נכתב במקור על ידי נמרוד
יש במכונית מערכת בקרה שנקראת "נהג", מערכת לומדת, משוכללת, חבל על הזמן. בוודאי ששינוי בדיפרנציאל האחורי עלול להפתיע נהג לא מיומן שכלל לא מודע לשינוי. אבל נהג שכן מודע לשינוי יתאים את עצמו לשינוי במערכת תוך יומיים-שבוע-חודש. עובדה שאנחנו נוהגים בכלי רכב שונים משמעותית אחד מהשני, ומתאימים את סגנון הנהיגה תוך דקות. ההבדל בין הג'יפ שלי לפורד פוקוס הרבה יותר גדול בכל מובן מאשר בין ג'יפ CJ עם או בלי נעילה אחורית.
אני הייתי אומר שרכב לא בטיחותי, או שינוי לא בטיחותי, הוא משהו שגורם להתנהגויות לא צפויות, משהו במפתיע באופן קיצוני. למה הכוונה?
קחו את מערכת הבלמים. אם אני אקח עכשיו רכב, ואנתק את צינור הוואקום לבוסטר הבלם, ואגיד לכם שניתקתי, אתם תעלו על האוטו, מודעים לבעייה, תנהגו במהירות נמוכה בהתחלה, תנסו את הבלמים... בקיצור, תתאימו את עצמכם לנהיגה בלי בוסטר ברקס. אני לא רואה את המצב הזה כמסוכן במיוחד. אם לעומת זאת מתנתק לכם הבוסטר באמצע נסיעה במהירות גבוהה בכביש מהיר, אתם לא מודעים, מגיעים לצומת, בולמים ברגע האחרון כפי שאתם רגילים.... ומופתעים, מוצאים את עצמכם באמצע הצומת באור אדום. זה תקלה בטיחותית.
דיפרנציאל אוטומטי לא מפתיע אותך. אתה לומד לנהוג, וזהו, התרגלת. כולל הבומים, שמעבר לרעש יש להם משמעות פיזית, הלם בסרן האחורי שבהחלט מורגש.
עכשיו, כל זה דיון טוב ונחמד, מוישל'ה, שמעון ונמרוד חושבים שנעילה אוטומטית זה לא מסוכן, הרשל'ה אביב ורפי חושבים שכן... אנחנו סתם קשקשנים בפורום של ג'יפים :)
אבל, נעילה מסוג דטרויט קיימת ונמכרת בשוק החופשי בארה"ב ובעולם כ30 שנה לדעתי, לוקרייט פחות אבל לא הרבה... להערכתי יוצרן והותקנו מאות אלפי ואף מליוני יחידות כאלו, כולל כציוד מקורי בכלי רכב צבאיים שונים. זה ביג-ביזנס, זה תחרות, יש אינטרסים, יש יצרני לימיטד סליפ או נעילות נשלטות (למשל ARB) שיש להם אינטרס ברור להצביע על מגבלות של המתחרים. זה ארה"ב, אם היו תאונות נגרמות בגלל נעילת דטרויט, אתם לא חושבים שכבר היינו שומעים על תביעות משפטיות של מליוני דולרים? ההגיון שלי אומר שאם היו תאונות, היו תביעות, ואם היו תביעות מוצלחות, המוצרים האלו היו נמחקים מהשוק האמריקאי לפחות מזמן. אז אני מסיק שלא היו תביעות מוצלחות, כלומר לא הוכח קשר משמעותי בין נעילות אוטומטיות לבטיחות. וזה בדיוק מה שאני מחפש, ומקווה שאריק התותח יצליח למצוא. כי אחרת, כל הטיעון של בעיות בטיחוטיות לא מחזיק מים.
נ.ב. בארה"ב כמו שיש FDA לתרופות, מזון, ציוד רפואי, שהוא המחמיר בעולם, יש DOT, מחלקת התחבורה, ויש הרבה מוצרי אפטרמרקט שהם פשוט לא DOT-approved, לא מאושרים לתנועה על כביש ציבורי. כל מיני צמיגי בוץ מטורפים בתור דוגמא. בתחום הזה של מה בנאדם מכניס בתוך הדיפרנציאל שלו, למיטב ידיעתי אין לDOT שום עניין. ואי אפשר להאשים אותם בחאפריות כמו משרד הרישוי בישראל.