-
בוץ, שקיעה, וקצת טימטום - הפרטים בפנים
ערב טוב חברים יקרים!
חבר נסע לטיול עם אחיו. נסעו במטרה לשקוע בבוץ וברפש (אשמח מאוד אם תסבירו לי מה בדיוק מהנה בזה מה??)
שקע היטב היטב "כמו שאני אוהב" לדבריו. התחיל לחלץ את עצמו. נכשל (אחרי כמעט שעתיים של נסיונות). מרוב יאוש (או טימטום? תחליטו אתם) הלכו לחפש מי שיוציא אותם מהטינופת. מצאו טרקטור מאויש וביקשו מהאדם בטרקטור, עזרה. כשהאיש הבין מה קרה ואיפה, הוא אמר לחברי: "תתפוצץ ולא אעזור לך. אתה הרסת לי יבולים ונכנסת לי לשטח הפרטי שלי. אם תרצה עזרה, אוציא אותך ברגע, אבל אתה תשלם לי את מחיר היבול שהרסת לי" אח של אותו חבר, לא רצה לשלם ואמר לבנאדם: "אני אביא חילוץ משלי, אל תעשה טובות" ובקיצור, הביא אדם "משלו". אותו מחלץ, שהוזמן, רצה לעשות עבודתו, אבל בעל המקום החנה את הטרקטור שלו, בכניסה לחלקת אלוהיו ואמר לחברי: או שתשלם לי על הנזק שגרמת לי, או שתלך הביתה ברגל"
(אותו מחלץ שהוזמן, חזר כלעומת שבא)
בסופו של דבר, באה הגברת של בעל החלקה (לא יודע אם זה רלוונטי לסיפור או לא, אבל אותו בעל חלקה, הוא איש מבוגר) ושיכנעה אותו לשחרר את הרכב השקוע, והוא אכן עשה כך, אבל הבטיח לחברי ולאחיו, שהוא יקרע אותם בבית המשפט.
הוא לקח מספר רכב, צילם את הרכבים בתוך השטח שלו, שיכנע את הגברת של אחד מבעלי הג'יפים, לתת לו את הפרטים שלה ועוד פעולות משונות.
לא העליתי את הסיפור, כדי לשמוע תגובות משפטיות (אחרת הייתי מעלה את זה, לפורום המתאים).
העליתי את העניין, כדי לנסות להבין, (ואני לא שופט אף אחד, באמת באמת שלא, אני רק מנסה להבין).
מה יש לך, בתור מטייל (אתה או את שקוראים את הדברים האלה) להיכנס לשטח של אדם אחר? לקטוף מהפירות? לך תקנה בשוק. לטייל בחלקה של אחר? הם נכנסים לבריכות שחייה של מיליונרים? הם מתנחלים לכם בסלון? מה הקטע בכלל להיכנס מראש, לשטח פרטי ולהרוס?
ניגמרו כל המקומות לטיול? דווקא במטעים פרטיים?
אשמח לתגובות בעיקר, על ההתנהלות של בעל החלקה, והמטיילים שפלשו לשטח הפרטי שלו
כמובן שכל תגובה כזו או אחרת, תבורך.
-
תגובה להודעה: בוץ, שקיעה, וקצת טימטום - הפרטים בפנים
אני בתוך ג'יפאי (לשעבר)שחולה על טיולי בוץ ושקיעות מצטער לקרוא את השרשור הזה ואני מצדד בבעל החלקה הוא לדעתי נהג בחוכמה ובצורה נכונה רק חבל שהסכים לחלץ את השקועים בסוף!!!
אני לא נכנס ליבול או לחלקות של אחרים מאותה סיבה שלא ארצה שיתנחלו לי בסלון שלי או שייכנסו לבריכת השחייה (שאין לי..)שלי!
רכוש של אחרים הוא שלהם ורק שלהם אני לא אחלל אדמה מעובדת שבנאדם עבד קשה במטרה להתפרנס מאותו אדמה!!!!
