שערוריית ייבוא חלקי חילוף לשימוש אישי - מה אפשר לעשות?
תקציר, למי שלא יודע איך עובד היום ייבוא אישי של חלקי חילוף-
יום ה 0 - הזמנת את החלק, שילמת בכרטיס אשראי או פייפל, והחלק יוצא לדרך.
שבוע-שבועיים אחרי - החלק הגיע לארץ. אבל עכשיו הוא מחכה לבדיקה.
פעם או פעמיים בשבוע, כל החבילות שכתוב עליהן שמדובר בחלקי רכב, ולא משנה איזה חלקים או כמה עלו, נבדקות על ידי איש של משרד התחבורה. מה הוא בודק? לא ברור, כי לבדיקה שלו אין שום תוצאות מעשיות בשום היבט של הייבוא.
3 ימים עד שבוע אחרי הבדיקה, נשלח אל היבואן נייר מהדואר, הקורא לו לשחרר את החבילה, ולצרף אישור משרד התחבורה. על הטופס המצורף, של משרד התחבורה, מופיעים מספרי טלפון שגויים.
סיכום ביניים - עברו כשלושה שבועות מאז שהחבילה הגיעה לארץ, ועכשיו צריך אישורים.
כדי לקבל אישור צריך למלא טפסים. ממלאים, מצרפים מה שצריך, ומגישים.
או בדואר (שלוקח עוד שבוע)
או שניגשים למשרד התחבורה, ואת הטפסים משאירים אצל המאבטח.
במשרד התחבורה אין קבלת קהל - אין בכלל, אף פעם, וגם אין טלפון שעונים בו - ואני לא כותב את זה בציניות, זה ככה, במוצהר - אין קבלת קהל, ובשעות שיש מענה טלפוני הם לא עונים לטלפונים, וזה אם הצלחת להשיג את הטלפון הנכון, כי זה שעל הטופס, כאמור, שגוי.
אחרי שבועיים מקבלים בחזרה את האישור בדואר.
אם לא קיבלת אישור - דבר לעצים, כי כאמור, אין קבלת קהל, ואין מענה בטלפון.
לוקחים את האישור, נוסעים ליד אליהו, עומדים בתור ראשון, תור שני, תור שלישי, משלמים מכס, תור רביעי, ומקבלים את החבילה. אם מדובר בחלקים בטיחותיים צריך לבוא ביום שיש את הברנש ממשרד התחבורה שיבדוק את החלקים שהם באמת חדשים. ואף אחד לא מספר לך את זה, תגלה את זה רק אם תגיע ביום הלא נכון, אחרי ששרפת חצי יום עבודה.
אז מה היה לנו עד כאן?
חלק חילוף שלקח לו כמה ימים להגיע לארץ.
5 עד 6 שבועות עד שאפשר לשחרר אותו מהמכס.
ההקשחה של משרד התחבורה היתה הדרגתית אך מכוונת בתוך כשלוש שנים. ביטול שעות הקבלה באמצע השנה היה הקש האחרון מבחינת אנשים רבים שאני מכיר, שעד כה לא רימו ולא תיחמנו, והיום או שמרמים או שפשוט התייאשו וקונים חלפים רק בארץ, או מאלתרים תיקונים ומסכנים את עצמם ואחרים, במקום לייבא חלקים תקינים, במקרה של חלקים שאין להשיג כאן.
לדעתי מדובר בפגיעה ממשית ואמיתית בציבור בעלי המכוניות כולם. דה-פקטו, אין אפשרות בחירה בין ייבוא חלקים לשימוש אישי לבין קניה בארץ. משרד התחבורה מכתיב העדפה ברורה של היבוא המסחרי. גם מי שכן מייבא בעצמו, עלול למצוא את עצמו במצב של רכב מושבת או נוסע למרות שיש בו תקלה שבועות רבים על חלק שלוקח לו 5 ימים להגיע אם רק לא היה הנוהל המיותר הזה.
יש דרכים רבות לייעל את התהליך - מספיק שאיש משרד התחבורה שפותח את החבילות בתחילת התהליך היה מאשר את הייבוא. לא מסובך מדי.
אני כותב את הדברים כי אני סבור שהגיע הזמן לעשות משהו. לא ייתכן שפקיד זוטר יחסית בשירות הציבורי יקשיח את השירות באופן שיטתי עד כדי פגיעה ממשית בזכויותנו הבסיסיות, ולמעשה על ידי הטרטור וההשפלה שבתהליך, הוא גורם לכך שאזרחים יוותרו על זכותם לייבא חלקים בעופן עצמאי.
