מתקן לחימום מים למקלחת בשטח.
כבר הרבה זמן אני מתלבט בבעיה כיצד לחמם מים בשטח עבור מקלחת ואת כל הפתרונות הסטנדרטיים ניסיתי או פסלתי. הבעיה היא שלמתקן צריכות להיות מספר תכונות. 1. נפח קטן ככל האפשר 2.שליטה טובה על חום המים 3. פשטות שימוש, איחסון והובלה. 4.אמינות בתוצאות. 5. מחיר ייצור ושימוש סביר. ונראה לי שמצאתי אך אין לי בינתיים שרטוטים שיבואו בהמשך אז נא להפעיל את הדמיון. הרעיון מבוסס על העובדה שלכל אחד יש סיר גדול בג'יפ וגזיית חימום או אמצעי חימום אחר.ממלאים את הסיר עד מחציתו במים ומרתיחים אותם על הגזיה .כשהמים רותחים שמים בתוכם צלחת אלומיניום בקוטר 25 ס'מ ובעובי 20 מ'מ. הצלחת בנויה משני חלקים, העבה יותר מכיל חריץ ספירלי שבלולי מהאמצע עד לשוליים של הצלחת שאורכו כארבעה מטרים בפריסה. מידות החריץ או התעלה 8 מ'מ עומק והמרווחים בין החריצים 4 מ'מ.החלק השני הינו מכסה סגור בברגים היקפיים אטום לבריחת מים מהתעלות. מים קרים נכנסים למרכז הצלחת ועושים כ-10 סיבובים ספירליים ויוצאים בפריפריה לאחר ספיחת חום מהצלחת. כניסת המים הקרים נעשית ממשאבה רגילה שדוחסת אותם ממיכל מים והיציאה מובילה לברז מוגבה. כל מערכת בנויה משלוש צלחות כאלה היכולות להתחבר אחת לשניה. אם מדובר בקיץ אפשר להסתפק בצלחת אחת. באביב ובסתיו מחברים שתי צלחות ובחורף מתקינים את השלוש כך שהמים עושים דרך של 12 מטר. החכמה היא לא להתקלח במים קרים ובוודאי לא ברותחים. כדאי מאוד למצוא פתרון גם לרוח שהיא בעצם הגורם המקרר ביותר. נא התיחסותכם באם הפתרון עונה לכל הדרישות שציינתי.
צינור נחושת מסביב לאגזוז.
תפסיקו להתלהב מצינור נחושת מסביב לאגזוז.ביונימוג שלי התקנתי 10 מטר צינור לא 2 מטר, והתוצאה היתה מים קרים מדי לאחר הזרימה הראשונה. זה מנסיון ולא מהערכות. ראיתי את התמונה של מחמם אטמור 220V וזה בדיוק המוצר שרציתי להמנע ממנו , גדול מסורבל רגיש לתנאי שטח ועוד על 220V. חימום באמצעות סיר עם מים רותחים אינו מבזבז את המים הרותחים ,הסיר קיים ממילא בציוד, והטבעות עם נפח זעיר ואמינות מוחלטת , אחרי שיוכח שהן עובדות.היות ומהירות הזרימה ניתנת לשליטה מהברז מתקבלת באמצעותה גם שליטה נוספת על הטמפרטורה- יותר לאט יותר חם -ולהיפך. אין ספק שהייצור צריך להיות היי-טייקי היות וניסיתי לעשות אותו דבר עם שבלול מצינור נחושת ומסתבר שהייצור שלו מאוד מורכב אם רוצים שהנפח יהיה קטן והסלילים הדוקים. יתרון נוסף לטבעת הינו החום הכמוס שהיא צוברת לפני זרימת המים ובכך מקילה מאוד את החלפת החום בעת זרימתם. ברור שיש עוד מספר נקודות שוליות לפתרון כמו חיבורים מהירים למתקן והרכבה ופירוק נוחים של הטבעות. הניסוי יעלה לא מעט כסף היות וזה ייצור בודד לכן הייתי מעונין שתתרכזו בהערכות למכשיר שמשוחרר מהרכב ואל תיכנסו לסימטאות שמחוברות לרכב.