תגובה להודעה: צמיגים ומשרד התחבורה
אני במקומך הייתי הולך לעשות שיעורי בית....
דווקא ההחלטה הזו היא מהיותר סבירות ומקצועיות שישנן במשרד התחבורע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
אני במקומך הייתי הולך לעשות שיעורי בית....
דווקא ההחלטה הזו היא מהיותר סבירות ומקצועיות שישנן במשרד התחבורע.
איזה שעורי בית אתה רוצה שאני אעשה? מידת הצמיגים המקוריים של הרכב שלי לא נימצאת ברשימת המידות המותרות שם. מה עוד יש פה לדבר? מה עוד יש פה ללמוד?
ורק לידיעתך יש בידי את המפרט המלא - מ Jeep - של הרכב כפי שעזב את המפעל ואלו הן מידות הצמיגים, אם ברצונך לרמוז שאולי מישהו החליף שינה אותם ברישיון.
ועוד משהו ששכחתי - בספר הרכב שלי מופיעות עוד כמה מידות שאינן רשומות ב Auto Data המהולל.
מותר ליבואן לרשום בהוראת הרישום של הרכב מידות שונות ממה שמופיע באוטודאטה.
קח בחשבון שבמקרים רבים האוטודאטה מתייחס לגרסאות האירופיות של הרכב, ולא לגרסה האמריקאית.
אסף.
הכל טוב ויפה ולכן אין להיסתמך על אוטו דטה ולראות בו סמכות כלשהי לקביעת מידות צמיגים מאושרים אתה רק מחזק את הטענה שלי.
ובכלל אוטו דטה זהו מוצר מסחרי כמו עוד מוצרים דומים עם מטרות רווח כשל כל מוצר מסחרי אחר האם נערך איזה מכרז לקביעת מיהו המוצר המסחרי שיקבל את הסמכות להיות הקובע בנושא הזה?
אני יודע על הרבה פנצריות שקנו את האוטו דטה רק בגלל הסיבה שהוא נקבע ע"י משרד התחבורה כסמכות בנושא הצמיגים, האם נערכה בדיקה רצינית לגבי אמינותו בכלל ואמינותו בפרט מול מוצרים אחרים בתחום?
אתה מעלה שלוש טענות שונות. האחת, על עצם העובדה שהמשרד מתייחס לאוטודטה כאל "תנך". זו אולי בעיה, אבל זו אינה "חוסר מקצועיות" - דווקא חשוב שיהיה מסד-נתונים אובייקטיבי וגלוי, במיוחד כשעוסקים בפקידים ובירוקרטיה. השניה, על חוסר-דיוק או חסרונות של האוטודטה - זו תמיד בעיה, אבל כנראה שאינה באשמת המשרד והיא נובעת בכלל מהפער בין האירופי לאמריקאי. השלישית היא לגבי הבחירה באוטודאטה - כאן העניין ברור: בוקר טוב ידידי - אתה חי בחברה קפיטליסטית שבה המוצר המסחרי שולט בנכס הציבורי! הדוגמה הטובה ביותר היא שליטתו של השמאי יצחק-לוי בשוק הרכב..גרוע ומבחיל, אבל הבעיה כאן הרבה יותר עמוקה מחוברת כזו או אחרת.
אין ויכוח שכל ההתנהלות של הרשויות בנושאי רישוי, מידות, ייבוא וכד', היא מעצבנת, מקפחת, לא צודקת וחסרת הגיון - אבל לפחות היא אובייקטיבית על הנייר. וכיצד אתה מציע לחלץ את משרד התחבורה מעליבותו?
חן
כולנו רוצים איזה מין מצב אוטופי שכל אחד יוכל לעשות ברכב שלו מה שבא לו... אבל תהיו רציניים, אתם יודעים למה זה יוביל, וזה לא יכול לעבוד ככה. זה לא צודק? יכול להיות, אבל אפילו באמריקה שבה "הכל מותר" יש איזה שהם קריטריונים ויש גם חוקים - וחוקים לא באים לעשות צדק אלא לעשות סדר.
