מזגן מחמם את המנוע ומוריד טעינה באופן חריג - צ'ירוקי XJ 95
אחרי מסכת טיפול בהתחממות שכללה החלפת פן קלאץ' לחשמלי, רדיאטור, צנרת, טרמוסטט, פתחי איוורור במכסה מנוע ועוד, נראה היה שהמצב סביר - גם בעיר וגם בשטח האוטו על 100 מעלות בגדול - אבל - כל עוד המזגן לא פועל...
הפעלת המזגן מוסיפה 8-10 מעלות טובות בנסיעה בין עירונית ובכלל במאמץ ובמקום 95-100 אני על 105-110... לא זאת בלבד, אלא שאם אוסיף מאמץ (עליות לירושלים, או סתם נסיעה של למעלה משעה לדג.) יגיע לאדום.
תופעה נוספת היא שהפעלת המזגן 'מפילה' את מחוג הטעינה של המצבר לאדום הנמוך מייד.
שני מתקיני מזגנים טובים בדקו את המזגן (החליפו גז, בדקו צינורות ואקום ועוד) והכריזו שהמזגן בסדר גמור (והוא לפחות מרגיש כך מבחינתי).
כיוון מחשבה אחד שהיה לי הוא שאולי החשמל שצורך המזגן מוביל להפעלת האלטרנטור ואולי הוא שמכביד על סיבוב המנוע, אבל אין לי מושג האם לטלטרנטור תקין או לא יש בכלל השפעה שונה של סחב על הרצועה
בקיצור - אשמח מאוד למצוא כיוון חשיבה ש(אמן) יוביל למנוחה ולנחלה - אם בצ'ירוקי יש בכלל נחלה :wink: תודה !
תגובה להודעה: מזגן מחמם את המנוע ומוריד טעינה באופן חריג - צ'ירוקי XJ 95
לא יודע מי זה מומחי המזגנים, אבל, גז חסר או מדחס דפוק או מסנן סתום יכולים להיות בדיוק הגורם למה שאתה מתאר.
וודאי שמומחי המזגנים משתמשים המכשיר ייעודי שיכול לוודא את משקל הגז או נפח ולא לנחש רק לפי הלחצים ....
שוב לא יודע אצל מי טיפלת, אבל אני יכול [מנסיון] להמליץ לך על עמוס מזגנים בבני ברק.
אמין, מקצועי , וג'פאי בחסד !
בהצלחה !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
עמוס מזגנים בבני ברק.
אמין, מקצועי , וג'פאי בחסד ! בהצלחה !
+1.
זה נשמע כמו בעיה חשמלית, שמשגע לך את כל מערכת החשמל.
ואולי הרכב בכלל לא מתחמם אלא השעון חום מזייף בגלל השגעת שיש בחשמל בזמן הדלקת המדחס.
היה לי מקרה כזה, לא ברכב ממוחשב כמו צ'ירוקי....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Cherokee Country
אחרי מסכת טיפול בהתחממות שכללה החלפת פן קלאץ' לחשמלי....
התשובה כנראה מונחת תחת עיניך.
המזגן חובר אצלך כשהונטה החשמלית פועלת, ומוסיפה צריכה של 50 אמפר בערך.
האם החלפת גם אלטרנטור למוגדל?
מה עוצמת הזרם שהאלטרנטור שלך יכול לספק?
בחשבון מהיר ופשוט, אני מעריך שאתה צריך אלטרנטור של 120-140 אמפר...
תודה על התגובות, אבל צריך עוד סיבוב של פיפולים כדי לסדר את הדברים -
יוסי - גז נמדד על הגרם, לא חסר. האם מדחס/מסנן יובילו גם לעליית טמפ. וגם לירידת מתח ? כיצד ?
RAMURAI - הלוואי... אי אפשר לפספס את החום - הוא מאוד אמיתי לצערי בצ'ירוקי.
שמיל - הוונטה הוחלפה לאחרת ושפועלת קבוע ולא רק בהפעלת המזגן. האם תשובתך רלוונטית גם למקרה זה ? ואם כן - כיצד אלטרנטור חלש מדי מגביר טמפ. במנוע ?
תודה !!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Cherokee Country
הוונטה הוחלפה לאחרת ושפועלת קבוע ולא רק בהפעלת המזגן. חבל, ולא נכון להתקין כך. שים רגש ובקר. זו הדרך הנכונה.
האם תשובתך רלוונטית גם למקרה זה ? כן.
