בניית קומפרסור 12/24 וולט לרכב- שאלות
במסגרת קומפרסור כזה שאני בונה להיילקס:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=48031
ישנה שאלה שעלתה: מהו התפקיד של השסתום החשמלי בקומפרסורים גדולים שפורק את לחץ האוויר שנשאר בין המדחס למיכל אל האטמוספרה כשהמדחס לא עובד?
השאיפה היא לוותר עליו, אבל זה לאחר שנדע מהם התפקידים שלו.
רעיון אחד שהועלה זה כדי שלא יישאר לחץ בחלק העליון של בוכנת המדחס, לחץ שיחדור דרך הרינגים אל הקרטר, ינפח שם ויגרום לנזילות שמן.
רעיון שני שהועלה זה שכשהמנוע החשמלי מתניע את המדחס יהיה לו קל יותר בהתחלה ורק לאחר זמן מסוים שהמדחס תפס תנופה, השסתום הזה נסגר ומתחיל הניפוח.
היתרון בויתור על שסתום כזה הוא גם כספי, שכן עקרון חשוב בבניית המדחס הזה הוא שבנייתו תהיה חינמית, או כמעט כזו, ובינתיים הוא כמעט גמור ועמדתי בעקרון הזה, וגם כי הקומפרסור יופעל גם ב12 וולט וגם ב24 וולט, ע"פ הצורך, ולמצוא שסתום כזה שיקבל שני מתחים שונים זה בעייתי.
את נושא הלחץ בקרטר פתרתי ע"י הרכבת נשם במקום פקק מילוי השמן בקרטר.
תגובה להודעה: בניית קומפרסור 12/24 וולט לרכב- שאלות
מדוד זרם התנעה כאשר המיכל מלא\דחוס וכאשר המיכל ריק ותקבל תשובה חלקית כמה למדחס קשה יותר "להניע"
את הפעלת השסתום תעשה ב24 וולט דרך נגד....
את ה 24 וולט אתה מתכנן לתת בהילקס בעזרת שני המצברים?
כפי הנראה שגם חריר שהתפוקה (כמות האויר שיוצאת ממנו) שלו 0.1 אחוז מתפוקת המדחס יתן לך תוצאה דומה לזו של השסתום עם השעית עומס התנעה על המדחס קטנה יותר...
כן. ההפעלה תיעשה ע"י שני המצברים הקיימים בהיילקס, שיחוברו בטור לצורך הניפוח.
לא בדקתי זרם התנעה, אבל באופן מוזר, הזרם לא משתנה גם בתחילת הניפוח וגם כשהלחץ במיכל הוא כבר 10 באר.
תפקיד השסתום לאפשר התנעה קלה (לא מול לחץ).
לא בטוח שתצליח להניע בלעדיו
ישנם פרסוסטטים שמבצעים זאת ללא סליל..בצורה מכנית
הסולנואיד הזה מושהה עם טיימר, או שהוא נסגר ברגע שהמנוע מקבל מתח?
ברור שיהיה עם טיימר,הרי הוא אמור לשחרר לחץ בזמן ההתנעה ולהיסגר כמה שניות אחרי.
מוזר שלא ראית את ה"קפיצה" בזרם בזמן ההתנעה כפי שאמור להיות.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא בדקתי זרם התנעה
12345
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כן. ההפעלה תיעשה ע"י שני המצברים הקיימים בהיילקס, שיחוברו בטור לצורך הניפוח.
לא בדקתי זרם התנעה, אבל באופן מוזר, הזרם לא משתנה גם בתחילת הניפוח וגם כשהלחץ במיכל הוא כבר 10 באר.
אז איך קבעת את זה?
הרכבתי את מד הזרם לאחר שהמדחס כבר התחיל לעבוד.
כמו שנכתב תפקידו לעזור בהתחלה, לא כל קומפרסור צריך את זה.
אם אתה מתעקש, ממסר עם פיקוד 24 ומתח עבודה 12 יפתור לך את הבעיה.
לאחר שהתאמנו מניפת אוורור לפולי של המנוע הרשינו לעצמנו להגיע ל15 באר במיכל.
זרם העבודה עדיין לא השתנה. באיזור ה25 אמפר/24 וולט. מוזר.
זרם ההתנעה עומד על כ70 אמפר.
כפי שזה נראה ההתנעה לא מזיזה בכלל למנוע, גם כשזה מול לחץ של 15 באר. הוא מגיע בחלקיק שנייה למהירות הסופית.
הטיול של סוכות היווה ניסוי כלים לקומפרסור ה"חדש".
לאחר כחצי שעת עבודה נשרף הממסר שמפעיל את המנוע. זה ממסר שהיה במקור של מיצובישי קאנטר, שבאה לפעמים בגירסה של 12 וולט ולפעמים 24. כנראה שזה היה ממסר של 12, הי"ד.