אנחנו חיים בחברה אנושית, ומוכרח להיות קריטריון שלפיו דברים מתנהלים. המצב שבו אין קריטריון ברור וכל בוחן יפסוק כטוב בעיניו, הוא הרבה יותר גרוע... אם ענף הרכב הישראלי עובד לפי תקינה אירופית, אז אוטו-דאטה הוא סוג של קריטריון. אידיאלי? ממש לא. חסר בו מידע? יכול להיות. אבל זה יותר טוב מכלום.
הפתרון האידיאלי שאני הייתי רוצה בתור התחלה, הוא התייחסות להוראות היצרן (ולא היבואן) כבסיס להכל. אם היצרן מציע לדוגמה כמה מידות צמיגים אפשריות בדגם רכב מסוים, אז שכולן יהיו חוקיות ומותרות, וליבואן - כנציגו של היצרן בארץ, לא יהיה שום פתחון פה בעניין. הוא יצטרך לגבות את כל מה שהיצרן מתיר ומאפשר לעשות ברכב.
בנוסף, הייתי רוצה לראות כאן גוף חיצוני, מקצועי, פרטי - מין מעבדה מוסמכת שכל מי שיבצע ברכב שלו שינויים וירצה שיישאר חוקי לכביש, יגיע אליו כדי לעבור בדיקה מקצועית (שתעלה כסף, ולא מעט) ושם יאשר מידות צמיגים חריגות, שינויי מתלים וכו'. במקום כזה יעבדו מהנדסי רכב, אנשים מקצועיים והכי חשוב - אובייקטיביים. תפקידם יהיה לבדוק כמו שצריך ולוודא שהרכב המשופר נשאר בטיחותי: יציב, נשלט, מסוגל לבלום ולפנות כמו שצריך והעיקר - לא לנפנף את הלקוח שמגיע אליהם בתואנות של "לא חוקי" אלא להסביר ללקוח ולהדריך אותו מה הוא צריך לבצע כדי שהרכב יעבור בהצלחה וכן יהיה חוקי. החתימה שלהם תהיה מחייבת - ולכן הבדיקה הזו תהיה אובייקטיבית ומקצועית על הקשקש וגם תעלה כסף בהתאם. ואם מישהו מודאג מההוצאה הכספית, שיתנחם בעובדה שרכב משופר שקיבל אסמכתא כזו יהיה לא רק חוקי למהדרין אלא מין הסתם גם יהיה שווה הרבה יותר במעמד המכירה.
לא מבין על מה הטענה, למיטב זכרוני מה שמופיע באוטודטה לגרנד ZJ הם בדיוק המידות שהרכב מגיע איתן.
בפעם האחרונה שבדקתי אפילו הצליחו להפריד בין השנתונים ... "15 עד לשנת 95 ו "16 החל ב 96...
האם משהו השתנה מאז ? מהן המידות שראית ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
לא מבין על מה הטענה, למיטב זכרוני מה שמופיע באוטודטה לגרנד ZJ הם בדיוק המידות שהרכב מגיע איתן.
בפעם האחרונה שבדקתי אפילו הצליחו להפריד בין השנתונים ... "15 עד לשנת 95 ו "16 החל ב 96...
האם משהו השתנה מאז ? מהן המידות שראית ?
כן דבר איתנו במספרים...
זה אסור כמו בגושים והמבין (ברלי) יבין....
למיטב זיכרוני לא היו שם מידות עם אופן 16 אינץ בכלל אלא רק 15.
יכול להיות שהאוטודטה לא היה הכי עדכני לא יודע לא בדקתי מה שמחזיר אותנו לנקודה שאם רוצים להישאר מעודכנים צריך לשלם לאוטודטה מה משרד התחבורע שלנו דואג לפרנסתם של מחברי אוטודטה?
לדרור
אני בהחלט לא רוצה מצב שבו כל אחד יעשה מה בא לו אבל כמו שאמרת שיהיה גוף מרכזי מקצועי אמיתי ולא "הגאונים" כמו שניתקלתי במשרד התחבורה שיקבע את הדברים מתוך ידע מקצועי ולא מתוך רצון לכסת"ח.
