סוזוקי גי'מני - לקנות או לא לקנות?
שלום לכל המכובדים,
מצאתי סוזוקי ג'ימני שמוצא חן בעיני ורציתי לקבל חוות דעת: 2005 (הדגם הרגיל, לא JLX), יד 3, יד 1-2 עברו מנכדה לסבתא (בהנחה שזה לא סיפורי סבתא...), 78,000קמ, לא ראה שטח, 4 צמיגי maxis דנדשים (215/70/15. האם יש צמיגי מקסיס כביש, או שאלה בהכרח 50/50?), טסט ל- 10 חודשים, טופל במוסך מורשה -ספר חתום עד וכולל 30,000, אחכ כבר לא רשום בספר טיפולים. הבעלים הנוכחי עשה טיפול אחד ב- 60.000, לא במורשה. האוטו שמור מאוד יפה, נראה טוב מבפנים ובחוץ, כולל המנוע ומלמטה, נהוג בידי בחורה, נהגת יחידה.
שאלתי-האם לפסול בגלל שהטיפולים האחרונים לא נעשו במורשה (טיפול 45 אולי נעשה במורשה אך לא רשום בספר, טיפול 60 בטוח לא נעשה במורשה).
אני חייב לצין שאני כבר חודשיים מחפש, וקשה למצוא משהו טוב בשנתונים האלה-גם קמ נמוך, גם יד 1/2, גם מטופל ללא פשרות. ואם כן יש משהו כזה, מבקשים עליו 7K מעל המחירון של יד 2, שהוא גם ככה גבוה משמעותית מזה של לוי יצחק. (דרך אגב-עקבתי, והם לא נמכרים במחירים האלה אבל אנשים עדיין לא מתפשרים).
מנגד-מצאתי 2004, 95000, יד 2, טופל רק במורשה כל השנים, אבל-שמור פחות טוב הן מבפנים והן מבחוץ. זה אמנם לא הכי חשוב, אבל אני תמיד תוהה אם זה לא מעיד גם על מצב המנוע.
תודה מראש
תגובה להודעה: סוזוקי גי'מני - לקנות או לא לקנות?
המחיר שהצגת הוא המחיר הנסחר של הרכב, והוא בדרך כלל מעל המחירון בשנתונים האלה...עד כמה שאני מכיר את השוק.
אבל משהו מסריח ברכב הזה. כדי לשים צמיגים 215 על ג'ימני צריך מאמצים גדולים. זה לא עניין של ללכת למשרד הרישוי ולקבל חותמת, מי שהגדיל את המידה- עשה את זה בשביל לנסוע בשטח.
שתי אפשרויות:
1. הצמיגים לא מתאימים למידה ברישיון- ואז הם לא שווים לך גרוש- כי זה לא חוקי לנסוע איתם. אולי הם הורכבו על הרכב כקומבינה על הסבתא של צמיגייה כזו או אחרת...
2. מישהו שם אותם בכוונה- ושינה את המידה ברשיון. מה שמקיים סתירה חזקה עם "לא ראה שטח". תבדוק טוב את החלק התחתון של הרכב למכות ועיקומים בתושבות של מוטות הרדיוס ובתחתית הטרנספר ובווי העיגון שנמצאים מקדימה ומאחורה ("ווי גרירה כביכול"). אם קיימים כאלה- הרכב ראה שטח.
יש מצב שטעיתי וזה 205 ולא 215...
הצמיגים חדשים לגמרי
שים לב שהמידה שציינת שגויה.
מדובר על אחת משתי המידות:
205/70/15
או:
215/75/15
אחלה תודה,
אם כך - אני בטוח שמדובר ב 205/70/15
אז הרכב כבר נראה פחות מסריח מבחינת הצמיגים.
מה דעתך על שאר נתוני הרכב?
לא הייתי פוסל רכב שקיבל טיפול אחד לא במורשה אבל הייתי מבקש לראות את החשבונית ולראות אם הוא טופל כמו שצריך.
95K למודל 2004 הם בתחום הסביר ואפילו נמוך ואם הרכב טופל כמו שצריך לא הייתי פוסל אותו ומצד שני 7K מעל המחירון זה הרבה, את הג'ימני הקודם שלי מכרתי לפני שנה במחיר מחירון ואת הנוכחי קניתי בפחות מ 1000 מעל המחירון.
יש כאן כמה שאלות:
1. כמה אתה מתכוון לנסוע? אם אתה מתכוון לעשות ק"מ גבוה יש יתרון לקנות רכב עם ק"מ נמוך.
2. כמה זמן אתה מתכוון להחזיק אותו? אם אתה מתכוון להחליף אחרי תקופה קצרה יש משמעות לשמירה על הערך.
שים לב למה שאביעד כתב ותבדוק ברשיון אם ה 215 הם חוקיים.
אכן-יש סיכוי שאסע עליו די הרבה, ואחזיק אותו זמן רב יחסית - מה שנותן יתרון לק"מ נמוך.
לגבי הטיפולים שלא רשומים בספר, אבקש מחר מהנהגת שתנסה להשיג לי קבלה מהטיפול האחרון.
תודה, וסחתיין על התגובות המהירות.
78000 ק"מ לרכב מודל 2005 זה לא כל כך הרבה.
אם הרכב שמור ומוצא חן בעיניך, תקנה, אם לא אז לא.
גם אם הטיפול האחרון לא בוצע במוסך מורשה ואולי בוצע בלי קבלות או לא בוצע בכלל,
תבדוק טוב את מצבו הנוכחי של הרכב.