עצוב לקרוא כזה שרשור..הלוואי שהבעל האדמה יתקע אותם טוב טוב בבית המשפט!וזאת דעתי האישית ואם למישהו יש בעיה עם זה אני משתתף בצערו..
-
לפני 4-5 שנים אני חוזר מסיבוב שדות, ורואה נחל, כן נחל מחלקת שדה של חבר,
מוציא את הנייד מתקשר אליו: שמע יש לך נחל שיוצא מהחלקה שלך, למרות שלא האמין ו"שכנע" אותי שאני טועה כי הוא לא פותח מים כבר 3 ימים...
אני מתנצל, מתנק, ומחייג אחרי דקה לדרוש לדעת ממני רכש את השתילים של הכרפס שנובטים וקצת לפני הקטיף מצמיחים ניסן טראנו:confused::confused::confused:,
אני נכנס ברגל לעומק השדה לכיוון הטראנו והרכב ללא נהג, עם לא מעט פסולת סביבו ויושב על צינור 6" מפוצץ!!!
החבר מקבל עידכון,מתקשר למשטרה לבקש להתלונן ושיגיע שוטר לשדה ("אנחנו לא באים לשדות של אנשים, חוצמזה לא בטוח שהשדה בשטח שיפוט שלנו ולא של&*%* ועוד ים גיבוביי התחמקות) החבר מגיע עם טרקטור ומזלג, מצלם את הטראנו מכל זוית,
"קוטף" את הטראנו למחסן בהרמה מלאה,
מתקשר למשטרה שוב לעדכן שטיפל בבעיה והרכב אצלו ואם מגיעה תלונה על הרכב שיתנו למתלונן את המספר שלו,
עוברים כמה שעות מגיע """""ג'יפאי""""" שטוען שלא ידע איך "הבן של השכן שלו" הגיע עם הרכב לשם,
ומתרעם מה החוצפה שלקחנו את הג'יפ שלו, ומה אנחנו עושים רעש מכמה כרפסים שנהרסו??
החבר שתק,
הראה את התמונות, לקח את "הג'יפאי" לראות את הנזק,
בדרך הוא מתלהב ואומר פייי כמה מים יש פה...
אחרי שראה את כל הנזק שעשה (הודה שהוא נהג) והבין את מחיר הנזק (לגידולים, המים, והצינור)
הבטיח שישילם.....
וקיבל את הטראנו אחרי ששילם בש'יק!
והובהר לו שבמידה והש'יק לא יכובד/יגרם נזק נוסף בסביבת השדה/לבעלים,
זה יועבר לטיפול בידיים (תרתי משמע) שונות,
הש'יק נפרע, חודש אחרי הנהג הגיע והסביר את כל מה שקרה(חיפש בוץ ואקשן), התנצל ונתן לדרמן מתנה.
למרות הכל זה עדיין מרגיז התשלום היה סמלי ולא באמת כיסה את הנזק, אבל היה העונש היחיד שניתן היה להעניש...:mad:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer s
לפני 4-5 שנים אני חוזר מסיבוב שדות, ורואה נחל, כן נחל מחלקת שדה של חבר,
מוציא את הנייד מתקשר אליו: שמע יש לך נחל שיוצא מהחלקה שלך, למרות שלא האמין ו"שכנע" אותי שאני טועה כי הוא לא פותח מים כבר 3 ימים...
אני מתנצל, מתנק, ומחייג אחרי דקה לדרוש לדעת ממני רכש את השתילים של הכרפס שנובטים וקצת לפני הקטיף מצמיחים ניסן טראנו:confused::confused::confused:,
אני נכנס ברגל לעומק השדה לכיוון הטראנו והרכב ללא נהג, עם לא מעט פסולת סביבו ויושב על צינור 6" מפוצץ!!!
