גאלפור חדש או פאג'רו ישן ?
בשיטוט בפורום זה ואחרים הבנתי את ההבדלים, המעלות והחסרונות של הגאלופר והפאג'רו.
תכל'ס, עומד כרגע בפני 2 אפשרויות - שתיהן מסוחרי רכב (אחי... האוטו בונבון...):
1. יונדאי גאלופר שנת 2001 אוטומטית עם כ-220,000 ק"מ במחיר של 20,000 ש"ח.
2. מיצובישי פאג'רו שנת 1997 ידנית עם כ-320,000 ק"מ במחיר של 25,000 ש"ח.
בגדול, בהתייחסות לקילומטראז' הגבוה והשנתון הנמוך של הפאג'רו אך מתוך הבנה שזה רכב טוב יותר - מה עדיף מבין השתיים ?
תגובה להודעה: גאלפור חדש או פאג'רו ישן ?
פג'רו עם מנוע 2800 עדיף תמיד על גאלופר. פג'רו עם מנוע 2500 עדיף על הגאלופר אבל רק אם הם באותה בשנה והק"מ והמצב הכללי זהה. אם הפג'רו שמור קח אותו ותהנה. הפג'רו עדיף בכל פרמטר מתוך ידע אישי - יש לי גאלופר ארוך אוטומטי 1998 כבר חמש שנים ונהגתי על מס' פג'רואים. אין להשוות את האיכות, רק הצורה דומה, גאלופר זה פג'רו לתפרנים כמו שהונדה זה BMW לערסים תפרנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון
פג'רו עם מנוע 2800 עדיף תמיד על גאלופר. פג'רו עם מנוע 2500 עדיף על הגאלופר אבל רק אם הם באותה בשנה והק"מ והמצב הכללי זהה. אם הפג'רו שמור קח אותו ותהנה. הפג'רו עדיף בכל פרמטר מתוך ידע אישי - יש לי גאלופר ארוך אוטומטי 1998 כבר חמש שנים ונהגתי על מס' פג'רואים. אין להשוות את האיכות, רק הצורה דומה, גאלופר זה פג'רו לתפרנים כמו שהונדה זה BMW לערסים תפרנים
מאחר ופה לא מדובר על 2800 אלא על פאג'רו 2500 דיזל ידני עם 320,000 ק"מ - מה עצתך ?
האם העובדה שהפאג'רו זקנה ב-4 שנים ובכ-100,000 ק"מ מהגאלופר המדוברת לא מורידה מערכה ועדיין משאירה אותה ביתרון ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
מאחר ופה לא מדובר על 2800 אלא על פאג'רו 2500 דיזל ידני עם 320,000 ק"מ - מה עצתך ?
האם העובדה שהפאג'רו זקנה ב-4 שנים ובכ-100,000 ק"מ מהגאלופר המדוברת לא מורידה מערכה ועדיין משאירה אותה ביתרון ?
פעם אחת בחיי טעיתי ובגדול: קניתי רכב מסוחר, 'הורידו' לו ק"מ מהספידומטר. הרכיבו חלקים סוג ב' 'תיקנו' את ספר הטיפולים. הסתירו תאונה שעבר.....ויום אחד ראיתי את הסוחר בתכנית בטלויזיה שעובד על אחרים.....פעם אחת טעיתי. אל תיפול.....אם פג'רו 2500 ישן אז עדיף גאלופר שמור ויותר חדש אבל בכל זאת חפש פג'רו 2800 זהו כלי-כלי, השוק חלש אז יש תקווה, לא משנה אם הריפוד טיפה משופשף או יש שריטות ועיקומים קטנים בפח, זה רק לטובתך:תוריד מהסכום! הכי חשוב מכלול טכני ומרכב נקי מתאונות ובלאי, שהוחלפו פילטרים ושמנים איכותיים ובזמן. רק לפני חודש שכן שלי מכר את הגאלופר של אישתו שלא ראה שטח אמיתי, הרכב היה 'גדול עליה' ולכן עמד ברחוב עם מודעה ואבק חצי שנה ב:15000 ש"ח, הקונה,גם שכן שלנו, השקיע שמנים,צמיגים,מצבר ואלט'- עוד 5000 וקיבל רכב שמור מאוד ב 20000 כזה אתה צריך למצא,
השאלה שצריכה להישאל היא - האם עדיף גאלופר ישן ושחוט או פאג'רו ישן ושחוט עוד יותר שרק סוחר הסכים לחלץ את הבעלים הקודם שלהם.
התשובה המתבקשת היא - אף אחד מהנ"ל
הכל תלוי בתקציב....
יש לי 25,000 ש"ח (בלחץ...)
אני מאוד רוצה ג'יפ וחייב שהוא יהיה 7 מקומות
יש לכם הצעה אחרת ? אשמח לשמוע !
(מבלי להכעיס אף אחד - המליצו לי על טראנו 95' - אני פשוט לא סובל את המראה שלה)
אין לך תקציב מספיק לג'יפ, רד מזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
מבאס
כשיתחשק לך טיול שטח, תקבע עם כמה חבר'ה, גש לחברת השכרה ושכור רכב שטח דנדש מהשקית.
