תגובה להודעה: דיפנדר מול היילקס ? ? ?
טנדר ניסן נבארה.
מצויין בשטח, כולל נעילה אחורית.
מרווח ונוח מאחור גם למבוגרים וגם בשטח ועדיין טנדר לעבודה יומיומית.
דיפנדר והילקס אינם ברי השוואה וזה לא שאלה כל כך קשה
1. דיפנדר עולה כפול מהילקס באותה שנה
2. הילקס זה טנדר על כל המשתמעה מכך לעומת דיפנדר שהוא מין יצור כלאיים.
כלומר אם אתה צריך את הארגז של הטנדר בגלל העבודה אז אין שאלה
אם אתה קצר בכסף שוב אין שאלה זה ההילקס
אם אתה מחפש עבירות עם כל הכבוד להילקס (כמובן לדגמים הראשונים בלבד עד 97 אם אני לא טועה) הוא בחיים לא יהיה דיפנדר
שניהם נוסעים כמו טרקטור עם יתרון כל לדיפנדר
לנהג ולטרפיסט יותר נוח בהילקס
ליושבים מאחורה יותר נוח בדיפנדר
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ירון גל
1. דיפנדר עולה כפול מהילקס באותה שנה
אתה מדבר על מחירון רשמי או על מחירי העולם האמיתי של היצע וביקוש?
מכמה עסקאות ששמעתי לאחרונה, המחירים דומים מאד, הבדלים קטנים ולא בהרכח לטובת מי מהם, שלא לומר בעבר שהיחס היה הפוך.
נבלות סרוחות יש בכל מקרה, כאלו שהמחיר גם משקף את המצב של הרכב.
בנוסף,
אני כמעט ולא מכיר היילקסים שנשארו עם קפיצי הקרש המקוריים, ובשל כך מהלך המתלה השתפר פלאים, גם בלי להתקין קפיצים באורך שונה הממקורי, רובם עם נעילה אחורית מקורית וכולם עם יחסי העברה קצרים משל הדיפנדר, מרכז הכובד נמוך יותר למרות מרווח גחון טוב יותר בנקודה הנמוכה בגלל מבנה מרכב שונה.
טיילתי ונסעתי מספיק עם שניהם ועם כל הכבוד לדיפנדר, הוא לא מסוגל לנסוע באיטיות של ההיילקס בעליה ובירידה ונחות ממנו בעבירות חד משמעית בקומבינציה הנ"ל.
זה לא עניין של רגשי אלא פשוט מספרים.
תחפש מספרים ותראה שיחס ההעברה הסופי של הדיפנדר ארוך יותר ב-6-7% משמעותיים שמאפשרים בלימת מנוע וזחילה טובים יותר.
לפותח השרשור,
בלי קשר ועם קשר, אלו שני רכבים בעלי אופי שונה ומתאימים לטיפוסים שונים, כדאי שתעשה חיפוש, הנושא עתיק יומין באתר ויש לא מעט התפלפלויות משעשעות.
פותח השרשור רושם שהוא מחפש אמינות גבוהה,
עם כל הכבוד,
איך הדיפנדר נכנס למשוואה הזאת?
תודה על התגובות עד כה.
משהו קטן להמשך...
אז ככה לאחר מכירת הרודיאו אבי בא אלי וביקש או יותר נכון אמר שהוא מעדיף את הדיפנדר על ההילקס ולעומתו אני לההיפך.....
לכן באה השאלה הגדולה של מה עדיף?
מי מהם לא יתקע בדרך?
מי מהם יעבור כל מה שיבוא לקרתם?
ומי מהם לא יקרע לי את הכיס?
תודה איתי.
מבחינת עבירות - לשניהם יש יכולת מאוד גבוהה בצורה הסטנדרטית.
אתה צריך לחשוב לך מה עדיף:
טנדר או ארגז סגור(אבל עדיין עם מלא מקום)
מבחינת נוחות - הדיפנדר יותר טוב לטעמי.
