון מטמון (בניגוד ל Core duo שהזוג כן חולק זיכרון). ולכן, כל עוד האפליקציה לא מתוכננת ולא יודעת לנצל 4 ליבות, גם שתי הליבות הנוספות וגם הזיכרון שלהם, פשוט לא יהיו בשימוש! (זו בדיקה ממש פשוטה, תפתח Task manager בזמן השימוש בסוליד, ותראה את העומס על כל מעבד) .
בסופו של יום בשני המקרים עובד רק זוג ליבות אחד ומטמון של 4GIG - אז גם לשלם יותר וגם לקבל מעבד עם שעון איטי יותר???
ווס אחויכמה? :confused:
(מבלי להכנס לכל נפלאות Intel, זו בעצם פריצת הדרך של Core Duo לעומת Dual Core, היכולת לשלב זכרון מטמון בין שתי הליבות מאפשרת לאינטל לחלק את העבודה בין שתי הליבות גם עם האפליקציה לא תוכננה למעבדים מרובי ליבות).
לגבי ה SSD ב1000 ש"ח. בחצי מחיר (500) קונה שני דיסקים (של 500GB), מקבל עודף, ביצועים לא פחות טובים, ושרידות.
אתה מציע מציע לשלם 1000 ל SSD + לקנות דיסק קשיח (עוד 250 ש"ח) ונשאר בשרידות נמוכה יותר.
היתרון האמיתי של SSD על דיסק קשיח זה בזמן גישה, נתון שהוא משמעותי שצריך לגשת להרבה קבצים קטנים שמפוזרים בכל הדיסק. שאפליקציה, או מערכת הפעלה, "זורקת" חתיכות זכרון לדיסק (בגלל חוסר זיכרון), אלו חתיכות גדולות יחסית ומסודרות (BLOCK). יכולת העברת מידע רציף של כל הדיסקים (פלאש או רגיל) מוגבלת לחיבור Sata2 = 3gb/s.
תמיד הגירסא האחרונה , תהיה הכי יקרה, הכי "בגית" והכי מעט אפליקציות יתאימו לה.....איפון 4 כבר אמרנו?
אז אם אין לך סיבה מאוד מאוד מאוד מיוחדת - גירסא קודמת תהיה זולה יותר, יציבה יותר, ותואמת יותר (וזה נכון בכל התעשייה הזו).
my 2 cents
רחוק מלהיות נכון, סדרות הכרטיסים לגיימרים ב- ATI או NVIDIA (שתי היצרניות העיקרות של כרטיסי מסך)
שונות ולא מיועדות לתוכנות כמו סוליד.
הסדרות הרלבנטיות הן :
ב- ATI : * ה FireGL או ה FirePro
וב- NVIDIA : ה QuadroFx או ה Quadro4 .
הכרטיסים מסדרות אלו נבדקו ע"י ואושרו ע"י חברת סולידוורקס, וניתן לראות תוצאות מבחנים פה :
http://www.solidworks.com/sw/support...rdtesting.html
לגבי נושא המעבדים, כמה זמן אתה חושב שיעבור עד שסולידוורקס תוציא גירסה המנצלת 4 או יותר ליבות ?
מדובר בשוק תחרותי, וגירסה כזו בוא תבוא.
היי נמרוד
אני קניתי מחשב שכל יעודו בחיים הוא סולידוורקס
I7 - 930מעבד
6GB DDR3 1600MHZ זכרון
הרד דיסק 500GB 14400 סל"ד
והכי חשוב כרטיס מסך NVIDIA QUADRO FX1800
עם היה לי עוד כסף הייתי קונה כרטיס טוב יותר
בסולידוורקס רוב העבודה מתבצעת על ידי הכרטיס מסך וכל כרטיסי המסך לגיימרים שווים לתחת.
קניתי גם ווינדוס 7 64BIT
והתקנתי עליו סוליד 2010 64BIT
עובד נפלא ומהנה ביותר.
ארנון
נמרוד,
לא יזיק חיפוש.. במקום המתאים.
אני יכול להגיד לך שצרכות נבונה מתחילה מהגדרת צרכים (על זה כבר ענית אך באופן חלקי)... והגבלת תקציב.
אני אחלוק את דעתי בנושא, אני לא אומר שהיא קובעת וגם לא בא לפסול דעות של אחרים.
זו דעתי.
להבדיל מתחום הרכב,
שום מחשב בן שנתיים לא יתקרב למיצוב שלו כחדש, כלומר אל תחשוב שאם אתה קונה היום מחשב הוא בהכרח יחזיק איתך שנתיים, אם זה מסיבות של קצב התקדמות כוח המיחשוב בשוק הביתי ובכלל, ואם זה בגלל סיבות טכניות,
היום ניתן לקנות מחשבים חזקים ביותר ב-3,000ש"ח... פעם מחשב חזק היה מתחיל ב-6,000.