זה עולה הרבה פחות.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
כשיתחשק לך טיול שטח, תקבע עם כמה חבר'ה, גש לחברת השכרה ושכור רכב שטח דנדש מהשקית.
זה עולה הרבה פחות.
בהצלחה
יהודי מנסה להכנס לעולם הג'יפאים ואתם דוחים אותו בשתי ידיים... משל היה גוי שבא להתגייר...
הכצעקתה ?
לא להכנס לזה ?
אני במילא מתכוון לקנות רכב 7 מקומות למשפחה ב-25,000 ש"ח
זהו הרכב העיקרי במשפחה
ללכת על מאזדה MPV או סיטרואן ג'אמפי ?
למה לא להשתמש באותו כסף ולהנות מג'יפ ?
(נ.ב- מבדיקות חפרניות שערכתי - צריכת הדלק והביטוחים של שתי הדוגמאות לעומת הג'יפ כמעט זהות)
זוהי פסיקתכם ? לרדת מזה וזהו ?
אם לכם היו 25K ואלה היו שלוש האופציות (MPV, ג'אמפי, גאלופר/פאג'רו) הייתם יורדים מהג'יפ ?
שמע, לא רוצים ברעתך.
אני חושב שכמעט כולם כאן, בלי יוצא מהכלל, חשבו שהם יכולים להחזיק ג'יפ זול בזול, ובסוף שילמו הרבה הרבה יותר מכמה שתכננו.
רכב 4X4 משובע מקומות הוא יקר לאחזקה. רכב כזה, שעולה בקנייה 20 או 30 אלף ש"ח, עולה את אותו סכום מדי שנה, כל שנה, פלוס מינוס.
ראה שרשור בנושא קרוב שמתנהל כרגע : http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=50132
אגב,גם MPV ישנה ושחוטה לא זולה לאחזקה. בעיקר בגלל צריכת הדלק, אבל גם אחזקה ותיקונים.
אנשים אולי לא הסבירו את עצמם מספיק טוב, אבל הם יודעים מה הם אומרים.
רכב בן 13 מסוחר, יהיה יקר יותר מרכב מקביל לו מיד פרטית - גם אם הסוחר מוכר ב20 אלף ש"ח מתחת למחירון.
ברכב כזה, כל מכלול גדול עולה כ50% מעלות הרכב, וחלקים קטנים יחסית עולים באלפים...
לכן חשוב מאוד מצב הרכב -כנראה שיש סיבה לזה שהרכב נמכר לסוחר ולא לאדם פרטי.
אם אתה חושב כלכלית - מיניואן עם 7 מקומות בתקציב כזה (כ25 אלף ש"ח) יהיה חדש משמעותית מרכב שטח בתקציב הזה - ויהיה זול בהרבה לאחזקה.
מצד שני, אף אחד מאיתנו לא חושב כלכלית, ואם הייתי במצבך, הייתי הולך על רכב שטח - אבל נעזר בסבלנות ומחפש מציאה טובה יותר, מיד פרטית - ועדיין מוכן להוצאות גדולות בהרבה ממיניוואן מקביל.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
שמע, לא רוצים ברעתך.
אני חושב שכמעט כולם כאן, בלי יוצא מהכלל, חשבו שהם יכולים להחזיק ג'יפ זול בזול, ובסוף שילמו הרבה הרבה יותר מכמה שתכננו.
רכב 4X4 משובע מקומות הוא יקר לאחזקה. רכב כזה, שעולה בקנייה 20 או 30 אלף ש"ח, עולה את אותו סכום מדי שנה, כל שנה, פלוס מינוס.
ראה שרשור בנושא קרוב שמתנהל כרגע :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=50132
אגב,גם MPV ישנה ושחוטה לא זולה לאחזקה. בעיקר בגלל צריכת הדלק, אבל גם אחזקה ותיקונים.
קראתי.
מעניין.
למרות שכולם שם די אופטימיים עד הגיעו מנהל הפורום, שב"א ואתה...
אבל יש לך יותר נסיון ממני, מה גם ששם מדובר על סוזוקי ופה על רכב שטח גדול יותר.
תכל'ס, יד על הלב, יש לך 25K - קנית משפחתית 7 מקומות בת 10 או פאג'רו בת 13 ?
ההחלטה הסופית תהיה שלך. בעצם של אשתך :twisted:
להחזיק רכב 4X4 עולה יותר מלהחזיק מיניואן. שווה לך? אתה מסוגל כלכלית? לך על זה.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
ההחלטה הסופית תהיה שלך. בעצם של אשתך :twisted:
להחזיק רכב 4X4 עולה יותר מלהחזיק מיניואן. שווה לך? אתה מסוגל כלכלית? לך על זה.
בהצלחה.
אשתי בעד (1-0)
מסוגל כלכלית - לא בטוח (1-1)
משירשור זה ומהשירשור אליו הפנית אותי לא ברור בכמה מסתכמים ההבדלים.
האם זה באמת 20,000 ש"ח שנתי ולא משנה איך תהפוך את זה - או שזה המצב רק אם אתה מתעקש לטפס על בולדרים ולמגן את הרכב מהגחון ועד האנטנה...?