החבר מקבל עידכון,מתקשר למשטרה לבקש להתלונן ושיגיע שוטר לשדה ("אנחנו לא באים לשדות של אנשים, חוצמזה לא בטוח שהשדה בשטח שיפוט שלנו ולא של&*%* ועוד ים גיבוביי התחמקות) החבר מגיע עם טרקטור ומזלג, מצלם את הטראנו מכל זוית,
"קוטף" את הטראנו למחסן בהרמה מלאה,
מתקשר למשטרה שוב לעדכן שטיפל בבעיה והרכב אצלו ואם מגיעה תלונה על הרכב שיתנו למתלונן את המספר שלו,
עוברים כמה שעות מגיע """""ג'יפאי""""" שטוען שלא ידע איך "הבן של השכן שלו" הגיע עם הרכב לשם,
ומתרעם מה החוצפה שלקחנו את הג'יפ שלו, ומה אנחנו עושים רעש מכמה כרפסים שנהרסו??
החבר שתק,
הראה את התמונות, לקח את "הג'יפאי" לראות את הנזק,
בדרך הוא מתלהב ואומר פייי כמה מים יש פה...
אחרי שראה את כל הנזק שעשה (הודה שהוא נהג) והבין את מחיר הנזק (לגידולים, המים, והצינור)
הבטיח שישילם.....
וקיבל את הטראנו אחרי ששילם בש'יק!
והובהר לו שבמידה והש'יק לא יכובד/יגרם נזק נוסף בסביבת השדה/לבעלים,
זה יועבר לטיפול בידיים (תרתי משמע) שונות,
הש'יק נפרע, חודש אחרי הנהג הגיע והסביר את כל מה שקרה(חיפש בוץ ואקשן), התנצל ונתן לדרמן מתנה.
למרות הכל זה עדיין מרגיז התשלום היה סמלי ולא באמת כיסה את הנזק, אבל היה העונש היחיד שניתן היה להעניש...:mad:
סיפור מרתק תומר.
אותו זקן מהעניין שגולל חברי, אני מניח שלא ישתמש ב"אלימות" כזו. בכל זאת, איש זקן.
הוא פשוט החנה את הטרקטור הענק שלו, בכניסה לחלקת אלוהיו. סירב (סליחה על הנימה המעט גזענית), ברוב זיקנתו (או עצביו ובהצק) לתת להם צאת, לעשות את העבודה, לאפשר לאותו מחלץ לעשות עבודתו.
-
סיפור הזוי מהשבת האחרונה:
בסיבוב רגיל במטרה למנוע נזקים בחלקות, אני מאתר (כרגיל) פולשים. אני מתקרב ומזהה בלונים ושולחנות עמוסים אוכל ושלט "התנשאי לי".
היות ואני נשוי וגם לא מכיר את החוגגים, הבנתי שההפתעה לא בשבילי.
בקיצור, ע"מ לא להשבית שמחה (וגם בגלל הרוטווילר שלהם) ביקשתי מהחוגגים לא לעלות על מערכת ההשקייה, להשאיר נקי וכו'.
בוצע חלקית בלבד.
בקיצור מעניין מה היה קורה, אם אני הייתי עושה אירוע דומה בגינה שלהם ...
אגב לגבי אחיך, הזקן נהג במתינות ראויה לכבוד.
-
אני מכיר חקלאי שהשתמש גם הוא במלגזה , רק לא טרח להוריד את המזלג למתחת לגחון .
ועוד לא מעט סיפורים שמוציאים את הזקן הזה אדם סבלן .
אוי שיט למשוך מהטמבון זה לא טוב ? שיט מצטער אחי , נו בקטנה זה רק טמבון , אה זה עולה כסף? ומה נראה לך? חיטה לא עולה כסף?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אני מכיר חקלאי שהשתמש גם הוא במלגזה , רק לא טרח להוריד את המזלג למתחת לגחון .
ועוד לא מעט סיפורים שמוציאים את הזקן הזה אדם סבלן .