וכאן ההתייעצות - מה אפשר לעשות? מה לדעתכם הערוץ היעיל ביותר? מבקר המדינה? מבקר המשרד? נציב שרות המדינה?
אסף.
תגובה להודעה: שערוריית ייבוא חלקי חילוף לשימוש אישי - מה אפשר לעשות?
אולי בג"צ?...
הפתרון האמיתי לבעיות התחבורע של ישראל זה סגירה סופית ומוחלטת של משרד התחבורע, פיטורים לאלתר של כל עובדיו - מהשר הממונה, דרך כל הפקידונים וכל הבוחנים וכל הפקידות בדלפקים, ועד לאחרונת מחלקות התה המנקות בשירותים.
אחר כך שריפה וגריסה של כל תיק, מסמך, מחשב או כסא ששימשו שם. פשוט כדי שהזיהום שהתפתח ודבק שם שישים ושתיים שנים, לא יחזור.
ואחרי שעשו נקיון יסודי כזה - להקים מחדש, מאפס, ולהביא לשם אנשים שמבינים. מומחים. לא יהודים מפה, אלא אך ורק גויים. מארצות התרבות שבאירופה ואמריקה. כי יהודים הם אולי עם הספר, אבל את הגלגל לא אנחנו המצאנו. יהודים וגלגלים לא מסתדר טוב.
אני אשכרה רציני.
שבת שלום.
דרור, המטרה של הדיון הזה היא לדון בדרכים פרקטיות לפעולה. תנסה לא להתלהם. קשה, אני יודע.
להתרכז. דרכים פרקטיות.
אסף.
התיאוריה: בידי משרד התחבורה מצויה הסמכות לאשר יבוא חלקי חילוף. עם הסמכות באה חובה לעשות בה שימוש, שימוש סביר. אי מתן אפשרות פרקטית לאשר יבוא חלקי חילוף לארץ או הצבת חסמים לא סבירים ו/או לא הכרחיים, ללא סיבה טובה, עשויה להתפס כהפעלת הסמכות באופן לא סביר.
הפתרון: אתה סבור שמשרד התחבורה מפעיל את סמכותו השלטונית באופן לא סביר - הגש עתירה מתאימה. קרוב לוודאי שמדובר בעתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים ולא בעתירה לבג"צ. תשובה מדוייקת יותר מצריכה בדיקה נוספת.
פרקטיקה: הגשת וניהול עתירה מנהלית, לא כל שכן עתירה לבג"צ, כרוכה בלא מעט עבודה ועולה כסף ושוב, לא מעט. אני למשל, מאמין שהייתי לוקח על עתירה כזו סכום שהיה מממן לך לא מעט חלקי חילוף חדשים ובארץ.
מסקנה: א) שלח מכתבים, פנה למבקר המדינה, שר התחבורה ושאר פונקציונרים. הפניות שלך, קרוב לוודאי, יתוייקו במגרסה. קיים סיכויי מועט שמישהו יגלה בכך עניין ויעשה משהו. מועט מאוד. ב) גייס כסף, אורך רוח ועצבים, הגש עתירה וקווה לטוב ג)חכה עד שיעצרו לי משהו במכס.
עמי
צריך שמות. שמות של בעלי תפקידים, כאלו שגם יש להם מה להפסיד ואחראים (אפילו אם באופן עקיף) על המצב הקיים.
ועם זה לרוץ לאמצעי התקשורת. אלה האלימים ביותר... חדשות, מיקי רוזנטל, ועוד כמה שאני לא זוכר/לא מסמפט במיוחד (אבל מביאים תוצאות).
ועשיו צריך לשכנע אותם שיש להם כאן עניין. איך? בטיחות!
אסף, נצל את המקצוע שלך, הקשרים שלך וכו', ונסח מסמך שמטרתו לזרוע פחד בציבור. צריך לתאר את מה שקורה בעקבות ההתנהלות, שעליה אחראי כמובן אותו בן אדם אחד עם שם כפי שתיארתי.
להביא דוגמאות של אנשי מפתח בתחום (שיופיעו בעילום שם ופרצוף) ויתארו איך המצב הזה גורם בפועל לנסיעה של מכוניות מסוכנות על הכביש.