כלומר, בכל הרכבים שהיו לי (פרייבטים ומסחריות) היה זה עניין של מזל (וסיעתא דישמיא) - על הנוכחי אני לא מוציא מעל 2,000 ש"ח בשנה ולקודם נשרף המנוע בעליה לחיפה... האם זו גזירה או שילוב של מצב הרכב ואופן השימוש וההשקעה באקסטרות ?
בכמה מסתכם ההבדל חודשי/שנתי ?
בכל מקרה, לא אוציא כסף על בדיקת הפאג'רו המדובר במכון. אני קופץ מחר עם הרכב לבחור בשם אייל ממושב עופר (חבר המליץ) שיבדוק את הרכב (הוא מכיר גם את הסוחר הנ"ל) - מכיר ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon14.gif
מסכים עם זה, מתנצל מראש עם חוסר העידוד.
וחוץ מזה מה אלה 2 הרכבים האחרונים בעולם?
למה לקנות עם כל כך הרבה ק"מ
חכה בסבלנות תיפול על משהו נורמלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cgp
אין לי בעיה לחכות
אבל הראש שלכם הוא לא לחכות - אלא פשוט לרדת מזה לגמרי....
אקנה לאישה פיגו 205 ב-15K
ולעצמי לאדה ניבה ב-10K
אז אתה מסכים עם זה ? לרדת ?
או שאתה לא מסכים ? לחכות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
אין לי בעיה לחכות
ולעצמי לאדה ניבה ב-10K
פיגו 205 אחלה רכב נח ומרווח יחסית לגודלו.
בעניין הגיפ- אני מודה ומתוודה, אני לא המומחה הכי גדול וזאת דעתי האישית והכנה:
אם אתה מכונאי ויש לך כלים = אני הייתי נכנס להרפתקה אם לא---אז לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
אין לי בעיה לחכות
ולעצמי לאדה ניבה ב-10K
אם אתה שואל אותי ואף אחד לא רואה..זאת האופציה שאני בוחר...אבל זה רק אני כנראה, יש לי סוג של שריטה שקשורה בניבות..;)
אבל לעניין, עזוב את הסוחר , בדוק ביד 2 רכבים עד 25000 , התקציב שהגדרת, יש הרבה אופציות, ולא כל רכב יעלה לך עוד 25000 בשנה , אפשר למצוא גם רכב טוב...
גם כשאני חיפשתי את הניבה הראשונה שלי אמרו לי שאני אבלה במוסך יותר מאשר בשטח, ואני כל הזמן אתקע עם הרכב..אז חיפשתי בכל זאת וקניתי את הכי טובה שמצאתי ולא הייתי צריך אפילו יישור קו ,ואף פעם לא קרה לי שסתם ככה לא הניע או נתקע, עניין של מזל ואני מאחל לכל בעל רכב שטח לבלות את הזמן שאני ביליתי במוסך..מה גם שזה אחד הרכבים הפשוטים ביותר לטיפול עצמי...ולא אני לא מנסה לשכנע אותך לקנות ניבה, אלא מנסה להראות שלא כל מה שכותבים לך בפורום אתה צריך לקחת כתורה מסיני...נכון אתה עלול ליפול על נבלה שחוטה אבל אותו דבר גם ההיפך...
רוצה להיכנס לשטח, קח את הדברים האלו בחשבון, חפש את הרכב הכי טוב שתמצא אחרי שהחלטת שאתה נכנס ..ויאללה סע ותהנה..
לא טוב לך...תמכור ותקנה פרייבט , אז הפסדת קצת כסף, זה רק כסף בסופו של יום!!
אם אתה לא הולך לטחון סלעים ולשבור את האוטו כל שבת, לדעתי תוכל להחזיק רכב שטח...מזדה MPV זה לא בדיוק תוכנית חיסכון..גם שם אתה יכול ליפול ..וחזק כמו שאני מכיר אחד כזה...
זאת דעתי בלבד ואני לא פוסל שום דבר ממה שכתבו קודמי..כל אחד והניסיון שלו..
ליאור
יש לי פאג'רו Q שקניתי מיד ראשונה עם 150K ק"מ לפני מס' חדשים.
לוגם סולר 1:6, יש לי את הסטוריית הטיפולים שלו, רכב באמת יוצא מהכלל.
הרכב לא נמצא כמעט בשימוש, למרות זאת - אגרות וביטוח אני משלם( 3500 ש"ח בשנה) ללא ביטוח מקיף, צמיגים נאלצתי להחליף (קניתי BF אבל הכי זול יעלה 2000 ש"ח), מצבר החלפתי (850 ש"ח) . אני אבצע לו טיפול שנתי ואחליף גומיית פעמון בצירייה - אין לי עדיין מושג איפה ובכמה, גם טיפול למזגן עשיתי ב 350 ש"ח. הרכב הזה עלה כמעט 50 ולא חשבתי פעמיים לאור מצבו הנדיר. חושב שב 25 עם כפול ק"מ תמצא משהו זול יותר לאחזקה ?