דיון על נסיעת אופניים בשולי הכביש
היי,
לאור העובדה שהם נהרגים לא מעט, רציתי לערוך דיון בנושא.
לא פעם בשבת בבוקר אני מוצא אותם רוכבים בשוליים, בעיקר באזור שער הגיא, נס הרים, בית שמש וכו',
כאשר השול בכבישים החד מסלולים (אך דו סיטריים) שואף לחצי מטר במקרה הטוב.
במרבית המקרים הם אפילו נוסעים אחד לצד השני (כאשר אחד בשול ואחד גולש לתוך הנתיב).
אם אינני טועה, החוק במדינת ישראל אוסר על כלי רכב לנסוע בשול.
אופניים מוגדרים ככלי רכב לכל דבר וחלים עליהם חוקי התנועה. אם כך - האם מותר להם לנסוע בשול ?
במידה ומותר להם לנסוע בכבישים בין עירונים לא מהירים - הם מסכנים את התנועה ואת עצמם, גם לכך יש תקנה.
מדוע לא אוכפים אותה ?
מצאתי שמשרד התחבורה אפילו מעודד את הנסיעה בשוליים (בסעיף כיצד אשמור על עצמי בכביש בין עירוני ?)
http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Si...le/SPTBicycle/
דעתכם ?
תגובה: דיון על נסיעת אופניים בשולי הכביש
לא אכנס לסוגיה החוקית.
אבל בפועל, עם כל הצער שבדבר- רוכבי האופניים הם סכנה בכביש- והרבה מתוך זה באשמתם.
לא אחת אני נוסע בכביש כשרוכבי האופניים נוסעים זה לצד זה, עוברים נתיבים בפזיזות, נוסעים נגד התנועה ומפתיעים בחיתוכי נתיב לא צפויים.
מצד אחד הם משתמשים בכביש, מצד שנים לא מתנהגים כאילו הם בכביש.
לצערנו, ההתנהלות הזו של רכב הנוסע ב 100 קמ"ש מול אפניים שזוחלות בכמה עשרות במקסימום- היא פשוט מתכון לאסון.
לתחושתי האווירה היא שרוכבי האופניים הם הקורבנות, אני לא מרגיש כך- להיפך.
מבחינתי, בעולמי הצר- הכביש הוא ממלכת הרכבים. ובמידה ומישהו מתנהג בכביש אחרת הוא לא צריך להיות שם.
אני לא אוהב את החשש המתמיד כשאני נוסע בכביש ובו רוכבים- אני ממש מפחד, מאט, מתרחק מהשול, צופר, מפריע לרכבים שאחרי- רק כדי שאיזה אלמוני יוכל לפדל לו בכיף בשולי הכביש.
מתנצל אם מישהו מהקוראים מוצא עצמו נפגע- זו לא הכוונה.
אבל כרגע אנחנו במצב בלתי נסבל. החשש שלא באשמתי יפגע או חלילה ימות רוכב אופניים מאוד מטריד אותי.
מאוד מסכים איתך ושותף לתחושת, לכן פתחתי את הדיון ואני מכוון אותו בכוונה לנושא החוקי.
אם יש כאלו השותפים לתחושות של עמרי או יודעים להאיר לגבי נושא החוקיות - אשמח לדעת.
החוק מתייחס לאופנים כאל כלי רכב, ורשמית מותר להם לנסוע בכל כביש שאינ ומוגדר כ"כביש מהיר", גם אם בפועל זה כביש בינעירוני בעל שני נתיבים לכל כיוון כמו כביש 40 בקטע שבין רמלה לצומת בילו (שם ארירעה התאונה האחרונה) שמהירות התנועה בו לא יורדת מ-70 עד 80 קמ"ש , בדרך כלל נוסעים 90-100 קמ"ש.
יתרה מזו - אופניים נחשבים לספורט בריא ו"ירוק", ורוכבי האופנים נהנים מאמפטיה בכלי התקשורת לא רק כי הם ירוקים, אלא גם כי הם ה"קורבן", הצד הנפגע, גם אם וכאשר הם עשוים שטויות מטורפות וממש מתאבדים מתחת לגלגלי המכוניות. מבחינת נהגי המכוניות זה מצב בלתי נסבל.
