המחאה להורדת מחירי הדלק - ממשיכים
אני מביא את הדברים כלשונם מדף הפייסבוק, וקורא לכולם להצטרף למחאה.
המאבק האזרחי ממשיך לירושלים:
ביום שני ה24.01.2011 ממשיכים למען עתיד צודק יותר(בכפוף לתנאי מזג האוויר).
תפנו את הלו"ז בשעות הבוקר-צהריים(ההתכנסות בגלילות).
פרטים מלאים יפורסמו בהמשך...
-אישור משטרתי כרגע בתהליכים-
זאב גראואר
תגובה להודעה: המחאה להורדת מחירי הדלק - ממשיכים
מכתב שנשלח לשר האוצר
עבור-
יובל שטייניץ- שר האוצר
ממשלת ישראל
רחוב קפלן 1 ירושלים
א.נ.
הנדון- המאבק הציבורי במחיר הדלק הגבוה והשערורייתי.
אנו החתומים מטה, מובילי המאבק הציבורי במחירי הדלק הגבוהים.
להלן טענותינו נגד מדיניות משרדך ומדיניות ממשלת ישראל בנוגע ...למס ומחיר הדלק:
- עם עליית מחירי הדלק לאחרונה, הפך מחיר הדלק לגבוה ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל, והפך אותה שלישית בעולם ביוקר הדלק. בהחלטה שערורייתית של האוצר (באישור ועדת הכספים) מחירו של הדלק בשירות מלא עומד על 7.24 ₪ , מתוכו משלם כל בעל רכב פרטי לקופת האוצר, בנוסף ל16% מע"מ, גם "מס בלו" ע"ס 3.09 ₪ לליטר. קרי – כל פעם שאנו ממלאים במכוניתנו דלק, יותר מחצי ממנו (59%) הולך לקופת האוצר על מנת להעשיר אותה ע"ח הציבור. זה אותו הציבור שע"פ הדו"ח האחרון של הלמ"ס כל אזרח חמישי ממנו נמצא מתחת לקו העוני, אותו הציבור שלבטח אינו נראה ממגדלי השן ומכוניות הפאר של ממשלת ישראל, גם אלו אגב אינן מתודלקות כמובן מכיסו הפרטי של מקבל ההחלטה, אלא מכיסו של האזרח.
- נסיעה היא צורך הכרחי והיא אינה מותרות. הרכב הפרטי משמש לאזרח כרגליים. טענת האוצר כי ההעלאה מיועדת, בין היתר, להפחית את השימוש ברכב פרטי ושמירה על איכות הסביבה כתוצאה מעשן האגזוזים, היא דמגוגיה שקרית ובורה. עלייה במחירי הדלק לא תגרום לנו האזרחים לנסוע פחות, אלא תהפוך אותנו ליותר עניים.
- טענה נוספת שמעלים הממשלה והאוצר היא, כי מחיר דלק גבוה יגרום לעידוד הנסיעה בתחבורה ציבורית. לדאבוננו באמירה זו מתגלה כי היושבים במשרד האוצר אנשים לא מקצועיים המה, או לחלופין אנשים מקצועיים שחושבים כי העם היושב בציון טיפש הוא. במדינת ישראל אין באמת תחבורה ציבורית ראויה שיכולה לשמש תחליף הולם לרכב הפרטי. כמו כן, מחיר דלק גבוה, מן הסתם יעלה לימים את מחירי התחבורה הציבורית ואת כל המוצרים הדורשים הובלה- גם המוצרים על המדף במכולת. מחיר דלק גבוה יצור תגובת שרשרת שתגרום לכדור השלג להתגלגל, לטפוח וליקר משמעותית את המחייה במדינה.
- אגב, גם כשמחיר חבית נפט היה כ-150 דולר לחבית (כיום הוא כ-80 דולר), מחיר הדלק לא עמד על תעריף עתק כפי שהוא היום. כמו כן, עם הפרטת בתי הזיקוק בשנת 2007 והעברתם לידים פרטיות, מדינת ישראל אינה מפקחת על מחיר הדלק של היצרן הדואג מן הסתם לרווחים מקסימאליים, ומעלה לבטח את מחיר היצרן לרף הגבוה ביותר.
