נכתב במקור על ידי נקסוס
לא עביר, אין שוק, אי אפשר לשפר חוקית (צמיגי 29 זה א. צמיג קטן מאוד ב. גדול על האוטו הזה גם כך). זה לא רכב שטח, בדיוק כמו שפאג'רו, פראדו ודומיהם לא. זה רכב שנולד בהגדרה של 1/2 1/2, המכלולים שלו בנויים בהתאם, היכולות שלו בהתאם. אין לו שוק אמיתי בחו"ל, אז אין מאיפה לייבא שיפורים.
לשבילי קק"ל ולסלע אקראי הרכבים האלו נחמדים. למשפחה, הם מעולים.
לשטח טכני אמיתי, אף אחד מהם לא מתאים. אתה הגדרת שטח טכני אמיתי - סלעים. דרישות 1 ו2 שלך לא מתיישבות עם שוק הרכבים האלו. הצמיג הכי גדול שתשים בהם יהיה הצמיג הכי קטן שמתחילים לדבר ממנו (31) ורובם לא מסוגלים לסובב 4 גלגלים כיחידה אחת (אין נעילות דיפ' קדמיות). מרווח הגחון שלהם זוועתי ביחס לבסיסי הסרנים, המכלולים פגיעים ויקרים להפליא, עודפי הפלסטיקים מהווים מכשול גדול יותר מהסלעים.
לדעתי, מאחר ופסלו את ה73/75, הדבר הכי מבויית שאתה תמצא זה דיסקברי ופוראנר. אישית, הייתי נוטה לדיפנדר יותר, אבל אמרת "משפחה" ו"אוטומטי", לכן גם הסופה תופסת מקום שני יחד עם הדיפנדר.
מבין שניהם, אני הייתי בוחר לפי הק"מ שלי. דיזל מול בנזין (אלא אם יש לך כסף לדיסקו בנזין). הפוראנר קורץ לי יותר, אישית. אם כבר פשרה, שיהיה כזו שהכנסת 33 לא יהיה בה תקדים בארץ ושבאה עם סרנים שיש בהם 4.56.