תגובה: תחרות השקשוקות 21.5.2011
יפה יפה....
אני מציע צוות שופטים, מיטב מנהלי ג'יפולוג ושחלקם ינצלו את קשריהם העיתונאים וינסו לגרור איזו דמות גסטרונומית כזו או אחרת!!!
מה אומרים?
מיקום בית המשאבות בירקון. יפה, מוצל, נגיש בקלות רק צריך לקוות שלא יהיה גשם כי אז זה ביצה.
אני משתתף
ושהעגבניה הטובה תצנח!!!
דבר נוסף, אני מציע הגבלה לחברי ג'יפולוג בלבד!!! ללא בנות זוג וקרובות משפחה (שלא ישלפו לי את הסבתא הטריפוליטאית הבשלנית המפורסמת מהנפטלין)!!!
יאללה תנו בעגבניות (הסמיילי עובד כבר?)
וודאי. חברים רשומים בלבד.
מציע שיהיה אחה"צ (סביב 3~4 ) גם לא חם מדי וגם יש לפחות מתחרה אחד מהצפון (שסיפורים על השקשוקות שלו רובכם כבר שמע, אבל מיעוטכם טעם, וכנראה לא הפדתם הרבה) שעובד בבוקר.
כל מתחרה גם צריך להביא חצי כיכר לחם אחיד לכל סועד, לא?
אסף.
רם כספי, יש לו אחלה מתכונים עשירים בטעמים.
שקשוקה לא בא טוב בשלוש בצהרים. זה אוכל של בוקר. כמה חם כבר יכול להיות בסוף מאי? נסכם שמכין השקשוקה חייב להיות חבר רשום באתר - ולא כזה שנרשם לצורך התחרות. מותר להביא את האישה והילדים- אך לאישה אסור לייעץ. בנוסף, אסור להביא "שחקני חיזוק" כמו הבן דוד שיש לו מסעדה טריפוליטאית. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
כל משתתף יחויב להביא את השקשוקה ולחם. כמו כן, כל משתתף יוכל להביא שתייה שיבחר. מנות צד שאינן חלק מן השקשוקה, קרי חומוס, סלט צ'ירשי, טחינה, סלט ירקות אינן מסוגלות להשפיע על הניקוד לו זוכה השקשוקה.
נו נו נו....
נרשמים להתפקד.
אני ראשון
לצורך פיקוח ובקרה על הוגנות השיפוט חייבים להיות בין השופטים עורך דין ורואה חשבון.
נו, למען האתר אני מוכן להקריב את עצמי לשיפוט.
אמנם יש בינתיים רק נרשם אחד, אבל להתחרות בצחי זה כבר אתגר ...
חסרות הגדרות בסיסיות:
א. כמה זמן מוקצב להכנה
ב. עד כמה אפשר לבוא עם רכיבים מעובדים מהבית (כמו שרבים מאיתנו נוהגים בטיולים ...)
ג. כמה מנות יש להכין
ד. מה מידת החריפות שהשופטים מסוגלים לבלוע ... (ואיפה הסמיילים לעזאזל ...)
נדב.
נדב עזוב יותר מדי חוקים.
נקבע זמן הגשה, נגיד 12:00, שכל אחד יבוא בהתאם. לגבי מצרכים צריך להיות עגבניות וביצים מעבר לכך פרשנות חופשית.
להכין מחבת לפי מס׳ השופטים. חריף, כל אחד לפי ראות עיניו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
נדב עזוב יותר מדי חוקים.
נקבע זמן הגשה, נגיד 12:00, שכל אחד יבוא בהתאם. לגבי מצרכים צריך להיות עגבניות וביצים מעבר לכך פרשנות חופשית.
להכין מחבת לפי מס׳ השופטים. חריף, כל אחד לפי ראות עיניו.