אנו ראשי המאבק הציבורי במחיר הדלק הגבוה, יחד עם ציבור נרחב ועצום שניצב מאחורינו וזועק זעקתו על המשכורת שהולכת על הדלק ועל יוקר המחייה, לא נשלים עם הגזרה הזאת. לציבור נמאס להיות כרטיס האשראי של הממשלה הנוכחית שכל פעם שהיא צריכה כסף- מגהצים אותו. לא יתכן כי תעשירו את קופת האוצר בדרך הזאת של לקיחת הכסף מהציבור שגם כך מתקשה לשרוד כלכלית. לא נאפשר לקרב חלקים רבים מהאוכלוסייה לקו העוני או לרדת מתחתיו, ולא נאפשר לאלו שנמצאים מתחתיו להיקבר עמוק יותר.
המחאה במחיר הדלק, הינה ציבורית -אזרחית מהשטח. מחאה בה הציבור מבקש לחיות ולהתפרנס בכבוד. למאבק אין שום השתייכות פוליטית למפלגה כזו או אחרת. אנחנו נפעל בכל דרך אפשרית, חוקית ודמוקרטית להשיב את מחיר הדלק למחיר הגיוני השווה לכל כיס.
הציבור שבד"כ אדיש להחלטות הממשלה ומתנהג בחוסר אכפתיות משוועת, כבר לא. הציבור המיואש מוכן לצאת בהמוניו לרחובות ולהביע מחאתו הזועמת. מחאה צודקת בעלת קונצנזוס לאומי שתסחוף ותגרור את כולם בתמיכתה ככדור שלג, כאש בשדה קוצים ותגרום נזק תדמיתי ופוליטי לממשלה ולמשרד האוצר.
די שנסתכל במתרחש כעת בתוניסיה על מנת לקבל השראה על מחאות מוצדקות שצריכות לפרוץ גם במדינת ישראל הדמוקרטית. גם כאן הציבור הישראלי ייקח אחריות לחייו, לפרנסתו ולכספו באופן ראוי, חוקי ונחוש.
מר יובל שטייניץ שר האוצר, אנו קוראים לך לקחת אחריות, ולהיפגש עימנו בהקדם האפשרי על מנת לדון בנושא ולפעול לירידת מחיר הדלק באופן מידי.
<WBR> <WBR> <WBR> <WBR>
<WBR> <WBR> בברכה –
<WBR> <WBR> מטה המאבק הציבורי במחירי הדלק הגבוהים
העתקים:
בנימין נתניהו- ראש הממשלה
שר התחבורה – ישראל כץ
שר התשתיות הלאומיות – עוזי לנדאו
שר הרווחה- בוז'י הרצוג
יו"ר האופוזיציה – ציפי לבני
יו"ר ועדת כספים- משה גפני
יור ועדת ביקורת המדינה – יואל חסון
יו"ר ועדת הכלכלה – כרמל שאמה
See More
<FORM id=feedback_form_171301056245838 class="commentable_item autoexpand_mode" onsubmit="return Event.__inlineSubmit(this,event)" method=post action=/ajax/groups/mall/ufi.php rel="async"><INPUT value=€,´,€,´,水,Д,Є type=hidden name=charset_test><INPUT value=abab642edf374b85477ba15da8531a21 type=hidden name=post_form_id autocomplete="off"><INPUT value=mdFJu type=hidden name=fb_dtsg autocomplete="off"></FORM>
לצערי בתאריך הנקוב אהיה מוגבל בתזוזה-ולהלחם מול המסך אינו כוס התה שלי,
אך ליבי ומחשבותי במאבק חברתי זה שאין חשוב ממנו,
עושקים אותנו את העם ואנו מחרישים
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
לצערי בתאריך הנקוב אהיה מוגבל בתזוזה-ולהלחם מול המסך אינו כוס התה שלי,
אך ליבי ומחשבותי במאבק חברתי זה שאין חשוב ממנו,
עושקים אותנו את העם ואנו מחרישים
יוסי
יוסי, אין בעייה, אבל חשוב לפחות שתפיץ את העניין. חייבים מסה קריטית.
לחברים החסרים חשבון בפייסבוק (מובן לגמרי אגב),
נפתח אתר מטה המאבק:
http://www.maspik.org.il/
אה,,,, המכתב כבר נשלח !
יאללה שיהיה בהצלחה.
בפעם הבאה עדיף להעביר לניסוח והגהה.
כל הכבוד!
לא רק מדברים - עושים.
