התחדשתי ב דודג' ראם החדשה.
בכוונתי להחליף צמיגים ל 35''.
מה הצפי לעליה בתצרוכת הדלק ?
Printable View
התחדשתי ב דודג' ראם החדשה.
בכוונתי להחליף צמיגים ל 35''.
מה הצפי לעליה בתצרוכת הדלק ?
לירן ,
1)מזל טוב , תתחדש ...
2)לא רוצה אפילו לשאול/להעלות איך אתה מתכוון לעשות את זה - חוקית או לא (רישוי) .
3)כשמדובר בבהמות מהסוגים שלנו , (עוד לוקחים כזה דבר בחשבון ? )
כשיש לך 6.7 TD עם 350 סוסים באורווה וכמעט 90 קג"מ , ההפרש לטעמי זניח. (אני מקנא בנתונים )
זאת , במיוחד כשהוא כבר מפתיע לטובה (באמת) בצריכת הדלק הנוכחית שלו בהתייחס לעובדה שמדובר
בבהמה גדולה .
שחר.
1. תודה
2. ...
3.נכון הרכב מאוד חסכוני יחסית 7.5-8 תלוי כמה הרגל כבדה.
אני המון על הכביש כ 4000 קמ בחודש ולכן חשובה לי התצרוכת.
ולכן ״זניח״ זה באמת תלוי בכמה ?!
7.5 -8 ק"מ לליטר? אמיתי של החיים?! מרשים לגמרי!
נראה שאתה נוהג ממש רגוע לא?
אני בקושי מגיע לזה עם נאוורה...
תתחדש.
רק תגיד לי איך מאשרים צמיגים כאלו ואני רץ לאשר אותם על הבהמה שלי.
צריכת דלק? בבהמה אמריקאית כמו שלך שאוכלת כמו איסוזו טרופר
זה לא יהיה הכי משמעותי,
בבהמה אמריקאית כמו שלי שעושה 1/4 - 1/5 ובשטח 1/1.5 זה בהחלט כבר לא משמעותי,
גם ככה הבנזין רק עולה, בקרוב גם ידביקו לנו מנגנונים לגרון עם שעון שמודד כמה חמצן נשמנו וע"פ זה יחייבו אותנו כל חדש,
אם אתה יכול להלביש צמיגים כאלו מבחינה חוקית, אל תחשוב אפילו על צריכת הדלק! שים אותם ותהנה מהם!
וכדאי שתשים אותם כמה שיותר מהר, - לך תדע אם איזה דיביל במשרד התחבורע יקום בבוקר עם מצב רוח
של חזירת בר בהריון וישנה את התקנות לפי קריזה, ולפי אוות נפשו, אם יש לך את האופציה - פאקינג לך על זה!!!
עד פה היו הערות מעודדות אבל בלי נתונים ומענה מקצועי.
גם אם זה יהיה "זניח", עדיין אנחנו פורום מקצועי שמחוייב גם לענות תשובות כאלה.
אז כמה דברים שצריך לחשב (צריך לקחת בחשבון שבתכלס, מדובר בנתוני מעבדה נטו ויכול להיות שבכביש תהיה סטייה מהתוצאות)-
1. מה הגדילה בקוטר הגלגל - 2" זה לא מדויק כי כל יצרן וההתייחסות שלו
2. מה משקל הגלגל החדש ולעומת הנוכחיים
יש גם הבדלים בין צמיג כביש כביש ל50/50 לשטח מלא
לכל אלה שמתלוננים על עניין הכנסת המידה לרשיון - תמיד יהיה מעכר שיצליח, צריך רק לדעת למצוא אותו, אל תאמרו נואש.
הקוטר גדול ב-3 אינץ' מהמקורי.
גם הרוחב גדול יותר.
ברור שיהיה הבדל (לרעה) בהאצה מהמקום, בצריכת הדלק, במרחק הבלימה. אבל לטעמי ההבדל הזה יהיה זניח.
אני הייתי חושש יותר ממפגשים עם שוטרים וניידות משרד התחבורע.
לא מדעי, אבל צפה לירן ל10-15% הרעה בצריכת הדלק לפחות. הרכב כמו שהוא עכשיו, חדש, מקורי, הוא הכי חסכוני שהוא יכול להיות. אבל אני מניח שהשיקול שלך אחר - תאימות בין גלגלי הגורר לרכב המרוץ? זה אותו מעגל חלוקה?