לדעתי המרכיבים הם חלק בלתי נפרד (שלא לומר קריטי) באיכות השקשוקה -
לדעתי הקריטריון היחיד מלבד עגבניות, ביצים ולחם צריך להיות "תסריט אמתי" - כלומר, אם מישהו בוחר להביא מהבית שאריות מהרוטב פומודורו של אתמול בערב, זכותו! כל זמן שאלו מצרכים שיכולים באמת להגיע גם לטיול אמתי.
וכמובן שצריך להצמיד אליה את תחרות "קפה השטח"...
קדימה ילדים. זה אמיתי.
תחרות השקשוקות תיערך נכון לרגע זה, ביום שבת, 21.5 בשעה 12:00 בצהריים בצל האקליפטוסים שליד בית המשאבות הישן באבו רבאח. (אם יהיה שינוי, נדווח)
מי משתתף? כל מי שרוצה, בתנאי הוא חבר רשום בג'יפולוג. לא כזה שנרשם רק לכבוד התחרות.
איך משתתפים? נורא פשוט. מגיעים (עדיף ברכב השטח שלכם. תנו כבוד לשטח. גם אם זה כאן ליד) ומכינים במקום את השקשוקה הפגזית שכל החברים שמטיילים אתכם נשבעים שהיא-היא הכי בעולם. רצוי להגיע כמה דקות קודם, להתמקם ולפרוס את הציוד כדי שיהיה לכם קל ונוח לעבוד. תחילת ההכנה ב-12:00 בדיוק.
מה התנאים? מכינים במקום בלבד!... כל הפרודוקטים צריכים להיות מונחים לפנינו. השופטים יסתובבו בין השפים ויתרשמו מתהליכי החיתוך, ההכנה, הטיגון/בישול, הלהטוטים, התיבול, הסודות הקטנים, הכל יתבצע במקום, בשטח, מול עיני השופטים הבוחנות. אני מרשה לעצמי לאמץ רשמית את הכללים שתומר הציע - מותר להביא את האישה והילדים- אך לאישה אסור לייעץ. בנוסף, אסור להביא "שחקני חיזוק" כמו הבן דוד שיש לו מסעדה טריפוליטאית.
איך מכינים? איך שבא לכם. על גחלים, על להבה של זיפו, על כירת רוטופליים קטנה, על כירה ניידת רגילה, על כלב גז. הכל הולך.
מה הקריטריונים? אין קריטריונים. בפרק זמן סביר (שייקבע בהמשך), אתם תכינו מה שתרצו, מה שאתם אוהבים וחושבים שזה הכי הכי בקטגוריית האדום-צהוב-לבן הזו. באיזו וריאציה שבא לכם: קלאסי, חלבי, בשרי, חריף, מתוק, עם חלמונים נוזליים או מוצקים. הכל הולך, בתנאי שבבסיס יש שם שקשוקה - עגבניות וביצים. כדי להקל על השופטים הנכבדים את מלאכת הבליסה יוגשו להם השקשוקות לטעימה בליווי חתיכת חלה טריה. בכל זאת שבת... תוספות וסלטים ליד? אפשר ומותר. קפה משובח אחרי? בכלל טוב. זמן הכנה מהיר, יצירתיות ומקוריות - יוסיפו בהחלט, אבל מה שיקבע בסוף זו רק איכות השקשוקה. כמו כן - נא להכין מחבת גדול מספיק, כדי שאחרי שהשופטים יסיימו להתענג, גם אתם תוכלו להתרשם זה משקשוקתו של זה.
ומי יקבע מה הכי טעים? השופטים, כלומר אני. לשמחתכם הרבה אני מוניתי לשופט ראשי (כי מישהו בכיר העדיף למנוע ממני להתחרות אתכם בעצמי ולתת לכם בראש... ואני כל כך רציתי, אבל אין מה לעשות, המעמד מחייב. אתם באים להינות, אני בא לעבוד), אבל לא לדאוג, אני לא אהיה לבד, יעזרו לי שופטים נוספים: שמיל - בכבוד רב. ושאר שופטים ממערכת ג'יפולוג. זהירות, אנחנו נגיע רעבים וביקורתיים.
