מחשב/מכשיר ניווט לרכב פתוח
שלום שלום,
הגעתי למסקנה שהדבר הבא שאני רוצה לשפצר ברכב זה את הנהג, והיות והבעיה הכי גדולה שלי היא חוש הניווט, אני רוצה להוסיף מחשב ניווט.
הרכב - סמוראי ארוך פתוח.
הדרישות:
שיריץ תוכנת ניווט שטח, אם אפשר גם כביש.
לא צריך יותר מזה, לא מערכת מולטימדיה, לא מצלמת רוורס, ולא כלום.
מחיר - כמה שיותר זול, אפשרי יד שניה. מסך 7" ומעלה.
בנתיים אני מצאתי שלוש אופציות:
1. טאבלט אנדרואיד מסך מגע 7' סיני , נקרא Mid Epad מעבד 600Mhz , זיכרון פנימי 256MB DDR2 , נפח דיסק 2GB , WIFI כניסה לזיכרון MiniSD חיבור רשת ישיר
מחיר 500 שקל.
2. מחשב נייד קטן מסך 9 אינץ' עם מעבד 900 מגה הרץ 2 ג'יגה זיכרון.
3. לקנות מסך 7 אינץ' סטייל דיל אקסטרים כזה.
כנראה שאני אתקין עמוד ענן/לאנדסקייפ. פשוט כי אני לא ממש מכיר משהו אחר.
עשיתי חיפוש, אבל לא מצאתי מה בדיוק צריך חוץ מתושבת לרכב כמובן?
GPS חיצוני? BLUETOOTH חיצוני - יש לי.
מטען לרכב ולבית זה פחות בעיה...
מה יתאים לרכב פתוח וקפצני לדעתכם?
המטרה - לגמור את הסיפור בפחות מ1500 שקל.
תודה.
תגובה להודעה: מחשב/מכשיר ניווט לרכב פתוח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
שלום שלום,
הגעתי למסקנה שהדבר הבא שאני רוצה לשפצר ברכב זה את הנהג, והיות והבעיה הכי גדולה שלי היא חוש הניווט, אני רוצה להוסיף מחשב ניווט.
הרכב - סמוראי ארוך פתוח.
הדרישות:
שיריץ תוכנת ניווט שטח, אם אפשר גם כביש.
לא צריך יותר מזה, לא מערכת מולטימדיה, לא מצלמת רוורס, ולא כלום.
מחיר - כמה שיותר זול, אפשרי יד שניה. מסך 7" ומעלה.
בנתיים אני מצאתי שלוש אופציות:
1. טאבלט אנדרואיד מסך מגע 7' סיני , נקרא Mid Epad מעבד 600Mhz , זיכרון פנימי 256MB DDR2 , נפח דיסק 2GB , WIFI כניסה לזיכרון MiniSD חיבור רשת ישיר
מחיר 500 שקל.
המטרה - לגמור את הסיפור בפחות מ1500 שקל.
תודה.
אנדרואיד זה נחמד אבל דורש מלא מלא התעסקות.
קח בחשבון שלאנדרואיד אין BT מובנה , ולהוסיף דונגל BT יכול להיות מאוד מסובך. אם אין לו GPS מובנה לא ההיתי נוגע בו. בדוק גם אילו תוכנות ניווט מתאימות לאנדרואיד. ומה קורה עם עברית שלא בטוח שתהיה לך ?
אוקיי
אז האנדרואיד ירק מהפרק.
אז מה עדיף למנווט הממוצע - מכשיר 7" פשוט עם עמוד ענן? או מיני לפטופ? מה ישרוד יותר את הטלטולים והאבק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אוקיי
אז האנדרואיד ירק מהפרק.
אז מה עדיף למנווט הממוצע - מכשיר 7" פשוט עם עמוד ענן? או מיני לפטופ? מה ישרוד יותר את הטלטולים והאבק?
מחשב טבלט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
מחשב טבלט
מכיר.
חיפשתי מחשבי טאבלט ולא מצאתי חוץ מהאמור, שהוא יותר מדיי בשבילי.
מחפש משהו באמצע, מסך 8-10 אינץ'. אבל אין כמעט, ואלו שיש בלוח מודעות לא עונים להודעות פרטיות וטלפונים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bary1
ברי, אני מחפש משהו בסגנון, רק שאני לא יכול להרשות לעצמי כזה ;)
400 דולר בארה"ב זה 500 בארץ, וזה מעבר לתקציב שלי, במיוחד שצריך עוד להכניס לזה תוכנות וכו'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
מכיר.
