שאלה אולי טיפשית שמטרידה אותי.
בצמיגים 31" (MTR במקרה זה) בבוץ מה עדיף להוריד לחץ אויר ל 20-18 ו"לצוף" כמה שיותר , או לשמור על לחץ גבוה 30-32 בכדי ליצור מגע עמוק וחזק יותר בקרקע?
Printable View
שאלה אולי טיפשית שמטרידה אותי.
בצמיגים 31" (MTR במקרה זה) בבוץ מה עדיף להוריד לחץ אויר ל 20-18 ו"לצוף" כמה שיותר , או לשמור על לחץ גבוה 30-32 בכדי ליצור מגע עמוק וחזק יותר בקרקע?
שאלה מעניינת. בעקרון הבוץ אחרי הגשמים הקלים שירדו בינתיים לא אמורים להיות ממש עמוק. לכן, אולי למטה יש עדיין אחיזה. נסה להשאר עם לחץ רגיל, שה MTR שלך יחפור פנימה ויתן אחיזה איפה שהו איכול. אם תתקע :( ותהיה חייב לצוף - עצור רגע ונסה להוריד דקת אוויר מכל גלגל. זאת התשובה הכי טובה שאני יכול לתת לך. :D
רוני ז, אתה עדיין חי בשנות ה60 של המאה הקודמת?ציטוט:
נכתב במקור על ידי האיש הזקן
כל ונטיל מוריד כמות שונה של אוויר.....
בכל פעם שתוריד דקה אוויר תגיע לתוצאה אחרת....
אם רוצים להוריד אוויר נא להשתמש במדיד, ההבדלים יכולים להגיע לעשרות אחוזים בין גלגל לגלגל(בדוק)
עוד שאלת תם
מנסיוני הורדת אוויר בבוץ חודר לך בוץ בין הגאנט לצמיג
התוצאה:בריחת אויר מסיבית
מה שמוכיח, שוב, שכל החיים זה פשרה :wink:ציטוט:
מנסיוני הורדת אוויר בבוץ חודר לך בוץ בין הגאנט לצמיג
עוד פרמטרים לבעייה:
לטובת לחץ אוויר נמוך:ככל שלחץ האוויר נמוך יותר, הגלגל "בונה" לפניו קיר נמוך יותר, ויותר קל לו להתקדם בשטח.
לטובת לחץ אוויר גבוה:
ככל שלחץ האוויר נמוך יותר, גם הקיר שנוצר מצידיו נמוך יותר ולכן היציבות הכיוונית שלו אובדת, מה שיגרום לנטיה מוגברת להחלקה הצידה מהשביל, וכמו שכל המנוסים כאן יודעים, השקיעה, אם קורית, קורית בד"כ לא על השביל, אלא בצד השביל, לאחר שהחלקת.
לא ברור מה ניתן ללמוד מזה:
יש תיאוריה שאומרת שבבוץ רדוד, לחץ אוויר גבוה יאפשר לצמיג "לנגוס" בקרקע הקשה שמתחת לבוץ. מעולם לא ראיתי איך מישהו ששקע מנפח אוויר ומצליח לצאת מהשקיעה. את התסריט ההפוך ראיתי המון. שוקעים, מורידים אוויר, וממשיכים הלאה.
שורה תחתונה: אין. אני מוריד אוויר בכניסה לבוץ, כי זה מה שלמדתי מנסיוני.
הכי חשוב: צאו לשטח, תשקעו, תחלצו, תנסו כך, תנסו אחרת, אין תחליף לנסיון, וגם עם נסיון אתם תשקעו, זה חלק מהפאן.
בשנה הראשונה שלי עם ויטרה עם צמיגים מקוריים, חשבתי שלא ניתן לנסוע איתה בבוץ בלי לשקוע, לאחר ארבע שנים נוספות כבר חשבתי שאני בלתי מנוצח עם הויטרה בבוץ.
זה מאוד משנה מה חתך וגודל הצמיג ביחס למשקל הרכב, כמו גם עומק וסוג הבוץ.
