-
מהירות מופרזת .... עאלק , מחפש פתרונות .
מקרה שקרה כך היה ...
נסעתי בהיילקס 97 האטמוספרי שלי במהירות של 95 קמ"ש לערך , מרחוק אני רואה מכונית משטרה חונה בצד הדרך .
150 מטר לפני שהגעתי לרכב המשטרה ראיתי את השוטר יוצא מהאוטו ומסמן לי לעצור , אותתי ימינה וכמו ילד טוב עצרתי את הרכב .
השוטר ניגש אלי ושואל לאן אני ממהר ......:confused: , שאלתי מדוע והא אמר כי נסעתי במהירות של , חכו לזה ....
138 קמ"ש .... בהיילקס .....
גם אם אני אזרוק את האוטו מצוק אני לא בטוח שהוא יגיע למהירות כזו ...
ועכשיו השאלות :
א. הוא זימן אותי מחר לקצין משטרה שיבדוק אם לתת לי שלילה מנהלתית ל30 יום , וכמובן שהוא יתן ... איך אני אמור להוכיח מחר שאחותי לא זונה ??? , מה ניתן לעשות ?
ב. המשפט יהיה עוד 4 חודשים , צריך המלצה לעו"ד תותח .
-
תגובה להודעה: מהירות מופרזת .... עאלק , מחפש פתרונות .
מה היו המילים שאמרת לו?
לאיזו תחנה זומנת והיכן נתפסת?
מה העבר התעבורתי שלך?
כמה אתה מוכן להשקיע (בכסף ובעונש, אם בכלל)?
אתה מוזמן להמשיך בה"פ או בטלפון.
-
זה כראה נאיבי מדי, אבל זה המעט שיש לי להציע, לא למשפט, אלא לפגישה מחר:
בעלי ההילקסים האטמוספריים יכתבו כאן את המהירות שהרכבים שלהם מגיעים אליה, במישור.
ההיילקס שלי מגיע במישור ל120 על השעון (על הGPS 2-3 קמ"ש פחות) ואם תרצה אני אוכל להגיע מחר לתחנה לבדיקה.
לקראת צאתך לתחנה תדפיס את השרשור הזה ותבהיר לשוטר שעד שאתה תגיע למשפט אתה תתן את הרכב לבדיקה של עד מומחה שיעיד לאיזו מהירות רכבים כאלה מגיעים. בכל מקרה הצע לשוטר שינהג ברכב ויראה בעצמו.
-
לצערי, חנן, זה לא כל כך לוקח, כי תמיד יהיה מי שיטען שהוא שינה משהו כדי להאט את הרכב.
אלא, כמובן, אם זו חוות דעת של עד מומחה המחוברת לנתוני יצרן.
-
אם זה לא היה עצוב כל כך זה היה אפילו מצחיק...
פשוט לא יאומן, עכשיו מה באמת עושים עם דבר כזה?
-
אהלן. טוב, ראשית, חשוב לציין שכל מה שאני רושם כאן נרשם לאחר התייעצות עם עו"ד תעבורתי שאני עובד מולו באופן קבוע. מה לעשות, יש לי רקורד מאוד נאה בתחום (אגב, מעולם לא הורשעתי) ואני גם מסקר אותו למחייתי. עכשיו-עצומות, הסברים, תדפיסים עם הצהרות מבעלי היילקס, לא יביאו אותך לשום מקום. אולי יעצבנו את השוטר. עזוב סיפורי כובע לא כובע, סיגריה עם פילטר או בלי- חארטה.<O:p</O:p
<O:p</O:p<O:p</O:p
1. בבקשה סרוק את הדו"ח.<O:p</O:p
2. איפה זה קרה?<O:p</O:p
3. מהו אמצעי התפיסה? אני משער שלייזר.מה הטווח? האם מדובר באקדח מסוג LT2020 מרקסמן?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<O:p</O:p4. המהירות הרשומה בדו"ח-האם היא אחרי ניכוי של טווח סטייה?<O:p</O:p
5. בהתאם למקום שבו זה קרה-היום היה יום גשום. הפעלת ממל"ז בגשם אסורה. <O:p</O:p
6. תדפיס את זה:<O:p</O:p
http://carbaze.com/car/index/10892/toyota-hilux-24-diesel-lwb/specifications
אם הדו"ח אשר ניתן לך הוא "בקיזוז אחוז סטיה" תבדוק מהי המהירות המקורית. שים לב שמהירותו הסופית של ההיילקס היא 141 קמ"ש בלבד. תראה את זה לקצין.<O:p</O:p
<O:p</O:p
7. קח בחשבון שקצין משטרה אינו אלוהים. הוא יכול לוותר לך על הפסילה, אבל ככל הנראה הוא לא יוותר לך על העבירה ועל המשפט. בשביל זה תזדקק לעו"ד.<O:p</O:p
<O:p</O:p
8. כשזה קרה, צילמת את המקום?<O:p</O:p
-
תמצא בחומר של הייבואן את המהירות המרבית שהרכב הספציפית מגיע- בנתוני הייבואן \ ייצרן
אם זה נמוך מהמהירות הזו- זה משפר מאוד את מצבך.
