שניהם בפרופיל שטח.
יש למישהו מושג קלוש על הבדלים בינהם?
Printable View
שניהם בפרופיל שטח.
יש למישהו מושג קלוש על הבדלים בינהם?
לא מכיר כל כך טוב את הקומו, אבל אני נוסע על קופר דיסקבר ואני יכול להעיד שזה צמיג קשוח בהחלט, לא נקרע ולא מאבד קוביות, על הכביש רועש כמו כולם ולטעמי הוא אפילו קשה מעט יתר על המידה .
בבוץ הוא לא כל כך מוצלח נסתם מהר, אבל בשטח סלעי הוא בהחלט עושה את העבודה.
שחר
אני על קופר דיסקברר כבר מעל חצי שנה. לא בעל נסיון על קומו אך יכול לומר לך שהדבר המציק לי ביותר בקופר זה רעש יחסית גבוה. חוץ מזה צמיג רך וגמיש "אוחז" יפה סלעים בשטח, בינתיים שורד יפה , לא מתבלה מהר, נחמד ולא יותר. בדיעבד הייתי הולך על MTR .
רמי - GRAND
אני חוזר לקומהו
לאחר שנתיים+ עם קופר הם היו טובים אבל לא חזקים כמו הקומהו שגם זולים משמעותית כעת (יש מבצע נכון להיום 450 ש"ח לפני מע"מ ל31 10.5 15 )
אין לי ניסיון על אף אחד מהם, אבל אם אתה הולך על קומו, אז תעשה סקר שוק מקיף ובסבלנות. פשוט הסוכנים מנסים לדחוף את הצמיגים חזק (כמעט בכל פנצ'ריה שנכנסתי בשנתיים האחרונות ניסו למכור לי קומו). יש לדעתי תחרות גדולה בין הסוכנים והמפיצים.
אורי טל.
אני אוסיף משהו מצד שני של המתרס...
צמיגי קופר, חיו אצלי כשנה...מצד אחד, כתרומה בבוץ ובשטח סלעי, הייתי מאד מרוצה מהם.
מצד שני, התייבשו במהירות, בשטח סלעי החלו להעקר הקוביות עד שמצאתי את עצמי עם חוסר בקוביות בכל אחד מן הצמיגים...
הרכב בתקופתם היה נעול קדימה אחורה, ויכול מאד להיות שיש קשר בין השניים.
http://www.jeeptrip.com/albums/48539545.jpg
היו לי קופר דיסקברר STT, סט חדש על סמוראי. צמיגי שטח בסדר, פגיעים לקריעות דופן (פעמיים. פעם אחת אני אפילו לא יודע על מה - בום-טרח הלך צמיג). לשם השוואה, טפו-טפו עם MTR אני כבר שנתיים, נוסע הרבה יותר קשה ועדיין אפס תקלות. קומו לא מכיר. לדעתי בצמיגים שווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים - זו השקע של פעם בשלוש-ארבע שנים, לא רואה סיבה לחפש דילים מתחת לאדמה.
נכון להיום אצלי ברכב יש MTR קדמיים וקופרים SST אחוריים .
חוות דעת מנסיון שלי :
בהתחלה היו לי צמיגי CORSER MT למי שמכיר ,יש להם אותה דוגמא כמו לקופר לחלוטין .
הקורסר שלי התבלו אחרי שנתיים וחצי (אחלה צמיגים ,אגב..) של שטח מאסיבי + קצת בזנטים עזרו לי פה (בבור בזמנו) ,הגלגלים שלי הוחלפו לצמיגי קופר - יש לזה סיפור .. רגע ..
הכל התחיל באותו יום שמשי ,כאשר פוצצתי צמיג קורסר קדמי מבזנט שהיה בין השיחים ,לא ידעתי שהוא שם עד ששמעתי ... פססססס ארוך מאוד ומהיר .. כשניגשתי לפנצ'רמאכר שגר לידי ,אמרתי לו בפירוש : "תשים לי 2 ורק קורסר ולא שום צמיג אחר" .. הלכתי הבייתה לשנייה וכשחזרתי הרכב כבר היה נעול בצמיגים חדשים ופיצוציים ..זה עם הכחול על הכתובת של הצמיג .
הגעתי הבייתה ,ישר הלכתי להוריד את הכחול מהצמיג שלא ישימו לי עין על הגלגלים הנוצצים שלי ,וגיליתי להפתעתי שהבן יונה הזה שם לי קופרים ,עכשיו .. הצמיג זהה בול .. חבל"ז ..