בלי להכניס אתכם יותר מדי לתאוריות, יש שני סוגי קרקע גרגרית טהורים- קרקע דביקה וקרקע לא דביקה. בקרקע הדביקה (בצורתה הטהורה זה משהו כמו חרסית רטובה או חומר), הכוח מהרכב לקרקע עובר מהקוביות, דרך החומר שנדחס מאחוריהן וביניהן. בוץ נורמלי די קרוב להגדרה של קרקע דביקה (cohesive, non frictional). לכן בצמיגי בוץ יש קוביות גדולות ומרווחות.
אבל- בצמיג לא גדול במיוחד ולא רחב במיוחד (לדוגמה, מידה 31), במקרה בו הבוץ עמוק- הרכב ישקע. למה? כי הרכב כבד. במקרה כזה הפחתת לחץ האוויר תועיל. ועוד אבל- אם הבוץ לא עמוק- הורדת לחץ האוויר תסגור את המרווחים בין הקוביות ויעבור פחות כוח לקרקע. הצמיג לא יחדור את השכבה הרכב ולא יגיע לשכבה שיש בה אחיזה. בנוסף, הפרופיל שנמשך לצד הצמיג יעבוד בכל מקרה- גם בלחץ נמוך וגם בלחץ גבוה- בגלל שהוא בכל מקרה בתוך הבוץ.
אל תשכח שצמיגים כמו MT/R במידות הקטנות (31 זו מידה קטנה) הם לא בדיוק צמיגי בוץ. הם בהחלט צמיגי שטח אגרסיביים ורב שימושיים- אבל לא מיועדים ספציפית לבוץ.
מכל מה שכתבתי, אני ממליץ אם הבוץ לא עמוק לא להוריד אוויר. אם הבוץ עמוק יותר מחצי הגלגל- תוריד אוויר ו... הרבה גז. הגלגלים יסתחררו, וככה גם ישחררו את הבוץ מבין הקוביות, וגם לאט לאט יצרו לעצמם אחיזה ו"ציפה"..
אני שונא בוץ.
אסף.
אבל כאשר מורידים אויר אתה מגדיל את הסיכוי לקילוף הצמיג מהגנט .
אז בחול אין בעיה בקבוק מים ואין חול
בקרח זה לא נעים קרררר
אבל בבוץ .... גם קר גם זה לא יורד וגם אין סיכוי להעלות את הצמיג חזרה .
ואני רק מהמחשבה שהצמיג יתקלף לי לא מוריד אויר בבוץ .
איציק
ששון מרשה לך לסחרר גלגלים ולחפור בבוץ? :lol: חכם גדול, כאן הוא לא שומע אותך....ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
וברצינות, נסיוני הדל הוכיח שככל שתסחרר את הגלגלים יותר (אחרי ששקעת), רק תשקע מהר יותר, איפה אני טועה?
נכון, אם כבר שקעת, סחרור הגלגלים רק יושיב אותך יותר.ציטוט:
וברצינות, נסיוני הדל הוכיח שככל שתסחרר את הגלגלים יותר (אחרי ששקעת), רק תשקע מהר יותר, איפה אני טועה?
הרעיון הוא להגיע עם תנופה ומומנט ולסחרר את הגלגלים תוך כדי תנועה, כך הפרופיל באמת מתנקה ומעניק כמה אחיזה שהוא יכול (בהתאם לתנאי הבוץ כמובן). בנוסף התנופה והמומנט עוזרים לעבור קטע טובעני (תרתי משמע) במיוחד.
הבעיה בשיטה זו, במיוחד בבוץ חלק (אדמה שחורה וחרסיות) היא הסיכון שבהחלקה לא מבוקרת לתעלה בצד הדרך (במקרה הטוב) או אל תוך עץ או תהום במקרה הרע.
גם אני שונא בוץ.
לפני שנים הורדתי אויר בגבי צין התקלף הצמיג ,ביצעתי החלפת גלגל זריזה
מה זו זריזה היתושים אכלו אותי חי
מאז לא מוריד אויר בבוץ
אם כבר שאלות בוץ מה עדיף? יחסי העברה נמוכים או גבוהים בבוץ?
