נדון כבר בעבר כאן אבל לא מצאתי תשובה ברורה.
אם אי מתקין מעילה אוטומטית בסרן הקדמי שלי ויש לי אפשרות ל 2X4 .
אז מה החסרונות?
Printable View
נדון כבר בעבר כאן אבל לא מצאתי תשובה ברורה.
אם אי מתקין מעילה אוטומטית בסרן הקדמי שלי ויש לי אפשרות ל 2X4 .
אז מה החסרונות?
שאין לך כפתור כחול ויפה כזה שעושה ברררררר- פסססס, או ידית מגניבה של חללית מאלומניום בצבע מט.
שאין לך אפשרות ל4X4 HIGH בלי נעילה קדמית...עם כל המשמעויות של התקשחות והתנגדות ההיגוי וכו'.
לי זה לא מפריע..אבל יש כאלה שרק בגלל זה לא שמים
ואני לא מבין מה צריך נעילה קידמית בגרנד מוגבהה ומשוחרר סרן קידמי
כל חווית הנהיגה על כל המישתמע מכך נהרסת
אין יותר תיכנון דימיוני לפני העליה
אין יותר אנדרנלין
אם אתם אוהבים לשבת ברכב עם חלונות סגורים בקבוק סמירנוף ביד ולעלות דוך ולא בסיבוב אז סבבה ,תהנו.
ד"א ,שמעתי שמוכרים היום דבק מיוחד שמורחים על הצמיגים ליפני העליה ואז בכלל עולים בלנקו.
טל
talw, אתה עושה עבירות קשה?
אווו... ווההה.... .זה הולך ליהיות דיון פילוסופי
שנינו יודעים לאן הויכוח הזה יוביל וחבל
שנינו נתחיל להגדיר עבירות קשה לגרנד ולא נצא מזה
וכן, אני עושה עבירות קשה
ולא עם הגרנד שלי והדנה 30 שלו מקדימה
הוא נולד לטיולים מעט אתגריים עם החברה של יומיים שלושה .
ומי שמחפש להנות מעבירות קשה. שיקנה SIX חבוט ,גלגלים 35" ,זיקה בצטליטים ויחסי העברה של צב יבשה.
זו דעתי, ומאוד יכול ליהיות שאני טועה
טל
אז מה שאתה בעצם אומר שלרמת העבירות האישית שאתה נוהג לטייל בה עם הגרנד אתה לא מרגיש חוסר בנעילה קדמית ואפילו נהנה. מקובל.
אבל בהתאם אתה לא יכול לאמר שמה שמתאים לך גורף לגבי כולם, כי אתה באותה נשימה אומר שאתה מיעד את הגרנד שלך לעבירות בינונית וטיולים לדרום. מה עם חבר'ה שדווקא כן עושים או רוצים לעשות עבירות קשה עם הגרנד המשופר שלהם (ולא חסרים כאלה)? גם להם ישעמם עם נעילה קדמית במקומות שהם נוסעים בהם?
בקיצור, כל אחד מקרה לגופו זאת השורה התחתונה.
כן ישעמם להם ,כי מהר מאד הם יבינו שזה לא מתאים ,וצריך להחליף עוד הרבה דברים ,ולרתך הרבה תושבות,ופיתאום הם יתחילו להבין מזה דנה 44 מקדימה ואחורה ועוד פעם נעילות ועוד פעם יחסי העברה......
ואז הם יחזרו לטיולים של הדרום עם החבר'ה ויעלו הכל בדוך ולא בסיבוב
אני לא יודע מה יש לך נגד דנה 30 ולמה בגלל נעילה קדמית צריך "עוד פעם יחסי העברה" אבל התפזרת אז מיציתי. בכל אופן תהנה : ) .
ואני לא יודע מה יש למנוע V8 נגד דנה 30 נעול בקפיצות "בעבירות קשה"
שים נעילה קדמית, לא תקפוץ : ).