להראות שלפעמים אין ברירה: מכוניות נדירות, ישנות, יבואנים שכבר לא מיבאים חלקים לדגמים האלו וכו'. להביא דוגמאות של חלקים ביבוא מסודר שהם משמעותית פחות בטיחותיים מאלו שמשרד התחבורה לא מאשר. להביא דוגמאות לכשלים, לחלקים שלא עומדים בתקנים והגיעו בקומבינות וכו'.
בקיצור, לעשות מניפולציה... אבל שמגובה במציאות.
לצערי, זו הדרך היחידה שדברים עוד איכשהו יכולים לזוז כאן. להפחיד מישהו שמושך בחוטים שאולי יש לו גם מה להפסיד.
שלום אסף
תודה על היוזמה
עכשיו
אולי אנחנו (כל חברי האתר ) נוכל לחתום על מסמך שמפרט את כל הבעיות שלנו עם יבוא אישי
ונגיש את זה למי שצריך (לא יודע למי זה אמור להגיע)
אני יכול לארגן 50 חתימות מבעלי גיפים שהם לא חברים בגיפולוג.
אי אפשר להתעלם מהזכויות שלנו
ואני בתור צרכן לא רוצה להיות קשור ליבואן זה או אחר או מפיץ זה או אחר בשביל לקנות איזשהוא חלק שאני צריך
אני רוצה שהעניין איפה מתי ואיך לקנות יהיה נתון לשיקולי האישי והבלעדי בלבד .
אני מחזק את ידי אסף וקורא לכל חברי הפורום להצטרף למאבק הצודק והכן להחזרת הזכויות שלנו
יאלה חברה קצת אקשן........:mad::mad::mad::mad:
רק לאחרונה הבאתי חלקים לטרקטורון.
הופתעתי לרעה על הנוהל אבל ייחסתי אותו למגוריי באזור המרכז לעומת פעמים קודמות שאז גרתי קרוב לחיפה.
אמנם נאלצתי לגשת למשרד התחבורע אבל משרדם במרחק חמש דקות ממשרדי.
הגעתי לפקיד בשם ראובן בלי להמתין כמעט בתור. עזר לי למלא את הניירת ואפילו שם לי הכול במעטפה.
אכן מטרד אבל לקח פחות מחצי שעה.
בדואר לעומת זאת היה זוועה.
כל פקידה נוברת באינטרנט שעות על שטויות ולוקח להם שעות לאמת את הערך ולקחת תשלום.
בחיפה היה לוקח דקות.
אולי כמה עשרות גיפים מול ביתו של השא באיזה יום שבת בבוקר ישחררו איזה פקק במשרד?
אחרי הכול גם השר חובב שטח.
בעיקר את השטח שמעבר לקו הירוק....
סתם סתם, יש לו טרקטורון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דרור, המטרה של הדיון הזה היא לדון בדרכים פרקטיות לפעולה. תנסה לא להתלהם. קשה, אני יודע.
להתרכז. דרכים פרקטיות.
אסף.
כן, יש דרכים פרקטיות, אפילו פרקטיות מאד שעובדות כבר שנים
החכמים בנייכם לא מזמינים חלקים לרכב, זה טיפשי למציאות מדינת ישראל,
הם....מזמינים חלקים למכונת כביסה, תנור וכדומה.
מי שמנסה להלחם בתחנות רוח- אשמתו בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
צריך שמות. שמות של בעלי תפקידים, כאלו שגם יש להם מה להפסיד ואחראים (אפילו אם באופן עקיף) על המצב הקיים.
ועם זה לרוץ לאמצעי התקשורת. אלה האלימים ביותר... חדשות, מיקי רוזנטל, ועוד כמה שאני לא זוכר/לא מסמפט במיוחד (אבל מביאים תוצאות).
ועשיו צריך לשכנע אותם שיש להם כאן עניין. איך? בטיחות!
אסף, נצל את המקצוע שלך, הקשרים שלך וכו', ונסח מסמך שמטרתו לזרוע פחד בציבור. צריך לתאר את מה שקורה בעקבות ההתנהלות, שעליה אחראי כמובן אותו בן אדם אחד עם שם כפי שתיארתי.
להביא דוגמאות של אנשי מפתח בתחום (שיופיעו בעילום שם ופרצוף) ויתארו איך המצב הזה גורם בפועל לנסיעה של מכוניות מסוכנות על הכביש.
להראות שלפעמים אין ברירה: מכוניות נדירות, ישנות, יבואנים שכבר לא מיבאים חלקים לדגמים האלו וכו'. להביא דוגמאות של חלקים ביבוא מסודר שהם משמעותית פחות בטיחותיים מאלו שמשרד התחבורה לא מאשר. להביא דוגמאות לכשלים, לחלקים שלא עומדים בתקנים והגיעו בקומבינות וכו'.