חיפשתי מחשבי טאבלט ולא מצאתי חוץ מהאמור, שהוא יותר מדיי בשבילי.
מחפש משהו באמצע, מסך 8-10 אינץ'. אבל אין כמעט, ואלו שיש בלוח מודעות לא עונים להודעות פרטיות וטלפונים...
חשבתי שהבנת את הרמז :) תסתכל בחתימה שלי ואם מעניין שלח הודעה ותקבל הצעה.
שגיא,
עמוד ענן ולנדגייד לא ירוצו על מחשב XP/חלונות 7/חלונות 2000. לכן אם אלו התוכנות שאתה מעוניין להתקין - הכיוון שלך PND (גודל מסך של 7'' במאה דולר וקצת באתרים כמו דילאקסטרים / איביי). פתרון כזה יכלול כבר את כל הדברים שמסביב - מקלט GPS, זרוע/מתקון לרכב ואולי גם תוכנת ניווט כבישים לישראל (בד"כ מגיע עם IGO לארה"ב). אם יש לך כבר תוכנה חוקית (אחת מהשתיים שציינת) תוכל כנראה להשתמש בה / להתאים אותה לפתרון זה (לפחות לגבי עמוד ענן יש לי נסיון עם מכשירים דומים של מספר חברים (5'')).
פתרון מבוסס טאבלט (ראה הצעתו של מאיר למעלה) או PC נייד קטן, כהגדרתך, יחייב גם תוכנת ניווט אחרת, חיבור GPS ומתקון לרכב. מצד שני תקבל בד"כ מסך גדול יותר (משמעותי לניווט שטח) ואולי גם מחשב שתוכל לבצע עימו דברים נוספים.
ארז גור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
שגיא,
עמוד ענן ולנדגייד לא ירוצו על מחשב XP/חלונות 7/חלונות 2000. לכן אם אלו התוכנות שאתה מעוניין להתקין - הכיוון שלך PND (גודל מסך של 7'' במאה דולר וקצת באתרים כמו דילאקסטרים / איביי). פתרון כזה יכלול כבר את כל הדברים שמסביב - מקלט GPS, זרוע/מתקון לרכב ואולי גם תוכנת ניווט כבישים לישראל (בד"כ מגיע עם IGO לארה"ב). אם יש לך כבר תוכנה חוקית (אחת מהשתיים שציינת) תוכל כנראה להשתמש בה / להתאים אותה לפתרון זה (לפחות לגבי עמוד ענן יש לי נסיון עם מכשירים דומים של מספר חברים (5'')).
פתרון מבוסס טאבלט (ראה הצעתו של מאיר למעלה) או PC נייד קטן, כהגדרתך, יחייב גם תוכנת ניווט אחרת, חיבור GPS ומתקון לרכב. מצד שני תקבל בד"כ מסך גדול יותר (משמעותי לניווט שטח) ואולי גם מחשב שתוכל לבצע עימו דברים נוספים.
ארז גור
אוקיי ארז, הבנתי.
ובהנחה ואני כן אלך על טבלט? אילו תוכנות כן מתאימות? מדובר רק על שטח
LANDSSCAPE?
TWONAV?
ממליץ לך על HAMMERHEAD XRT ראה מה השיקולים לבחירה :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=40150
תוכנות ניווט שטח, נווגייד או TWONAV .
ניווט עירוני אין משהו מוסדר וחוקי (יש בקומבינה)
בהצלחה
רענן
הציעו לי את המחשב הנ"ל:
מפרט טכני
מעבד: Intel® Atom N270 1.6GHz
מערכת הפעלה: Windows XP Hebrew ENB
ערכת שבבים: Intel 945GSE
זיכרון: 1GB
מסך: 8.9-inch-WSVGA TFT Slim LCD with LED Backlit
כרטיס מסך: Intel GMA 950
כונן קשיח: 32GB SSD
קורא כרטיסים/חריץ הרחבה Supports high capacity memory cards SD/SDHC/MMC
מצלמה: 0.3-Mega Pixel web camera
תקשורת: 802.11 WiFi b/g/n +Bluetooth™ V2.1+GPS Sirf III
כניסות ויציאות:1xMicrophone-in jack
1xHeadphone-out jack
1xVGA port
3xUSB 2.0 ports
אודיו Built-in stereo speakers Altec Lansing® co-brand speakers SRS Premium Sound:
סוללה: 3 תאים
מידות: 24.80x 17.50 x 2.50 cm (W x D x H
משקל: 890 גרם
אחריות : שנה ע"י היבואן רונלייט
זמין בצבעים: שחור
הערה: המחשב מגיע ללא תוכנת ניווט!!
