-
8 קבצים מצורפים
עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M813A1 )
לפני כמה שבועות העליתי את התמונות, אבל זה הזמן לספר קצת פרטים...
M813A1, או בעברית - ריאו 5 טון קאמינס ארגז קצר. במקרה הזה הוא לא יודע עברית, עולה חדש. עלה לארץ לפני איזה 20 שנה, בכלל בא בתור תייר, אבל נשאר בטעות במקום לחזור לאירופה.
במקור היה במחלקת האב"כ של גדוד משוריין כלשהו של נאטו, אם אני מזהה נכון את הסימונים. צה"לי הוא לא היה מעולם, וגם לא יהיה...
אחרי שעמד במקום משהו כמו 10 שנים, הניע "בנגיעה" עם סולר בן 20 שנה, ויצא לסיבוב במגרש. אי אפשר לפספס את העובדה שהבלמים לא עובדים, וזו בעיה. בעיה שבגללה התכנית המקורית של להוציא אותו בנסיעה מהמחבוא שלו עד למשק של אחותי אי שם בצפון התחלפה בתכנית המגירה להוביל אותו על נתמך כל הדרך. סה"כ פעם שלישית שהוא בדרכים בארץ הקודש, והוא כאן כבר 20 שנה... מסכן.
אז עכשיו הוא בסככה עם הטרקטורים, מתרגל לחיים בכפר, ומחכה.
המצב לא משהו. יש חלודות קשות בכנפיים, האגזוז מחורר מחלודה, הבלמים כאמור לא עובדים, חסר צינור אוויר אחד, כל השעונים והחלונות עברו ונדליזם, ואין כיסאות. חוץ מזה - הכל נראה פיקס.
אני מעריך שלעשות ממנו משהו נוסע שיוכל לשמש טרקטור במשק ייקח לי לפחות שנתיים, כי הוא בעדיפות אחרונה, מבחינת זמן פנוי וכסף פנוי.
בינתיים אני מנסה להשיג ממישהו שלא צריך ולא רוצה תמורה קומבינציית גלגלים כלשהיא שתהיה בקוטר 46~48 אינצ', רצוי צמיגי טרקטור. לא אכפת לי שיהיו ג'נטים של טרקטור שנשתיל להם ליבה מתאימה. הצמיגים לא חייבים להיות במצב מזהיר - הוא לא ייסע בכביש אף פעם.
עוד דבר שיהיה נחמד להשיג - כננת. אני לא רוצה לחשוב איך מוציאים 10 טון (משקל עצמי) מהבוץ אחרי ששוקעים. אמנם כננת גלגל זה נחמד, אבל זה דגם הARMY ולא המארינס (שלהם יש דטרויט בסרנים האחוריים), אז צריך לקשור שרשראות בשני הצדדים יחד...
כנראה שצריך לשפץ את האיירפאק - זה החלק שדוחף עם אוויר את הMC של הבלמים. אולי גם לשפץ את הMC. עוד צריך לעשות איתור תקלות מסודר לבלמים.
קצת תמונות, וכיוון שיש מישהו שיש לו סרטון של הנבלה מניעה ונוסעת... אולי הוסרו מגבלות הבטחון שדה מעל הסרטון ואפשר כבר להעלות אותו..?
אסף.
-
תגובה: עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M81
תתחדש, בפרט על החשיפה....
-
תגובה: עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M81
היי אסף
מברוק על החשיפה...זה מתחלק לשניים:
המצב היחסי שלו שלו לא רע בכלל בתור מועמד לשיפוץ,
הבעיה שם שהכל זה בגדול!וכבד.
מחריד אותי לחשוב על עלויות שיקום של תיפלץ כזה...אני חושב על עלויות האחזקה של הצבא לדברים כאלה שבמצב "שמיש" אם אפשר לקרוא לזה כך ונחרד..
אבל מזל טוב!!!
איתי.
-
מענין מאד
תחזוקה ממש לא בעיה ( בפרט כשאתה חולה במחלה )
אולי צריך לחשוב על איך מתחילים לרכז לפחות את המידע בשלב ראשון ( למי יש מה )
אצלנו במוזיאון יש אחד קטן ומיוחד
ועוד כמה שהיו פעם בצבא בכל מיני מצבים
ממש בימים אלה מתחילים תהליך הרכבה של פורד קנדה ( מלחמת השחרור \ מלחמת העולם השניה )
אולי אולי יהיה גם טנק שהפך לכלי חקלאי מענין ( ללא הצריח )
-
ניראה מעולה - יהיה מעניין לעקוב אחרי תהליך השיפוץ !
יש כמה דברים שאולי יעניינו אותך
כולל חומר על M813A1 :
http://www.scribd.com/doc/25911023/A...p-Air-Force-To
TECHNICAL MANUAL UNIT MAINTENANCE REPAIR PARTS AND SPECIAL TOOLS LIST
FOR 5-TON, 6X6, M809 SERIES TRUCKS
אם עדיין אין לך את החומר הנ"ל יש לי עוד כמה PDF בסיגנון שאולי יעניינו אותך.