במקום הממסר בוצע חיבור קבוע וכרגע מי ששולט על הלחץ עד שנארגן ממסר אחר זה שסתום הבטחון המכני.
ההפעלה נעשית תמיד ב24 וולט מכיוון שהתברר שב12 וולט, כשהמיכל קרוב ללחץ המקסימלי שלו המדחס לא מתניע.
מבחינת הניפוח, עבדתי עם קומפרסור מופעל, אבל אני מניח שרוב ככל הניפוח בוצע מהמיכל, שכבר היה מנופח מראש לכ15 באר. כל ארבעת הגלגלים נופחו בכשלוש-ארבע דקות, להערכתי, שזה זמן טוב יותר ביחס לקומפרסורים בתחנות דלק. לקומפרסור לוקח למלא מיכל מ0 ועד ל15 באר בכ15 דקות והוא יכול לעשות את זה בכל זמן שמתאים לי להפעיל אותו, תוך כדי נסיעה או בעמידה, עם מנוע עובד או כבוי. המיכל נשאר מלא גם לאחר מספר ימי עמידה.
OK הבנו מאיפה המנוע, אבל באיזה מדחס אתה משתמש? איזה מיכל? תמונות?
2 קבצים מצורפים
את המדחס מצאתי במגרש ברזל, מחובר למיכל שלא התאים לי עקב גודלו המופרז. לאחר הורדת רוב הטינופת ושכבות הצבע הרבות מהמדחס התגלתה עליו תווית שאומרת שהוא מתוצרת אינגרסול ראנד, מודל A, משנת ייצור 1945. המדחס פורק עד לאחרון חלקיו, נוקה, הוחלף בו מחזיר שמן, הורכב, נזל, נאטם שוב, ועוד פעם נזל, עד שגילינו סדק ביציקה של הקרטר, סדק שרותך ברתכת אלקטרונית באלקטרודה ייעודית ליציקות.
המיכל הוא מיכל של משאית וולוו FE שעברה תאונה בעודה חדשה. מיכל של כ25 ליטר.
שסתום אל-חוזר נלקח מהמדחס המקורי. פרסוסטט, רצועה ושסתום בטחון הם הרכיבים היחידים שנקנו, חדשים.
תמונות יהיו לאחר שאני אפרק הכול, אעשה פינישים ואצבע. התמונות של המצב הנוכחי יהיו קשות מדי לצפייה.
כבר כמה זמן אני משתעשע במחשבה לקחת מיכל אוויר של משאית קטנה עד בינונית.
מה הלחץ המירבי לניפוח מיכל כזה?
אני שקלתי לחפש מיכל כזה ולהשתמש בו רק כבאפר לאוויר.
לסדר לו שסתום ניפוח שניתן למלא בכל תחנת דלק ומחבר מהיר לצינור.
כגיבוי קומפרסור סטנדרטי בכ 400 שח'.
יתרונות: פשוט לישום, זול לבניה, תופס מעט מקום יחסית ויכול לשמש גם ג'יפ ולא רק טנדר.
יש מערכות אוויר שונות עם לחצים שונים. אני השתמשתי במיכל במשאית שלחץ האוויר הרגיל בה הוא 12.5 באר. על המיכל רשום שהוא מתאים ל15 באר.
3 קבצים מצורפים
תגובה: בניית קומפרסור 12/24 וולט לרכב- שאלות
תופס טרמפ על השרשור.
אצלי בהיילקס היה מורכב קומפרסור קטן של ל.כ שחובר למיכל קטן של משאית (15 ליטר), שרשום עליו שהוא מיועד ל 10 באר.
הקומפרסור של ל.כ תקול... אני מעוניין להרכיב קומפרסור 12 וולט שיאפשר מעבר לניפוח הצמיגים גם עבודה עם כלים פניאמוטים לזמנים קצרים (למשל לפתוח ברגי גלגלים, ניקיון של תא הנוסעים עם לחץ אויר וכו').
האם זו דרישה לגיטימית מקומפרסור 12 וולט, עם מיכל של 15 ליטר, שמיועד ל 10 באר? במידה וכן אשמח לדעת איזה קומפרסור יהיה מסוגל לעמוד במשימה.
מה המינימום הנדרש לתפעול כלים פניאומטים?
תודה,
עמרי
מערכת אויר פועלת על 8 באר. נשאלת השאלה מה ספיקת האויר
של הקומפרסור שתתקין, אם ובכמה זמן הוא ימלא את המיכל.
זאת בערך השאלה...איזה קומפרסור 12 וולט מסוגל לענות על הדרישה?
עמרי