המשטרע לא אוכפת את חוקי התנועה על רוכבי אופניים, כי אין להם מספר עישוי על התחת - הם לא ציבור שאפשר לצלם/לתת לו דו"חות ולגבות ממנו קנסות.
בשורה התחתונה - מוטב להיות חכם ולא צודק. הרשויות לא מחפשות את הצדק ו/או הגיון אלא ניצמדות לחוק היבש - מה שלא פוטר את נהגי המכוניות מאחריות גם כאשר התאונה לחלוטין לא באשמתם. אז פיקחו עיניים.
ובכן, ע"פ סעיף 128 בתקנות התעבורה, מותר להם לנסוע על הכביש (ככה שיכולתי לחסוך את הדילמה):
הגדרת השול
ציטוט:
"שול הדרך" - השטח שאין לצדו מדרכה הסמוך לשפת הכביש, עד לרוחב של שלושה מטרים או עד לקצה תעלת ניקוז, כאשר דופן התעלה מצוי פחות משלושה מטרים משפת הכביש;
ציטוט:
סימן ג': אופניים ותלת-אופן
123. (א) לא ירכב אדם על אופניים אלא אם הם במצב תקין וראויים לשימוש.
(ב) לא ירכב אדם על אופניים אלא על גבי המושב הקבוע המחובר אליהם.
124. (א) הרוכב על אופניים לא ירכיב עליהם אדם, אלא אם הם עשויים לרכיבתם של אנשים במספר הרוכבים עליהם, ולא ירכב אדם על אופניים נהוגים בידי אחר אלא אם הם עשויים כאמור.
(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א) מותר להרכיב ילד שטרם מלאו לו 8 שנים על אופניים המצויידים במושב נפרד המבטיח את שלום הילד המורכב עליהם.
(ג) מי שטרם מלאו לו 14 שנה לא ירכיב אדם אחר על אופניים.
125. הוראות תקנות 121 ו-122 יחולו גם לגבי הובלה ורכיבה על אופניים.
126. (א) הרוכב על אופניים לא יאחז ברכב אחר הנע בדרך, ולא יחבר אליו את רכבו באופן אחר.
(ב) לא יגרור אדם באופניים.
127. הרוכב על אופניים ישמור על ריווח בינו ובין רכב הנוסע לפניו, כדי שיספיק להיעצר מיד וללא חשש תאונה במקרה של עצירה או מתן אות על ידי הרכב שלפניו.
128. הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.
129. (א) לא ירכב אדם על אופניים על מדרכה או על חלק מהדרך המיועד להולכי רגל בלבד; אולם מותר להולך רגל להסיע אופניים על המדרכה אם אין בכך הפרעה להולכי רגל.
(ב) הוקצה בדרך שביל מיוחד לאופניים וסומן בתמרור מתאים לא ירכב רוכב אופניים בכל חלק אחר של הדרך אלא באותו שביל.
(ג) לא ירכב אדם על אופניים במנהרה.
130. לא ירכב אדם על אופניים אלא אם הם מצויידים בכל עת –
(1) בפעמון;
(2) במנגנון בלימה יעיל לעצירה;
(3) במחזיר אור של אחורי האופניים מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה.
131. הציוד המפורט בתקנה 130 יהיה בכל עת במצב תקין.
132. לא ירכב אדם על אופניים בזמן תאורה אלא אם –
(1) מאיר בהם פנס קבוע מלפנים המפיץ אור לבן הנראה לעין במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטר לפחות מלפני הרכב;
(2) מאיר בהם פנס קבוע המפיץ אור אדום מאחורי האופניים.
(3) יש מחזירי אור בצבע צהוב על דוושות האופניים שניתן לגביהם לראשונה רשיון על ידי רשות מקומית אחרי יום כ"ד בטבת תשמ"א (31 בדצמבר 1980).