חברים יקרים אתם רוצים הפגנה אז בואו נעשה הפגנה כמו שצריך תפנו יום יומיים נצא מתל אביב ונעלה ברגל לירושלים (מי יכול להרשות לעצמו היום לעלות לירושלים ברכב אין כסף לדלק)
אני מציע שההליכה תיהיה איטית תוך כדי חסימת כבישים ראשיים ורק כך נוכל להשפיע. המחאה צריכה להיות כללית על העלאת המיסים ומוצרי הבסיס במדינתנו. לא יכול להיות שרק אנחנו לא מביעים את צרכינו כאזרחים אל מול הממשלה ואילו העולם כולו מראה ומזכיר לממשלות מי שם אותם של ולאיזה מטרה הם יושבים שם. בישראל הפוליטיקאים שכחו שמטרתם היא לא לחמם כיסאות, קומבינות ולדאוג להעלאת משכורות ופנסיה שמנה לעצמם.פעם אחת ולתמיד בואו נצא לכביש בהמוננו ונוכיח לעצמנו שאנחנו לא רק יושבים מול הטלוויזיה ומקללים את הממשל אלה גם יכולים לצעוק בכל כוח גרוננו בחוץ את אותם קללות ורק אז אולי הם שם למעלה במגדל שן הזהב שלהם ישמעו אותנו האנשים שחיים פה ונלחמים על קיומנו יום יום.
עדכונים מדף הפייסבוק:
זמן:
ביום שני הקרוב ב24.01.2011 בשעה 8:00 בבוקר.
לו"ז:
8:00-9:00 התכנסות והתארגנות.
9:00-11:00 יציאת מסע "המחאה הציבורית" לדרך.
מסלול:
מתחם סינמה סיטי גלילות.
כביש 2(כביש החוף) צפון.
מחלף הסירה.
שדרות שבעת הכוכבים.
מחלף שבעת הכוכבים לכיוון איילון דרום.
איילון דרום.
כביש 1.
11:00 לערך עצירה וחסימת צומת שער הגיא או גינות סחרוב(יקבע בהמשך) למשך 7:27 דק'(כתעריף מחיר הדלק).
11:15-12:15 המשך הנסיעה לכיוון קריית הממשלה ומשרדי האוצר.
12:15 הפגנת המחאה הציבורית מול משרדי האוצר רח' קלפן 1, ירושלים.
12:15-14:15 הפגנת המחאה הציבורית מול משרדי האוצר-
ישאו דברים חברי מטה המאבק, ראשי אירגונים, חברי כנסת מהאופוזיציה והקואלציה ועוד..
נא להצטייד במגפונים ושלטים להבעת המחאה לאורך כל הדרך ומול משרד האוצר.
________________________________________ __________ ____________
נוכחותכם במפגן חשובה אל תסמכו על האחר, אם כל אחד יסמוך על האחרים שיגיעו במקומו מחאתנו תכשל.
חובה עלינו לצאת מהשאננות והאדישות ולהתאמץ לקחת חופש מהעבודה ומהתחייבויות אחרות ולהגיע!!!!!
המפגן הזה הוא יום חג לציבור בישראל שיוכיח ערכיות חברתית אחריות לחייו ולכספו, יום חג לזכויותינו במדינת ישראל הדמוקרטית.
בואו בהמונכים והביאו חברים.
יש להצטייד בשלטים ולהדביקם על הרכבים(בריסטולים, פלקטים, בדים, דפי מדפסת וכו').
למי שיש מגפונים מתבקש להביאם.
יש לשמור על הסדר הציבורי ולהשמע לשוטרים, אין לעבור על החוק.
מטה המאבק מגנה ומוקיע מתוכו כל תופעה של אי שמירה על החוק.
עידכונים נוספים יינתו בהמשך-תמשיכו לעקוב- בדף הפייסבוק של קבוצת המחאה:
http://www.facebook.com/home.php?sk=...270238450&ap=1
אנו פועלים כרגע להשיג את אישורי המשטרה הנדרשים לביצוע המפגן.
במידה ומזג האוויר לא יאפשר המפגן ידחה ויעודכן מועד חדש באופן מיידי.
אני מגיע. הפצתי בפורומים נוספים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טומפיקו
אני מגיע. הפצתי בפורומים נוספים.
תודה.
רק לא להכנס לשאננות ולא להגיע כי כל אחד סומך על מישהו אחר שיגיע.
כמובן שמגיע .
אני קורא לכולם להגיע ולהשפיע , זה תלוי רק בנו .
ותזכרו דבר אחד , זה לא מספיק "רק" להגיע , אתם צריכים ליידע את כל מ שאתם מכירים ולשכנע אנשים שזה הזמן .