אם לא אקפוץ זאת אומרת שזה לא "עבירות קשה"
בקיצור אין לזה סוף
אני חושב שאני מציאותי בהחלט
תשאל את בעלי הנעילות איפה הם מטיילים בסופו של דבר עם הגרנדים ואם הנעילה יעילה כלכך לחוויה.
טל
בתור מי שייעד את ריכבו לטיולים, עם חברים ופחות לתעלולי עבירות וזחילה על סלעים, אני יכול לומר ששניכם צודקים ושניכם טועים..
גרנד הוא רכב טיולים מצויין, עמיד ועביר גם ללא נעילות בכלל. [ כמו שאני נוסע עד היום] ... יחד עם זאת עם היתרון שבגובה ובמהלך המתלה, אין ספק שנעילה אחת הייתה עוזרת מאד, על הצורך של הקדמית אני מסופק.
מה שבטוח שאני לא הייתי מנסה אפילו לשתול קדמית אוטומטית אלא רק נשלטת, גם, אם היו לי לוקרים על הסרן הקדמי.
עכשו, אני יודע שפה בארץ התכנסו כל בעלי השכל, אבל, מה לעשות שבעולם הגדול יש יותר משתמשי ג'יפים, ממה שיהיו פה מימי אברהם אבינו ועד לבוא המשיח....
נסו לקרוא קצת מהתרשמותם, על ה"קומבינה" החסכונית הזאת ...
ולא, אל תשוו בין רנגלר / סופה, או אפילו J8, [ אליו נחשפתי לאחרונה ..] נעול קדימה [ בנעילה אוטומטית ] לגרנד, ההבדלים גדולים מדי בכדי שיהיה בסיס להשוואה. [ משקל, חלוקת המשקל, חוסר בלוקרים, עומס, שלדה אחודה ועוד ]
אז מי שרוצה לחסוך שקל, על נעילה אוטומטית, ולהשקיע אח"כ בדברים אחרים - בהצלחה !
לטעמי, עם נעילה אחורית אוטומטית עוד אפשר להסתדר, קדימה - אך ורק נשלטת !
דבר נוסף, בל נשכח, שרובנו, מפקירים את הרכב בידי האישה ברוב ימות השבוע, ונהנים ממנו רק בסופ"ש ... גם אם אתה תוכל להסתדר עם תקלה בנעילה קדמית על כביש מהיר, לא בטוח שאדם שלא מודע לבעיה [ מיומן ככל שיהיה ] ידע להגיב נכון ובזמן.
האם אתה מוכן לקחת את הסיכון ?! אם כן, תגדיל לה את ביטוח החיים לפחות ...
סעו בזהירות ...
יוסי
אתה מדבר על סיכונים , בעיות וכד' בפסקנות כזאת גדולה ובפועל אתה לא מדייק.
אני מציע לך שבכל דיון תשאיר מקום לספק, בעיקר אם אתה לא חוויתה בעצמך אלא שמעת שמועה או קראת חוויות של אחרים.
על כל חוויה שלילית תמצע גם חוויה חיובית וכל אחד יכול להסתכל על החצי המלא או הריק .
אני יכול לומר לך ממקור ראשון שזוהי השנה הרביעית והרכב השני שבו אני נוסע עם נעילה קדמית אוטומטית .
למעט תקתוקים בסיבובים חדים אין שום בעיה , בשטח זה תענוג צרוף האוטו מושך קדימה כמו נמר על עץ. ההוכחה לכך היתה במפגש שלנו , הרכב שלי עבר בכל מקום בלי יותר מידי דרמות ובלי יותר מידי הגבהות (מי שהיה בסביבה ראה, אפילו המיצבים היו מחוברים ולא נותקו).
כמובן שנעילה נשלטת זה הטוב ביותר אולם בחשבון עלות תועלת האוטומטית מנצחת ובגדול .
אישתי נוסעת עם הרכבים הנ"ל כל השנים ומעולם לא היתה בעיה . לידיעתך כאשר אתה ב 4X2 ואין הינע מכיוון הדרייבשפט הנעילה וקושי בהיגוי לא קיים , הנעילה משוחררת ומרצ'טט בקלות רבה.