133. לענין חלק זה, הולך רגל המסיע אופניים בדרך, דינו כדין רוכב אופניים, זולת אם מהקשר הדברים משתמע אחרת.
134. מצא שוטר אופניים שרוכבים עליהם תוך הפרת הוראות תקנות שהותקנו על פי הפקודה, רשאי הוא להוציא את האוויר ואת השסתומים כדי למנוע המשך רכיבה עליהם תוך הפרת הוראה כאמור.
135. הוראות תקנות 123, 126, 127, 128, 129(א) ו-(ג), 130, 131, 133 ו-134 יחולו גם לגבי תלת-אופן.
136. (א) בזמן תאורה לא ירכב אדם על תלת-אופן אלא אם נתקיימו הוראות אלה:
(1) בתלת-אופן שבו הגלגל היחיד נמצא לפנים –
(א) מאיר בו פנס קבוע מלפנים ומפיץ אור לבן הנראה לעין במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטר לפחות מלפני הרכב;
(ב) מאירים בו מלפנים באור הנראה לעין במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטר לפחות שני פנסים המסמנים את רחבו;
(ג) מחזירור, בצבע אדום, קבוע בו על הכנף השמאלית מאחור הנראה לעין במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטר לפחות;
(2) בתלת-אופן שבו הגלגל היחיד נמצא מאחור –
(א) מאירים בו מלפנים שני פנסים כאמור בפסקה (1)(ב);
(ב) שני מחזירורים, בצבע אדום, קבועים בו מאחור על הכנף האחורית וכן על הארגז מצד שמאל, והם נראים לעין במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטר לפחות.
(ב) מחזירור בתקנה זו יהיה מסוג כאמור בחלק ג' בתוספת השניה.
בנוסף, שימו לב לסעיף 38 ב'
ציטוט:
38. (א) לא ינהג אדם רכב או בעלי חיים על פני מדרכה, שביל או נתיב שיועד וסומן לסוג מסוים של רכב או של עובר דרך מסוים, אלא לשם חצייתם כדי להיכנס לחצרים או לצאת מהם.
(ב) הנוהג ברכב שאינו מנועי, וכן בטרקטור וברכב איטי חייב להימין ולנסוע בשולי הדרך אם הדבר דרוש ואפשר כדי לתת מעבר לתנועה שמאחוריו.
הגדרת רכב
ציטוט:
"רכב" - רכב הנע בכוח מיכני או הנגרר על ידי רכב או על ידי בהמה, וכן מכונה או מיתקן הנעים או הנגררים כאמור, לרבות אופניים ותלת-אופן, ולמעט רכב ששר התחבורה פטר אותו בצו מהוראות פקודה זו כולן או מקצתן;
אם זה מעניין, פקודות ותקנות התעבורה באתר הרשות לבטיחות בדרכים
http://www.rsa.gov.il/TeachingCenter.../guidance.aspx
למה לחפור בחוקים?
מה חוקים יעזרו לתרבות נהיגה אגרסיבית ואגואיסטית ששולטת ברובנו?
וזה נכון לרוכבי האופניים ונהגי המכוניות
כל אחד חושב שהכביש של אבא שלו
על אותו מטבע אני יכול ליטעון בתור רוכב אופנוע ספורטיבי שהמכוניות מעכבות אותי ,לא רואות אותי ,חותכות לי את הנתיב ומסכנות אותי.
אולי הבעיה בנו?
נכון להרגע ביתי יושבת מול פסיכולוג עם כל חבריה לכיתה לאחר שאתמול נהרג אביה ז"ל של חברתה בתאונה המדוברת
מי שרוצה לראות טימטום ומטומטמים שיגיע לכביש הגישה לבסיס פלמחים לפני השעה 8:00 בבוקר.
חבורה קבועה שנוסעת בכביש הצר ללא שול, הכביש הוא עקומה אחת גדולה ללא שדה ראיה. כול זאת כאשר חיילים ממהרים להגיע לבסיס.