מבחינת אמינות - ההיילקס לוקח בגדול.
מבחינת יכולת לשפר ושיפורים - לשניהם יש אין סוף.
הם אפילו שניהם גניבים באותה מידה.
אתה צריך לעשות סיבוב על היילקס ועל דיפנדר, יחד עם אבא. עד שתחליטו מה מתאים לתחת ולכיס שלכם.
במצב הסטנדרטי ההיילקס עביר יותר, בזכות נעילה אחורית מקורית. לדיפנדר אין נעילות.
במצב הקצת פחות סטנדרטי, ההיילקס עביר הרבה יותר, שכן תוכל להרכיב לו נעילה קדמית בעלות של 300$. בשביל לנעול את הדיפנדר תצטרך להשקיע סכום שקרוב יותר ל15000 ש"ח.
כששניהם נעולים כפול, כנראה שלדיפנדר יהיה יתרון עבירות קל בזכות זוויות מרכב עדיפות, לפחות כל עוד כל ארבעת הציריות שלו שלמות.
מבחינת אמינות, מדובר בהיילקס, אחד הרכבים הכי אמינים שנוצרו אי פעם, מול דיפנדר שהוא ההיפך הגמור לזה.
לסיכום (שלי) :
פרקטית, ההיילקס לוקח את ההתלבטות בהליכה, עם ידיים קשורות מאחורי הגב.
בחירה בדיפנדר היא לא פרקטית. אנשים שקונים או נוסעים בדיפנדר עושים את זה כי זה מה שהלב שלהם בוחר.
אז מה שאתם אומרים ללכת עם הראש שלי ולא עם הלב של אבא...
כי גם ככה הוא בקושי יעלה עליו....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
פותח השרשור רושם שהוא מחפש אמינות גבוהה,
עם כל הכבוד,
איך הדיפנדר נכנס למשוואה הזאת?
מנסיון של כשנתיים, גם היילקס ישן לא מככב ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
מנסיון של כשנתיים, גם היילקס ישן לא מככב ...
יכול להיות שההיילקס לא אמין כמו שציפית ממנו להיות, או שמספרים עליו..
אבל קשה לי להאמין שהוא יכול להתחרות בדיפנדר(מניסיון של חבר שקנה דיפנדר מטופל מבית טוב, ונפל ב20-30 אלף שקל בשנה)
אם מדובר ברכב מהשנתונים האחרונים, לא ברור לי איך אפשר להשוות בין הטויוטה לדיפנדר.
בהנחה שמדובר על 97 ודרומה, מדובר על רכבים ישנים ואמינות בהתאם.
מיותר לציין שאני חולק לחלוטין על דעתם של חנן ושגיא וקביעתם שהילקס ישן אמין מדיפנדר ישן.
האמינות במקרה זה תלויה בעיקר בבעליהם הקודמים של הרכבים.
השאלה מה התצורה המעודפת - טנדר או מרכב סגור?
מניסיון, את הטרקטור שום דבר לא יחליף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אם מדובר ברכב מהשנתונים האחרונים, לא ברור לי איך אפשר להשוות בין הטויוטה לדיפנדר.
הכל תלוי באופי השימוש, צריך להסיע נוסעים או צריך להעביר מטען?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
בהנחה שמדובר על 97 ודרומה, מדובר על רכבים ישנים ואמינות בהתאם..
אני מניח שאתה מודע לכך שהערך הממוצע לא נקבע לפי מקרים פרטיים אלא מדגם מייצג של אוכלוסייה גדולה, נכון?
בגלל זה כממוצע דיפנדר זכה למיתוג של "רכב לא אמין" ולא רק בארה"ק ומאותה סיבה הטנדר המעאפן של טויוטה קיבל תיוג בדיוק הפוך, עולמית וגם בארץ הולדתו של הדיפנדר.