במחיר של 1200-1300 שקל.
האם המחשב יחזיק טיולי שטח בסמוראי פתוח? או שהם עדינים מדיי?
האם מחשב טבלט חייב להיות מוקשח או שגם רגיל כדוגמת פוג'יטסו 3500/3400 מספיק חזק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
האם המחשב יחזיק טיולי שטח בסמוראי פתוח? או שהם עדינים מדיי?
ימים יגידו ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אין שום חובה למוקשח. אבל,
מוקשח יתן לך את השקט הנפשי לנסוע איך שאתה רוצה + גשם ושלוליות לא מזיקים לו .
לגבי המחשב הספציפי,
סה"כ אם יש כונן SSD אז תאורטית השרידות גבוהה יותר (בעיקר של המידע).
הדבר הכי חשוב שתבדוק, תראה איך רואים את תצוגת המסך באור שמש מלא בחוץ (יש לך סמוראי פתוח אל תשכח).
לגבי שאר מפרט המחשב, כול תוכנות הניווט ירוצו בקלות (נווגייד, TWONAV או OZI )
עבור גוגל ארץ תלת מימד, לא מתחייב אבל נראה שגם לא תהיה בעיה.
בהצלחה
רענן
רענן שוב תודה.
ועל מחשב כזה אפשר להתקין את כל תוכנות הניווט?
ותסתכל באינבוקס שלך..שלחתי לך הודעה אתמול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
ועל מחשב כזה אפשר להתקין את כל תוכנות הניווט?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
כול תוכנות הניווט ירוצו בקלות (נווגייד, TWONAV או OZI )
עבור גוגל ארץ תלת מימד, לא מתחייב אבל נראה שגם לא תהיה בעיה.
בהצלחה
רענן
תרשו לי להסיט את הדיון רגע...
היות ואתה מעיד שיש לך בעיה בניווט, אני חושב שעוד לפני גיזמואים עם מסך, אולי כדאי... שתלמד לנווט?
כן, כן, עם מפה, ומצפן, ואפילו עם מד קואורדינטות.
כי אני, בניגוד למה שרוב המשתתפים בדיון הזה חושבים, חושב שמחשב ניווט זה למתקדמים, לא למתחילים. הניווט כשלעצמו חייב לכלול פרק של הסתכלות על מפה פרושה למלוא גדלה, להבין את מבנה השטח, לדעת "לראות" מהציורים על הנייר את הטופוגרפיה - וזה אי אפשר עם אף מחשב, כי המסך קטן מדי.
כי מי שלא יודע לנווט, לא ידע לנווט גם עם מחשב משוכלל, הוא ידע מקסימום לעקוב אחרי קו מצוייר על המסך, ולא משנה מה יש ברקע של אותו קו. וזה, לתפיסתי, רע מאוד למי שבאמת רוצה לנווט.
אני לחלוטין מבין את הגישה של "עזוב אותך משטויות, הטכנולוגיה נותנת לנו לטייל בלי להתאמץ" וזה יכול להיות נכון, רק שבמקרה כאלו הטכנולוגיה מונעת מהמטייל להבין את השטח בתוכו הוא חי ונוסע, ויוצרת ניוון שימנע ממנו בעתיד כל יגולת שהיא בתחום הניווט.
אז...
ההצעה שלי - קנה סט מפות. ומצפן. ואולי גם מד קואורדינטות. אתה יכול ללמוד לנווט מספר או בקורס, אבל שום מחשב ניווט לא ילמד אותך לנווט.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תרשו לי להסיט את הדיון רגע...
היות ואתה מעיד שיש לך בעיה בניווט, אני חושב שעוד לפני גיזמואים עם מסך, אולי כדאי... שתלמד לנווט?
כן, כן, עם מפה, ומצפן, ואפילו עם מד קואורדינטות.