ולגבי הגאונים של משרד התחבורה אני אפרט:
צמיג במידה 245/75 R 15 הוא המקביל לצמיג במידה 30X9.5 R 15 באינצים בקרוב של מילימטרים ספורים בלבד
הבה נחשב 245 רוחב סוליה - 9.5 אינץ זה 241.3 הבדל של 3.7 ממ
גובה הצמיג יוצא בחישוב פשוט 29.5 אינץ - 30 אינץ גדול בחצי אינץ שזה בערך 12 ממ ואם נבדוק נגלה שבדרך כלל מידת הקוטר הכללי קטנה מהמצוין על הצמיג בין 0.2 0.5 אינץ מה שמצמצם את הפער.
הלכתי לבוחן הראשי בספר הרכב שלי היתה כתובה המידה 245 75 R 15 והבוחן בחוסר רצון גלוי אמר שהוא יאשר את זה אבל רק אם על הצמיג יהיה כתוב בדיוק זה ולא המידה המקבילה באינצים. מה הטיפשות הזאת מה משנה באיזה יחידות רשומה המידה אם זו אותה המידה מה אתה מאשר גודל או יחידות מידהת אם אני אתן למישהו אינץ של חבל או 25.4 ממ של חבל זה לא אותו הדבר? כניראה שאצל גאוני משרד התחבורה זה לא!
אתה לא חושב שאתה מגזים ? !!
גם שידעו לקרוא ולכתוב (בגושים) וגם שידעו לעשות המרה בין יחידות מידה .
מה עוד אתה רוצה שיהיה להם 12 שנות לימוד ? חוצפן! ! ! .
for the record
המידה לבדה לא מספיקה. אין דינו של צמיג P כדינו של צמיג LT או C.
וזו רק דוגמה.
יש עוד הרבה נתונים להמיר, והפקידים לא רוצים להתעסק בזה - זה דורש מקצועיות. לכן הכי קל לומר שאסור הכל.
ההצעה שדרור מעלה על הכתב הוצעה פעמים רבות על ידי גורמים שונים, וככה זה עובד ברוב מדינות מערב אירופה.
אסף.
לא נראה לי שיש שם במשרד התחבורה כל הבנה למה LT P וכו אומרים. ההיתיחסות שלהם היא רק למידה ולא נראה לי שבודקים בטסט קודי עומסים וכו מה גם שזה לא מופיע ברישיון הרכב ולכן אני לא בטוח בכלל שרכב שאמור לקבל צמיגים נגיד של קוד מהירות V ואני אשים את אותה מידת צמיג אבל עם קוד מהירות אחר זה יזיז למישהו שם במכוני הרישוי דהיינו במקום צמיג 245/60 VR 15 אני אשים 245/60 R 15.
האמת היא שכבר יצא לי מהאף כל ההתנהלות של המדינה הזאת בנושאי רכב ותחבורה. מי שאמורים להיות הממומחים בנושא לא מבינים בזה יותר מידי הנה עוד דוגמא:
למה יש דרישה שרכב מעל 15 שנה יביא אישור בלמים ממוסך? מה הטיפשות הזאת? או שאתה יודע לבדוק בלמים או לא?
מכוני הבדיקה הם אלה - לעניות דעתי - שבסופו של עניין בודקים את עבודת המוסך אז אם לפתע המכון מאמין למוסך שהוא בדק וזה תקין לפי אותו הגיון לא צריך בכלל מכון בדיקה המוסך המטפל יתן אישור תקינות וזהו, למה אני צריך להיות מטורטר פעמיים ונבדק פעמיים?
ביבי, מכיר דון קישוט? ההוא שהתעקש להילחם בטחנות רוח?
למה, למה ולמה. גם הבן שלי בן שנתיים ותשעה חודשים שואל כל הזמן למה. אז אני מסביר ומסביר, אבל בגלל שהוא קטן ותמים ועוד לא התנסה בעובדות החיים, לא תמיד ההסברים מסתדרים לו, אז הוא לא מפסיק לשאול. אני מודה שלפעמים, כשנמאס לי מהניג'וס - אני עונה לו בפשטות "ככה".
אז כן. ככה. ככה זה במדינה הזו.