הגיעו מים עד נפש , והדלק הרקיע לשחקים !
ואם לא מספיק שהדלק שווה את משקלו בזהב, תכינו עוד כסף כדי לשלם רפורטים שנקבל במהלך ההפגנה.
וזה ברור שאנחנו נקבל.
המשטרע המכוערת של מדינת הגנבים לא תפספס הזדמנות פז כזו.
אני מוכן לשלם היום 500 ש"ח קנס על "עיכוב תנועה" ולא להמשיך לשלם את המחירים הדלק המטורפים האלו , בסופו של דבר אם יורידו את המחיר - תוך פחות מחודש אני כבר מחזיר את סכום הקנס מהפרש המחירים .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואם לא מספיק שהדלק שווה את משקלו בזהב, תכינו עוד כסף כדי לשלם רפורטים שנקבל במהלך ההפגנה.
וזה ברור שאנחנו נקבל.
המשטרע המכוערת של מדינת הגנבים לא תפספס הזדמנות פז כזו.
דרור, דווקא משטרת התנועה שליוותה אותנו מגלילות הייתה בסדר גמור ויותר מזה.
הרכב שנעצר בטענת שווא קטנונית, נעצר ע"י (לפי מה שהבנתי לפחות) ראש מתנ"ע ירושלים שהפריע לו שהרסנו את שיגרת יומו המנומנמת.
בכל אופן, נשמח מאוד לראותך ביום שני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pilon
דרור, דווקא משטרת התנועה שליוותה אותנו מגלילות הייתה בסדר גמור ויותר מזה.
הרכב שנעצר בטענת שווא קטנונית, נעצר ע"י (לפי מה שהבנתי לפחות) ראש מתנ"ע ירושלים שהפריע לו שהרסנו את שיגרת יומו המנומנמת.
בכל אופן, נשמח מאוד לראותך ביום שני.
מה זה משנה מי עצר ולמה?
משנה התוצאה הסופית, שלאחריה אזרח שומר חוק מסתובב עם תסכול עצום ושינאה יוקדת גדולה עוד יותר למדינה.
אבל לא זה מה שמונע ממני, נכון לרגע זה, להגיע.
כרגע (שבת, 12:00 בצהריים) אני עדיין סוחב שפעת קשה עם כל הסיבוכים והתוספות המגעילים שמסביב. אם עד יום שני בבוקר זה יירגע - אני בא.
אם לא - בפעם הבאה. ממילא המאבק הסיזיפי הזה ידרוש עוד הרבה עליות לירושלים....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה זה משנה מי עצר ולמה?
משנה התוצאה הסופית, שלאחריה אזרח שומר חוק מסתובב עם תסכול עצום ושינאה יוקדת גדולה עוד יותר למדינה.
אבל לא זה מה שמונע ממני, נכון לרגע זה, להגיע.
כרגע (שבת, 12:00 בצהריים) אני עדיין סוחב שפעת קשה עם כל הסיבוכים והתוספות המגעילים שמסביב. אם עד יום שני בבוקר זה יירגע - אני בא.
אם לא - בפעם הבאה. ממילא המאבק הסיזיפי הזה ידרוש עוד הרבה עליות לירושלים....
תרגיש טוב.
מקווה שעד יום שני תהיה במצב המאפשר הגעה.
התארגנתי בעבודה ומגיע מחר.
מקווה שההענות תהיה גדולה וקולנו ישמע.
אייל
ח'ברה , מאות של רכבים אישרו הגעה מחר אך אל תישארו אדישים .
אנחנו צריכים כמה שיותר רכבים מחר , כל בן אדם חשוב .
אני יודע שקשה לוותר על יום עבודה , תמיד אנחנו משליכים את האחריות על מישהו אחד הגיע הזמן להפסיק להישאר אדישים לעוולות שעושים לנו ולהתחיל לעמוד על שלנו .
אני קורא לכולם להגיע מחר למפגש המחאה ולעצור את השתלחויות הממשלה בנו , נתחיל מהדלק נמשיך לחינוך והשמיים הם הגבול .
חפשו אותי בהיילקס האדום ;)
מוחאים? תמשיכו....
כי בשבוע הבא זה ממשיך.
כרגע פורסם בחדשות ערוץ 2 שבשבוע הבא הדלק עולה ב12-17 אגורות...!!!!
מה יהיה? אולי באמת שווה לעבור לנסוע על "בלעם"
איתי