יום שיפורים לויטרה שנגמר בכלום.
היום הוחלט לשפר את המהלך מתלה מקדימה.
רוב החברים מכירים אותי ויכולים לראות בסרטונים שאין מהלך מתלה קדמי בכלל בויטרה.
שרכשתי את הגייפ היה בו קפיצים של קינג ובולמים מקורי . הם נראו לי קשים מדי לרכב ולא נתנו מהלך מתלה בכלל . אבל בכביש הרכב היה יציב יותר מפרייבט . ( מה שאותי ממש לא מעניין בגייפ )
החלפתי אותם בקפיצים מקורי והוספתי ספייסר. זה שיפר מעט את המהלך וזה מה שיש לי היום בגייפ( וכידוע לכם אין מהלך מתלה של גייפ אצלי).
לכן לקחתי את הקפיצים אחורי של ויטרה והרכבתי אותם מקדימה עם הספייסר . הגייפ ירד ב4 סמ.
נסעתי לחרט והכנתי הגבהה חדשה של 9 סמ
הרכבתי הכל ברכב והרוחתי 2 סמ.
זהו הכל מורכב ונראה פצצה יוצאים לסיבוב אני וחבר שעזר לי. בכביש הגייפ בולע בקלות כל פס ההאטה אני מרגיש שזה הדבר. נכנסים לשטח עליתי סלע בגובהה מטר בגלגל אחד כדי לראות את הסגירה . הכל נראה חבל על הזמן.
אני יורד מהסלע והקפיץ בצד ימין נשאר סגור לגמרי הפסים שלו נוגעים אחד בשני .
נסעתי לבית אני ושימי יושבים וחושבים מה הדבר הזה.נסינו להרים את הגייפ ביד הרכב עולה ויורד למצב סגירה של הקפיץ. החלטנו שהקפיץ הימני מקולקל . אין בעייה יש לי 3 סטים . שוב מחליפים קפיץ . מרכבים הכל נראה פצצה עוד סיבוב ושתי הקפיצים נסגרו לגמרי . עכשיו 1:30 בלילה ופה אני מפסיק נראה מחר מה עושים .
אגב יש תמונות אבל אני עייף והכל נרשם באייפון ואין דרך לעלות תמונות דרכו.
מישהו יודע למה שהקפיץ נסגר עד הסוף הוא נתקע שם??
תגובה להודעה: יום שיפורים לויטרה שנגמר בכלום.
עוד דבר חשוב אחרי הרמה בג׳ק של הרכב הקפיץ חוזר למקומו ואין שום דבר שנוגע בו .
נסה לבדוק את הבולם... יכול להיות שהוא תפוס ומתנגד לפתיחה
לגבי ההרמה של הרכב על ג'ק - אם הבולם תפוס המשקל של הזרוע עלול למשוך אותו למטה בניגוד לקפיץ שלא מצליח לפתוח אותו עם משקל הרכב
מקווה שעזרתי
בכל מקרה בהצלחה
הבולמים במצב מצויין. גליתי שהגומי שהיה עלהם הפריע קצת .ונראה לי שהגומי שהיה אצלי יש ברוב הויטרות .
הגומי שהפריע לך היה "באמפ סטופ", הוא היה כדי שהקפיץ לא יגיע לסגירה מלאה וגם הבולם שיכול להתפס למגן האבק של עצמו
כדי לך להחזיר אותו
סתם לידע כללי, כשאתה מוסיף ספייסרים אתה לא משנה את מהלך המתלה בשום מובן רק את הגובה של הרכב ואת "הסטאפ" של יכולת הגיהוץ של הרכב שלך.
עכשיו יש לך יותר מהלך כניסה ופחות מהלך יציאה.
במתלה נפרד אתה מאוד מוגבל ביכולת הגדלת מהלך המתלה, אני לא מכיר ויטרה אבל זכור לי שהמתלה הקדמי זה" מקפרסון" אם כך במצב המקורי בולם ארוך יותר אולי יוסיף לך כמה ס"מ של מהלך אך אני בספק
כדי לשפר את מהלך המתלה יש צורך להחליף זרועות כמו בקיטים של קלמיני
מאחור זה פחות בעיה, זה סרן, אם אתה רוצה להגדיל את מהלך המתלה ובזול תתחיל משם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
הגומי שהפריע לך היה "באמפ סטופ", הוא היה כדי שהקפיץ לא יגיע לסגירה מלאה וגם הבולם שיכול להתפס למגן האבק של עצמו
כדי לך להחזיר אותו
סתם לידע כללי, כשאתה מוסיף ספייסרים אתה לא משנה את מהלך המתלה בשום מובן רק את הגובה של הרכב ואת "הסטאפ" של יכולת הגיהוץ של הרכב שלך.
עכשיו יש לך יותר מהלך כניסה ופחות מהלך יציאה.
במתלה נפרד אתה מאוד מוגבל ביכולת הגדלת מהלך המתלה, אני לא מכיר ויטרה אבל זכור לי שהמתלה הקדמי זה" מקפרסון" אם כך במצב המקורי בולם ארוך יותר אולי יוסיף לך כמה ס"מ של מהלך אך אני בספק
כדי לשפר את מהלך המתלה יש צורך להחליף זרועות כמו בקיטים של קלמיני
מאחור זה פחות בעיה, זה סרן, אם אתה רוצה להגדיל את מהלך המתלה ובזול תתחיל משם.
הגומי שהפריע הוא גומית אבק לבולם בקצה שלו היה חלק קשה שלוש גולות או משהו כזה.