מה אתה מצפה מהם - פקידונים של משרד ממשלתי שהם כולם מינויים פוליטיים, עסקנים קטנים, חברי מרכזי מפלגות שצברו כוח וקיבלו ג'וב. לא, בד"כ הם לא אנשי מקצוע. לפעמים יש ביניהם אפילו אנשים שבאו מהרחוב - באסטונרים, תגרנים בשוק, מאכערים קטנים, שפשוט ידעו למי ללקק במשך שנים, למי להיצמד ולמי לעזור, והנה הגיע היום - קיבלו סוף-סוף ג'וב נחשק ועלו לגדולה. כאלה מין. בשביל זה יש להם יועצים, ותראה איזה מין יועצים. אז אתה מצפה מפקידון כזה לדעת כמה מ"מ זה אינץ'? אולי לדעת לשלוט בטבלאות המרה? עבד כי ימלוך, מה פתאום שהוא בכלל יענה לך?
ולמה אתה מצפה שטבלאות המרה פשוטות כאלה יהיו בכל מכון רישוי? למה להקל אם אפשר להקשות, באמת למה? ככה. הבוחנים הם ראש קטן, והם לא מוכנים לקחת אחריות על שום דבר ואני מבין אותם. במדינה שבה כלבוטק ומפקחי משרד התחבורע מזמזמים סביבך ללא הפסקה ועורכי דין ותביעות על כל שטות מנהלים את סדר היום, ככה זה. לא בטוח שבמקומו ובמצבו של הבוחן הזה, אתה או אני היינו מתנהגים אחרת.
לעניין אישור בלמים לרכב מיושן ושני טסטים בשנה - אין לזה שום קשר למצב הרכב. זה מגיע מהרצון המוצהר של המערכת להקשות על חייו של בעל רכב ישן. נכון - להפוך את אחזקת המכוניות הישנות ליקרה וקשה יותר ויותר משנה לשנה וכך להוריד מכוניות ישנות מהכביש. למה? בגלל כל מיני סיבות - בטיחות, איכות סביבה וכו'. האם זה צודק? ממש לא, אבל זה נושא לויכוח נפרד. תגיד תודה שאלה הסנקציות היחידות כי בלא מעט ארצות אחרות המצב גרוע בהרבה.
דרור
כל מילה אמת. אבל בחלק מזה אנחנו - העם - אשמים בזה שאנחנו לא מסוגלים - בנושאים גדולים כקטנים - להתארגן ולעשות בלגן כזה שיחיב את השלטונות לשנות ולהישתנות. אנחנו עם שפשוט מקבל את הגזרות ולא נוקף אצבע חוץ מלהיתלונן ככה בפורומים או בדלת אמותינו.
אז אולי הגיע הזמן שנתארגן ונבלגן וניצעק עד שישמעו.
ותחשבו על זה...
טוב, נו.
אני אומר את זה כבר שנים, אבל למי אכפת.
פעם ראו לזה "לדפוק על שולחנות". אחר כך קראו לזה "לשרוף את המועדון".
אבל זה עם אדיש וטיפש.
בחייך, חייל מופקר כבר 1642 יום בעזה, ולאף אחד זה לא מזיז.
רבע מהילדים במדינה הזו מתחת לקו העוני, ולאף אחד זה לא מזיז.
מיסים חדשים כל שני וחמישי. עוד שבוע - מס חדש ונוסף על הדלק.
וזו רק ההתחלה. הרשימה עוד ארוכה. שאני אמשיך?
זה מכניס את העוולות של משרד התחבורע לפרופורציות.
כדי שדברים יזוזו כבר לא מספיק לדפוק על השולחן ולשרוף מועדון. צריך לשרוף הרבה יותר מזה.
מסכים מסכים אז מה עושים? חורקים שיניים וממשיכים או שמא מנסים לארגן משהו?
אולי מתוך ניסיון מוצלח לשנות משהו במשרד התחבורע התהליך ימשיך ויתגלגל גם הלאה לנושאים יותר גדולים.
אתה יודע לפעמים צריך להתחיל בקטן כמו שמתחילים לנגן אי אפשר ישר לקפוץ לנגן סימפוניות של מוצארט צריך להתחיל בדברים הפשוטים להתאמן ולעבור לאט לאט לדברים הגדולים.