דיון בנושא רכישת מנועים משומשים לרכב.
שלום רב!
אני מחפש מנוע לרכב שלי,ניסאן טראנו שנת 2000 דיזל אוטומאט.
ממה שאני מבין הסיכון עצום המחיר יקר והסוחרים לא אמינים,ורק מלשמוע את חלקם בטלפון,לא הייתי קונה מהם נורת איתות, וזו בעיה כוללת ומאוד מתסכלת לכל מי שמגיע למצב הזה.אני מבין את כל אלו שמעדיפים למכור את הרכב למגרש הגרוטאות,ולהתקדם הלאה רק כדי לא להתעסק עם כל החאפרים האלה.
הרי כל אחד שמבין קצת,יודע שאין כל אפשרות לאבחן מה מצב המנוע רק ממבט חיצוני או מכל מיני בדיקות שטחיות,שהמוכר מכיר מראש ויודע גם איך להכין את המנוע לקראתן.
ידוע שהבדיקה האמיתית צריכה להיות ע"י התקנה של המנוע על דיינומטר והרצה שלו על המכשיר והוצאת הנתונים הטכניים שלו (תוך כדי בחינה כללית של נזילות,רעשים וכד') והשוואתם לנתוני היצרן,או לחילופין התקנה על הרכב ובדיקת הנתונים הנ"ל כשהמנוע כבר מורכב על הרכב.
אני די בטוח שזה כנראה ברור כשמש לכל בעל מקצוע בתחום,ויחד עם זאת זה פשוט לא קיים,לא מבוצע,ורחוק מלהתנהל כך הלכה למעשה,אבל למה בעצם?
כי ככה אנחנו? מדינה של חאפרים ?
איך זה בעצם שאין כזה מכון בדיקה שמאפשר ללקוחות של מנועים משומשים לרכב, לבדוק את המנוע שהם קונים,לקבל תמונה מקצועית ומבוססת,לעמת את המוכר עם הממצאים עוד לפני שבוצעה העסקה,בדיוק כפי שמבצעים את הבדיקות לפני קניית רכב משומש ?!
ראבאק,מדובר פה על אלפי שקלים,השקעה רצינית,אני לא מכיר רכישות\מוצרים באותו סדר גודל אם אותו חוסר וודאות לגבי המוצר!
יש פה בנישה הזו בעייה ענקית של אמינות,ואמינות זה הבסיס העיקרי לכל סוג של מסחר,תתארו לכם ורמת האמינות של הספקים באיביי או באתרים הדומים,היתה דומה לסוחרי המנועים,הייתם קונים מהם משהו?אפילו לא את הנרתיק של הג'י פי אס...,ועוד מדובר על סכומים פחותים בהרבה ממנוע או גיר לרכב שטח,אלא מה,האתרים הללו כ"כ אמינים שאין לנו בעיה להעביר מאות דולרים לספק סיני שאת שמו אנחנו אפילו לא מנסים להגות,ולשבת לחכות למוצר שיגיע,איך זה ? - אמינות! מה שכל-כך אין אצל הסוחרים הללו.
אבל אנחנו אשמים,כל האידיוטים שהסכימו לקנות חתול בשק מבלי לחייב את הסוחר על החזר כספי מלא,במידה ותוצאות הבדיקה יהיו מתחת לסביר.(ותעשו לי טובה עם ה"אחריות" הזו של השלושה חודשים,אלא אם כן תעוף לך הבוכנה מהבלוק אין לך על מה לממש אותה,הכל בסדר...)
אנחנו אלה שאיפשרנו את הנורמה המעוותת הזו,אנחנו אלה שאיפשרנו לסוחרים המפוקפקים לגדול על חשבוננו,ולצחוק כל הדרך אל הבנק.
אנחנו אשמים בגלל שאנחנו חאפרים לא פחות מהם,בזה שאנחנו משחקים לפי כללי המשחק הפסולים שלהם,רק שאנחנו משלמים,והרבה... , ותראו לי אחד שמודה ש"דפקו" אותו,אחד שיודה שיצא פראייר,לא,אין כאלה,סתם במקרה אנחנו נתקלים במודעות למכירת רכב עם מנוע "חדש" שהוחלף רק לפני שלושה חודשים...כאלה יש הרבה,אבל פראיירים- לא...מה פתאום!
בואו נדבר על זה,אני מאוד אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
ובקיצור,תעזרו לי למצוא מנוע...ולעצמכם.
טל.