נמרוד/דרור - יחד עם העומס העולה, עולה גם המהירות פר סל"ד, לא ? כלומר בסל"ד נתון הוא יהיה מהיר יותר / ישיג מרחק גדול יותר, כך שזה מקזז מעט, או שהכנסתם את זה לחישוב של 10-15 אחוז ?
השיקול מתחלק ל2 - דבר ראשון הרצון לטייל. אפילו שהרכב כמעט הכי קצר בחבורה זווית הבטן מפריעה. הגבהה נטו תגרום לרכב להראות מצחיק עם הגלגלים הקטנים.
וכמובן התאמה לצמיגי רכב המירוץ כך שיאפשר עוד ספיירים- מעגל החלוקה מתאים.
ישנו השיקול של MT מול AT ורק בגלל המראה שיהפוך את מראה הרכב מרכב עבודה לרכב פנאי.
אין מה לדבר הרכב חסכוני יחסית לאחרים וזאת בזכות המנוע V6 שלו.
במירוץ האחרון גרירה של הרכב לפ"ת וצאלים וחזרה הרכב עשה 1/5.3בגרירה.
בנסיעה מאוד רגועה אפשר להגיע עם הרכב ל 8.5 לליטר אבל זה ממש בנסיעה רגועה ותלוי בתואי הדרך.
הממוצע שלי עד עכשיו ללא הגרירה עומד על 7.5 לליטר וזאת למרות ההתלהבות שלי מהרכב החדש ו 350 סוסים שלו.
בהאצה התצרוכת המידית היא 1/2.5
לירן, 6 בטור.
ו-8.5 זו צריכה סנסציונית לאוטו כזה. אתה בטוח שאתה לא מתבלבל?
הוכנס לדעתי לחישוב , בסה"כ מדובר בשיקלול בדיוק כפי שכתבת בהתייחס לסל"ד על יחסה"ע המקוריים
וביחס למידת הצמיג המקורי 265/70 (ג'אנט 17 אם אני זוכר נכון).
אני אצטט בשנית את מה שכתבתי כבר בהתחלה : " כשיש לך 6.7 TD עם 350 סוסים באורווה וכמעט 90 קג"מ
ההפרש לטעמי זניח. "
הבהמה הזאת , עם הנתונים הללו , תוכל להסתדר לא רע בכלל עם השינוי בגודל הצמיג שלא כמו רכבים אחרים.
עפ"י הנתונים , לדעתי , בפועל לא יעלה על 10% . זניח ? בעיניי המחשב (בעל הרכב - אידיבידואלי לחלוטין).
במישור (כביש מהיר וכו') הוא ירוויח , לדוגמא : אם לפני כן ב 100 קמ"ש הוא התנהל ב 1900 סל"ד . לאחר
שינוי מידת הצמיג לגדולה יותר , ב 100 קמ"ש הסל"ד יפחת לכדי 1800 .
במקומות אחרים כמובן יפסיד .
דרור ,,, לא , הוא לא מתבלבל , זוהי הצריכה - אמיתי . טוב יותר מהמתחרים .
לא סתם כתבתי זאת למעלה בתגובה הראשונה .
כן , אתה טועה .
ההבדלים במשקל/קוטר משמעותיים ביותר ומעמיסים על מערכ' הבלימה המקורית (היגוי ועוד...)שנועדה לבלום גלגלים
בקוטר הרבה יותר קטן (בהנחה שאנחנו מדברים כאן על המידה שלירן חושב להרכיב 35") אל מול המקוריים 265/70.
שחר.
גם במבחן שעשינו לראם הצריכה היתה מצויינת... אז כנראה שלירן לא מתבלבל.
אסף.
אתה יודע, גם 7.5 זה מצויין לכל הדעות לרכב עצום בסדר הגודל הזה.
לא ברורה לי ההתלהבות הזו מצריכת דלק כל כך בסיסית... רכב גדול וכבד לכאורה אבל עם מנוע חזק וניהול מנוע שאמור להיות בקדמת הטכנולוגיה בעולם... מה לא מסתדר פה ?
תודה על התיקון שחר, באמת לא חשבתי על העומס שמופעל על הברקסים ,
הטעות שלי הייתה השסתכלתי על הצמיג כצמיג, ושוב תודה על התיקון,
(בקצב הזה אני אתחיל לקרוא לך "מאסטר" - תמיד יש מה ללמוד ממך, )
דווקא אני שמעתי מבעלי סילברדו שהם מגיעים ל1 ל10 והם יותר חזקים מכל הטנדרים מהסוג הנ"ל האם זה נכון ?
טל