ואם כן - כיצד אלטרנטור חלש מדי מגביר טמפ. במנוע ? דרך עומס מוגבר.
אשמח אם גם אתה תענה על השאלה ששאלתי - מה עוצמת הזרם המקסימלי באלרנטור הקיים אצלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אשמח אם גם אתה תענה על השאלה ששאלתי - מה עוצמת הזרם המקסימלי באלרנטור הקיים אצלך.
שוב תודה. שאלת תם - איך לבדוק מה העוצמה המקסימלית ?
[quote=sos4u;339711]לא יודע מי זה מומחי המזגנים, אבל, גז חסר או מדחס דפוק או מסנן סתום יכולים להיות בדיוק הגורם למה שאתה מתאר.
.. מי יכול לומר לי היכן נמצא המסנן אויר של המזגן?
בדרך כלל זה כתוב על האלטרנטור, בחריטה או במדבקה.
אם לא, נסה לחפש בדאטה-שיט של הרכב.
[QUOTE=רוני תורג'מן;339827]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
לא יודע מי זה מומחי המזגנים, אבל, גז חסר או מדחס דפוק או מסנן סתום יכולים להיות בדיוק הגורם למה שאתה מתאר.
.. מי יכול לומר לי היכן נמצא המסנן אויר של המזגן?
רוני,
למיטב ידיעתי, אצלנו , אין !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Cherokee Country
שוב תודה. שאלת תם - איך לבדוק מה העוצמה המקסימלית ?
בהנחה והאלטרנטור שלך מקורי ולא שודרג, הוא [ כמו אצלי בגרנד ] מספק 90A.
לא ברור לי למה הוונטה החשמלית עובדת קבוע?
1. היא לא תשרוד לאורך זמן.
2. אתה מקבל את כל החסרונות של פאןקלטצ מיכאני בלי היתרונות שלו ... ז"א בזבוז אנרגיה קבוע, עומס של האלטרנטור, עקב צריכה מוגזמת, ואין לך את היתרונות שבאמינות המאוורר המכאני.
כל זה נחמד ולא קשור לבעיה שלך.
לי קרה דבר דומה, עם פאןקלטש מכאני. אותה תופעה בדיוק, מזגן גורם להתחממות המנוע, ולירידה דרסטית בטעינה [ בשעון]
בסופן של מליון בדיקות שבהן גיליתי שלא היה מספיק גז, והמדחס היה חלש, הסתבר שהפילטר של הגז [ לא פילטר האוויר שמקורר] היה סתום.
הוחלף הפילטר, לאחד אוניברסלי, ועכשו כולם קרים ורגועים !
לך לעמוס מזגנים, האמן לי שלא תצטער, ואולי אפילו תחסוך ריצות ובזבוזים מיותרים.
שמיל - 90A.
תודה, אני אעשה סיבוב מזגן ואדווח : )
התופעה של עליית טמפרטורת מנוע בהפעלת מזגן, מוכרת.
לגבי נפילת מתח הטעינה, לא מכיר. לדעתי, בגלל שהחלפת למאוורר חשמלי, אתה צריך גם אלטרנטור מוגדל.
אצלי עם פאן קלאץ' תקין וונטה חשמלית המחוברת בחזית הרכב (מופעלת עם הפעלת המזגן), אין שינוי בטעינה.
המליץ לי איש מזגנים בחסד (ובכלל לא ג'יפאי) שכדאי לנקות את מערכת המזגן ולהחליף פילטר קטן (נקרא רישתית). אני מחכה לפסח (אם הרכב לא ימכר עד אז...) ולבצע את הניקוי.
אביגדור
:( :( :(
למה אתה תוקף את הבעיה שאולי בכלל לא קיימת ובדרך אתה יוצר בעיות אחרות שבהחלט
גורמות לתקלות כבדות ברכב .
הרכב מתחמם אז מה אתה רוצה מהאלטרנטור
הרכב מתחמם עם המזגן אז למה את מחליף את המאורר המכני ( שהוא הרבה יותר טוב ) לחשמלי .
אתה מקבל היום סימני תקלה במערכת החשמל .... ואתה כבר מתעסק עם האלטרנטור .
עצור !
תעשה חושבים לאט תנסה לשחזר איפה החגיגה התחילה .
מי אמר שהמנוע תקין !!