בקיצור, לעשות מניפולציה... אבל שמגובה במציאות.
לצערי, זו הדרך היחידה שדברים עוד איכשהו יכולים לזוז כאן. להפחיד מישהו שמושך בחוטים שאולי יש לו גם מה להפסיד.
+1 !!!!!!
אילנה דיין, רפי גינת (לא, הוא בעצם בלש משטרה בתפושת) מיקי רוזנטל, אורלי וגיא.
רק צריך לזכור מספר דברים:
- אם פונים כג'יפאים - אנחנו האויבים.
- אם פונים כבעלי רכבי אספנות או כל ציבור אחר הנהנה מלגיטימיות - פה יהיה להם סיפור.
- גם אם משדרים על נושא הבטיחות- יהיה להם סיפור.
- חלקם של החברה האלה אינם נאמנים, לעיתים, באופן מלא לאמת אלה למטרת השידור. כך שצריך לדעת כיצד להעביר אליהם את הסיפור.
דרור, כעיתונאי שכותב מידי פעם בעיתון שהיה (...) הגדול במדינה, אני מניח שבאפשרותך לרתום גורמים שונים לביצוע תחקיר ולהציף את הבעיה.
אולי בין חברנו ישנם נוספים (שמצטנעים ואיננו יןדעים זאת) עם אוזן קשובה או גישה למי שצריך.
רק לא להתלהם - התוצאה תהייה ככל הנראה הפוכה.
איפה גיל מלמד כשצריך אותו?
עיתונאי,בעל טור במעריב וחבר בפורום,מאמין שהוא יכול
להתניע איזה שהוא מהלך.
רק בקשה/הצעה אחת לי לכל מי שמנסה להרים יוזמה כלשהי:
הבעייה הזו קשורה לכל בעלי הרכבים המיוחדים/ישנים, אנא נסו שלא למשוך אש דווקא לג'יפים ...
אולי כדאי ליצןר קשר עם מועדון החמש - להם בטח יש יותר בעיות עם זה מאשר לנו, ואולי גם יש להם נתיב שעובד ...
נדב.
אני מצטער להביא לכם נבואות איוב,
מערכת הקיום עצמי בביורוקרטיה בולשביקית חזקה מטיטניום ועמידה מיהלום
אף עיתונאי או אזרח (לפחות אזרח לא חמוש בכלי נשק אוטומטי, קרינקוב 47U מומלץ ביותר) לא יצליח אפילו לשרוט את המערכת........ועובדה, המערכת קיימת כבר מעל ל60 שנה ורק גוברת כוח, כניראה שהם עושים משהו נכון....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
רק בקשה/הצעה אחת לי לכל מי שמנסה להרים יוזמה כלשהי:
הבעייה הזו קשורה לכל בעלי הרכבים המיוחדים/ישנים, אנא נסו שלא למשוך אש דווקא לג'יפים ...
מסכים לגמרי. אין לעניין הזה שום קשר לג'יפים. זה עניין אזרחי פרופר וכך צריך להתייחס אליו.
העניין גם לא קשור למכוניות ישנות או נדירות.
זכות בסיסית של כל אזרח היא לקנות מוצרים בשוק חופשי. גם למכונית חדשה, סתם מכונית.
אני חושב שעניין העתירה יכול להניב תוצאות ,
בהנחה שמי שמגיש אותה יש לו את היכולות המתאימות .
ובמקרה הזה אני חושב שבית משפט יכול להשפיע יותר מתוכנית טלביזיה כזו או אחרת .
הרי אף אחד לא באמת הפסיק לאכול חומוס או נקניקים אחרי התוכניות לא ?
יש מספיק חברים באתר הזה(ולא רק פה) ,שמעוניינים שהמצב ישתנה .
אני מוכן לתרום את החלק שלי בסכום כסף שיקבע ויתחלק בין חברי האתר.
יאסף על ידי בעל תפקיד כאן באתר ,שירכוש באמצעותו ייצוג הולם .
ואני חושב שעם קצת נכונות וקצת כסף מכל חבר אפשר לרכוש ייצוג איכותי שישנה משהו .
