חילוץ שהסתבך סמוך לשפך נחל קדם לד עין גדי
ביום חמישי בצהריים ירד חבר של חבר שלי עם דיפנדר למעיינות החמים בים המלח כ 300 מ' דרומית לשפך נחל קדם, ושקע קשות.
לאחר נסיונות כושלים של טראנו של חבר נוסף, הגיע למקום בני רמבו מעין גדי, עם ג'יפ נוסף שנותן עוגן, ניסו למשוך עם כננת מקדימה, לא הצליחו וניסו מאחורה, ומהמשיכה נשברת הזרוע של הגלגל הימני אחורי.אחר כך מגיע גיורא מערד, וממליץ לא לנסות למשוך, אלא לחכות שבבוקר יבוא שגיא מממושב גזר, ינסה לסדר את התקלה ואז רק להמשיך לנסות להוציא. הג'יפ נשאר בלילה במקום.
בבוקר מגיע שגיא ומסדר את הג'יפ ככה שיהיה אפשר למשוך אותו. שגיא מנסה לחלץ יחד עם ג'יפ נוסף ושניהם שוקעים גם.
מדובר ממש בשפת הים ובמקום שאין ממש אחיזה.
נכון לשעה זו חזר למקום בני רמבו ומנסה לעזור לג'יפים של שגיא המחלצים לצאת.
אם מישהו נמצא באזור וחושב שיכול להועיל...
תגובה: חילוץ שהסתבך סמוך לשפך נחל קדם לד עין גדי
שמע, אני לא בא להיות קוטר או יפה נפש, אבל למה לרדת עם הגיפ כל כך קרוב למעיין? למה לא לחנות בשביל עפר כמו כולם ולרדת ברגל? למה צריך להתחפר במקום הזה ולהשאיר קוליסים ובורות מכוערים במקום קסום כמו ים המלח?
אני מצטער אם אני נשמע לא במקום לאור הצרה שנקלעתם אליה, אני לא מכיר את הנפשות הפועלות ואני מקווה שתסתדרו. אבל, כל כך צורם לי לראות ג'יפים שיורדים עם הרכב עד קו המים וקרוב למעניות באזור ים המלח. למה זה טוב?
בני הגיע עם הסופה או עם הרנגלר ?
מה נגמר בסוף ?
טוב , לאחר שסיימתי את ההודעה עשיתי טל' לבני רמבו הגדול מכולם . חילץ את כולם חוץ מהדיפנדר היות והשבר גורם לגלגל להינעל על השלדה ומפריע לחילוץ .
נ.ב - הוא היה עם הסופה ( הרנגלר בי-ם ) .
נכון לעכשיו הדיפנדר התקול עדיין בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
שמע, אני לא בא להיות קוטר או יפה נפש, אבל למה לרדת עם הגיפ כל כך קרוב למעיין? למה לא לחנות בשביל עפר כמו כולם ולרדת ברגל? למה צריך להתחפר במקום הזה ולהשאיר קוליסים ובורות מכוערים במקום קסום כמו ים המלח?
אני מצטער אם אני נשמע לא במקום לאור הצרה שנקלעתם אליה, אני לא מכיר את הנפשות הפועלות ואני מקווה שתסתדרו. אבל, כל כך צורם לי לראות ג'יפים שיורדים עם הרכב עד קו המים וקרוב למעניות באזור ים המלח. למה זה טוב?
וזה מה שיעזור לים המלח ?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sam1g
וזה מה שיעזור לים המלח ?!
לא! זה יעזור לנו, חובבי הטבע להמשיך להנות מהנוף הייחודי שם.
איזו יציאה ילדותית. על אותו משקל אפשר לומר שמצב הריף באילת רק הולך ומתדרדר כבר שנים אז בו נבנה עוד נמל ונאפשר לאופנועי ים להגיע לכל נק' בחוף הדרומי.
מי זה בני רמבו?
לא מכיר את המקום, אבל אין מצב שבעבודת ידיים משחררים את הרכב?
הייליפט מרימים מהגלגל, גלגל גלגל, קרשים אבנים ושות',
מסדרים את התלוליות שיש, אם יש,
יישור של ההגהתוך כדי משיכה עם כננת ונסיעה ישר.
הייליפט עם המתאם יש לי וניתן להגיע לאסוף בשמחה,
אני היום ליד שדרות (מכללת ספיר)
אפשר לסמס ואצא לחניה,
או שאני מפספס משהו
תומר, אתה אכן מפספס משהו..
הבוץ הטועני של חופי ים המלח הוא לא משהו ששיטות חילוץ קונבנציונליות יפתרו.
שיטת החילוץ הטובה ביותר והמוכחת ביותר בסביבה הזו היא:
פשוט לא להגיע לשם!
בהצלחה בחילוץ..
מבאס.
גם לאחר חילוץ, נזקי המיים הקורוזיביים יהיו קשים. הבעייה היא הקרקע הבוצית ומי הים שסוחפים את הקרקע מתחת למשטחי האחיזה וגורמים לרכב לשקוע עוד ועוד.