אל תדבר על אקזמפלרים יחודיים שמגלים אמינות מופלגת, משום מה כמעט כל בעל דיפנדר שפגשתי יודע להפליג בתיאורי האמינות של הרכב אבל "צריך לעשות יישור קו, לטפל בזה ולהחליף את זה ולחזק את זה ולשים לב תמיד לזה ולזה"..
אלו שלא חיים בהכחשה אומרים שבכל רגע נתון יש משהו מקרקש/דולף/תקול ברכב הזה, ולמרות זאת לא מוכנים להחליף אותו, אבל לפחות מודים..
במגזין רכב דרום אפריקאי שיצא לי לעלעל בו לאחרונה יש מדור על איך לשפר את האמינות של הלנדרובר שלך.. ולא כהסתלבטות אלא כי אלו אנשים שנוסעים לטייל 1000ק"מ בשטח ולא ל"נחלים הגדולים" שאצלהם יחשבו אולי חלק מנחלה קטנה של מישהו.
לך תתווכח עם זה, זה נכון גם לשנתונים החדשים יותר.
אתה מדבר על דיפ' חדשים? תשאל את ארז על נפלאות דיפנדר עם 0 ק"מ.
זה שאין נפילות בצד השני אבל לדעתי הסיכוי שלך ליפול על לימון במגזר המלוכסן הפוך בדיוק לסיכוי שלך למצוא דיפ' בעל אותה רמת אמינות ללא כל הצומי מסביב. אני מכיר אישית היילקס 99 שהגיע לימון מהחברה, התחמם, תקלות חשמל וזה מהיום הראשון- אבל כמה כאלו אתה מכיר?
התלווה אלי דיפנדר פרטי בטיולים רבים, כזה שלא נחסך ממנו כלום בטיפולים ותחזוקה ועדיין, כל מיני תקלות מעצבנות, תמיד.
אף פעם לא נתקענו בשטח לגמרי בגללו אבל תמיד היה משהו שצץ לו והכריח לאלתר או דרש השגחה, זה בלי לדבר על הפעם שמישהי נהגה עד שהמנוע רתחל לגמרי כי היא לא הסתכלה על המחוג חום שעלה בשניות כי המיכל הלבן/שחור (מוכר?) התבקע, זה קרה בדרך לטיול..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
מיותר לציין שאני חולק לחלוטין על דעתם של חנן ושגיא וקביעתם שהילקס ישן אמין מדיפנדר ישן.
ע"ע "הממוצע העולמי".
האמינות במקרה זה תלויה בעיקר בבעליהם הקודמים של הרכבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
השאלה מה התצורה המעודפת - טנדר או מרכב סגור?
זאת השאלה הנכונה, כימיכלים לריסוס/דשן/ג'יפה מהשטח אתה לא ממש רוצה להעביר בתוך תא נוסעים שאתה מבלה בו שעות של נסיעה בלי מסיכת אב"כ או מסיע מידי פעם מישהו שחשוב לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
מניסיון, את הטרקטור שום דבר לא יחליף.
נכון מאוד !
כתבת שאתה חקלאי... אז מה?
גם אני! והשימוש של ההילקס כמעט ולא בא לידי ביטוי בחקלאות הוא כן מקל עליי להכנס איתו ממש לתוך המטע בלי לפחד, דבר שעם דיפנדר הייתי חושב פעמיים לעשות.
היילקס הוא פרקטי דיפנדר זה בשביל שופוני\פוזה (באיזה רמת עבירות אתה הולך להשתמש בהם)
ועל איזה שנתונים אתה מדבר כי בחדשים יותר (2002 והלך) סביבת המחייה של הנהג בהיילקס נעימה הרבה יותר
בטח מהדיפנדר!
אין טעם לפתוח את סוגיית ה"לנדרובר נגד טויוטה", או את "לנדרובר נגד סופה" (מה יש לה לגרוטאה האנגלית שהיא תמיד נגד מישהו?)
