שלום..
הרכב לא מניעה.. הסימנים בימים האחרונים הצביעו על מצבר חלש, אתמול בערב המצבר פרק והתרוקן..האם יתכן שמצבר שנפ הלך לעולמו אחרי כמעט שנתיים?
חבר המליץ על מצברים של וורטה.. האם וורטה 46 אמפר מתאים לג'ימיני?
תודה.
Printable View
שלום..
הרכב לא מניעה.. הסימנים בימים האחרונים הצביעו על מצבר חלש, אתמול בערב המצבר פרק והתרוקן..האם יתכן שמצבר שנפ הלך לעולמו אחרי כמעט שנתיים?
חבר המליץ על מצברים של וורטה.. האם וורטה 46 אמפר מתאים לג'ימיני?
תודה.
"כמעט שנתיים" , זה מצוין לזבלה הזה שקוראים שנפ !
המלצה שלי, קאטרפילר או אופטימה.
יהיה לך שקט של 3 שנים לפחות.
רענן
ממליץ לך אצל איציק (כפר סבא) "מפלוס מינוס מצברים" , יש לו בד"כ מבצעים על מצברי קטארפילר (מצברים מצויינים).
ממליץ שתרכיב את המצבר הכי גדול שנכנס פיזית לתושבת.
רענן
נ.ב- אין לי כול קשר עיסקי/חברי איתו למעט, פעמיים החלפתי אצלו מצבר (ויטארה ולאנטיס) והייתי מרוצה בעיקר מהעבודה (ניקוי יסודי של הקורוזיה בתושבת, החלפת מגעים אם נדרש)
רענן ידידי היקר
א.מקווה ששלומך טוב
ב.למה זבלה? מצברי שנפ הם לפי דעתי האישית המצברים הכי אמינים שמייצרים בישראל
ובישביל מחירם נותנים תמורה מעבר לטובה!
לתשומת לבך..
היי, אצלי ברכב שוכן מצבר וורטא 46 אמפר.
מצבר מצויין, שנפ זה זבל.
אני אישית נצמד לוורטא, מחיר שפוי (עוד 50 שח מעל לשנפ) ומחזיקים מצויין + 20 חודש אחריות ולא 12 כמו שנפ
כמו כן, לג'ימני הולך 46 אמפר, אין אופציות ליותר גדול בתושבת המקורית, זה רק אם תעשה התאמה של תושבת ויש להזיז לצורך כך מספר פיוזים אשר שוכנים בסמוך.
בהצלחה :)
אני גר בצפון.. עושה רושם שהמצבר שלי פרק באופן סופני שלא מאפשרת נסיעה גם אחרי התנעה עם כבלים, הרכב פשוט נכבה אחרי נסיעה של כמה מטרים.. נסיעה עם אורות בכלל לא באה בחשבון.. הרכב פשוט נכבה.. או שבכלל ישנה בעיה באלטרנטור .. למרות שהאפשרות הזאת פחות נראת לי כי בשבועות האחרונים הרגשתי שהמצבר שלי מראה סימינים של חולשה.. קטרפילר זו אופציה טובה בשבילי, אני עובד על כלים חקלאיים.. מחר נעשה בדיקה קצרה בעבודה מה ניתן לגרד מהם.. לצערי כפר סבא קצת רחוקה לי כרגע..:?
אם הרכב נכבה לאחר התנעה עם כבלים, סיכוי טוב שאין טעינה (אלטרנטור), יכול להיות גם סתם חיבורי מצבר רופפים.
בדוק טעינה, אין שום סיבה שמצבר שנפ ילך אחרי פחות משנתיים (אלא אם כן זה הדגם עם שנה אחריות?) אם זאת הבעיה, המצבר יחזורלחיים אחרי טעינה ממושכת.
לקטרפילר ולאופטימה אין דגמים שיתאימו לתושבת בג'ימיני.
גילוי נאות - אנחנו משווקים מצברי VARTA, אופטימה וקטרפילר.
עידן
הוא נקרא "super strong" או High tech" ?
שנפ = זבלה נ-ק-ו-ד-ה
לא אמינים וגם כבר לא מיוצרים בישראל
בשביל המחיר לא נותנים שום תמורה . תוסיף במכסימום 15% ותקבל מצבר טוב (קאטרפילר, אופטימה, וורטה )
חוץ מזה שלומי טוב ובטוח יהיה הרבה יותר טוב כשאחליט וארכוש ג'יפ ....