כמובן שהחוק מהם והלאה. בכניסה לכביש הגישה יש שלט המורה על "כניסה למורשים בלבד" (שטח המוגדר כסטרילי).
אבל, כנראה שהם ממחישים לנו את תורת האבולוציה (החזקים והחכמים שורדים ומעבירים את הגנים)
רענן
בתור רוכב כביש, שבתקופחרונה ממעט ברכיבות בין-עירוניות, אני מודע היטב לסכנה, אבל אין ברירה אחרת.
אני משתדל לרכב עמוק בשוליים, אבל המצב המחפיר של טיפול הרשויות בכבישים מאלץ אותי להתקרב לצד המסוכן בנסיון מלחמוק מאבנים זכוכיות ומסמרים העומדים ם ללא הופכין.
פלמחים, נמצא ברשימה שלי, אבל יש שם אכן קטעים עם שוליים צרים, לפחות הכביש שומם רוב הזמן.
אני לא מבין מה יש לנהגים לחפש בשוליים, הבנתי לפני שנים שהסכנה נמצאת בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות, במיוחד בשבת כשבלייני הפריפריות חוזרים מאפטר פארטי בת"א
ובמקרה האחרון ביום חול לאחר משמרת לילה, מאז אני מקפיד לרכב בשעות בוקר מאוחרות ותמיד מזרח או דרום, לא מעיז להצפין מת"א, סטטיסטיקה מפחידה מידי.
כשקניתי את האופניים הנוכחיים ברעננה, התחמקתי מרכיבה בכביש המהיר כשרכבתי דרך הרצליה -רמה"ש- שיכון דן -פארק ירקון- ת"א-חולון.
בתור רוכב אופניים בכבישים לשעבר ,
אני יכול להעיד שהתאונות האלה לרוב ניגרמות בגלל מכונית,
שהנהג שלה לא שם לב לרוכב האופניים בכביש.
מדובר כמעט תמיד ברוכב בודד ,
שדווקא נסע בשול ,
אבל גם המכונית גירדה את השול ויחד איתו גם גירדה את הרוכב.
לא מדובר בקבוצות שרוכבות אחד לצד השני ,
למרות שזה כמובן נגד החוק וגם טימטום ,
פשוט מכיוון שקבוצה ניראת יותר טוב ,
רוכב בודד בצד - פשוט לא שמים לב אליו.
הייתי עד לכמה תאונות כאלה עם ניפגעים ,
תמיד היה מדובר ברוכב בודד שרכב בצד.
תחשבו על זה שרוכב האופניים לא יכול לעשות יותר מידי כדי שיראו אותו,
חוץ ממחזירי אור ופנס...
בארץ אין כמעט מסלולים שמיועדים לרוכבי אופניים ,
וגם בשטח לפעמים כמעט דורסים אותם.
צריך פשוט לנסוע עם עיניים פקוחות לכל הכיוונים,
ולחפש אותם...
אני הפסקתי לחלוטין לרכוב בכביש ,
אחרי שהייתי עד לכמה תאונות כאלה.
כמי ששלושים וכמה שנים חוטא מדי פעם ברכיבה על כלי המשחית הזה (לטעמי כלי התחבורה המסוכן ביותר שיש - גם החוק מכריח אותו לנסוע בכביש, גם הרגיש מכולם לפגעי מזג אויר - תמיד קר מדי/חם מדי, תמיד רטוב - מזיעה או מגשם - גם דו גלגלי שמטבעו פחות יציב ויותר פגיע, גם גניב בטירוף, והעיקר - "מנוע מעפן" שלא מאפשר מהירות סבירה, ובטח לא להתחמק משום דבר) אני יודע שמקומם של האופניים אינו על הכביש, ושיגידו חכמי משרד התחבורע מה שהם רוצים.
לא אכפת לי מי אשם ומה אומר החוק. רכיבה על אופניים בכביש משולה בעיני להתרוצצות בתוך שטח מטווח פעיל בין כדורים ששורקים מכל הכיוונים.