אוי שיט למשוך מהטמבון זה לא טוב ? שיט מצטער אחי , נו בקטנה זה רק טמבון , אה זה עולה כסף? ומה נראה לך? חיטה לא עולה כסף?
אומי הקטע עם הטמבון מוכר לי.
למכר שלי, שיש לו גם חלקה, עשו קטע דומה. הוא לקח מלגזה, ובזהירות בזהירות, ממש בעדינות, הניח את ה (איך נקרא לזה מבלי להעליב את עצמי? עוד מעט זוקיאדה ואני מסתבך) סמוראי הלבנה, על גג של מבנה, שכיסה באר.
בני הזוג יצאו מבין המטעים, כשבדרך הם מסדרים בגדיהם, מכפתרים מכנסיים, ומסדרים חולצות, ומצאו את הרכב, כשהוא על גג המבנה.
סיפורים כאלה יש באלפים.
לא פתחתיאת השירשור בשביל זה.
מטרת השירשור מההתחלה הייתה, בגלל ההרס שזורעים ה"אורחים".
אם זו לא פלישה וחדירה לפרטיות (או לשטח פרטי) אז מה זה כן? למה, באמת באמת למה ועל מה, אנשים פולשים לשטחים פרטיים של אדם אחר?
-
למה?
בגדול עם כל הכעס , אני חושב שחלקם פושט בורים.
חברים שלי מהצבא היו צריכים הרבה הסברים בשביל להבדיל בין "שדה בור" לשדה מעובד.
אדם שמעולם לא ראה שטח ופתאום קונה רכב ויורד לשטח מתקשה לפעמים להבין שהדשא הזה הוא פרנסה של מישהו, ובטח שמתקשה להבין איך משהו שחשוב לך לא מגודר.
אחרים פשוט חולרות וחסרי חינוך, בדיוק אותם אנשים שצועקים על המורה שמחנך את הילד שלהם, אותם אלה שנוסעים על השולים בפקק, ואותם אלה שלא ישאירו פתק אם ישפשפו לך את האוטו בחניה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
למה?
אדם שמעולם לא ראה שטח ופתאום קונה רכב ויורד לשטח מתקשה לפעמים להבין שהדשא הזה הוא פרנסה של מישהו, ובטח שמתקשה להבין איך משהו שחשוב לך לא מגודר.
אחרים פשוט חולרות וחסרי חינוך, בדיוק אותם אנשים שצועקים על המורה שמחנך את הילד שלהם, אותם אלה שנוסעים על השולים בפקק, ואותם אלה שלא ישאירו פתק אם ישפשפו לך את האוטו בחניה.
בהמשך לדברייך:
וקוטפים, וממלאים שקיות, ואוכלים וזורקים את הכל על הריצפה (ברור לי שזו אדמה ולא מרצפות).
המון חברים של בני משפחתי, המציאו מאות שיטות, החל מכלבים רעים במיוחד (שאשכרה חונכו לתקוף מי שאינם מכירים), דרך גדר חשמלית, ועדלתליית שלטים "שדה מוקשים לפנייך", בדיוק כפי שיש ברמת הגולן.
איך מתמודדים עם התופעה הזו?
לא של הקטיף, אלא של הפלישה, של הכניסה לשטח שאיננו שלך?
לצבא לצורך העניין, יש זקיפים, יש פטרולים.
והאזרח הפשוט מה עושה?
מישהו מאוד מאוד מפורסם (שמו נצור בליבי), ומרכיב משקפיים, בעל מבנה גוף עגלגל, אמר לנו פעם, בשיחות סגורות שניהלנו: אילו הייתה לי הרשות, הייתי פשוט יורה על אוטומט, בכל פולש שיכנס לי לחלקה שלי.
במקום זאת הוא משתתף במרדפים ליליים, ומסייע למשמר הגבול, ולפטרולים הליליים, כדי לתפוס "מעלימי עגלים"
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
למה?
מסכים איתך לחלוטין.