אם אכן מתגבש כיוון כזה ,אני אהיה הראשון שישלח צ'ק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
כן, יש דרכים פרקטיות, אפילו פרקטיות מאד שעובדות כבר שנים
החכמים בנייכם לא מזמינים חלקים לרכב, זה טיפשי למציאות מדינת ישראל,
הם....מזמינים חלקים למכונת כביסה, תנור וכדומה.
מי שמנסה להלחם בתחנות רוח- אשמתו בלבד.
תכלס זו הצורה הכי פרקטית לדעתי...
נושא הייבוא לישראל הוא נושא מאוד בעייתי ובלי קשר רק לחלקי חילוף לרכב, לדוגמא: מחשבים. ביבוא שנחשב מסחרי (מעל 3 יחידות) צריך להעביר את המחשב במשרד התקנים להוציא לו תקן, 4000 ש"ח + כמה חודשים טובים, ואם יש את המחשב הזה בארץ וליבואן אחר יש תו תקן לאותו מוצר בדיוק - ניתן להשתמש? לא, איפה ההגיון? לא קיים.
זאת מערכת משומנת, וותיקה ומלאה בירוקרטיות שלדעתי לא 100,000 ולא 1,000,000 אנשים יצליחו לשנות.
אני חייב להודות שהרעיון של להעמיד שורות של ג'יפים מחוץ לבית של השר יכול להיות מאוד נחמד בתור הדרך שלנו קצת להחזיר לאלה ששולטים בזה ולא משנים את זה, אבל לא מאמין שיש משהו שישנה את זה..
נסה לפנות למבקר המדינה דרך האתר שלהם באנטרנט. פרט את הבעיה ולדעתי, תוך מספר ימים יחזרו אליך טלפונית ובהודעה בדואר.
לצערי, גם אני נתקלתי לאחרונה בבירוקרטיה של משרד התחבורה, אמנם באגף למוגבלי תנועה, בעת בקשה לקבלת תג חניה לנכה, המגיע במצבי על פי התקנות של משרד התחבורה. גם שם, לא עונים לטלפונים, אין קבלת קהל ואין עם מי לדבר. בכל פניה ממתינים עד כחודש לתשובה בדואר. לפעמים "נפתח חלון הזדמנויות", לי זה קרה בין 8:03 ל- 8:06 בבוקר וגם אז ייתכן ודיברתי עם המנקה.
מאחר והבעיה הייתה במהלך החופשה הגדולה, חשבתי להגיע עם ארבעת הילדים לאותו אגף עם כדורגל ולשבת שם ולחכות ושהילדים יתפרקו בנתיים.
לאחר כחודשיים של דחיות ללא הסבר וביאוש, פניתי למבקר המדינה, זכיתי ליחס אדיב ולתגובה מהירה ותוך מספר ימים הוסדר הנושא.
דרך אגב, ההסבר שקיבלה עו"ד מטעם מבקר המדינה מהאגף למוגבלי תנועה היה הזוי ועל סף הפיגור.
פנה למבקר. ציין בעיקר את הנושא הבירוקרטי והזלזול. הישאר ענייני. אין לך מה להפסיד. אולי משם תבוא הישועה.
אמיר
אסף גם אני הזמנתי חלקים לגיר של הסופה , עבר יותר מחודש ואני עדיין מחכה לחלקים
המאבטח בכניסה אמר לי שהם נותנים בכוונה טפסים מיושנים עם מספרי טלפון שגויים.
ממש זלזול והשפלה ואני עוד הגעתי מהצפון הרחוק . בטופס הם גם מבקשים צילום של רשיון הרכב אבל לא מציינים שהוא צריך להיות בתוקף , ולכן נאלצתי לרוץ שוב להעביר את הגיפ טסט - ואתה לא רוצה לשמוע איך..................., על מנת לבזבז עוד יום עבודה ולהגיש צילום של רשיון רכב בתוקף.
לגבי דרך פרקטית לתקוף את המחדל הזה אני עדיין חושב , אבל ככל שהזמן עובר אני חושש שזה נראה בלתי אפשרי.
אותו מאבטח שלקח ממני את הטפסים אמר לי " אתה חסר ניסיון בעיניין הא ? , אז בפעם הבאה תדאג שאלו יהיו מייסבים של מכונת כביסה" , סוף ציטוט.
מלמדים אותנו לשקר ואחר כך קונסים אותנו .
המאבטח....היה רוסי במקרה? :-)
אלה אנשים שמבינים עניין ויודעים איך להסתדר עם המערכת הבולשביקית מנסיון...עדיף להקשיב להם :-)
צודק!!! ,עושים לנו בית ספר - הם אלופים