מילא הרוכבים בשטח - שזה נראה כיף אמיתי, וגם פחות מסוכן. מי שנפגע זה רק בגלל שהוא מחפש לעצמו אתגרים, לא בגלל שהוא דוחף את עצמו בכוח ודווקא-להכעיס מתחת לגלגלים של משהו הרבה יותר גדול, הרבה יותר כבד והרבה יותר מהיר ממנו... כמו שעושים רוכבי הכביש.
רוכבי הכביש הם מתאבדים אמיתיים, וממש לא בא לי שיסבכו לי את שארית החיים ויגרמו לי לנקיפות מצפון עד סוף ימי בגלל התחביב ההזוי שלהם.
עכשיו אתה יורה לכל הכיוונים.
כן, יש רוכבים לא מעטים בתוך הכביש עצמו, בד"כ אלו שרוכבים בקבוצות, ושמעצבנים גם אותי כשיוצא להתקל בהם.
אבל לא מעט רוכבים נמצאים בתוך השוליים, לא מפריעים לאף אחד ולא נדחפים בכח מתחת לשום גלגל ובכל זאת נמצאים הנהגים שיגרדו אותם מהצד הימני של הקו הצהוב.
אם אני לא טועה השוליים נועדו בשביל רכבי חרום
וגם בשביל הנהגים בכביש שאם הם טיפה סוטים שלא יעופו ישר לוואדי
בקשר לנושא גם אני לא מבין למה רוכבי האופניים שרואים \ שומעים מה קורה בכבישים
לא עושים איזה ''הסבת מקצוע'' ועוברים למשהו פחות מסוכן או אופניי שטח
ניסתם בדקתם וראיתם שהכביש מסוכן לכם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
אם אני לא טועה השוליים נועדו בשביל רכבי חרום
וגם בשביל הנהגים בכביש שאם הם טיפה סוטים שלא יעופו ישר לוואדי
בקשר לנושא גם אני לא מבין למה רוכבי האופניים שרואים \ שומעים מה קורה בכבישים
לא עושים איזה ''הסבת מקצוע'' ועוברים למשהו פחות מסוכן או אופניי שטח
ניסתם בדקתם וראיתם שהכביש מסוכן לכם
אתה לא טועה, אבל א ני מאוד מסופק אם היתה אי-פעם תאונה בין רכב חירום או נהג שנאלץ לסטות לשוליים כדי לחמוק מתאונה או כתוצאה מתת-היגויי ממהירות פניה גבוהה מידיי לבין
רוכב אופניים.
אתה הרי יודע שהתאונות האלו נגרמות ע"י נהגים רדומים, שיכורים או מסוממים, נהגים שהיה עדיף אם לא היה להם רשיון נהיגה ומהוים סכנה רבה יותר לסביבה מנקיפות
מצפון על רוכב מת.
לפני מספר ימים - בכיכר שליד מחלף הדרים - יום שישי בבוקר - הכבישים הופכים באזור הזה לממלכת האופניים.
רוכב כביש - בן כ 50 נכנס לכיכר, מתאלם ממני שנוהג ברכב לחלותין - מבחינתו אני לא קיים שם..... אם אני לא הייתי רואה אותו ובולם הוא לא היה ממשיך לרכב היום....
לאחר שנכנס לי מתחת לגלגלים ממשיך לרכב במרכז הכביש - פשוט מקצר את נתיב הנסיעה בלי קשר למבנה הנתיבים הכיכר ושוב נוסע באמצע הכביש לפני - מתאבד!
ואם הינו נוגעים אחד בשני - אני הייתי הנהג הפוגע? האחראי? .....
למזלי ראיתי אותו ונזהרתי ממנו האדון פשוט לא העלה את האופציה שהוא אמור להזהר ממני.... ולא להיכנס לי לתוך הנתיב.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אתה הרי יודע שהתאונות האלו נגרמות ע"י נהגים רדומים, שיכורים או מסוממים, נהגים שהיה עדיף אם לא היה להם רשיון נהיגה ומהוים סכנה רבה יותר לסביבה מנקיפות
מצפון על רוכב מת.