יותר מזה - אני חושב שלא יזיק אם בשביל להיות הבעלים של רכב 4X4 אתה תידרש תוך פרק זמן מסוים לעבור איזה שיחה עם חקלאים ונציגים של רט"ג...
ולגבי החבר'ה מהפסקה האחרונה שלך - נו, לצערי אנחנו ניאלץ או להפוך למדינת חוק כדי לחנך אותם, או להפסיק לגמרי עם העניין של חוק ואז נחנך אותם בעצמנו...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
מסכים איתך לחלוטין.
יותר מזה - אני חושב שלא יזיק אם בשביל להיות הבעלים של רכב 4X4 אתה תידרש תוך פרק זמן מסוים לעבור איזה שיחה עם חקלאים ונציגים של רט"ג...
ולגבי החבר'ה מהפסקה האחרונה שלך - נו, לצערי אנחנו ניאלץ או להפוך למדינת חוק כדי לחנך אותם, או להפסיק לגמרי עם העניין של חוק ואז נחנך אותם בעצמנו...
רון לגבי החבר"ה מהפיסקה האחרונה שלי. מדובר בהמון המון "שיים דרומיים"
אומנם אצל שי ואנשיו פשוט באו במטרה לגנוב, ונכון, פה לא היו גנבים, (היו אבל לא זו מטרת השירשור), פשוט שההתמודדות הזו, עם הפלישה, מכעיסה את החבר"ה.
פעם יצאתי מהמטעים, רכוב על טרקטורון, וחבורה של ג'יפאים אומרת לי: בעלי המטעים לא פה הא? אפשר לחגוג.
100 מטר אחרי, בתוך המטעים, עבדו התאילנדים בניכוש עשבים ונקיון המטעים, וכשהם יצאו מתוך המטעים עם כלים חדים (לא למטרות אלימות חס וחלילה) כל החבורה, על שלל ערסיה (ערסים ברבים), נכנסו לג'יפים אפופי האלכוהול שלהם, הניעו והפליגו מהמקום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matokik
רון לגבי החבר"ה מהפיסקה האחרונה שלי. מדובר בהמון המון "שיים דרומיים"
אומנם אצל שי ואנשיו פשוט באו במטרה לגנוב, ונכון, פה לא היו גנבים, (היו אבל לא זו מטרת השירשור), פשוט שההתמודדות הזו, עם הפלישה, מכעיסה את החבר"ה.
פעם יצאתי מהמטעים, רכוב על טרקטורון, וחבורה של ג'יפאים אומרת לי: בעלי המטעים לא פה הא? אפשר לחגוג.
100 מטר אחרי, בתוך המטעים, עבדו התאילנדים בניכוש עשבים ונקיון המטעים, וכשהם יצאו מתוך המטעים עם כלים חדים (לא למטרות אלימות חס וחלילה) כל החבורה, על שלל ערסיה (ערסים ברבים), נכנסו לג'יפים אפופי האלכוהול שלהם, הניעו והפליגו מהמקום.
לא הבנת אותי - התכוונתי לאחרונים ממש שאומי5 כתב:
ציטוט:
-
אני מצטט את ניא (מה לעשות זה שמו), אדם ממוצא תאילנדי, שאומר את אותו הדבר, בכל פעם מחדש:
<OBJECT id=tts_flash codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000 width=18 height=18>
</OBJECT>
กับเราในประเทศไทยนี้จะเกิดขึ้น กับเรามีความเคารพในเพื่อนบ้าน
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
מסכים איתך לחלוטין.
שום חוק לא יחליף חינוך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matokik
אשמח לתגובות בעיקר, על ההתנהלות של בעל החלקה.
החקלאי צודק לגמרי,
כמי שעבד בחווה חקלאית שסבלה מדבילים כאלו, מנהל החווה היה מצלם מכל זוית אפשרית, מביא את שמאי הנזקים הקבוע להערכת נזק, מגיש תלונה במשטרה על השגת גבול ונותן לעו"ד המטפל בשוטף לטפל בתביעה. בכל שנה היו לנו מספר מקרים כאלו, זו לא היתה תופעה נפוצה אבל בהחלט היו.