להתראות
רענן
נ.ב- נדב, תן לנו עידכון על הקאטרפילר ותאריך הרכבה (מלח מים מלח מים , מקווה שאני לא פותח פה ...)
שנפ זה מצבר גרוע במסווה של שם טוב שרוב הציבור חושב.
המצברים האלו נוטים לנזול ולהרוס כל מה שיש מתחתיהם,
ובנוסף רשום עליהם מצבר ללא טיפול מה שלחלוטין מטעה ולא נכון, וכן יש פתחי מילוי ובדיקה וכן צריך לעקוב על המפלס ולהוסיף אם חסר.
אלון, מקווה שתסתדר ותעדכן מה קורה.
לפני שאתה רץ להחליף מצבר בדוק היטב את האלטרנטור (כמו שכתב עידן).כאשר הרכב מונע לא צריכה להיות בעיה לנסוע גם עם מצבר גמור כשהאלטרנטור תקין.
במידה ואתה כן מחליף מצבר-מומלץ מאוד מצבר גדול יותר.סה"כ צריך למקם מחדש את תיבת הפיוזים.
אצלי בג'ימני הכנסתי 65 אמפר בקלות.
מורי.
המצבר שלי הוא שנפ "High tech", וכמו שלירן כתב הוא באמת נורא נוזל למרות מריחת הסיליקון על הקטבים.. התושבת עברה ניקוי יסודי לא מזמן בעקבות הנזילות, כולל החיבורים( שעושה רושם שגם אותם צריך להחליף על הדרך) האם ישנה דרך שבא אני יכול לבדוק את האלטרנטור לפני שאני שולל אותו באופן סופי?
אני חייב לציין שהרכב עומד עכשיו יותר מבעבר, בשבועות האחרונים מורגשת הנעה טיפה יותר עייפה מבעבר.
1.מצבר שנפ High tech הוא הדגם עם ה20 חודשי אחריות - אין סיבה שהוא יגמור אחרי שנתיים, למרות שאני לא ממעריצי שנפ :)
2.לא מורחים סיליקון על הקטבים, אני מקווה שהתבלבלת ומרחת וזלין.
3.קח וולט מטר, ותחבר אותו לקטבי המצבר כשהרכב מונע, הוא אמור להראות מעל 14 וולט, אם הוא מראה פחות מזה, האלטרנטור גמור.
על פי מה שאתה אומר, ובהנחה שקטבי המצבר מחוברים היטב (ולא מרוחים בסיליקון) האלטרנטור שלך גמור - יכול להיות שהוא גם גמר את המצבר, אבל רוב הסיכויים שטעינה מלאה תחזיר אותו לחיים.
עידן
חולק עליך !
עבור מצבר "חלש", אתה צודק .
עבור מצבר "גמור", (פורק את עצמו/התנגדות נמוכה) ישנה אפשרות לשרוף את האלטרנטור !
נדרש לטעון עם מטען חיצוני ובדיקת המצבר עם מכשיר התנגדות עומס.
בדיקת מתח פשוטה (וולטמטר ללא עומס) על הקטבים (לאחר טעינה) יכולה לתת אינדקציה עם רמת וודאות גבוהה למצבו.
אם יש מתח של 12 וולט גם לאחר לילה כשהמצבר מנותק אז הוא לא "גמור"/לא מקצר, עדיין יכול להיות שהוא לא במיטבו.
רענן
אל תהייה כזה בטוח, נראה לי שהקטרפילר גם מתפגר לי. החלפתי מצבר עם חבר אחרי שכבר שבועיים יש לי בעיות של מצבר חלש, ועם השנפ בינתיים (5 ימים) הכל סבבה ...
(ואתה לא פותח פה, החלפתי עם החבר עוד קודם ...)
אם כבר להשקיע, הייתי הולך על מצבר פריקה עמוקה לטובת שימוש עם ממיר מתח לטיולים, אבל אין לי שום מידע על האמינות או אורך החיים של האופטימה...
היי, אצלי נגמר מצבר כמה ימים אחרי שהאוטו הגיע אלי
התסמינים הם זהים, הרכב כבה לאחר הנעה עם כבלים בעת הדלקת אורות (אפילו אם זה לחיצה על הבלם).
עידן, סליחה שאני חולק עליך, אבל אלטרנטור בג'ימני לא יתן לך 14V גם אם תתן לו מכות חשמל של 220, זה אלטרנטור קטן ומחורבן (אצלי כבר לא :))