נגיד נקסוס עם יחסי בעברה נמוכים מאוד לא יכול לתת הרבה בגז בבוץ , יש משהו במה שאני אומר ?
אבל ממש.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אסף.
ותמיד זה נגמר בלפחות מחז"ש אחד !
האמת גם אני לא מבין מה ההתלהבות מבוץ,אולי כי חלק לא מבוטל מהילדות עבר עם טרקטור בבוץ,3-4 שקיעות ביום,ושקיעות של טרקטור זה מטר וחצי בוץ לעומק.
לא מבין מה כיף בזה,רק הורס,נכנס לכל סדק ומתפקד כמו משחת שחיקה.
נראה אותו נותן גז ברוורס :twisted: !!!!!!ציטוט:
נכתב במקור על ידי UNIX
סיפור כמו של חנן עם הויטרה ,היה לי עם הסמוראי ,פשוט סירב לשקוע !!!
מניסיון רב בבוץ (מי שמכיר אותי יודע שאני מת על בוץ) אני תמיד מוריד אויר במיוחד בהיילקס ששם ההורדה עוזרת גם ל"נוחות" .
אני לא מאמין בהורדת אויר וציפה בבוץ ,בד"כ נוסעים בתוך קוליסים שנחפרו ע"י אחרים לפניך ,והורדת אויר תגרום רק להורדת מרווח הגחון ותקיעה, אני גם מסכים עם כל מה שאמרו לפני לגבי סכנת קילוף הצמיגים או צביטתם מסלעים שנמצאים מתחת לבוץ, במיוחד לאור העובדה שכדי לצלוח בוץ צריך לשמור על נהיגה מהירה ורצופה
עוד משהו - אני מת על נהיגת בוץ :D , ולא זה לא דומה לטרקטורים הייתי גם בסרט הזה :D
האמת.
גם אני שונא! בוץ.
ובמיוחד שונא לנקות את כל המכלולים ממנו.
אבל בטיולי חורף אי אפשר להמנע מזה, תמיד יהיו מעברי בוץ במיוחד לאחר תקופה גשומה.
לצאת סתם להשתולל בבוץ - לא תודה.
עד היום, לא הורדתי אויר, שילבתי LOW הילוך DRIVE לקחתי תנופה, ועברתי במהירות גבוהה יחסית כל בוץ. אבל יש תמיד סיכון שאולי המהירות הגבוהה מדי תגרום לזריקת הרכב הצידה, או לנפילה לבור במקרה הטוב ופגישה עם סלע חבוי במיקרה הרע.
בוץ זה הדבר האמיתי !!!.
בוץ זה חרא.
המקסימום שאני מוכן לתת- וגם זה רק אם ממש לוחצים עליי- זה טיול בוץ אחד בחורף. לא יותר מזה.
לא כזה כיף, לא מאתגר, ואני לא הכי מבין את הסטיה של להנות מהעובדה שכולך מתלכלך בבוץ אחרי שקיעה של אחד החברים- ולאחר מכן מן הסתם כל רצפת הג'יפ בפנים- מלאה בוץ.
מעטים טיולי הבוץ שנגמרים ללא הוצאות על מחז"ש/ קליפרים/ רפידות/ ואלוהים יודע מה עוד.
(הידע שלי בנזקי בוץ שאני מציין- מוגבל לסיקס. הייתי בבוץ רק עם הסיקס שלי- והלך לי שם קליפר קדמי- אבל שמעתי עוד על רבים וטובים שיוצאים ברוב המקרים עם נזק.)
בוץ לא עושה טוב לג'יפ, לא עושה טוב לנהיגה חזרה הביתה (מינימום 50 ק"ג נוספים על הג'יפ), לא עושה טוב לבודי ושות',
ולא עושה טוב לי לראות את הג'יפ שלי מלא בבוץ בכל חור.
זוהי דעתי.
אם בוץ זה הקטע שלך- לך על זה.
-ארז 8) -