ישר התעצבנתי ואמרתי לעצמי לפני שאני מפוצץ אותו (את הפנצרמאכר) אני חייב לדעת כמה הוא הרוויח עליי כסף .
נכנסתי לאתר של שץ (4X4) בזמנו לא היה כלום ,גיפטריפ היה פנטזיה עדיין .. בקיצור ,נכנסתי לצמיגים וגיליתי שהצמיג הוא הרבה יותר יקר מהקורסר וחישוב מהיר שלי ,גרם לי לחיוך על השפתיים שכן הרווחתי בעסקה הזאת .
מאז ,הספקתי לפוצץ עוד 2 צמיגים עם בזנטים וסלעים .. אני יודע ,אני עובד על הקטע של הפיצוצים בגלגלים .
הלכתי על ה MTR וזה צמיג מעולה ,בהחלט .
* בעתיד ,אני כנראה אלך על הבאגרים (סוומפרים) .
לגבי הקומו - סליחה ,אין לי נסיון איתם .
השועל
דני,
קופר \ קורסר \ הרקולס ועוד איזה דגם או שניים, מיוצרים באותו מפעל עם אותם חומרים, אותו מבנה סוליה אך עם שמות שונים...
אין הבדלים ביניהם (לא אמורים להיות הבדלים גם במחיר)...
אריק ..
אני מאמין שבטח הקורסר והקופר אכן מיוצרים ע"י אותו מפעל .. לגבי הרקולס ,לא נראה לי .
(אולי)..
אגב צמיגי ברידג'סטון הם צמיגים שגם כן דומים מאוד וללא ספק צמיג מעולה במחיר הוגן .
השועל
אריק צודק ,כל השלושה אותו צמיג....
יש לי נסיון טוב מאוד עם הקופר,החזיקו הרבה מאוד זמן על הדיפנדר במידות 750/16 ו33/12.5/15
חזקים,אגרסיבים ומאודדד רועשים(למי אכפת...זה לא שאני נוסע ביגואר..)
מה שכן היום לא הייתי קונה אותם,הבדל המחיר בניהם לבין הMTR לא מצדיק את זה
תודה רבה לכולם על התגובות, למדתי הרבה מאד על פרופילים ויצרנים שונים של סוגים זהים של צמיגים.
קיבלתי דעה אחת שאומרת שהצמיג קשה, אחרת שאומרת שהוא רך, אחד טוען שעפו לו קוביות, שני טוען שהחזיק לו מעמד יופי על סלעים ובערך כולם שולחים אותי לכיוון הMTR
הסיבה שאני שואל היא בגלל שמישהו חייב לי סט צמיגים (איך לא) ובמקום הקופר שהוא קיבל ממני הוא רוצה לתת לי סט קומו, השאלה היא אם הם זהים יחסית מבחינת העמידות שלהם, או שמא עליי ללחוץ קצת יותר חזק ולקבל סט שיהיה ברמה מקבילה לקופר.
עומר
מדובר על סט חדש או משומש?
חדש כמובן.
אז שיביא לך כסף לפי כמה שסט קופר עולה, ואתה תשים את הכסף בבנק בתוכנית חסכון לטווח ארוך, ועד שבעזרת השם תגמור לבנות את הג'יפ שלך,רק מהריבית תוכל לקנות סט MTR (בטח עד אז יהיה כבר משהו יותר טוב).
עומר ... אם תקח את הצמיגים עכשיו עד שתגמור לבנות את הג'יפ הם כבר יעברו חלק מתקופת החיים שלהם ויתייבשו מהר יותר כשיהיו על הרכב .
אדי
אני חייב גם להשתתף, עומר עד שתגמור את המוטציה, הכסף לא רק יקנה לך MTR
חדש, גם G-WAGON
בצחוק, אתה כבר בצבע, מה נשאר?
להחליט על צמיגים, והמנוע.... :lol:
בתכלס זה כלום, עד הקיץ/סתיו אתה על(OFF) הכביש
נשמות טובות, אחד, אחד. :evil:
עומר ,אני עם נמרוד ..
עזוב אותך מקומו ..שמומו .. עדיף כבר לקחת את הכסף ולשים בצד עד ההרכבה על הרכב .
חוץ מזה ,לדעתי הצנועה ,לא הייתי מחליף קומו על חשבון קופרים וזה רק כי שמעתי הרבה תלונות על הקומו ,שוב כמו שציינתי לי אישית לא היה נסיון איתם ,אבל לאנשים אחרים היה והוא לא היה גורף במחמאות .
דם של אחרים בעבר ,יפתור בעיות בעתיד והרבה בריאות .
השועל
תודה רבה, סופסוף תשובה עניינית.