כי אני, בניגוד למה שרוב המשתתפים בדיון הזה חושבים, חושב שמחשב ניווט זה למתקדמים, לא למתחילים. הניווט כשלעצמו חייב לכלול פרק של הסתכלות על מפה פרושה למלוא גדלה, להבין את מבנה השטח, לדעת "לראות" מהציורים על הנייר את הטופוגרפיה - וזה אי אפשר עם אף מחשב, כי המסך קטן מדי.
כי מי שלא יודע לנווט, לא ידע לנווט גם עם מחשב משוכלל, הוא ידע מקסימום לעקוב אחרי קו מצוייר על המסך, ולא משנה מה יש ברקע של אותו קו. וזה, לתפיסתי, רע מאוד למי שבאמת רוצה לנווט.
אני לחלוטין מבין את הגישה של "עזוב אותך משטויות, הטכנולוגיה נותנת לנו לטייל בלי להתאמץ" וזה יכול להיות נכון, רק שבמקרה כאלו הטכנולוגיה מונעת מהמטייל להבין את השטח בתוכו הוא חי ונוסע, ויוצרת ניוון שימנע ממנו בעתיד כל יגולת שהיא בתחום הניווט.
אז...
ההצעה שלי - קנה סט מפות. ומצפן. ואולי גם מד קואורדינטות. אתה יכול ללמוד לנווט מספר או בקורס, אבל שום מחשב ניווט לא ילמד אותך לנווט.
אסף.
אסף אני חושב שאתה צודק במאה אחוז!!
אבל, אני כן יודע לנווט, לפחות בצורה שמספיקה לי.
אני לא רוצה את המחשב בשביל לא ללכת לאיבוד, אלא כאמצעי שבא ביחד עם המפ"ס.
כעיקרון אני מאוד מסכים איתך לגבי העקרונות.
אני גם לא הולך להוביל טיולים עם ניווטים קשים, אני יודע מה אני שווה.
בקשר לג'יפיאס - אני צריך אותו לניווט כביש, לא משנה איזו מפה היא לא תעזור לי בתוך תל אביב.
ובשטח - זה יתרון מבחינתי, שאני יכול לעקוב אחרי מסלול ומקסימום לשנות אם צריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
מחשבי הפוג'יטסו שציינת נפוצים מאד ברכבי השטח ולאורך זמן בהחלט הוכיחו עצמם כמחשבים חדשים.
יש כאן כאלו שמסבירים מדוע מומלץ לרכוש מחשב מוקשח בתקן צבאי, אבל אם תבצע סקר קצר תמצא שהרוב המולחלט אינו משתמש במחשבים מוקשחים בתקן צבאי.
מה שכן חשוב להקפיד - איכות המסך (לצפיה באור יום), איכות הבניה של המחשב בהתאם לשימוש הצפוי שתעשה בו, התאמת עוצמתו לשימוש ולתוכנת הניווט שאתה מתכוון להשתמש בה בשנים הקרובות גודלו ואפשרות המתקון שלו ברכב, אמצעי להגנה על הדיסק הקשיח (שאינו אוהב טלטולים) וצורת המתקון של המחשב לרכב כדי למנוע פגיעה ונזק למחשב, כדי למנוע רעידות בלתי פוסקות בעת הנסיעה בשטח וכדי לא לפגוע בבטיחות בעת הנסיעה (שדה ראיה, מחוונים חשובים, כרית אוויר עם יש וכו').
ארז גור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הניווט כשלעצמו חייב לכלול פרק של הסתכלות על מפה פרושה למלוא גדלה, להבין את מבנה השטח, לדעת "לראות" מהציורים על הנייר את הטופוגרפיה - וזה אי אפשר עם אף מחשב, כי המסך קטן מדי.
כנראה שאת גוגל ארץ תלת מימד (באוף ליין ) לא פגשת (על טבלט/לפטופ חזק בביצועים).
יכולת הזום אאוט ושינוי זווית ההשפלה/הסתכלות על תוואי השטח נותנת לך פרספקטיבה והתמצאות
טובה יותר מכול מפה טופוגרפית או תצ"א דו מימדית.
רענן
נ.ב- במחשב חזק מפעילים תוכנת ניווט (עם מפות טופגרפיות) במקביל לגוגל ארץ תלת מימד וזה חוויה אחרת.