(למרות שבמקרה הזה המהירות בפועל נמוכה ייחסית והיצרן כנראה יהיה גבוה יותר)
אל תלך בלי להתייעץ עם עו"ד !!!
אם לא תמצא עו"ד מחברי האתר- אבנר גולוב, עו"ד - 036880303
ובהמשך לאמור- גש למקום , צלם עם תאריך את המקום ותנאי השטח מכל הזויות, מדוד את המרחקים והכל- זה עלול לשמש אותך בעתיד.
-
תודה רבה לכל המגיבים .
שמיל , מתקשר אליך עכשיו ...
אעדכן בהמשך .
-
אני ממליץ על עו"ד שירי שפר שהיתה 10 שנים ראש לשכת תביעות תעבורה במשטרת ישראל.
טל 0546658758
בהצלחה
-
שגיא היקר,
קבלת פה מספר עצות טובות ונכונות.
לא אחזור על מה שנכתב. רק אוסיף כי אפשר לבטל את הדו"ח/ כתב אישום- אם יוגש או לחלופין להשיג זיכוי.
לשם כך אני יכול להמליץ לך לך על עד מומחה בתחום הממל"ז (אקדח הלייזר הנפוץ), שיתכן וישמח לעזור לך (אם כן הוא אינו גובה תשלום).
אבודק איתו ואשלח לך את המספר שלו.
אל ייאוש (מנסיון אישי- זה אפשרי).
ליאור.
-
זו טעות מדידה.
או קשקוש.
או כצפוי אצל אנשים קטנים שלובשים מדים כחולים לפרנסתם - רוע לב נטו (מה עוד חדש?)
למה?
היילקס 97 אטמוספרי.
מהירות מירבית מוצהרת - נתון יצרן - 130 קמ"ש בלבד!
וזה מתייחס לרכב חדש על כל 83 כוחות סוסיו המקוריים, על צמיגים מקוריים צרים ולא 31', ללא סגירה ועם ארגז ריק.
צריך לנבור קצת ברשת ולהוציא נתונים מדוייקים. אני משוכנע לגמרי בנכונות המספר הנ"ל.
מה שצריך לעשות זה להביא למשפט מנהל שירות/מהנדס מטעם יבואן הרכב עם הספרות הטכנית המקורית של היצרן, בתור עד מומחה. הבעיה היא שעד אז אתה בחודש שלילה מנהלתית. לעצמאי שתלוי ברכב וברשיון הנהיגה שלו, זו מכת מוות.
אפשר להגיש לבית המשפט בקשה להחזרת הרשיון. זה הליך רגיל ומקובל.
ולו רק משום הספק שבמקרה הזה - איך אוטו עייף, מרוט, זקן ועמוס, בן 14, עם מנוע מקורי עייף ומאות אלפי ק"מ בתחת, מגיע למהירות גבוהה מזו שהיצרן קובע שהיא המקסימלית שהוא יכול להשיג כשהוא חדש ורענן? - אם היה צדק במערכת המשפט הישראלית, השופט צריך להתחשב ולהחזיר את הרשיון. לפחות עד למשפט, אליו תתכונן כמו שצריך, תביא נתונים טכניים ועד מומחה ותעשה צחוק מהתביעה המשטרתית.
והלוואי שאם/כאשר/אחרי זיכוי, אפשר היה גם לתבוע על דבר כזה את המשטרה בתביעה אזרחית, ולדרוש ממנה לשלם את הנזקים ועוגמת הנפש בריבית דריבית.
-
למיטב ידעתי (הלא גדולה) - הוא לא אמור להציג לך באמצעי האכיפה את המהירות? כשאני נתפסתי בממל"ז, בלי להכחיש או משהו כזה, או הראה לי את הנתונים על האקדח לפני שהם נרשמו על הדו"ח - מהירות וטווח דגימה, האם ראית דבר כזה?
וכמו שכבר אמרו פה... באיזה אמצעי אכיפה זה היה? האם מזג האוויר יכול היה לגרום לשוטר להתבלבל בינך לרכב אחר? (גשם\ערפל וכו')
אשמח לשמוע את הסוף של הסיפור העצוב הזה...
-
מה???
שגיא מתי ואיפה זה קרה ?
ואני כל פעם שאני רואה ממל"ז אני מבסוט אני אומר לעצמי עם הגמל לא יתפסו אותי בחיים..
לא להאמין ..מדינת חלם.....
מי זה השוטר אתה מכיר אותו מאיזורינו ?
ניראה לי שבאמת טוב שהלכתי ליום הולדת של חמתי...
יאללה בריאות..
אני רואה שכבר קיבלת מס' עצות טובות..
