שלום לכל החברים
אני רוצה לקנות ג'יפ,
שתהיה בו חווית נסיעה על כביש
וכמוכן יכולות שטח לטיולים בסופ"ש
איזה מבין הג'יפונים הללו מסוגל לתת לי את מה שאני מחפש
Printable View
שלום לכל החברים
אני רוצה לקנות ג'יפ,
שתהיה בו חווית נסיעה על כביש
וכמוכן יכולות שטח לטיולים בסופ"ש
איזה מבין הג'יפונים הללו מסוגל לתת לי את מה שאני מחפש
גראנד ויטארה. היחיד בשלישיה עם הילוך כוח ויכולת שטח.
שלוש שאלות נוספות בנושא:
1. מהם יכולות השטח של גרנד ויטארה (מבחינת מסלולים בארץ, יכולת עבירות...)
2. האם בקטגוריה של הג'יפונים יש עוד מתחרה שכדאי לבדוק עליו?
3. מהי צריכת הדלק האמיתית של הגרנד ויטארה (יודע מה היצרן אומר)
תודה מראש
כל הג'יפונים יכולים למסלולים קלים, עם נהג נכון אפילו יותר אבל הפוטנציאל לנזק גדול. סובארו פורסטר יכול להכנס לך כאופציה. מפתיע בשטח (אחרי שראיתי אותו עולה את המצוק חזרה מהמרסבא הייתי מופתע ממש)
לפורסטר יש הילוך כח?
למיטב ידיעתי לא
לגראנד ויטארה יש הילוך כוח, למתחרים שהזכרת כמו לפורסטר, אין. והילוך כוח הוא הא.ב. של יכולת שטח, הוא מה שמבדיל בין "ג'יפון" ל"ג'יפ". אם יכולת השטח חשובה לך, אז הגראנד ויטארה אינו באותה קטגוריה כמו ראב4, CRV, פורסטר, טוסון... לרבים מהרוכשים יכולת השטח כלל אינה חשובה, ואז הכלים כן ברי השוואה.
יש לכם ניסיון עם הויטארה?
למי זה "לכם"?
מבחני דרכים של הגראנד ויטארה, קצר וארוך, מופיעים אצלנו תחת סיווג מבחני דרכים כביש-שטח, רכב 4X4 נטולי הילוך כוח מופיעים תחת מבחני דרכים שטח-רך.
ronyot שלום, ברשותי G.V 07 2.0 ארוך כשנה. עד כה בטיולי שטח שהגדרתם בינונית תפקד כראוי (עם הרבה דפיקות לב...), עכשיו משקיבל סט מיגון מלא+הגבהה נוח יותר
לנסיעה בכביש ובשטח, והראש הרבה יותר שקט.עוד לא אותגר באופן מלא...עדיין על צמיגי 100% כביש חדשים.לגבי צריכת דלק: 1 ל-9 עירוני+בינעירוני בממוצע.
אתה יכול לפרט על הסט הגבהה+מיגון?
האם אתה מכיר מישהו שעשה הסבה לגז בגרנד ויטארה?
לגבי המיגון - סט של רסטה: מגן גחון, גיר+ת.העברה, 2 מיכלי דלק, מיגוני סף (לא מדרגות!) הורכב בסדנא החדשה והחמימה בא.ת יבנה- רוק סוליד.
לגבי ההגבהה - סט 4 בולמים של KONI מסדרת Heavy Track, סט 4 קפיצים של פדרס.
אאופפסס...
לגראנד ויטארה 2006 והלאה יש מלפנים Struts (בולם וקפיץ משולבים), אתה בטוח לגבי הקומבינציה של הבולמים קפיצים שאתה מתאר?
לי יש GV 2006 עם מיגון (מצויין!) של אספיר, הגבהה של Rocky Road ובולמים (מאחור) MX6 (מתכוונים), צמיגי 50% של יוקוהמה וכריות אויר בקפיצים מאחור.
עבור טיולים! זה מכסה יותר מ 98-99% מהמסלולים - עבור תחרויות עבירות, זה לא הכלי.
לגבי השיקולים של ההגבהה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...-Road-Lift-kit
http://www.jeepolog.com/forums/showt...%9D-Rocky-Road
[QUOTE=zivo;385486]אאופפסס...
לגראנד ויטארה 2006 והלאה יש מלפנים Struts (בולם וקפיץ משולבים), אתה בטוח לגבי הקומבינציה של הבולמים קפיצים שאתה מתאר?
zivo שלום, הצדק איתך ל G.V 07 ישנם מלפנים MacPherson Strut ,הסט של KONI מציע אפשרות הכלאה.
[QUOTE=zivo;385602]בבקשה:
http://www.koni.com/index.php?id=254
אני עם גרנד ויטרה דיזל מודל 99, ממוגנת מיגון מלא של אספיר. לא מווגבהת ולא מוצא מקום להגביה- ארנון מאנדורו אומר שחבל על הכסף בשביל 5 ס"מ אם יודעים לקחת זוויות נכונות....
עובר בכל מקום, מעלה נוח, הר חורשן, מדרגות ומסלעות. אמנם לא כמו גיפים מוגבהים אבל התמורה שהוא נותן כמעט כמו גיפ גדול.
צריכת דלק בכביש במהירות של 90-100 1:12. בשטח קל 1:10, שטח קשה עם הילוך כוח
1:9
יש לי נסיון קודם עם CJ5, CJ6, סופה, אינטרנאש, וכמובן GV. הרכב שווה את המחיר שלו ויותר. אמין זול בהחזקה ועביר כמעט בכל חור.
איך ה GV שלך מהדור הקודם קשורה לדיון הזה ?
שטות גמורה.ציטוט:
ארנון מאנדורו אומר שחבל על הכסף בשביל 5 ס"מ אם יודעים לקחת זוויות נכונות....
הקפיצים המקוריים שלך עייפים והרכב מזמן כבר לא בגובה המקורי שלו.
הרכב רך מתנדנד ולא עובד טוב. לא בכביש ולא בשטח.
תנהג ברכב מוגבה כהלכה ואז תגיד לנו בכנות אם זה מיותר וזה רק ענין של זוויות גישה נכונות..
ואחרי שכל זה נאמר התמורה הכי טובה לעבירות של ה GV שלך תהיה נעילת דיפרנציאל אחורית.