אז זהו- שההכללה הזו היא התירוץ שהתקשורת מוכרת ויוצרת בכך את תדמית הקורבן לרוכבי האופניים.
נכון שחשין נדרס ע"י מסומם שהיה מוטב שלא היה מקבל רשיון.
נכון שהסלקטורית שדרסה את תמרי היתה אחרי משמרת לילה.
אבל מכאן ועד הקביעה הנחרצת והמאוד לא מבוססת- המרחק גדול מאוד.
שכן שלי למשל פגע בשני רוכבי אופניים באיזה כביש לא מואר בשעות אחה"צ המאוחרת. (יצאו בפגיעות קלות)
שני אלו נסעו כפי הנראה זה לצד זה, ללא מחזירי אור או פנס- בצורה שהוא לא הבחין בהם.
מדובר בנהג בוגר, ומנוסה שנסע בשעה נורמאלית בכביש נורמאלי.
למזלו, הצליח עו"ד שלו להוכיח שלא יכל לראות את אותם שניים והנ"ל זוכה מכל אשמה.
היום אם זה היה קורה- הוא היה יושב בכלא- בגלל האווירה הציבורת המעוותת.
אגב, מהידוע לי אסור לרכב לנסוע בשוליים, מכאן שלא ברור לי מה רוכבי האופניים עושים שם.
או איך פתאום הם הופכים מכלי רכב להולך רגל וחותכים דרך מעבר חציה, או דרך רמזור אדום כי החוק לא חל עליהם.
בקיצור... חזרנו לאותה הנקודה...
למה בהולנד הולכי רגל יודעים(תת מודע/חינוך) שנתיב אופניים זה רק לאופניים?
אתם מנסים לחקור תופעות במדינת תשתיות מיזרח תיכוניות עם חוקים של עגלות וסוסים ותלת אופן כמו שהיה פעם בשוק הכרמל.
אנו הציבור שואף מערב אירופה
אבל מה לעשות ?חיברו לנו בירוקרטיה של מיזרח אירופה עם היגיון של מיזרח תיכון
תישאלו איך משנים את זה,ולא איך בדרכינו המתוחכמת ניחיה עם זה
כי מה שייצא, זה עוד תקנות מפגרות ועוד תקנים למישטרע לירדוף אחרי רוכבי אופניים.
מי ירויח מזה?
מי יפסיד?כרגיל.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
אז זהו- שההכללה הזו היא התירוץ שהתקשורת מוכרת ויוצרת בכך את תדמית הקורבן לרוכבי האופניים.
נכון שחשין נדרס ע"י מסומם שהיה מוטב שלא היה מקבל רשיון.
נכון שהסלקטורית שדרסה את תמרי היתה אחרי משמרת לילה.
אבל מכאן ועד הקביעה הנחרצת והמאוד לא מבוססת- המרחק גדול מאוד.
שכן שלי למשל פגע בשני רוכבי אופניים באיזה כביש לא מואר בשעות אחה"צ המאוחרת. (יצאו בפגיעות קלות)
שני אלו נסעו כפי הנראה זה לצד זה, ללא מחזירי אור או פנס- בצורה שהוא לא הבחין בהם.
מדובר בנהג בוגר, ומנוסה שנסע בשעה נורמאלית בכביש נורמאלי.
למזלו, הצליח עו"ד שלו להוכיח שלא יכל לראות את אותם שניים והנ"ל זוכה מכל אשמה.
היום אם זה היה קורה- הוא היה יושב בכלא- בגלל האווירה הציבורת המעוותת.
אגב, מהידוע לי אסור לרכב לנסוע בשוליים, מכאן שלא ברור לי מה רוכבי האופניים עושים שם.
או איך פתאום הם הופכים מכלי רכב להולך רגל וחותכים דרך מעבר חציה, או דרך רמזור אדום כי החוק לא חל עליהם.
