עוד דיון על ההפרשים בין מידות צמיגים שונות (פוצל מדיון אחר)
[quote=Limordr;355425]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
הצמיגים עכשיו הם טרפדור, מקסיס 205\70 - אני רוצה להגדיל את מידת הצמיג ל 215\75
215/75 היתה פעם מידה מאוד נפוצה לצמיגי שטח, היום המבחר מדולדל, וממילא ההבדל בגודל לא כזה משמעותי. הטרפדור צמיג מצויין והוא לא קיים ב- 215, לדעתי את רק תפגעי בהתנהגות הרכב, גם בכביש וגם בשטח. אם את רוצה הגדלה שתהייה משמעותית דלגי ישר ל- 235/75 והשארי עם הטרפדור (שקיים במידה הזו). סביר להניח שתצטרכי להחליף ג'אנטים לצורך העניין, אבל נדמה לי שלמורי יש עכשיו סט משומש 7" ...
מורי: בהמשך לדיון הלא קשור על המוט המייצב - קבל כפפה: נראה אותך מכין קיט ניתוק מהיר למוט המייצב בג'ימני :twisted::twisted::twisted:
(ואח"כ ננסה להעתיק אותו גם לויטארה ...)
להתראות בשטח,
נדב.
תגובה להודעה: הפגוש החדש שלי :)
נדב אני מסכים שכדאי ישר לעבור ל 235 ,אני אישית מעדיף את ה-big horne צמיג עם פרופיל יותר אגרסבי ויותר מתאים לבוץ .
לגבי המידה אם עוברים ל235 ללא הפחתה ביחס העברה יש בעיותיות מסויימת אולי עדיף מהסיבה הזאת להגדיל ל215 שם זה עוד ניסבל.
אגב אם היה205/80או 205/85 אז בכלל שיגעון אבל לא שמעתי שהמידה קיימת בצמיגי שטח .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
לגבי המידה אם עוברים ל235 ללא הפחתה ביחס העברה יש בעיותיות מסויימת אולי עדיף מהסיבה הזאת להגדיל ל215 שם זה עוד ניסבל.
למיטב זכרוני מדובר על כ- 5% הבדל בקוטר, לא כזה אסון (אני במידה 235 בויטארה).
עם מצאי הצמיגים הנוכחי אני הייתי מעדיף להשאר ב- 205/70 מאשר לעלות ל- 215/75 ...
הבעיה היא לא רק בקוטר אלא גם ברוחב בעקבות זאת הם כבדים יותר .
אפשרי אבל לא סימפטי.
לי עם ה215 קצת העיק הרבה משחקי קלאץ, למרות שלגימיני היחס בסרנים יותר נמוך לגבי הטרנספר אני לא יודע כ"נל יחס סופי .
אז ככה מה שאני רושם הוא על בסיס נסיעה בסמוראי , אני יודע שלחבר עם וויטרה אוטמטית לא היה בכלל לעבור ל 235 .
אגב זה גם לא ממש 5% כי זה 5% מ- ממה ? מ215 זה פחות מ 235 גם בקוטר ועוד לא נגעתי במומנט התמד ..
וכן אמיר אנחנו לא יכולים להתאפק ! .... אבל אתה צודק זה לא המקום .
טוב, תיקון טעות... הפעם לא התעצלתי ופתחתי מחשבון ...
בין 205/70 ל- 215/75: פער של 4.8%
בין 205/70 ל- 235/75: פער של 8.7%
עדיין איתן בדעתי שעם הצמיגים שניתן להשיג כיום, עדיף להשאר ב- 205/70 מאשר לעבור ל- 215/75. איכות הצמיג וההתאמה שלו לצרכים הם משמעותיים יותר מאשר 5% הבדל בקוטר/היקף.
ההבדל הוא לא רק בקוטר אלא גם בתגובה של הגלגל על הציר .
זאת אומרת שאם אתה מגדיל קוטר אתה לא רק מפחית את יחס העברה אתה מגדיל גם את התגובות בכמה פרמטרים :
1- מומנט ההתמד של הצמיג .
2- המסה הכללי של המערכת .
3- יחס העברה .
אגב מה שגם 5% גידול ביחס העברה אינו 5% גידול במומנט ההתמד כיוון שמומנט ההתמד סביב גליל כרי גלגל היא ריבועית ביחס לרדיוס המסה סביב הציר , וזאת אם אני מזניח את הרוחב לצורך הפשטות גם שם יש פקטור של מסה נוספת שניכנסת לתמונה מה שאומר שכל עליה ברדיוס הגלגל מעלה בצורה ריבועית את העומס .
כל הדברים האלה אינם בהכרח אומרים שמה שאתה טוען לא נכון , אולי בג'ימיני אשפר לנסוע על 235 בצורה סבירה ואז שווה ישירות לעבור ל 235 ,את התשובה הזאת רק חברי הפורום המנוסים יכולים לחלוק .
אבל כיוון שפתחת את הדיון בכיוון רציתי לשים את הדברים על דיוקם .