רכב ששוקע ודוחס את הקרקע בנקודה מסויימת לא מנוקזת כמו שצריך ולא מאפשרת התפתחות של גידולים באזור השקיעה ומשליך לא רק על היבול הנקודתי השנה אלא גם על השנה הבאה.
קרקע דחוסה קשה הרבה יותר לעיבוד, כולל מקרים של שבירת שיניים לכלים כבדים בעת העיבוד הבא,
אני מניח שהחקלאי הזה מעבד לבד את השטחים ולכן לא מחזיק גב משפטי וניהולי כמו בחווה שעבדתי בה, ולכן חסם בגופו את החילוץ.
מה שכן,
את השליפה החוצה לא נתנו לאף אחד אחר לעשות מלבדנו, כדי לא לגרום ליותר נזק ממה שכבר נעשה.
-
מה שכן,
את השליפה החוצה לא נתנו לאף אחד אחר לעשות מלבדנו, כדי לא לגרום ליותר נזק ממה שכבר נעשה.[/quote]
מדובר באדם מבוגר לכל הדיעות.
אדם שיספר לך יותר טוב מאחלה אגרונום, ואחלה סיסמולוג וד"ר לחקלאות, מה צריך ומה לא, מתי כמה ובאיזו כמות.
המעניין הוא, שכשדיברנו עם אותו חקלאי, הוא אמר: "יותר מחמישים שנים שאני מעבד את האדמה הזו. התחלתי עם סוסה זקנה ומחרשת יד שבורה שקיבלתי מאבא שלי יום לפני שנפטר. היום הקידמה הזו משגעת אותי, לישראלים (אין לי מושג מאיזה מוצא הוא, לא זיהיתי) אין טיפת כבוד לאדמה של האחר." אז אני הקשיתי ושאלתי שאלת קיטבג: ממתי אתה מגרש כך אנשים ומתמודד איתם? והוא ענה מייד מבלי למצמץ: "מה נראה לך? שאתם המצאתם את הג'יפ? לפני כן היו סוסים וחמורים, שילדים רכבו עליהם והשחיתו לי, המון מהחלקות" הוא מדבר ואני קולט שהוא מתעסק עם "חלאות כמונו" לדבריו, כבר חמישים שנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matokik
המעניין הוא, שכשדיברנו עם אותו חקלאי,.....
.... אז אני הקשיתי ושאלתי שאלת קיטבג.....
...הוא מדבר ואני קולט שהוא מתעסק עם "חלאות כמונו" לדבריו, כבר חמישים שנים.
מתוקיק, אני מנסה להבין משהו (באמת, רק להבין) מי נסע בתוך שדה ו"זכה" ליחס מאותו חקלאי? אתה או החבר מתחילת השרשור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matokik
חבר נסע לטיול עם אחיו. נסעו במטרה לשקוע בבוץ וברפש (אשמח מאוד אם תסבירו לי מה בדיוק מהנה בזה מה??)
:confused:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
מתוקיק, אני מנסה להבין משהו (באמת, רק להבין) מי נסע בתוך שדה ו"זכה" ליחס מאותו חקלאי? אתה או החבר מתחילת השרשור?
:confused:
לא אני, נראה לך?
לכל המשפחה של אמא שלי יש שדות, מטעים וחלקות, אז שאני אסע בתוכם?
חבר סיפר לי על זה, לא הקבלתי את זה על עצמי ולא כלום.
לך אין חברים "פושעים"? אתה לא מכיר (רק מכיר כן?) כאלה שהם בעייתיים?
-
אז אפשר להרגע.
לא הבעתי שום ביקורת עליך על בחירת החברים, הכל בסדר.
תהיתי, הסברת, אפשר להמשיך.
-
ובכל זאת דעתך לעניין......?