בקיצור... חזרנו לאותה הנקודה...
התייחסתי למקרים של נהגים גרועים שחודרים לתוך השוליים ומעיפים את הרוכבים, תקרא שוב את תגובה מספר 11 שלי.
אם רוכב החליט לרכב באמצע הכביש כשידוע לו שמאחוריו עלולות להגיח מכוניות, או בחושך ללא אורות אז מבחינתי לפחות, הוא חסר אחריות ואין לו להאשים אף אחד מאשר עצמו,
(זה במקרה הטוב אם הוא הגיע לשלב התירוצים) כנ"ל לגבי הרוכבים זה לצד זה.
אני יודע על מה אתה מדבר, אבל בגלל זה הפרדתי בין המקרים, להסתכל ברזולוציה נמוכה על כל הסיטואציות ולהכליל זה מאפיין של עצלנות מחשבתית.
התקשורת כהרגלה מחפשת את המקרים עם הרייטינג הגבוה, אבל כמו שאותם נהגים חסרי אחריות גרמו למוות, יש גם מקרים בהם רוכבים נושאים באחריות לתאונה.
בנוסף לשיכורים למסוממים ולרדומים הייתי מוסיף את הגריאטרים.
רוצים להוציא את רוכבי הכביש אל מחוץ לחוק כדי להגן עליהם.....סבבה
רגע גם רוכבי הדו גלגלי רגישים לפגיעת כלי רכב אז גם אותם.....
לפעמים אני נוסע בכביש ועוברות לידי כל מיני מכוניות צעצוע במהירות שכל נגיעה בהן תהפוך אותן לעיסה.....אז מה איתן?
גם אנחנו נהגי הגיפים קטנטנים ליד אוטובוסים ומשאיות (תאמינו לי אני נוהג בכלים כבדים ומרגיש איך גיפאים ושות' מתנהגים לידי) נו אז גם גיפים זה מחוץ לחוק
אבל גם משאיות מתגמדות ליד רכבות.......ורכבות נו טוב כבוד השר כבר יטפל בהם
לכולם מותר להשתמש בכביש .....רק בכבוד הראוי לכביש
בועז
דווקא עם אופניים - אני לא רואה בעיה.
הרוכבים מכירים את הסיכונים ובמפגש עם רכב די ברור מי יפסיד. הם לא מסוגלים לגרום לנזק לאחרים - אז עפ"י תפיסת "שכל אחד יהיה אחראי לעצמו", אם זאת הדרך שהם רוצים ללכת בה זה בסדר גמור מבחינתי. אותי, למשל, הפחד מונע מלהתחיל לרכב כביש ברצינות. שכל אחד יעשה מה שמתאים לו.
לגבי רגשות האשם של הנהג - אם נהגת בסדר ובכ"ז הרגת אחד מהם, כדאי שתהיה חזק מספיק בשביל לדעת את האמת ולהמשיך הלאה. ואם לא נהגת בסדר (עייף, שיכור, טעות אדיוטית וכו') - אז תחיה עם רגשות האשם שכנראה מגיעים לך.
ד"א - מה שמוזר לי הוא (שעפ"י מיטב ידיעתי) שאין מהם דרישות ביטוח גוף שמעבר להולך רגל רגיל (כלומר - כלום). זה עיוות אמיתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
לגבי רגשות האשם של הנהג - אם נהגת בסדר ובכ"ז הרגת אחד מהם, כדאי שתהיה חזק מספיק בשביל לדעת את האמת ולהמשיך הלאה. ואם לא נהגת בסדר (עייף, שיכור, טעות אדיוטית וכו') - אז תחיה עם רגשות האשם שכנראה מגיעים לך.
לא מסכים, כי מי שקובע אם אתה אשם או לא זה לא המצפון- אלא השופט.
ובמקרה ושטפו לו את המוח, ויש אווירה ציבורית שרוכבי האופניים הם הקורבן- כנראה שהפוגע יכנס לבית הכלא גם אם אינו באמת אשם ולא יכל באמת להימנע מהתאונה.