תגובה להודעה: חוצפה של משחיטבע
מכיר את המקום, אחלה גבעה.
איזה זממם ואיזה נעליים. מצטער, אבל לא ממש מבין מה הבעיה פה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
עוד מעט יתחילו לבנות את כביש 6 שם אז הגבעה הזאת תעלם לגמרי
הגבעה הזאת נמצאת פחות או יותר מול הבית שלי. אני עובר בכביש מתחת כמעט כל יום. אני חייב להודות שמעולם לא מצאתי סיבה לטפס שם. נראה לי שמי שמוצא עלייה כזאת מעניינת הוא מי שעולמו צר, מוגבל לכבישים ראשיים ומה שמימין ומשמאל. מסכן.
זה לא שביל לעמודי חשמל?
איזה טבע יש שם, יש שם שבילים
נראה לי שהפעם פיספסת, לא נורא פעם אחרת
משה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mi88
זה לא שביל לעמודי חשמל?
איזה טבע יש שם, יש שם שבילים
נראה לי שהפעם פיספסת, לא נורא פעם אחרת
משה
למי "שלא מבין" או לא רוצה להבין.
מי שהורס כאן, יהרוס בכל מקום
בגלל הרצון של כמה "שוטים" להוכיח גבריותם , נפרצו (מזמן) 3 השבילים שאתם רואים בתמונה. וכך בחורף ובאביב כשגבעה זו כולה ירוקה , נראים שבילים אלה כצלקות מכוערות.
בנוסף , היום בעת הנסיונות לעלות (היו כ 7 או 8 נסיונות שאנו ראינו ,עד שהסתלקנו להמשך הטיול - צילמנו מאזור תל קשיש). הרכבים מדי פעם הידרדרו לתוך אותם איים בין השבילים , בטשו וטחנו את הקרקע עד זוב דם.
מבוטחני שהשנה(אחרי שירד גשם אינשאללה) כבר לא יצמו כלניות ושאר פרחי בר באיים הללו (כמו בשדה הכלניות ליד ש.ת מגידו). האם זה מה אנו רוצים ?
מה שהכי מרגיז הוא שיש בצפונו של התל, שביל ג'יפים (די אתגרי) שעולה עד ראש תל ויורד מערבה (לא רואים מהכביש) כשהמשכו אכן לאורך צינור הז בכיוון המוחרקה או את של יוקנעם.
מוכרח לומר שמשום ששלושת השבילים האלה נראים כבושים כל כך, זה מזמין גם אחרים לבוא. וכן, מי שאוהב "אתגרי גברים", ישמח מאד לנסות לכבוש את אחד מהשלושה האלה ובמיוחד אם לצידו עוד כמה חברים "גברים".
אין זה ברור לעין, כשביל שזה עתה נפרץ או חלילה שדה חרוש שנפצע על ידי חסרי-לב.
האם יש דרך למנוע זאת בעתיד ?
הגבעה הזאת לא נולדה גבעת גברים. היא היתה גבעה די רגילה. מתי שהוא הקימו עליה תשתית, ובולדוזר פרץ שביל גישה. לרוע המזל, השביל היה בולט מאד ופונה לכביש, אז בעלי 4X4 מזדמנים התחילו לעלות אותו. השיפוע וסוג הקרקע הם כאלו, שהשביל מהר מאד נטחן והפך לאתגרי. אנשים התחילו להכשל בעלייה.
ואז הגיע הרגע שבו מישהו, בעל רכב 4X4 אחד ראשון, קיבל את ההחלטה הגורלית. השביל המקורי היה קשה מדי, אז הוא החליט להזיז את הגלגלים שלו הצידה, שמאלה, ולעלות על הסלעים. כמה מטרים הצידה. מי ישים לב? הוא עלה למעלה, ואחריו החברים שלו.
במרוצת הזמן מה שקרה לשביל הראשון, קרה לשני, כך נוצר השלישי...
עכשיו מי שנוסע בשנים האחרונות בין צומת ג'למה ליוקנעם, זה מה שהוא רואה. האם זה נראה לכם המצב הטבעי של הגבעה? האם אתם רוצים להמשיך להשתתף בשרשרת הטעויות שהביאו את הגבעה למצב הזה?
בתחתית הגבעה ישנה גדר שכנראה נפרצה.
שאלה שמעניינת אותי, במידה ולא יעבור שם אף אחד במשך נניח חצי שנה האם המצב יחזור לקדמותו? זה לידע כללי.
מי שפרץ שביל זה לא ג'יפאים אלא, בולדוזר כחלק מעבודות, מרגע שנפרץ ואני מניח באישור, אז למה אסור לנסוע?
איך משהו ידע להבדיל בין שביל שמותר ושביל שאסור?