העבירות של רכב נעול קדימה עם מוגבל מאחור מדהימה וסוגרת את הצורך בנעילה אחורית (שזה על בסיס Nice to have) .
אלו הם ה 2 סנט שלי לנושא .
יעקב
אתה מוזמן להתקשר אליי וכן לקחת את הרכב לסיבוב (זה לא רחוק) .
יעקב
המוגבל החלקה כבר מיזמן לא עובד אצלך ,ואם כן זה לא במהירויות זחילת סלעים.
אין היגיון לינעול קדימה דנה 30 ליפני אחורה
אני מדבר על להוסיף נעילה קידמית לאחר שיש לך כבר אחורית(זה ברור, לא?)
מה שעשית זה פיתרון קל לטיולים סבירים
עם הקונפיגורציה הזאת לא תחזיק הרבה מעמד בשטחים טכניים קשים.
אבל אם אתה נהנה ,מי אני שיהרוס לך
טל, אתה צודק. רק עכשיו אני מבין.
גראנדים משופרים בקיטים ונעילות זה רכב לטיולים סבירים. פיקניקים עם המשפחות בשבילי כורכר.
חבל להשקיע.
אין,אין
זה כמו עם הילדים
צריכים לקבל כביה בכדי להבין שגפרורים זה מסוכן
אף אחד לא יעזור לאף אחד עם גישה כזו
טיולים סבירים =כל השבילים המסומנים
רוצה לשחק עם מדרגות של מטר מחוץ לשבילים צפה פגיעה עם נעילה רק קדימה
I REST MY CASE
אתה יודע מה? בוא נרחיב את זה..
כשאתה אומר "טיולים סבירים" אתה מתנשא.
למה מתנשא? כי רכב כמו שלי, שאין לו נעילה אחת לרפואה, עבר בערך את כל המעלות המוכרים (מוכרים יותר או מוכרים פחות) בארץ, בלי להשתעל.
עכשיו, יכול להיות שעבורך מעלות כמו ורדית, זיק, בוקר, צינור וכד'.. זה לחובבנים כי אתה מטפס מדרגות של מטר ומעלה ואני מקבל את זה אבל זה לא שם אותך במקום שמקטלג את סוגי הטיולים שאנחנו עושים בטיולים סבירים. אני לא חושב שזו הגדרה נכונה באף קנה מידה.
אנחנו עושים טיולי עבירות בינונית וקשה. אתה עושה זחילת סלעים. זה הכל.
אגב, בעוונותיי אני גם רוכב על אופנוע שטח ואני רוכב בסגנון שנקרא "דוכים" וטיפוסי "קירות" שזה גורם למה שאתה מתאר שאתה עושה (מדרגות של מטר) להראות כמו טיול של ילדות ג'ינגיות עם קוקיות אז אני לא בא ואומר לך שאתה עושה "טיולי סבתות" כי בחיים יש פרופורציה.. גם כשאני מסתכל מנקודת מבט של רוכב שטח - אתה עדיין עושה זחילת סלעים.
טיולים סבירים זה מה שעושים עם לנד קרוזר 2010.
יעקב ,כמוני כמוך
גרנד מוגבהה בלי נעילות עובר את כל המעלות כימעט בלי כל בעיה
ואני לא עושה זחילת סלעים,ואני אף פעם לא מיתנשא (אם זה נישמע כך אני מיצטער,אתה פשוט לא מכיר אותי אישית)
למה להוסיף עוד נעילה ?
ולמה קדימה קודם?
למה להוסיף עוד נעילה? .. האמת אין לי תשובה טובה או הגיונית לעניין. אולי בגלל שכבר שנתיים לא שיפרתי כלום באוטו..
למה קדמית? כי עם כל הכבוד לזה שלא שיפרתי כלום כבר שנתיים.. יש לי יותר מדי צעצועים שעולים לי יותר מדי כסף ונעילה של 300$ זה בקטנה..
אם להיות רציני לרגע, אני מניח שהשיקול הוא תמורה למחיר - ב 300$ אני יכול לשדרג את רמת העבירות של הרכב באופן די משמעותי.