-
תתישן! נראה אחלה פרויקט, רק חבל שלא ימומש עד הסוף למצב SHOWROOM...
נו שויין...
תעשה גוגל ל- 2320-00-050-8913 NSN
יש הרבה מאוד חומר עליו, כולל ספרות תחזוקה וכד'
http://www.kascar.com/Real4WD/manual...20Book%201.PDF
NSN - NATO STOCK NUMBER
זהו מק"ט של נאטו חד-חד ערכי לדגם הספציפי.
איל
-
תודה לכולם...
ספרות יש לי, למרות שהמחליף של המחליף של המחליף שלי בתפקידי הצבאי זרק לגריסה את כל הסטים ה"מיותרים" של ה TMים. עדיין יש לי הכל ב PDFים, והיום קיבלתי מתנה ספר נהג מקורי ואותנטי.
איתי צודק. הבעיה היא הגודל. זה לא משהו שעובדים עליו בחצר בקלות. תחשבו רק על לפרק גלגלים .
הכל גדול וכבד.
איציק, אני אשמח לתרומת חלקים ספציפיים, אם זה אפשרי. אולי אפילו יצטרף לחבריו במוזאון אם הוא יחליט שחיי המשק לא בשבילו..?
אני לא צריך הרבה חלקים בשלב זה - דלת נהג, חלונות קדמיים, כמה פריטי צנרת ובילום.
אסף.
-
יש לו PTO לכננת מכנית?
אם כן אולי זה יכול לעזור לךhttp://www.jeepolog.com/forums/album...41816[/IMG
טוב, פה הייתה אמורה להיות תמונה של כננת מכנית שזרוקה אצלי בחצר.
-
אפשר בחלקים...
יש לי PTO במחסן, כננת תעזור הרבה, וביניהם אני כבר אמצא איך לחבר.
תודה מראש!
אסף.
-
תתחדש, אני מבין שזה גיבוי אם הציוד לא יכנס לקמפר :)
-
תיתחדש .רק תידאג שלא יהפוך לניגרר של מושבניקים .
-
ראשית ברכות פעם שלישית.
לא הבנתי מה כתבת, שבכלי עצמו יש PTO או שיש לך קרדן במחסן ?
או שאולי יש לך במחסן את החלקים כדי להרכיב PTO בכלי ?
-
יש לי במחסן PTO 6 ברגים שירד מרכב אחר. אבל במקרה הרע אם הוא לא יתאים בול נשיג אחר. כאמור, אפשר להשיג חלקים ב...חלקים.
ציטוט:
תיתחדש .רק תידאג שלא יהפוך לניגרר של מושבניקים
תודה...
ניתקתי להם את החשמל בסככה, שהדיסק לא יוכל לעבוד...
אסף.
-
כשהמושבניק תקוע עם הג'ון דיר שלו בבוץ ,ויש לו ריאו עם כננת בריאה ברדיוס של המושב ,תאמין לי דיסק זה לא מה שיעצור אותו
את הטלפון תקבל אחר כך.....
כי היה מוקדם בבוקר ועוד כל מיני חירטוטים........
-
are you talking to me????
ביקשת קיבלת
ניגשתי לביטחון שדה וקיבלתי אושור בכפוף למגבלות הצנזורה
http://www.youtube.com/watch?v=eiX2nit5-OE
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
מענין מאד
תחזוקה ממש לא בעיה ( בפרט כשאתה חולה במחלה )
אולי צריך לחשוב על איך מתחילים לרכז לפחות את המידע בשלב ראשון ( למי יש מה )
אצלנו במוזיאון יש אחד קטן ומיוחד
ועוד כמה שהיו פעם בצבא בכל מיני מצבים
ממש בימים אלה מתחילים תהליך הרכבה של פורד קנדה ( מלחמת השחרור \ מלחמת העולם השניה )
אולי אולי יהיה גם טנק שהפך לכלי חקלאי מענין ( ללא הצריח )
איציק,
מה שאתם הולכים לשפץ זה נושא ברן תוצרת פורד קנדה?
-
כולי קנאה! יום אחד גם לי יהיה כזה! (כן...בטח...!...)
אצלינו במג"ב לא זכינו "להנות" בחברת הכלים האלו, המקסימום שהיה אצלינו זה רכב אביר משוריין,
-
הסרטון כמה שהוא סתמי- מדהים. כמה אופי יש בדבר הזה.
כולי קנאה.
בהצלחה.
-
זהו עכשיו אני בטוח, אסף המחלה היא סופנית וקשה.
מגניב איזה כלי, מצפה בקוצר רוח לראות את תהליך השיפוץ כמו שאתה יודע.
הרבה בהצלחה
יואב
-
כננת למפלץ תועל תמיד למצוא בשטחי האש בדרך לאילת. יש שם ריוסים בכמויות וחלקם עם כננות ונייר שעווה עדיין עליהם.
לא זוכר נ"צ מדוייק אבל במחשבה שנייה אתה כבר לא מטייל בשטח אה?