אם יש משהו שאוכל לעזור דבר איתי..
ראם
-
בכל מקרה סרוק את הדו"ח ושלח לשיאי גינס
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
אם לא תמצא עו"ד מחברי האתר- אבנר גולוב, עו"ד - 036880303
ממליץ בחום על אבנר, עו"ד מנוסה ביותר וגם הגון :p
אמנם לא איש שטח, אבל אופנוען ותיק, תמסור לו דרישת שלום ואם אתה צריך יש לי גם את הנייד שלו.
אתה גם יכול לנסות להציג להם את התגובה הזו ... :p
דבר איתי,
נדב.
-
זה המקום לציין ש"עו"ד תותח" אבל באמת תותח, תותח הוביצר - מסוגל לבטל את כתב האישום בהינף שיחת טלפון, אפילו בעוד שעה. היו מקרים. זה כמובן עולה כסף, ולא מעט... השאלה היא רק כמה רשיון הנהיגה חשוב לך וכמה כסף נזיל (כמה אלפים טובים) מסתובב אצלך בידיים.
שגיא היקר - לעניות דעתי - בלי להיכנס לדעתי הידועה על משטרת התנועה ושיטות האכיפה שלה, זה מקרה קלאסי שבו הסיכוי לסוף טוב מבחינתך, דהיינו זיכוי ולו מחמת הספק, הרבה יותר מאשר גבוה - שוב, רק לדעתי. בכל מקרה תתחיל בעבודת תחקיר רצינית אחרי נתוני היצרן של האוטו, וכמובן אל תוותר על שירותיו של עו"ד טוב.
ואני לא מכיר שמחה גדולה יותר משמחה לאיד, מלווה באצבע משולשת לתובע המשטרתי, כאשר השופט יזרוק אותו מהאולם לכל הרוחות וישלח אותו להכין להבא שיעורי בית.
-
מבלי להכנס לפרטים, מדובר בדבורה, לא בממל"ז.
אם היה מדובר בממל"ז, המצב היה קצת יותר טוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ממליץ בחום על אבנר, עו"ד מנוסה ביותר וגם הגון :p
אמנם לא איש שטח, אבל אופנוען ותיק, תמסור לו דרישת שלום ואם אתה צריך יש לי גם את הנייד שלו.
אתה גם יכול לנסות להציג להם את התגובה
הזו ... :p
דבר איתי,
נדב.
עו"ד אבנר גולוב הוא גם אופנוען ותיק, גם ג'יפאי (לפחות אני זוכר שהיה לו CJ) וגם איש נחמד.
-
יש לדבורה מצב שנקרא POP:
"מעבר לזה- לדבורה מצב הנקרא POP המאפשר לקבל מדידה תוך 67 מילישניות. - זאת אומרת 0.067 שניות(!!) המהירות הזו היא מעבר לגבולות האלקטרוניקה של המכשיר- מה שאומר שעלולות להיות טעויות מדידה גדולות.
היתרון היחיד שעומד לזכותנו במוד ההפעלה הזה הוא שאפילו היצרן קובע שלא ניתן להשתמש במצב הזה על מנת לקבל קריאה מהיימנה של המהירות- אלא כדי לקבל "תחושה" ראשונית. המהירות הנמדדת ב-POP אמורה להעלם תוך זמן קצר מהמכשיר על מנת לא לאפשר רישום דו"ח במצב זה. בכל מקרה- במידה ונעצרתם יש לוודא כי לא מופעות האותיות POP על יד המהירות הנמדדת- ואם כן להתעקש שזה יכתב בדו"ח"
נלקח מ
http://www.speedtrap.co.il/forum/for...TID=31810&PN=1
אם במקרה השוטר לא טרח להראות לו את המהירות שהוא נתפס בה על גבי הצג, אולי אפשר לטעון לשימוש בזה.. אבל מה אני כבר מבין :)
מי יתן והדבורה פולטת מספיק קרינה כדי שהנבלות תנועה האלה לא יוכלו להתרבות
-
שוב תודה לכולם , ובמיוחד לשמיל ונדב שעוזרים המון ...
ליאור , כמו ששמיל רשם מדובר בדבורה ולא ממל"ז , אם הממוחה שאתה מכיר מבין גם בדבורה אוכל בהחלט להעזר בו ... אם יתאפשר .
דרור , המצב לא כזה פשוט , אמנם במקרה הזה אני באמת לא אשם , וגם אם הייתי רוצה ההילקס לא היה מגיע למהירויות כאלו , אבל ...( וזה אבל גדול ) יש לי לא מעט הרשעות קודמות , ועכשיו לך תוכיח כשדווקא היית בסדר דופקים אותך עד לעצם .
נ.ב - אני עדין מחכה לתגובה של טושי ( טיפל באוטו לא מעט ולדעתו ההיילקס שלי חלש לעומת אטמוספרים אחרים ) כשיקרא שזה הדו"ח שקיבלתי .