כמו שראית, גם רכב שטופל לפי הספר לא בהכרח יהיה במצב טוב...
7000 ש"ח זה לא מעט כסף, אבל לטווח ארוך, אם זה הרכב שאתה אוהב, זה שווה.
סער.
איפה הרכב נמצא?
לא איכפת לי לבוא איתך לראות אותו.
נועם
בבדיקה מעמיקה יותר מתברר שעד 2007 (טיפול 30 אלף וכולל) הרכב טופל במוסך מורשה ויש קבלות מסודרות. אח"כ כבר אין קבלות ולא רשום בספר רכב. מה שבטוח שטיפול 60 בוצע על ידי הבעלים הנוכחי, במוסך לא מורשה, ולא נראה שהיא תתאמץ להשיג קבלה/פרוט של מה היה שם למרות שביקשתי. לדבריה זה היה טיפול שגרתי. טיפול 75 לא בוצע למרות שהרכב עומד כבר על 78 אלף. כנראה חיכה לקונה....
למרות זאת-הרכב נראה טוב, ונראה שלא נסע בשטח שזה גם טוב. אני מתלבט אם בדיקה טובה לפני הקנייה (מוסך? קומפיוטסט רשל"צ?) לא תחפה על היסטורית הטיפולים הבעייתית.
בכל מקרה, סער, תודה על התובנות.
נעם - הרכב נמצא ברשל"צ (עבודה) או בנתניה (בית)
אם תבוא איתי זה יהיה גדול!!
מדובר על שבוע הבא כמה שיותר מוקדם, שלא יחטף...
לא יכול להרשות לעצמי... התקציב הוא 60K, בלחץ
הרכב נוסע כל יום ראשלצ נתניה וחזרה...
לגבי בדיקה - לא במכוני בדיקה אם אתה רוצה בדיקה אמיתית, אלא במוסך מכובד שמבין בסוג הרכב הזה (לא בהכרח מהרשימה של המורשים). בדיקה במכון יכולה להיות לך טובה כדי להוריד במחיר כי הם תמיד יגלו משהו כדי לכסתח על עצמם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
הרכב נוסע כל יום ראשלצ נתניה וחזרה...
נו אז מה?
זה לא מרחק אסטרונומי, וזה בטוח הרבה יותר בריא לרכב מלנסוע 10 נסיעות של 5 דקות ביום, בתוך העיר.
מכוניות נועדו שיסעו בהם ורכב שבאופן קבוע נוסע מרחק סביר (שעדיין לא בא לידי ביטוי בק"מ גבוה) בד"כ יהיה במצב לא רע. בין היתר גם כי תקלות אמיתיות ישר באות לידי ביטוי ומחייבות תיקון מיידי.
זה גם עוד משהו שיכול לגלות מדוע הבחורה מוכרת את הרכב- כנראה פשוט לא מתאים לה לנסיעות הללו. ובצדק.
על פניו נשמע רכב שווה.
אגב, עם ק"מ כזה שהוא נמוך יחסית, עיקוב אחד בטיפול האחרון לא ישפיע בהכרח על מצבו הכללי של הרכב. מיילה אם הרכב עם 300K ק"מ ולא טופל בצורה מסודר. אבל זה לא המצב..
עשה לו יישור קו מסודר אחרי הקנייה ולא צפויות לך בעיות. ואתה גם יכול להוריד קצת א המחיר כי "הרכב לפני טיפול גדול..."
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
heminew
מנגד-מצאתי 2004, 95000, יד 2, טופל רק במורשה כל השנים, אבל-שמור פחות טוב הן מבפנים והן מבחוץ. זה אמנם לא הכי חשוב, אבל אני תמיד תוהה אם זה לא מעיד גם על מצב המנוע.
תודה מראש
אין קשר ישיר בין מצב המנוע למצבו האסתטי של הרכב. יכול להיות שהוא חטף קצת חבטות\ שריטות זה קורה הרבה במדינתנו הצפופה ואני אישית לא מתרגש מזה. מפריע לך?- לך קבל הצעת מחיר מפחח ותוריד במחיר! ובפנים יכול להיות שזה רכב ששימש לצרכים שונים ובגלל זה הוא נראה ככה(למשל נסיעה עם ילדים קטנים שנותנים להם במבה כדי שישתקו (תוריד את המחיר). כל עוד יש לך את כל הסטוריית הטיפולים אתה תוכל לדעת את מצב המנוע. חוץ מזה גם ככה התכוונת ללכת לבדיקה, לא?. 95000 לשנת 2004 נשמע ק"מ סביר. השאלה היא האם המחיר שנדרש גם סביר בעניך. בקיצור- לא הייתי פוסל את שניהם. הכל תלוי במצב הרכב הספציפי ובהרגשה שלך מול המוכר ומול הרכב. בהצלחה!
אז בשורה התחתונה, נראה לי שאני נוטה ללכת על הרכב (ההוא מ 2005).
מחכה לתגובה מנועם - אם יוכל לבוא איתי לראות אותו.
בהמשך לתגובה שמופיעה כאן קודם - יש מוסך מומלץ באזור ראשון רבתי (עדיף) או לחילופין בנתניה, למטרת בדיקה לפני קניה?
יש לך בנורודיה את סדנת זוקילנד שמטפלת רק בסמוראים וג'ימנים והם יכולים לתת לך את חוות הדעת הטובה ביותר
אחלה, תודה! אקח את האוטו לזוקילנד
יש גם את מורי בראשל"צ- סמוראי וג'ימני בעיקר. בהצלחה- חזור עם חוויות לספר.