מנוע 1300 משופר - חוקי - לסמוראי לשיפור הספק
טוב... הסמוראי בידי! לבן, מודל 89 נראה סבבה מבחוץ ומבפנים - אבן דרך ראשונה!
כעת שלב השיפורים: צמיגים + ג'אנטים, מיתלים (קפיצים + בולמים, אולי הסט של קלמיני? מישהו ניסה?), מנוע, גיר, טרנספר (בבוא העת קלמיני 4.16).
לו"ז: סוליות 215MT חדשות ינעלו ביום א' (אחרי שמחקר השוק יסתיים), ג'אנטים מתאימים מייד אחרי (נפתח אשכול היום בנושא מידה אופטימלית). אני מאמין שבשלב כלשהו ילך המנוע... ולפיכך אני מגיע לעניין האשכול: שיפור מנוע הסמוראי...
הפעם, בניגוד לאשכול הגדלת הנפח לסמוראי, ולמרות שאנחנו לא מועסקים אצל התובע הכללי, ננסה להשאר בתחום האפור עם נטייה ללבן - היינו, מנוע משופר עד מאוד, עדיין במסגרת "מנוע סמוראי" חוקי. מבחינת עניין טכני/טכנולוגי לא אבד הזיק ממנוע 1600, אך זה אשכול אחר - מנוע 1300 חוקי! אך בהספק ובטנולוגיה מירבית.
ענף שיפור המנוע ל-1600 ויטרה עשה כברת דרך. עלו כמה סוגיות של חוקיות ועל הסיכוי לשרוד טסטים ובדיקות של בוחנים. מאחר ואנחנו לא בפקולטה למשפטים מצד אחד, אך לא מסתפקים במה שמהנדסי סוזוקי שמו לנו תחת מכסה המנוע, הייתי רוצה לבחון אם יש אפשרויות להפוך את הסמוראי לבעל הספק יותר גבוה מצד אחד, ועקומת מומנט שהפיק שלה נמצא יותר לכיוון הסל"דים הנמוכים.
בתור התחלה, (1) CALMINI MID RANGE CAMSHAFT. ראה קישור:
http://www.puresuzuki.com/mid-range_camshaft.htm
חלק קטן ולא יקר... אך יחד עם זאת לא מתאים למנוע מוזרק. (2) מנוע ה-1300 המוזרק... קומפלט עם מדחס מזגן... זה בטח חוקי (?!?!?). הייתי שמח לשמוע מה דעתכם... מאחר וסמו' כבר יש לי (מאתמול), הגיע העת לחשוב על המנוע הבא... החזק והחוקי, היעיל והמתקדם, שלא יאכל יותר דלק!!! ...אולי אפילו פחות. ושיעבור טסט בקלות.
מנוע "יבוא" של סמוראי 1300 ניתן לרכוש בארץ ב-3000 ש"ח עם קבלה. האם זה אותו המחיר גם למנוע המוזרק? האם שאני קונה מנוע, אני מקבל אותו "קומפלט? כלומר, אם אני מזין אותו במתח חשמלי ובדלק, ונותן סטארטר הוא מתחיל לפעול? היינו... כולל את כל המרכיבים כולל מערכת ההזרקה? כמה כח יתן המנוע המוזרק? כמה יותר יעיל הוא? עקומת מומנט? מישהו מכיר קיט להסטת עקומת המומנט של המוזרק לכיוון הסל"ד הנמוך? יש קושי להשתיל מנוע 97 (מוזרק מטבעו) בסמו 89?