לפי התיאור, בלי להרים את הרכב מעט יהיה כמעט בלתי אפשרי לחלץ. אם היה לי ריו חץ הייתי בא לעזור....
בהצלחה ושייגמר בשלום.
הודעה מבעל הרכב: ב"ה בשעה טובה - יצא
תודה לכל המגיבים והמתעניינים
סתם שאלה,
"בני רמבו" זה הכוכב עם הסופה הפתוחה ש"מקושטת" בציורי נקודות לבנות ששורץ ליד שמורת עין גדי?
אם כן, מדובר בבחור שלפני כמה חודשים קיבל קנס של כמה אלפי ש"ח טובים כי החליט שהוא נכנס לשמורה. עם הסופה.
ה' הוציא אותו משם?!... פששש....סחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלסקופ
סתם שאלה,
"בני רמבו" זה הכוכב עם הסופה הפתוחה ש"מקושטת" בציורי נקודות לבנות ששורץ ליד שמורת עין גדי?
אם כן, מדובר בבחור שלפני כמה חודשים קיבל קנס של כמה אלפי ש"ח טובים כי החליט שהוא נכנס לשמורה. עם הסופה.
לא .
אמנם יש לו סופה כזו אך הבחור ( משוגע ככל שיהיה ) שומר טבע ולא נכנס לשמורות טבע סגורות .
אפילו התקשרתי אליו כדי לוודא ב100% והוא לא נכנס ולא קיבל כנס .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shlomiadler2
ביום חמישי בצהריים ירד חבר של חבר שלי עם דיפנדר למעיינות החמים בים המלח כ 300 מ' דרומית לשפך נחל קדם, ושקע קשות.
לאחר נסיונות כושלים של טראנו של חבר נוסף, הגיע למקום בני רמבו מעין גדי, עם ג'יפ נוסף שנותן עוגן, ניסו למשוך עם כננת מקדימה, לא הצליחו וניסו מאחורה, ומהמשיכה נשברת הזרוע של הגלגל הימני אחורי.אחר כך מגיע גיורא מערד, וממליץ לא לנסות למשוך, אלא לחכות שבבוקר יבוא שגיא מממושב גזר, ינסה לסדר את התקלה ואז רק להמשיך לנסות להוציא. הג'יפ נשאר בלילה במקום.
בבוקר מגיע שגיא ומסדר את הג'יפ ככה שיהיה אפשר למשוך אותו. שגיא מנסה לחלץ יחד עם ג'יפ נוסף ושניהם שוקעים גם.
מדובר ממש בשפת הים ובמקום שאין ממש אחיזה.
נכון לשעה זו חזר למקום בני רמבו ומנסה לעזור לג'יפים של שגיא המחלצים לצאת.
אם מישהו נמצא באזור וחושב שיכול להועיל...
מזכיר נשכחות...
לפני כ-10 שנים + שקע שם דיסקו עם כננת.
ביקש מאחי עם טרופר שיהיה עוגן.
התחבר, הפעיל, משך ו...
התמבון חולץ....
שאר הדיסקו חולץ עם טרקטור.
זה מקום של חילוץ בכסף מיזה שנים, ממש כחברו ליד מחסום מג"ב בדרגות.
במקום להתוכח מי שומר טבע גדול\חזק\ואמיץ יותר,
יוצג החשבון הכספי ל-2 המחלצים האיזוריים, ולמוסך (חילוץ + תיקון).
נראה לי שהסכום יסגור הפינה לכל קוראי השרשור.
שקיעה מעיקה..
עם כל זה שהמצע חרא, בלשון המעטה,
לדעתי היה מקום להרים עם הייליפט אפילו כמה פעמים ואז למשוך,
אגב איך חולץ בסוף?
אייי אייי איייי מזכיר לי נשכחות בני רמבו והכלבה הנבחנית שלו עזר לי תמורת מיכל דלק מלא וחילץ לי את הסופה בדיוק דיוק דיוק אותו המקום שטות טיפשית שעלתה לי בהמון כסף
החילוץ היה החלק הזול להחליף חצי רכב לאחר מכן עלה הרבה
אני ואישתי נסענו לנו בכייף לא היה כלב על החוף מתחת למחסום נסענו ונסענו הכול היה בסדר עד שהיא שאלה אותי שאלה טיפשית (( תגיד זה לא ביצה פה )) בדיוק אז ולא שנייה אחת לפני הגיפ התחיל לשקוע :) מזל שהבני רמבו הגיע משום מקום חמוש בסנדלים של סבא שלי ו3000 מטר כבל כננת הידראולית וכלבה נבחנית
אלוף עולם הבחור הזה עם אני לא טועה הוא הפסיק לעבוד כבר כמה שנים ומתפרנס מאוד יפה מטיפשים כמוכם (( וכמוני ))
אני חופר...
רק משיכה עם כננת ממש חזקה (כמה חזקה)?
עם מאריכים של כמה מאות מטרים עושים את העבודה?
כמה חזקה הכננת שמושכת את הרכב ששקע בצורה כזו, במיוחד לאור ההארכה המטורפת של הכבל,