בטח ובטח מאחר ואני עלול לחטוף מקלחת רותחין מהחסיד התורן של התוצרת האנגלית (ולראיה, היום אני לא מוזמן למפגש הלנדרוברים. באמת, תשאלו את סמואל)
אבל יש נקודה, שאולי לא מקובלת כל כך בג'יפולוג הדוגל בעבודה עצמית על הרכב, והיא מבחר המוסכים המטפלים.
ללנדרוברים יש מספפר מצומצם של "מומחים" - ע"ע גורו.
מספר המוסכים המטפל בהיילקס עולה לדעתי על כלל מספר הלנדרוברים שנמכרו בישראל ב 10 שנים האחרונות - תכלס, כל מוסך כללי.
סליחה חנן, נמרוד, על האופציה של טיפול במוסך.
טוב, נו, בלי סליחה לנמרוד. יש גבול עד לאן אני מוכן לרדת עם החנופה שלי.
בברכה,
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ERAN NO 1
היילקס הוא פרקטי דיפנדר זה בשביל שופוני\פוזה
בשביל מישהו שצריך לשנע הרבה נוסעים בנוחות יחסית בשטח אין בארץ ממש תחליף מלבדו , על אף המגרעות.
המושב האחורי של 130 נוח אפילו פחות משל טנדר יפני מקביל בשנתון.
יש תחליף, יש לנד קרוזר 75 אבל הוא יותר יקר והרבה יותר נדיר מדיפנדר, מה שכן הרבה הרבה יותר אמין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איתמר_DRZ
יש תחליף, יש לנד קרוזר 75 אבל הוא יותר יקר והרבה יותר נדיר מדיפנדר, מה שכן הרבה הרבה יותר אמין.
שים לב שדורון כתב להסיע הרבה נוסעים בנוחות.
ה- 75 מאד לא נוח מאחורה, עם קפיצי עלים שעושים את תפקידם מעולה כשמדובר בהעמסה של ציוד דומם אבל לאנשים זה סיוט.
ודבר נוסף, מעט מאד 75 מוגדרים ברשיון כרכב מדברי, ולהפוך רכב משנת 98 לכזה זה בעיה...
(וכל זה בלי להזכיר שהוא 3 דלתות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איתמר_DRZ
אנחנו גולשים לנושא אחר אבל הכוונה היא לרכב שייבא לכאן בצוה סדירה לאורך זמן ויכולת השגת החלפים שלו הגיונית, לא משנה כמה מעט צריך מהם.
תסכים אני מניח, שבעל עסק להובלת תיירים לא יכול להעמיד את הרכב למשך שבועיים בגלל כשלון במעבר טסט עקב בקלית שבורה כי זה הזמן שלוקח לקנות ולהביא באינטרנט חתיכה כזו? או לנסוע לירדן כדי לטפל ברכב?
היילקס או 75 צריכים לעבור מסכת שיפור מתלים רחשת של החלפת קפיצים ובולמים איכותיים וגם אז הם מגיעים למשהו דומה לרמת שיכוך של דיפנדר סטנדרטי.
קח כל דיפנדראק ותחליף לו בולמים וקפיצים ותקבל משהו שכמעט ולא אפשרי להשיג ברכב עם קפיצי עלים כמו 75/היילקס מהדור הישן.
דורון כל הכבוד על ההגנה על כבוד המולדת היפנית.... :mrgreen:
לגבי ההשוואה, אין מה לעשות 2 הרכבים עם מחיר דומה ושניהם רכבי עבודה ספרטנים כך שכן יש מקום להשוות...
קודם כל לא לכל אחד מתאים טנדר, יש לזה יתרונות רבים וחסרונות לא פחות.