לגבי הבמפסטוף הם לא מפרעים לי אני בכלל לא מגיע הלהם בשום מצב ופה הבעייה.
חבר תודה שאתה מנסה לעזור אבל לא שאתי את הדברים האלה . השאלה למה הקפיץ נשאר למטה .
אתה לא מגיע אליהם מפני שהרכבת ספייסרים ומה שקורה הוא שהקפיץ מגיע לנעילה לפני שהבאמפ סטופ עוצר אותו, נשמע לך הגיוני?
קפיץ לא אמור להגיע לקצה מהלכו כאשר עוד משקל מועמס עליו בגלל שאין באמפסטופ,
אתה צריך להנמיך את הבאמפ סטופ עד למצב שהוא מגן על הקפיצים מפני סגירה מלאה
תום עכשיו 4:40 רק עכשיו סימתי לעשות שדרוגים בחדר השינה(שדרוגים של מבוגרים) ואני עף לישון נדבר מחר.
הגעת לתחום הפלסטי של הקפיץ והרסת אותו
השאלה איזה קפיץ יעשה את העבודה מקדימה . כאשר האחורי מגיעה לנקודה הסגירה הוא נשאר שם , המקורי גם נמוך וגם אין מהלך מתלה , המשופר מתנהג כמו ברזל ללא תנועה בכלל.
יונתן
תרשה לי שאלת תם?
מה המשמעות של "התחום הפלסטי של הקפיץ"? לא נתקלתי אף פעם בסוגיה ואשמח אם תרחיב טיפה
למדתי משהו חדש. תודה יונתן :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yaniv050
השאלה איזה קפיץ יעשה את העבודה מקדימה . כאשר האחורי מגיעה לנקודה הסגירה הוא נשאר שם , המקורי גם נמוך וגם אין מהלך מתלה , המשופר מתנהג כמו ברזל ללא תנועה בכלל.
קפיץ קידמי של גראנד ויטרה ארוכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yaniv050
תום עכשיו 4:40 רק עכשיו סימתי לעשות שדרוגים בחדר השינה(שדרוגים של מבוגרים) ואני עף לישון נדבר מחר.
אשמח אם תפרט לנו
חפרתי את האינטרנט ועדיין אין לי מושג איזה קפיץ יעשה את העבודה.
מה עושים??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
קפיץ קידמי של גראנד ויטרה ארוכה.
יניב, ראית את זה ?
יניב, לא חשבת שהדבר הבעיתי ביותר בכל הסיפור זאת הציריה?
לא משנה מה תעשה, היא זו שתגביל את מהלך המתלה.
זאת תמונה של ויטרה שלי, קפיץ מקורי + 3ס"מ ספייסר, בולם מקורי. מייצב משוחרר, והגלגל באוויר.
http://fotoplenka.ru/photo/snp/389174/7523010.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יניב, ראית את זה ?
ראיתי אבל אני מחפש את הקפיץ הכי חלש וארוך שאפשר כדי להגיע למצב שבהצלבה הגלגל יסגר עד הסוף.
לגבי הצריות אני מודע למצב וזה סובל דיחוי מכוון שלא שיניתי כלום בבולם ( בנתיים) והוא מגביל את הפתיחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yaniv050
ראיתי אבל אני מחפש את הקפיץ הכי חלש וארוך שאפשר כדי להגיע למצב שבהצלבה הגלגל יסגר עד הסוף.
לגבי הצריות אני מודע למצב וזה סובל דיחוי מכוון שלא שיניתי כלום בבולם ( בנתיים) והוא מגביל את הפתיחה.
למיטב ידיעתי, כל הבולמים הקדמיים לויטארה מותאמים לרכב בגובה מקורי (אשמח לדעת אם אני טועה) ולכן סביר להניח שרוב הבולמים יהיו במידות דומות במצב פתוח וסגור, לכן אני מתייחס כאילו הבולמים הקיימים הם שיהיו, ולא מנתקים אותם בעת המדידה. אם אני טועה אז צריך להתאים את ההנחיות בהמשך לבולמים המיועדים ...
המקומות הטובים בארץ לשאול על קפיצים הם המתלם וחמילבסקי, אבל לפני שאתה רץ אליהם, הכן קצת שיעורי בית (אתה צריך להביא לקפיצאי 4 מידות):
1 בהנחה שאין לך תוכניות לשנות מידת צמיגים (אם יש, אז תבצע אותן קודם ...), הוצא את הקפיץ לחלוטין מהמתלה, והרם את הגלגל עד שהוא כמעט נוגע בכנף (או עד שמשהו אחר מגביל את המהלך). עכשיו מדוד את המרווח שפנוי לך בשביל קפיץ מכווץ. הקפיץ שתרכיב צריך להיות קרוב ככל שניתן למידה זו כשהוא מכווץ, אבל לא קצר ממנה.
2. כעת הנח לגלגל לרדת עד שהבולם (או משהו אחר) מגביל אותו ומדוד שוב. הקפיץ שתרכיב צריך להיות ארוך מהמידה הזו במצב מנוחה (לא מורכב על הרכב)
3. מדוד את קוטר הסליל של הקפיץ בחלקו העליון
4. מדוד את קוטר הסליל של הקפיץ בחלקו התחתון
עם המספרים האלו, פנה לקפיצאים ותשמע מה שיש להם להציע ...
אגב, כדי לשפר את מהלך המתלה מלפנים בלי להרוס מיידית את הציריות, מומלץ לעשות הנמכה לסרן הקדמי. (אם אתה רוצה לראות איך קאלמיני עשו זאת, אתה מוזמן לביקור ...)
בהצלחה,
נדב.