העונה על השאלות יקבל ח.ח
משה
אנחנו חלק מהטבע ,ולא צופים על הטבע.
גם הרצונות שלנו הם חלק מהטבע (רצונות = דוגמא:לכבוש גבעה עם גיפ)
כיצורים חושבים קבענו כללים למשחק הזה
יש מותר ויש אסור ז"א אם זה מותר אז זה טבעי.
השיפוט צריך להיות האם זה בגבולות החוק (כללי הטבע בדמוקרטיה)
אם מותר לעלות על הגבעה אז זה טבעי,
ואי אפשר לבוא ולהגיד שזה הורס את הטבע .
זו אמירה שסותרת את כללי המשחק הדמוקרטי.
זה כמו להגיד ש"פלוץ" של כבשה פוגע באוזון ולכן יש לאסור
על הכבשים ל"הפליץ".
הרי אתה לא הולך לעבודה ברגל ,אתה נכנס לאוטו מניע
ומתחיל לזהם. אתה מסכים שנסיעה שלך באוטו פוגעת בטבע לשיטתך,
אבל זה קורה כי זה בתחום הרצונות שלך וזה מותר.
אם הייתה גדר שנפרצה - אז זו אכן עבירה לכל דבר.
אם לא הייתה גדר לאחר עבודות התשתית, ומן הסתם שאת הכיבוש של הבולדוזר עשו בתיאום ראוי, אז אולי אפשר היה כנראה "לוותר על הטבע" בקטע המדובר, עם כל הצער שבדבר.
אם עכשיו רוצים לחדש את הטבע ולמנוע הרס נוסף, אז צריך להשיב הגדר ואולי גם להוסיף פיקוח אקראי, כי יהיו כאלה שיעברו את הגדר.
לגבי הרצונות שלנו כבני אדם עם ג'יפים לעומת הטבע - אני לא מסכים עם מה שנאמר כאן.
מילא אם מדובר במקומות שהוסכם שיהיו "מגרשי משחקים" או שבילים שנכבשו כראוי ומופיעים במפות כשבילים שנועדו למעבר ג'יפים ואפילו מעלות ומכשולים. אבל אם רק כי אנחנו חזקים יותר, נכבוש כל גבעה ושביל, אז איננו שונים מפראים והמצב רק ילך ויחמיר עד שלא ישאר לנו טבע.
לגבי הבחירה בין אם לנסוע באוטו או ללכת ברגל - גם פה יש פתרונות למי שהמצפון מציק לו.
מזכיר י משהו מלימודי בישיבה:
א"ר יהושע בן חנניה מימי לא נצחני אדם חוץ מאשה ותינוק ותינוקת...
תינוקת מה היא, פעם אחת הייתי מהלך בדרך והיתה דרך עוברת בשדה והייתי מהלך בה, אמרה לי תינוקת אחת: רבי לא שדה היא זו? אמרתי לה לא דרך כבושה היא? אמרה לי לסטים שכמותך כבשוה.
תינוק מאי היא פעם א' הייתי מהלך בדרך וראיתי תינוק יושב על פרשת דרכים, ואמרתי לו באיזה דרך נלך לעיר, אמר לי זו קצרה וארוכה וזו ארוכה וקצרה, והלכתי בקצרה וארוכה כיון שהגעתי לעיר מצאתי שמקיפין אות גנות ופרדסים חזרתי לאחורי אמרתי לו בני הלא אמרת לי קצרה, אמר לי ולא אמרתי לך ארוכה, נשקתיו על ראשו ואמרתי לו אשריכם ישראל שכולכם חכמים גדולים אתם מגדולכם ועד קטנכם.
אני מניח שאף אחד לא צריך הסבר נוסף.
1 קבצים מצורפים
גם בנ.ג. 186 יש שלט שמזהיר ואוסר עליה.
גם במעלה זיק היה שלט כזה.
גם בציר המצלעות היה אסור לנסוע, בשני הכיוונים, במשך שנים על שנים. בשני האחרונות הותר לנסוע בירידה.
אז מה? לא עליתם בנ.ג.?
לא טיפסתם בזיק?
לא עליתם בציר המצלעות בניגוד לאיסור הרשמי ובניגוד לכיוון המותר?
שיקום מי שלא התעלם משלטים כאלה בשטח וכן עלה. לפחות פעם אחת!
כשבולדוזר פורץ ציר, הציר הזה הוא פצע בפני השטח אבל עובדה קיימת. כל המעלות בנגב הם כאלה! אז אפשר לבוא למטפסים בהרבה טענות, אבל להאשים אותם ב"השחתת הטבע" יש בה מהצביעות.
