נכתב במקור על ידי
sos4u
עכשו, כשהנחנו את הגיגי ההעלבויות למינהן מאחור, ואני שמח שכך הוא, בא נחזור לדיון המקצועי.
גם הקורנדו, שהוא חיקוי, של רכב אחר, כמו גם האקטיון והגאלופר ודגמים רבים, אחרים בתעשיית הרכב במדינה המתפתחת, ושוב, מבלי לפגוע אלא ממה שניכר ברכבים עצמם, [למעט, למיטב ידיעתי ה טראקן, שהוא פרי תכנון עצמאי] , הינם חיקויים , ולא מוצלחים של המקור.
אז נכון שיש לו מערכות מתקדמות, נכון שהוא משתמש ברכיבים שנמצאים במכוניות אחרות, זה עדיין לא הופך אותו לרכב שטח מהמעלה הראשונה.
וברוח שטות של הרגע, זה שהוא מגעגע, והולך כמו ברווז, לא אומר שהוא ברווז ... אני מכיר הרבה נשים כאלה ...
ולכן מראש, אני לא הייתי מכניס אותו לשטח קשה. למה? כי לדעתי, אינו בנוי לזה.
קח לדוגמא, טויוטה LC 2009, רכב שטח ? חיצונית, ממש לא נראה ככה, נראה מקסימום רכב כביש מוגבה .אין סרן קידמי, חישוקי 17" ענקיים, חצאיות פלסטיק עד לגובה הכביש -18 ס"מ עלובים, שמגבילים את הגישה ונטישה. אבל כשאתה מכניס אותו לשטח - הופך את עורו. ללא ספק אחד הרכבים שמפתיעים בשטח. עכשו תחפור לו מתחת לפגוש תמצא "הכנה" לכננת. . . . , היצרן, מראש הכין מקום מסודר להתקנת כננת. וזה מבחינת משדר משהו על הרכב. ויש דוגמאות רבות לכך בשני הצדדים.
עכשו, זה שהיצרן טועה ? אני לא בטוח שהוא טועה, אלא, שאנחנו בדיעבד, לא מודעים לאילוצי התכנון שלו: שיקול כלכלי, חוקיות במדינות מסוימות, שיקולי זיהום אוויר, ועוד.
הרי א"א לבוא בטענות ליצרן כמו סוזוקי ולומר ש"אינו יודע מה הוא עושה" אחרי שייצר יצירות פאר שנמכרות במליונים כמו ה ג'ימיני והסמוראי האגדי, וגם הויטארה, רכב מפתיע במיוחד,
[ואף שהיא גורמת פה למישהו לרייר ... זה לא הופך אותה לרכב השטח הטוב בעולם, ובטח שלא אותו לנהג מעולה. ממוצע - אולי ... ]
וכן, הופתעתי לראות את מיקום האגזוז, אבל כמו שאתה כתבת, היצרן לא תמיד מייעד את הרכב לשטח קשה כבר ביד הראשונה ... לך תראה איך יוצא האגזוז ב LC 2004-2009 דיזל, ותבין שבהשקעה מינורית אפשר להגביה אותו ככה שלא יפריע בכלל, וזה רכב שעולה קצת יותר מאקטיון וויטארה ביחד ....
בקיצור,
כל רכב, תוכל להוריד לשטח, זה שיש לו נתוני פתיחה, לא הופך אותו לרכב השטח הטוב יותר, את זה קובע קהל הקונים, ואני מסכים שלא הקונים הראשונים, שהשקיעו ממיטב כספם.
ואם החלטת, לעשות זאת עם אקטיון, לבריאות, ובזהירות.
אשמח לראות תוצאות ולהתרשם מהיכולות לאחר מעשה. אולי גם אשנה את דעתי, הרי אף אחד לא נולד עם כל השכל ביחד.... זה משהו שנצבר עם השנים, הניסיון, והחוויות...
גמח"ט,
ושחתימת גלגליך, תראה בכל שבילי ישראל, בלי לפספס אף אחד !!