לגבי האמינות, נתחיל מזה שלטעמי כל רכב שהספר רכב שלו לא רשום ביפנית(ופעם בגרמנית) הוא לא אמין, ספציפי לדיפנדר ,הרכב לא אמין, בכל רגע נתון יש בו בעיה כזו או אחרת, בחומרה כזו או אחרת, מה שכן הוא פשוט מאוד לטיפול(לבד או במוסך), יש חלקים (חדשים/תחליפיים/משומשים)בשפע ובזול, קל מאוד(אבל לא זול) לבנות דיפנדר אמין מכיוון שיש עליו ידע רב והרוב המוחלט של הבעיות שלו פתירות(תמורת כסף כמובן...).
ההילקס הוא רכב מאוד אמין, אולי בעל האמינות האולטמטיבית ברכבי ה4X4, אבל בעיני החסרונות שלו גדולים בהרבה מאלו של הדיפנדר, אם הייתי צריך רכב עבודה והשיקול היחידי שלי הוא אמינות ללא ספק ההילקס היה מנצח, אבל כרכב טיולים יש לו חסרונות מהותיים ,הוא רכב לא נוח בצורה קיצונית ולא מדובר רק במתלים(שאותם ניתן לשפר עד גבול מסויים שאם משווים אותם לדיפנדר(וכאן כמו האמינות של ההיילקס המתלים של הדיפנדר הם הצד החזק שלו) מדובר על הבדלים תהומיים, ממש הפרש של גלקסיות בינהם.
מבחינת נסיעה על כביש או של שביל מהיר הדיפנדר לוקח בנוק אווט מוחלט, בטח אם משווים ברכבים משופרים.
מבחינת עבירות ,2 הרכבים מאוד דומים, לשניהם יש עבירות מצויינת, במצב סטנדרטי להיילקס יש יתרון קל בגלל נעילה אחורית מקורית.
מבחינת שיפורים בארץ לדיפנדר יש יתרון מוחץ, גם צמיג 35" לא נראה על הרכב יותר מידי בולט(33 נראה סטנדרטי לגמרי), זמינות השיפורים בארץ גדולה יותר לדיפנדר וגם הידע(כמעט ולא ניתן למצוא כאן היילקס עם 33" בטח שלא עם יותר מזה(כן, אני יודע, יש אחד עם 35"...), גם מבחינת מתלים בארץ יש לדיפנדר יתרון בשיפורים.
חוזק המכלולים בהיילקס גדול יותר(למשל הסרנים) ובתוספת למנוע המואדדדד חלש שלו יהיה קשה לעשות נזק עם צמיג סטנדרטי או קרוב לזה, בדיפנדר בשביל להגדיל צמיג צריך לפחות ציריות מחוזקות מאחורה.
לגבי הלנדקרוזר 75, נכון הרכב מאוד אמין ובטח אם הייתי צריך לצאת עכשיו לסהרה הייתי לוקח אותו....אבל אני חייב לציין שמבחינת כייף, הנאה מהרכב שלך, נהנתי הרבה יותר מהדיפנדר...
ב75 אומנם יושבים בנוחות(הנהג והנוסע, אם יש עוד הם שוברים את העצמות רק כדאי להכנס לרכב(3 דלתות ואורך של אוטובוס...), אבל המתלים הם פשוט פשע נגד האנושות...זוועה...דיפנדר עם 3 פנצ'רים, ובולמים מרותכים לשילדה יסע עדיין מהר יותר בשטח מ75...ולפני שאתם אומרים, גם אחרי שיפורים זה עדיין הבדל של עולמות בין 2 הרכבים(גם 75 משופר מול 110 סטנדרטי עם 5437284864 ק"מ וגאנטים עקומים...)
אז מה עדיף? זה כנראה תלוי באדם ובתקופה בחיים...אני היום עם 75...אולי פעם אחזור ללנדרובר..מה שכן אני עדיין אוהב את ה110/130 יותר מה75(תסמונת שטוקהולם, לא?)