תערובת דלק סיבה להתחממות
מערכת הצתה סיבה להתחממות
מערכת פליטה סיבה להתחממות
גיר אוטמטי ( במידה ויש ) סיבה מעולה להתחממות
ועוד ועוד
המזגן גורם להתחממות ודאי מה לא בסדר עם המזגן הוא פולט חום שהוא מוציא מתא הנוסעים !
עודף גז סיבה להתחממות
רדיאטור מזגן לא יעיל סיבה להתחממות
לחצי מערכת מיזוג לא נכונים ( בכל תחום העבודה במיוחד בסל"ד גבוה ) סיבה פנטסטית להתחממות .
ועוד
ועוד
עכשיו מערכת החשמל :roll:
נו באמת :confused:
איציק
אחרי בדיקות מיזוג מקיפות, הגעתי למסקנה שצריך לשפר את ביצועי המאווררים החשמליים על הרדיאטור (הם לא שואבים מספיק ויש יותר מדי 'בריחה' של ואקום) - ואסדר זאת במהלך החג.
עם זאת, בבדיקה של איש מזגנים, נראה שכל המאווררים החשמליים שהוספתי על המצבר לא מאפשרים טעינה תקינה של האלטרנטור (אם אני במין נכון סביב 11.5-12 במקום 13 ומעלה)
אני מחפש אלטרנטור של 120-130A במקום זה של ה-90A הקיים ושבשאיפה ניתן יהיה להתקינו ללא התאמות נוספות
מישהו עשה זאת בצ'ירוקי XJ ? איזה דגם ? איפה לקנות ?
תודה !
למה אלטרנטור 90 אמפר לא מספיק ? כה כבר צורכות הוונטת?
למה ללכת עם הראש בקיר? כתבת שהרכב התחמם גם לפני כן, כתבת שהפעלת מזגן גורמת לעוד התחממות.
אחרי כל זה קיבלת תשובה מקיפה מאיציק אבל אתה עדיין ממשיך בכיוון המניפה החשמלית.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Cherokee Country
אחרי בדיקות מיזוג מקיפות, הגעתי למסקנה שצריך לשפר את ביצועי המאווררים החשמליים על הרדיאטור (הם לא שואבים מספיק ויש יותר מדי 'בריחה' של ואקום) - ואסדר זאת במהלך החג.
עם זאת, בבדיקה של איש מזגנים, נראה שכל המאווררים החשמליים שהוספתי על המצבר לא מאפשרים טעינה תקינה של האלטרנטור (אם אני במין נכון סביב 11.5-12 במקום 13 ומעלה)
אני מחפש אלטרנטור של 120-130A במקום זה של ה-90A הקיים ושבשאיפה ניתן יהיה להתקינו ללא התאמות נוספות
מישהו עשה זאת בצ'ירוקי XJ ? איזה דגם ? איפה לקנות ?
תודה !
עצור !
כתב לך איציק, מלא דברים נכונים. עדיין אתה הולך לכיוון הלא נכון.
דבר שני, אתה ואני עם אותו אלטרנטור, 90A אני עם 2 מצברים וה ר ב ה יותר צרכני חשמל ממך, [ בלי לבדוק], שנינו עם מאווררים חשמליים [ למיטב זכרוני, גם אותו מאוורר של טאורוס שמן הסתם סוחב את אותו חשמל ...]
לא יודע מה זה "כל המאווררים ", אבל זה כבר נשמע לא טוב, כי עם מאוורר חשמלי "סוחב" אחד מבפנים אתה לא צריך יותר, ואסור להרכיב חיצוניים. כי זה חוסם את כניסת האוויר וגורם ל "קצר" אוויר.
בקיצור, לדעתי, יש לך פה רצף של טעויות ואתה ממשיך לטמון הראש בחול ולחפש את הפתרון מתחת לפנס במקום להקשיב לעצות מצויינות שאתה מקבל פה.
חג שמח, ובהצלחה .
הוא לא ציין דבר אחד והוא, שהאלט' של הבחור גמור.
לצורך העניין כשהרכב עובד הטעינה עומדת על בין 11 ל12 וולט, ברמה שהאורות הראשיים בקושי נדלקים.
אין שום סיכוי שוונטה חשמלית גדולה תעבוד בתפוקה מספקת כשאין מספיק חשמל להפעיל אותה בהתאם.
גם אצלי הטעינה יורדת בהפעלת המזגן
יש נחיתה בשעון של שנתה אחת
האלטרנטור משוקם
מצבר חדש
ויכול להיות שזה ככה הייצרן,,,,