דיסק קשיח מכני הוא גורם מס' אחד לכשל, אחריו, אבק, מאוורר לא איכותי וסביבה מאובקת תגרום לבעיות חום, במעבד ובכרטיס מסך ובעוד רכיבים, באופן כללי יפגעו באורך חיי המחשב, מניסיוני הבעיות מתחילות אחרי שנתיים-שלוש.
הדברים הללו נכונים פעמיים על מחשבים חזקים.
ספק כוח איכותי, מארז גדול ומאוור, ציוד מיצרנים איכותיים, פיתרון קירור חזק למעבד הם הבסיס למחשב טוב (זול או יקר זה לא משנה)
לפני שניתן להמליץ לך על מפרט מחשב, אתה חייב לתקצב את הרכישה.
לתת גבול עליון, להגיד לחבר'ה שמבינים בנושא.. אני רוצה מחשב יריץ סוליד (גודל פרויקט ורזולוציית עבודה זה קריטי), שיידע להריץ סרטים ב-hd , אין לי צורך בעריכה, אין לי צורך במשחקים. שידע לעשות את עבודתו נאמנה 2שנתיים (תכיר בתקופה הזאת כזמן סביר,שמימנו יכול להיות ותהייה לך השקעה נוספת בשידרוג או תיקון) לי יש xxxxש"ח להשקיע בנושא, איני מעוניין במסך (תציין אם יש לך ואיזה גודל), מקלדת עכבר או רמקולים.
מפה לדעתי יהיה ניתן להתקדם.
ואם בא לך לעשות חיפוש..
www.hwzone.co.il
יש באתר מערכת מפרטים מומלצים שמציעה מפרט ע"פ צורך ומחיר.
ובנוסף פורום וקהילה עצומה של פריקים לנושא, פורום מפרטים מומלצים זה הפורום שלך.
כל עוד תעמוד בכל הקריטריונים בפירסום ההודעה, (בכל קהילה והחוקים שלה), תקבל מפרט התפור לדרישותיך ותקציבך האישי.
ואף גם מעיון בפורום תוכל למצוא תשובות לרוב הדרישות שלך..
ואם תרצה אפשר גם להמשיך כאן.
ניגשתי בעצמי להציץ, ניתקלתי בתגובה טרייה מהבוקר: שווה לעקוב אם זה עונה לאותם צרכים כמו שלך:
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=468476.0
סתם שאלה
המחשב הישן שלך לא היה כזה גרוע - הוא מת כי ההרד דיסק הלך
מפה אתה מקיש - ששווה לקנות מחשב חדש?
למה הדבר דומה בעיני -
למישהו שיש לו פנצ'ר בצמיג, והוא אומר - הלך לי הצמיג, כדאי שאחליף ג'יפ.
אני לרגע לא נכנס לך לארנק, אבל סט השיקולים לפיו אם הלך לך ההרד דיסק (אגזים ואומר - דיסק חדש לא יעלה יותר מ300 שקל, ודיסק גיבוי חיצוני יעלה עוד 300 ש"ח)
אתה צריך מחשב חדש (ומחשב של גיימרים, כמובן, הרי את העובד על סוליד וורקס, לא הולך לעלות פחות מ2000 שקל) נראה לי מעט מוזר.
אם אתה מחפש תירוץ להחליף מחשב - זה נשמע כמו אחלה תירוץ, אבל אם באמת כל מה שהתקלקל הוא ההרד דיסק, אני מוצא שיש פער משמעותי בין לענות על הצורך שלך (מחשב תקין ועובד שמריץ סוליד וורקס) לבין הפתרון שהחלטת ללכת עליו (קניה של מחשב חדש בסכום משמעותית גדול מסכום התיקון של המצב הנוכחי)
שוב, זו רק הדיעה הפרטית שלי, נקודה למחשבה.
(מאוד לא צרכני מצידי, אבל היה לי קשה להתאפק)
רון.
טוב, אתם צודקים... התקציר הוא "צריך מחשב לסוליד", הסיפור המלא הוא כזה: המחשב הנוכחי נקנה לפני כ4 שנים בסכום נאה והוא בעל מפרט מכובד לזמנו. הוא שירת נאמנה, נדמה לי ששדרגתי אותו פעם אחת ל4 ג'יגה זכרון. היו לו שני דיסקים של 160 ג'יגה ברייד 0, מה שכנראה תרם לביצועים המכובדים שלו. בסך הכל תכננתי איתו ועם סולידוורקס 2006 מכונית שלמה, אבל בהחלט כשהגעתי לשלבי ההרכבות המלאות, הוא היה כבד. מסתדרים, עובדים על תת הרכבות, מסתירים או הופכים לlightweight... בעקרון ישנה בהחלט אפשרות של לקנות דיסק חדש של 320 ג'יגה שזה אני מבין הכי זול וקטן שיש היום, לפרמט ולהמשיך לעבוד (החומרים שלי מגובים).
