צריכת דלק מוגזמת בויטרה 93 (סיידקיק)
האוט זולל לי דלק (1:5) בבין עירוני והבנתי מהרבה בעלים של ויטרות שהוא אמור לאכול 1:11 בבין עירוני ו 1:8 בשטח.
החלפתי קלאץ כי הוא החליק ואמרו לי שאולי זו הסיבה, החלפתי שמנים בכל המערכת. בדיקת 4 גזים יצאה תקינה ב-2 מכונות, החלפתי את ארבעת הפלגים. המנוע תקין (סוחב מעולה, לא אוכל שמן/מים) מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה לאכילת דלק המופרזת הזאת????
עזרה דחופה לפני שאני מתייאשת ממנו...
תגובה: יש לי ויטרה 93 דגם סייקיק
סיידקיק 93 זה עם מנוע 16V, נכון?
אילו צמיגים מורכבים?
סגנון נהיגה?
מה מצב פילטר האויר?
סער
הי סער. כן המנוע 1600. אני נוסעת עליו ממש רגוע... הצמיגים שלו 205.75r15 והחליפו לי את הפילטר אוויר לפני שלושה שבועות בערך..
הי סער. כן המנוע 1600. אני נוסעת עליו ממש רגוע... הצמיגים שלו 205.75r155 והחליפו לי את הפילטר אוויר לפני שלושה שבועות בערך..
זה מנוע מוזרק ? חד או רב נקודתי ? קרבורטור ?
(זה משמעותי בצריכת הדלק)
מוזרק חד נקודתי. והרכב ידני
מוזרק חד נקודתי הוא פחות חסכוני מהרב נקודתי, אמור להיות דומה לקרבורטור שעמו הרכב צורך בד"כ 1:8 בעירוב עדין ...
בכל מקרה 1:5 נשמע לי מוגזם לחלוטין. זו צריכת הדלק שהיתה לי כשנסעתי את מסלול חוצה ישראל ביום אחד - פול גז רוב הדרך ... (הזרקה רב נקודתית)
אתייעץ עם המומחה המקומי שלי לענייני הזרקות ואחזור אלייך ... מאיפה את בארץ ?
היה גם את השרשור הזה, את יכולה לשאול שם מה היתה הסיבה בסופו של דבר ...
http://www.jeepolog.com/forums/showt...D7%A8%D7%94-92)
תוצאות החיפוש תודות לגוגל, למרות ששמתי את מילות החפוש המדוייקות פה באתר, אגב ...
נדב.
יש מצב שהספידומטר מזייף ? הייתי מוודא כיול של מד המרחק, לפני כל השאר...
איך אני בודקת שהספידומטר מזייף?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeepfreek
איך אני בודקת שהספידומטר מזייף?
בכל דרך בין עירונית יש "אבני דרך" שזה בעצם עמודים קטנים מימין לכביש עם שלט קטן ועליו מספר ומשולש קטן שמצביע למעלה או למטה בהתאם לכיוון הנסיעה ועלייה/ירידה במספרים. השלטים האלו ממוקמים בדיוק קילומטר אחד מהשני, זו בדיקה מהימנה למדי.
אפשרות אחרת היא באמצעות GPS, כמובן.
אגב: מה מידת הצמיגים שלך, איזה סוג/דגם, ומה לחץ האוויר שאת נוסעת בהם ?
ויטרה אוטומטית קרבורטור שנת 90 אכלה לי 1:8 - 1:11 בדיוק כמו שאמרו לך.
נסי ללכת למכון קרבורטורים/מזרקים, אולי יש צורך בכיוון/טיפול.
סיבות אפשריות לאכילה מטורפת שכזו:
פילטר אוויר\דלק(יש שניים אחד מתחת למיכל ואחד לפני המשאבה) שהלך לעולמו
פלאג מיובל ישן או במרווח לא תקין
חוטי הצתה בסוף דרכם\ מאיכות גרועה - קריטי מאוד לצריכת הדלק
אם המנוע עם מפלג מכאני אז רוטור מפלג\ כובע מפלג שגמרו את הקריירה (סדקים אבנית על המגעים או "נשיכות" בבסיס הרוטור)
אני לא כלכך מכיר את החד נקודתי אבל אמור להיות לו חיישן חמצן שאם הוא תקול עלול לתת חיווי לא נכון ולשגע מחשב הזרקה = נסיעה על תערובת עשירה מדי = צריכת דלק גבוהה משמעותית+ אובדן כח בתחום סל"ד עליון.
שסתומים שלא מגיעים לאטימה מלאה אם בגלל הצטברות טינופת (לרוב הפתרון הוא תוסף בסגנון K44/גולד לייבל) או לחלופין מובילי שסתומים עקומים = אין איטום מלא = פעימת עבודה ודחיסה בצילינדר לא נעשות בצורה מלאה מה שגורם להצתה לא איכותית = צריכת דלק גבוהה ושוב אובדן כח, לרוב ילווה גם בעישון
אם תתני יותר פרטים מתי התחילה הבעיה, סימפטומים נוספים כמו אובדן כח או עישון או אכילת שמן מוגזמת יהיה קל יותר לקבל תמונה נכונה יותר של המצב
בכל מקרה הרבה הצלחה
חום מנוע תקין ?
יש עשן ? אם כן, מה הצבע ?
בטוחה שביצעתם 4 גזים ?
רענן
אין סמפטומים של אובדן כח, האוטו סוחב מעולה, אין עשן לא שחור ולא לבן, הוא לא אוכל שמן/מים, הוחלף לו פילטר אוויר ופילטר דלק לפני כשלושה שבועות, 4 פלגים הוחלפו, החום מנוע תקין, נעשתה בדיקת 4 גזין ויצאה תקינה.
תשובה לנדב: הצמיגים מסוג toyo radial ורשום עליהם 50psi
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeepfreek
תשובה לנדב: הצמיגים מסוג toyo radial ורשום עליהם 50psi
זהו הערך המקסימילי שבו מותר לנפח את הצמיגים.
השאלה לאיזה לחץ את מנפחת את הצמיגים?