הטמבלים שצולמו טוחנים את הגבעה הזו לא פרצו את השבילים הללו. הם נמצאים שם כבר שנים (וגם גבו מחיר יקר בהתהפכויות ותאונות). והעובדה שמישהו שם שלט וגדר רק מדרבנת מישהו אחר להתעלם מהשלט ולפרוץ את הגדר כי חוקים נועדו שיפרו אותם, מחסומים נועדו להיעקף וגדרות להיפרץ. זה הטבע האנושי.
זה אולי מרגיז אותנו, כי אנחנו משתדלים ברצינות לשמור על הטבע, לא לרדת משבילים ולא לפרוץ קוליסים במקומות אסורים וגם במקומות שרשמית לא אסורים (ובכוונה אני לא כותב "מותרים" כי גם בשטח שאינו שמורה מוכרזת אני חושוב שצריך להימנע ככל האפשר מלרדת משבילים ולפרוץ צירים חדשים, ואת ה"איסור" שאני מטיל על עצמי אני מצפה מכל אחד להטיל על עצמו גם כן) אבל אתם יודעים טוב מאוד שאף אחד לא יציב דווקא שם פקח שישמור דווקא על הגבעה הזו, אלא יעדיף לאסור קולקטיבית ירידת כל כלי רכב מהכביש לשטח בכלל. בכל מקום.
זה מה שאנחנו רוצים? תיזהרו במשאלות לבכם.
דרור
אני מסכים עם כל שאמרת למעט ה"טמבלים"
כי בעיני מישהו אחר נניח רוכב אופניים שעשית לו אבק (בלי כוונה מבחינתך ואפילו נסעת לאט) אתה ה"טמבל"
עצם זה שאנחנו נוסעים ברכב שטח לא חסכוני ולא בטיחותי (בטח ביחס לפרייבטים) וסובלים כל השנה בכביש רק בשביל ה"פעם ב..." שאנחנו נוסעים לטיול או עולים איזה מעלה הופך אותנו לטמבלים גמורים בכל קנה מידה (כלכלי /חברתי/ אישי)
זו התחסדות לשמה - לא פחות
נמרוד
אני זוכר את הימים הראשונים של מדורות פוגזים בזיק לכבוד "אל המעלות"
זיק אינו שונה מהגבעה הזו כהוא זה
שניהם נפתחו על ידי שופלים ושניהם נכבשים על ידי "גברים"
פעם הגברים היינו אנחנו והיום אחרים
אז אולי ממרום גילנו זה נראה מטופש אבל לא צריך לפסול
אוף, כמה שזה מסובך ...
ראיתי את הגבעה הזו כמה פעמים וזה צרם לי, ובו זמנית הרגשתי משיכה קלה של ההגה ימינה... הרי כבר יש שם שביל, הלא כך ?
מעולם לא ירדתי לשם, בעיקר כי זה לא נראה לי שביל מסודר אלא פריצה ברברית, אבל במקרה הזה ולמרות הסמל שלי פה מימין, אני בהחלט יכול להבין את מי שבא לעלות שם בתוואי הקיים.
לגבי השלט, גם על מעלה עקרבים (שהינו ברובו כביש) יש שלט איסור כניסה, ויש הרבה שלטים כאלו מפוזרים שלא ברור אם שמו אותם אינטרסנטים פרטיים או אנשי הרשויות. גם השלט המצולם נראה מאולתר משהו ...
לגבי הרכב ש"נסחף" מחוץ ל"שביל" - לזה אין שום צידוק בעיני. לא מצליח לעלות ? רד בחזרה בלי לגרום נזק נוסף.
בקיצור, אני כשלעצמי לא עליתי וגם לא אעלה שם, כי זה נראה לי חבלה בטבע.
כשייתחשק לי, אצטרף לנחמני, פיני, וחבריהם המכובדים לכבוש שבילי אש - שם זה גם לגיטימי, גם לא פוגע בנוף, ועם החבורה הזו זה גם הרבה יותר אחראי ומהנה.
מצד שני קשה לי לבוא בטענות למי שעולה את הגבעה הזו באחד משלושת התוואים הראשיים - זה שם, זה מזמין ונראה למרחוק, וזה עשוי להיראות מעלה לגיטימי לחלוטין.
נדב
זה מזמין זה קורץ ואיך לעאזאזל אני אמור לדעת שאסור ליסוע שם ביגלל השלט הקטן ??ואים באתי מיכיוון אחר שאין בו שלט?? מעולם לא נסעתי שם אבל אל תעשו מימי שכן עבריין [או"משחיטבע"]יש פה אנשים טובים ומילת הקסם היא הסברה*300 8)
אם יש שלט, בזאת זה מסתכם. התחסדות או לא, שלט מזויף או אמיתי, פשוט לא שווה את כל הברדק הזה. זה לא שחסר לנו טבע מסביב לשחק בו מבלי להרוס.
בתור אחד שמכיר את העליות האלה, עד לשרשור זה, לא ראיתי את השלט הזה.