אבל בואו נגיד, שהקריסה של הדיסק זה הטריגר לרצון להחליף, וזה באמת הזמן הנכון, 4 שנים זה בהחלט זמן מכובד.
התקציב הרצוי הוא נגיד 3000 שקלים, אבל יכול להיות יותר - אני באמת לא יודע, לא עוקב אחרי שוק המחשבים אלא פעם בכמה שנים כשאני צריך לקנות - בשביל זה אני שואל :p. לפני 4 שנים שילמתי 9000 שקלים, נדמה לי שאני לא צריך להשקיע באותה מידה הפעם. אני לא צריך ציוד הקפי - המסכים, המקלדת, העכבר - כולם בסדר גמור. אני גם לא בטוח שכדאי לי להריץ סוליד 2010, מאד יכול להיות שאני אמשיך לעבוד על אותה גרסאת 2006 יציבה וטובה, היא עושה כל מה שאני צריך (אני עובד על 2009 בעבודה).
אני מעדיף לקנות משהו טוב ואמין גם אם פחות מהיר "על הנייר" באותו סכום כסף. לא פוסל קנייה של מחשב מותג.
לא מבין גדול במחשבים, אבל הכי נמוך שהצלחתי להוריד את הסוחר היה 3400 ש"ח/עבור ארגז שחור שמסוגל להפעיל סוליד (לפני כשנה)
לי היה חשוב לנצל גם את אופציית R.V שקיימת בתוכנה סוליד 2008.
המעבד - INTEL QUAD CORE Q8200
כרטיס המסך - NVIDIA QUADRO FX580
דיסק קשיח 320 וזיכרון פנימי 4 גיגה וכו'
יש לציין שבסך הכל המחשב מתמודד בגבורה עם התוכנה פועל במהירות סבירה + וכמעט שלא מערבב חלקים.
דרך אגב היו סוחרים אחרים שטענו שהמינימום הוא כ 5500 ש"ח לארגז על מנת שיעבוד בצורה סבירה, אני בכל אופן מרוצה מאוד מהחבילה הקיימת.
אני עובד על מחשב של DELL PRECISION 380 ׁ(מפרט ניתן לראות כאן : http://www.pcmadd.com/precis380.pdf)כבר שנתים עם סוליד 2007 החברה נותנת שלוש שנים אחריות בבית הלקוח מחשב שקט ביותר,ביצועים מעולים .
יש ברשותי מחשב נוסף של DELL שעבדתי איתו גם ועבד טוב אבל פחות ,דגם OPTIPLEX GX520
שידרגתי אותו בזמנו בשני מקלות זיכרון של 1GB מה ששיפר מאוד את הביצועים שלו אבל ה - PRECISION עובד הרבה יותר טוב .
אני לא מבין כלום בכול הנתונים שאתם מדברים אליהם אבל חבר עזר לי בבחירה ואני לא מצטער בכלל עליה ,אני ימשיך לקנות מחשבי מותג זה שווה את הכסף.
עידו
לא קראתי כלום מהשרשור עד כאן. אבל כשקנינו מחשב בעבודה, טלפון אחד למוקד התמיכה של סולידוורקס סידר את המפרט המדוייק. יש מחשב שהם נותנים מתנה עם החבילה הטיפה יותר יקרה - וזה המפרט המינימלי למחשב שיריץ 2010. 64 ביט, כרטיס מסך "הכי הכי", ועוד כל מיני מספרים שאני ממש לא זוכר - השורה התחתונה היא תתקשר למוקד שלהם ותדע.
אסף.
משיחה עם חברה בעבודה וגם משתמשים פה בפורום, סולידוורקס 2010 64 ביט על מחשב שמסוגל להריץ אותו, פותח פער על מה שאני מכיר עד היום. המפרט שקיבלתי עליו המלצה כולל 8 ג'יגה זכרון, שני דיסקים קטנים יותר ברייד 0, מעבד מה שלא יהיה הכי מתקדם של אינטל, וכרטיס מסך מסדרת Quadro - שוב מה שלא יהיה הכי יקר שאני יכול להרשום לעצמי...
אסף, אל תשחק אותה טיפש. תאמץ קצת את הזכרון (או את האימייל ותמצא את המפרט).
אני ממש לא יודע ולא זוכר. יש בנאדם שזה התפקיד שלו - לקנות את התוכנה ואת המחשב המתאים, וזה לא אני. מה עוד שקיבלנו את המחשב במתנה כשקנינו את התוכנה... כל מה שאני יודע להגיד זה שהוא DELL, ושהוא 64ביט.
אסף.
נמרוד המפרט נקרא בועז אברהמי :p
עידו