ואם תחרות עממית על מאכל עממי, במה זוכים? בפרס עממי. אנחנו עובדים על זה כרגע. כנראה שלא תתעשרו מזה, אבל גם לא תחזרו בידיים ריקות.
אז יאללה ילדים. תתכוננו ותתאמנו, ובואו רעבים ליום באדום - עם הרבה הרבה עגבניות, ביצים, ומצב רוח טוב... מפגש אביבי קליל, כיפי, ובעיקר - טעים.
עידכונים לרגע זה:
שעת הגשת השקשוקות המוכנות והחמות לצוות השופטים: 13:00.
למה? ככה. כי (גם) זו השעה שבה אנחנו אוכלים שקשוקה בטיול.
מבחינתכם מה זה אומר? שאתם מגיעים ומתארגנים להכנת השקשוקה מתי שבא ונוח לכם. העיקר שאתם מכינים אותה מאפס, במקום התחרות!
לא חותכים בבית, לא מבשלים מראש רטבים סודיים, לא מגייסים את הדודה הטריפוליטאית שתכין מהצד ותגניב לכם מאחורי הסינור. רק אתם במו ידיכם, במקום התחרות.
אנחנו נהיה שם כבר לפני הצהריים, נחכה לכם. עם הגזיבו האדום של ג'יפולוג. לא תפספסו אותנו. 13:00 בדיוק - תחילת טעימות.
פרסים, נכון לרגע זה:
עשרת המקומות הראשונים חוזרים הביתה עם כיסוי גלגל חדש של ג'יפולוג.
מקום ראשון לוקח הביתה גם את ספר "בישולי הדרך".
יש שופטים גם לא פולנים?
הכוונה העם שקשוקה אמיתית חריפה!!! וחלה של שבת ככתוב בספר יכולה לזכות אותי בספר הנחשק הזה וגם כיסוי גלגל מהודר יוקרתי
???
בכול מקרה עם האירוע יתפוס תאוצה ויצא לפועל אני בפנים
חריף? אצלנו במשפחה הפולנית אבא שותה בשביל הכיף ספירט 98 ומנשנש פלפלונים חריפים קטנים בתור פיצוחים. עלי אומרים שאני דומה לו שתי טיפות וודקה.
בדיוק בגלל זה אני השופט ראשי, ואהה... גם יתר השופטים לא רגישים לחריף, אבל מאוד מקפידים על טעים.
יאללה בוא, ותשקיע בשקשוקה חריפה בכיף.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
...שקשוקה לא בא טוב בשלוש בצהרים. זה אוכל של בוקר...
לא זכור שנשאר מזה משהו - על אף שזה היה מאוחר אחה"צ :rolleyes:...
קובץ מצורף 40876
אם התאריך היה שונה (לפני ה15 במאי) אישתי היתה מנצחת עם יד אחת קשורה מאחורי הגב
היא רשומה בג'יפולוג מעל לשנתיים, מהמוצא הנכון ויש לה כשרונות קולינרים יוצאי דופן...
לפני כחודש היא השתתפה בתחרות צ'ילי קון קרנה וזכתה במקום ראשון, רצוי לציין שזאת היתה הפעם הראשונה בחייה שבישלה את האסדה הזאת והתחרות התקיימה בדאלאס טקסס....שווה לכם להחליף תאריך?
הנה עוד אחד שאומר "אם הייתי בא הייתי מנצח, אבל אני לא יכול..."
כבר יש לנו אחד כזה, אפילו שהוא עוד לא כתב את זה.
אסף.
למה שהוא לא יבוא?
הרי יש לו את הרכב הכי טוב בעולם, לא?
סביון
זה נישמע מעניין לא כל כך מת על לאכול אך לבשל יודע ניראה לי שהגיע